برای مشاهده تحصیل در مدارس آمریکا
برای مشاهده تحصیل در مدارس آمریکا
بسیاری از دانش آموزان بین المللی و والدین آن ها به دلیل پرداخت شهریه های سالانه بالا، از تحصیل در مدارس آمریکا منصرف می شوند. در صورتی که دولت ایالات متحده برای دانش آموزان ممتاز واجد شرایط ثبت نام در انواع مدارس دولتی و خصوصی آمریکا بورسیه تحصیلی در نظر گرفته است. از این رو اغلب بورسیه های در نظر گرفته شده معمولا تا 85 درصد از شهریه مدارس خصوصی را پوشش می دهند.
در واقع در کشور آمریکا دو نوع مدرسه دولتی و خصوصی وجود دارد و اغلب افراد تحصیل در مدارس دولتی آمریکا که دارای شهریه های پایین تری هستند را انتخاب می کنند. سیستم آموزشی تحصیل در مدارس آمریکا علاوه بر دانش محور بودن یک نوع سیستم عملکردی مهارت محور نیز می باشد. یکی از اصلی ترین شرایط ثبت نام و تحصیل در مدارس آمریکا محدودیت سنی در نظر گرفته شده برای دانش آموزان که در بازه ۶ تا ۱۶ سال است، می باشد. در ادامه مقاله پس از بررسی شرایط و مدارک لازم جهت تحصیل در مدارس آمریکا به معرفی نحوه ثبت نام و شهریه انواع مدارس در آمریکا پرداخته شده است.
تحصیل در مدارس آمریکا
تحصیل در مدارس آمریکا به دلیل بهره مند بودن از امکانات آموزشی بسیار و وجود سیستم آموزشی با استاندارد های جهانی، مورد توجه بسیاری از دانش آموزان در سراسر دنیا قرار گرفته است. در واقع تحصیل در مدارس آمریکا شامل ۱۲ سال تحصیل می شود که اصطلاحا K-12 نامیده می شود. دانش آموزان در سن ۵ یا ۶ سالگی باید وارد مقطع دبستان که دارای 6 پایه می باشد و Elementary School یا Primary School نام دارد، شوند.
پس از گذراندن مقطع دبستان، دانش آموزان در سنین 11 تا 14 سال باید به مقطع راهنمایی که از پایه ششم تا هشتم می باشد و Middle School یا Junior High School نامیده می شود، وارد شوند. در واقع مقاطع راهنمایی و دبیرستان در بسیاری از مدارس آمریکا با یکدیگر ترکیب شده و شامل یک دوره جامع می باشد. از این رو دانش آموزان بین سنین ۱۴ تا ۱۸ سال وارد پایه های ۹ تا ۱۲ و تحصیل در مقطع دبیرستان شده و پس از پایان پایه ۱۲ می توانند نسبت به دریافت مدرک دیپلم خود اقدام کنند.
در نتیجه با توجه به وجود سیستم آموزشی سطح بالایی که در مدارس آمریکا وجود دارد، تحصیل در آمریکا در مقاطع مختلف به خصوص دبیرستان و دوره های آمادگی برای ورود به کالج ها می تواند فرآیند پذیرش در بهترین دانشگاه های آمریکا و همچنین ورود به بازار کار مناسب و رسیدن به درآمد را برای دانش آموزان بین المللی به همراه داشته باشد.
انواع مدارس آمریکا
مطابق شرایط ثبت نام در نظر گرفته شده برای دانش آموزانی که قصد تحصیل در آمریکا را دارند، گام اول انتخاب یکی از انواع مدارس آمریکا می باشد. به طور کلی انواع مدارس در آمریکا به دو نوع مدرسه های دولتی و خصوصی دسته بندی می شوند. دیگر انواع مدارس آمریکا مانند مدارس شبانه روزی نیز زیر نظر هر یک از این دو نوع مدرسه دولتی یا غیر دولتی وجود دارند که با شیوه های متفاوتی برای مقاطع مختلف تحصیلی اداره و مدیریت می شوند. در ادامه مقاله به بررسی هر یک از انواع مدارس آمریکا پرداخته شده است.
