برای مشاوره مهاجرت از طریق تولد فرزند
برای مشاوره مهاجرت از طریق تولد فرزند
این روز ها بسیاری از افراد به دنبال راهی برای مهاجرت به کشور هایی با شرایط زندگی بهتر و رفاه اجتماعی بالاتر و همچنین اخذ اقامت دائم از روش های مختلف در کشور های توسعه یافته هستند. در این میان موضوع اقامت از طریق تولد فرزند برای بسیاری از والدین و خانواده ها پر رنگ شده و از اهمیت خاصی برخوردار است. اکثر خانواده ها دوست دارند فرزند خود را به بهترین شکل و در بهترین مکان و موقعیت به دنیا آورده و بزرگ کنند، اما سوالی که برای این خانواده ها پیش می آید این است که آیا می توانند در هر کشوری که انتخاب کرده اند، فرزند خود را به دنیا آورند؟
کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند چه کشور هایی هستند و یا اینکه شرایط دریافت اقامت از طریق تولد فرزند به چه نحوی می باشد؟ با توجه به قوانین مهاجرتی کشور های اروپایی، اخذ اقامت از طریق تولد فرزند به دو صورت امکان پذیر می باشد که والدین می توانند از این دو راه کارت شهروندی فرزند خود را دریافت کرده و تابعیت آن کشور را بگیرد. در ادامه مقاله به دو روش اخذ اقامت از طریق تولد فرزند، شرایط دریافت تابعیت از این راه و مهاجرت از طریق تولد فرزند پرداخته شده است.
مهاجرت از طریق تولد فرزند
مهاجرت از طریق تولد فرزند یکی از راه هایی می باشد که این روز ها بسیاری از افراد علاقه مند به زندگی در کشور های اروپایی و آمریکایی به دنبال آن هستند، اما باید گفت که این راه جزء آسان ترین روش ها برای مهاجرت نمی باشد. در سال های اخیر به تعداد والدینی که قصد به دنیا آوردن فرزند خود را در سایر کشور ها و مهاجرت خانوادگی را دارند افزوده شده است و این دسته افراد به دنبال جواب سوال چه کشور هایی با زایمان اقامت میدهند هستند. این افزایش تقاضا برای والدین از آنجا ناشی می شود که شرایط زندگی و رفاهی برای کودکان یکی از دغدغه های بزرگشان بوده و انتظارات آن ها در کشور فعلی برآورده نمی شود.
همچنین هدف اصلی از این روش مهاجرت آن می باشد که فرزند خود کارت شهروندی کشور مورد نظر را دریافت کرده و تابعیت وی دائمی می شود. در صورتی که فرزندی در کشوری بغیر از کشور اصلی مادر و پدر باشد، اصطلاحا به آن نوزاد، کودک گذرنامه و یا لنگر بچه می گویند. البته والدین با این روش نیز می توانند پس از یافتن بهترین کشور برای مهاجرت، به اقامت از طریق تولد فرزند دست پیدا کنند. هر چند اخیرا سخت گیری هایی در این زمینه در بعضی کشور ها شکل گرفته است.
اما توصیه ما به والدینی که قصد تولد فرزند خود در کشور دیگری را دارند این است که در ابتدا به روش های اخذ اقامت از طریق تولد فرزند و شرایط دریافت اقامت از طریق تولد فرزند مسلط بوده و سپس بعد از در نظر گرفتن شرایط و قوانین پیش رو و همچنین شناسایی کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند، اقدامات لازم را به عمل برسانند. برای دریافت اقامت از طریق تولد بچه می بایست دو اصل را در این زمینه در نظر گرفت: اصل خاک و اصل خون. اصل خاک و اصل خون دو روشی هستند که والدین می توانند از طریق یکی از آنها اقدام به دریافت اقامت دائم و یا اخذ کارت شهروندی کودک خود نمایند. اما این دو اصل به چه معناست؟ در ادامه به بررسی و تعریف مفاهیم کوتاهی از این دو اصل پرداخته شده است:
یکی از سیستم هایی که این روز ها طرفداران زیادی پیدا کرده تابعیت از طریق اصل خاک می باشد. بر اساس این تابعیت کودک یا فرزندی که در سرزمین و یا خاک کشوری به دنیا آمده باشد، به راحتی می تواند اقامت آن کشور را گرفته و به عنوان شهروند قانونی آن کشور به ادامه زندگی بپردازد.
اصل خون نیز یکی دیگر از روش هایی است که این روز ها به دلیل جلوگیری از سکونت افراد بیگانه در کشوری از آن استفاده می شود. در این روش افراد بر اساس ملیت یکی از دو والدین و تابعیت آنها به فرزند اجازه داده می شود تا در کشور مورد نظر به عنوان شهروند زندگی کنند.