از آنجا که تامین مالی مدارس دولتی در آمریکا توسط خود دولت ایالات متحده و محل مورد تحصیل دانش آموزان انجام می گیرد، انتخاب اکثر دانش آموزان برای تحصیل در آمریکا مدرسه های دولتی آن می باشد. معروف ترین انواع مدارس دولتی آمریکا مدارس چارتر (Charter School) و مدارس مگنت (Magnet School) نام دارند.
تامین مالی مخارج مدارس خصوصی آمریکا بر خلاف مدارس دولتی که از بودجه دولت است، از شهریه پرداختی دانش آموزان است. از این رو مدارس خصوصی نسبت به مدارس دولتی بسیار گران تر هستند. قابل ذکر است که بسیاری از مدارس شبانه روزی در آمریکا در زیر مجموعه مدارس خصوصی قرار می گیرند. معروف ترین انواع مدارس خصوصی در آمریکا مدارس شبانه روزی (Boarding School) و مدارس مونته سوری (Montessori School) می باشند.
تحصیل در مدارس شبانه روزی آمریکا بیشتر برای دانش آموزان پایه ۹ تا ۱۲ یا همان مقطع دبیرستان امکان پذیر می باشد. در مدارس شبانه روزی دانش آموزان در خوابگاه های مدرسه اقامت دارند و سطح آموزشی در این مدارس بسیار بالا می باشد. برخی از مدارس شبانه روزی به صورت سالیانه و انواع دیگر آن شامل مدارس شبانه روزی ترمی و هفتگی می باشند.
شرایط تحصیل در مدارس آمریکا
با توجه به اینکه زبان تدریس در مدارس آمریکا انگلیسی می باشد، یکی از مهم ترین شرایط تحصیل در مدارس آمریکا برای دانش آموزان بین المللی تسلط به زبان انگلیسی می باشد. از این رو مطابق شرایط ثبت نام در مدارس آمریکا، از دانش آموز قبل از ورود به پایه تحصیلی مورد نظر خود تست زبان گرفته می شود. در صورتی که نمره زبان دانش آموز پایین باشد، شرکت در در دوره زبان مدرسه برای تقویت سطح زبان انگلیسی او الزامی می باشد. البته این تست در سطح آزمون آیلتس یا تافل نیست اما دانش آموز باید در سطح قابل قبولی در زبان انگلیسی باشد. دیگر شرایط لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا به شرح جدول زیر می باشد.
رعایت شرایط سنی
قبولی در تست زبان مدرسه
رعایت شرط معدل
قبولی در آزمون ورودی
پرداخت شهریه در صورت انتخاب مدارس خصوصی
رعایت شرایط سنی لازم برای ورود به هر یک از مقاطع تحصیلی برای تحصیل در آمریکا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. در واقع جهت ثبت نام در مقطع دبیرستان تنها دانش آموزانی که در بازه سنی ۱۴ تا ۱۸ سال باشند مورد پذیرش مدارس در آمریکا قرار می گیرند. علاوه بر این معدل دانش آموز نیز برای پذیرش در مدارس آمریکا مهم تلقی می شود. به طور کلی برای پذیرش در مدارس دولتی آمریکا که دارای رتبه آموزشی بالایی می باشند، معدل دانش آموز باید بالای 17 باشد و همچنین در آزمون ورودی مدرسه نیز موفق به کسب نمره قبولی شوند.
مدارک لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا
بر اساس شرایط ثبت نام در نظر گرفته شده جهت تحصیل در مدارس آمریکا، دانش آموزان باید مطابق با شرایط خاص خود مدارک مشخص شده ای را به مدرسه مورد نظر ارائه دهند. در واقع مدارک لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا برای دانش آموزان بین المللی و دانش آموزان بومی متفاوت می باشد. برای مثال دانش آموزان ایرانی برای تحصیل در مدارس آمریکا ابتدا باید نسبت به دریافت ویزای F1 آمریکا اقدام کنند. به طور کلی مدارک لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا به شرح جدول زیر می باشند.
ارائه مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
ارائه پاسپورت آمریکا دارای اعتبار
تکمیل فرم شرایط ثبت نام مدارس
ارائه گواهی سلامت
ارائه ریز نمرات و مدرک مقطع قبلی
ارائه مدرک زبان انگلیسی مانند گواهی قبولی در آزمون تافل یا آیلتس یا گواهی شرکت در دوره های زبان مدرسه
ارائه گواهی پرداخت شهریه مدارس خصوصی
از آنجا که مطابق قوانین تحصیل در مدارس آمریکا شیوه نمره دهی به صورت کیفی و با در نظر گرفتن اولویت عالی تا ضعیف از A تا F طبقه بندی می شوند، دانش آموزان بین المللی در زمان ثبت نام در هر کدام از مدارس دولتی یا خصوصی آمریکا باید نسبت به ترجمه مدارک تحصیلی خود اقدام کنند. چرا که ممکن است شیوه نمره دهی و ارزیابی مدارس در کشور های مختلف با یکدیگر متفاوت باشد.
هزینه تحصیل در مدارس آمریکا
همان طور که در متن مقاله اشاره شد، هزینه تحصیل در مدارس آمریکا به نوع دولتی یا خصوصی بودن مدرسه انتخابی دانش آموزان بستگی دارد. در واقع هزینه تحصیل در مدارس دولتی آمریکا برای شهروندان آمریکایی رایگان می باشد. در صورتی که مطابق شرایط ثبت نام، دانش آموزان بین المللی باید نسبت به پرداخت شهریه در مدارس دولتی آمریکا اقدام کنند. تحصیل در مدارس خصوصی و شبانه روزی آمریکا برای کلیه دانش آموزان دارای هزینه های بالایی می باشد. لیست هزینه تحصیل در انواع مدارس آمریکا به شرح جدول زیر می باشد.
نوع مدرسه | شهریه سالانه بر اساس دلار آمریکا |
مدارس دولتی در آمریکا |
۲۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ |
مدارس خصوصی در آمریکا |
۲۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ |
مدارس شبانه روزی در آمریکا |
۳۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ |
با توجه به اینکه هزینه تحصیل در هر یک از انواع مدارس در آمریکا از مدرسه ای به مدرسه دیگر و با توجه به امکانات آموزشی ارائه شده ممکن است متفاوت باشد، بهتر است قبل از رسیدن به زمان ثبت نام در مدارس آمریکا لیست شهریه های مورد نیاز برای هر کدام مورد بررسی قرار گیرند. به طور متوسط هزینه لازم جهت تحصیل در انواع مدارس آمریکا بین 30 تا 50 هزار دلار در سال می باشد.
بورسیه تحصیل در مدارس آمریکا
تامین هزینه های تحصیل در آمریکا و در نظر گرفتن بورسیه تحصیل در مدارس آمریکا، یکی از اصلی ترین چالش ها برای دانش آموزان و والدین آن ها به شمار می رود. در واقع کشور آمریکا برای دانش آموزان ممتاز واجد شرایط در مقطع دبیرستان، امکان دریافت بورسیه تحصیلی را در نظر گرفته است و آن ها می توانند با دریافت بورسیه در جهت کاهش هزینه های خود بهره مند شوند. انواع بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دبیرستان به شرح جدول زیر می باشد.
این بورسیه برای مدارس دولتی در آمریکا و در برخی از موارد خاص در مدارس خصوصی نیز ارائه می شود. تامین مالی این نوع بورسیه بر عهده دولت می باشد.
تامین مالی جهت بورسیه تحصیلی بنیاد اولشن توسط خیرین و ارگان های مختلف در آمریکا انجام می گیرد.
این نوع از بورسیه های در نظر گرفته شده برای مدارس مختلف در آمریکا می تواند شامل پرداخت کامل شهریه مدرسه و هزینه خوابگاه دانش آموز باشد.
این نوع بورسیه نیز توسط خیرین و ارگان های دولتی و خصوصی در آمریکا تامین می گردد.
این نوع از بورسیه تحصیلی در مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی برای دانش آموزان ممتاز با سطح زبان قوی در نظر گرفته شده است.
افراد می توانند از طریق منابعی مانند دانلود کتاب 1 Family and Friends نسبت به تقویت زبان پیش از مهاجرت اقدام کنند. علاوه بر بورسیه های تحصیلی ارائه شده در قسمت بالا، از موارد دیگر بورسیه ها در مدارس آمریکا می توان به بورسیه تحصیلی و کمک های مالی دو دانشگاه بریگام و دانشگاه جامع ادموندز اشاره کرد. قابل ذکر است که مبلغ در نظر گرفته شده برای بورسیه تحصیلی مدارس آمریکا متناسب با نوع بورسیه ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی بورسیه تحصیلی مدارس آمریکا نصف هزینه سالیانه دوره های تحصیلی را پوشش می دهد.
نحوه ثبت نام در مدارس آمریکا
توجه به جدول زمان بندی ارائه شده توسط مدارس جهت انجام فرآیند و نحوه ثبت نام در مدارس آمریکا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. در واقع زمان ثبت نام در مدارس آمریکا معمولا از اواخر آگوست یا اوایل سپتامبر تا ماه می انجام می گیرد. لازم به ذکر است که تاریخ های ثبت نام در مدارس آمریکا ممکن است بین مدارس و مناطق متفاوت باشد. به طور کلی نحوه ثبت نام در مدارس آمریکا برای دانش آموزان بین المللی و شهروند آمریکایی به ترتیب زیر انجام می شود.
انتخاب نوع مدرسه دولتی یا خصوصی برای تحصیل در آمریکا
تکمیل فرم درخواست آنلاین ویزای غیر مهاجرتی DS-160
تایید کارنامه یا ریز نمرات تحصیلی سال های قبل
تایید مدرک زبان یا کسب نمره قبولی آزمون های مهارتی زبان
تکمیل درخواست نهایی ثبت نام و پرداخت شهریه
قابل ذکر است که سال تحصیلی بسته به مدارس انتخابی در آمریکا به دو ترم یا چهار فصل تقسیم می شوند. هر ترم تحصیلی سه ماه یا حدود ۱۰ تا ۱۲ هفته می باشد. دو تعطیلات طولانی در نظر گرفته شده در اواسط ترم های تحصیلی دانش آموزان در ماه های دسامبر یا ژانویه که زمان سال نو میلادی می باشد و همچنین تعطیلات بهاری در ماه مارس یا آوریل می باشد.
مزایا و معایب تحصیل در مدارس آمریکا
ثبت نام در هر کدام از مقاطع تحصیلی ایالات متحده دارای مزیت ها و مشکلات خاص خود می باشد. از این رو در نظر گرفتن مزایا و معایب تحصیل در مدارس آمریکا برای دانش آموزان و والدین آن ها می تواند در تحقق اهداف تحصیلی آن ها تا حد زیادی تاثیر گذار باشد. در واقع با تحصیل در مدارس آمریکا و شرکت در آزمون act دانش آموز به مدرکی دست پیدا می کند که بعد از دریافت آن به راحتی می تواند وارد کالج های معتبر و یا دانشگاه شود. دیگر مزایا و معایب تحصیل در مدارس آمریکا به شرح جدول زیر می باشد.
مزیت های تحصیل در مدارس آمریکا | معایب تحصیل در مدارس آمریکا |
دریافت مدرک تحصیلی معتبر |
پرداخت هزینه های بالا در مدارس خصوصی و شبانه |
امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانش آموزان ممتاز |
داشتن شرط معدل بالا برای پذیرش در مدارس دولتی |
امکانات آموزشی عالی و شیوه آموزش مهارتی عملکردی |
دوری از خانواده در صورت انتخاب مدارس شبانه |
تقویت مهارت های ارتباطی با وجود فرهنگ های مختلف |
- |
با توجه به اینکه سیستم آموزشی کشور آمریکا بسیار پیشرفته و متناسب با استاندار های جهانی می باشد، برای دانش آموز فرصت های بسیاری جهت آزمایشات و تحقیقات علمی و تجربه قرارگیری در محیط امن را به همراه دارد. قابل ذکر است که یکی از نکات منفی در خصوص تحصیل در مدارس آمریکا این است که پذیرش انواع مدارس دولتی و خصوصی آمریکا برای دانش آموزان بین المللی دارای روند نسبتا طولانی می باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تحصیل در مدارس آمریکا و شرایط ثبت نام همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تحصیل در مدارس آمریکا و شرایط ثبت نام مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. قبل از ورود به مدرسه، از شما تست زبان گرفته می شود؛ بنابراین باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید. معدل بالای 17 و قبولی در آزمون ورودی نیز از شروط تحصیل در مدارس آمریکاست. نحوه ثبت نام، در متن مقاله درج شده است. برای دریافت مشاوره نیز می توانید با مرکز مشاوره اپلایتو تماس بگیرید.