یکی از مسائلی که هر والدینی در رابط با اخد اقامت از طریق تولد فرزند باید بدانند این است که گرفتن پاسپورت و اخذ شهروندی تنها برای نوزادانی می باشد که در خاک یک کشور به دنیا آمده است و کشور هایی که از این روش پیروی می کنند بسیار محدود می باشد. گرفتن اقامت از طریق تولد فرزند با وجود سختی های مربوط به آن یکی از ساده ترین راه ها برای دریافت اقامت می باشد مخصوصا اینکه یکی از والدین یا هر دو آنها تابعیت یک کشور را داشته باشند. پس از تولد فرزند در خاک یک کشور تنها کاری که باید والدین انجام دهند، پیگیری و پیش بردن مراحل اداری برای دریافت کارت شناسی نوزاد مقیم آن کشور می باشد. فرزندان متولد شده در خاک یک کشور می توانند بقیه عمر خود را با استفاده از مزایای کشور متولد شده بگذرانند.
شرایط مهاجرت و اقامت از طریق تولد فرزند
از آن جایی که بسیاری از والدین خواستار مهاجرت به کشور های توسعه یافته هستند، باید در مرحله اول از قوانین و شرایط اخذ پذیرش اقامت از طریق تولد فرزند آگاه بوده و در صورت واجد شرایط دریافت اقامت از طریق تولد فرزند بودن، پس از تولد فرزندشان با کمک وکیلان ماهر اقدام به درخواست برای کارت شهروندی و یا تابعیت فرزند خود کنند. در برخی کشور ها قوانین اخذ اقامت از طریق تولد فرزند ثابت بوده و در برخی دیگر قوانین در چند سال اخیر دچار تغییر شده اند.
برای مثال اگر والدینی بخواهد از این روش اقامت دائم آلمان را بگیرد می بایست یکی از آنها اقامت دائم داشته و یا به مدت حداقل 8 سال اقامت قانونی این کشور را داشته باشد. در غیر اینصورت فرزند متولد شده در آلمان تحت شرایط خاصی می تواند به عنوان شهروند آلمانی در این کشور زندگی کند و اقامت وی باطل نمی شود. برخی از شرایط اخذ پذیرش اقامت از طریق تولد فرزند در کشور های اروپایی که بر پایه اصل خاک می باشد به صورت زیر شرح داده می شود:
اگر یکی از والدین تابعیت کشور مورد نظر را داشته باشد اما کودک در کشور دیگری به دنیا آمده باشد، فرزند می تواند به تبعیت یکی از این والدین خود به تبعیت همان کشور والد در آید.
در مواردی همچون تولد فرزندی که پدر و مادر او مشخص نیست، بر اساس اصل خاک گفته می شود که کودک متولد آن کشور بوده و تابعیت آن کشور را خواهد گرفت.
اگر فرزند در کشور اروپایی به دنیا بیاید که بدون تابعیت باشد، می تواند اقامت و تابعیت کشور اروپایی را دریافت نماید.
اگر یکی از والدین به مدت 8 سال اقامت دائم را در یکی از کشور های اروپایی داشته باشد، فرزند متولد شده نیز می تواند اقامت همان کشور را گرفته و تبعیت آن کشور را خواهد داشت.
اگر فرزند و پدر و مادر در یک کشور اروپایی متولد شده باشند، مسلما اقامت دائم به او داده می شود و جزو شهروندان آن کشور محسوب می شود.
اگر یکی از والدین تبعه کشور مورد نظر باشد، فرزند نیز به تبعیت از او می تواند اقامت و تابعیت خود را دریافت نماید.
شایان ذکر است که با هر تولدی که در یکی از کشور های اروپایی اتفاق میفتد، والدین فرزند نمی توانند به راحتی اقامت همان کشور را دریافت کنند. در این راستا، برای اینکه والدین بتوانند اقامت خود را نیز دریافت کنند باید شرایط خاصی داشته باشند که این شرایط در کشور های مختلف متفاوت بوده و بسته به شرایط و قوانین آن کشور دارد. اما در این بخش به برخی از شرایط عمومی برای اخذ پذیرش اقامت از طریق تولد فرزند برای والدین پرداخته شده است:
زندگی در کشور مورد نظر به مدت 8 سال
تایید تعهداتی که کشور مورد نظر بر اساس سیستم مهاجرتی از طریق تولد فرزند داده است
نداشتن سوءپیشینه
مسلط بودن به زبان آن کشور
کسب نمره قبولی در آزمون شهروندی
داشتن تمکن مالی
آشنا به قانون، اجتماع، فرهنگ و زندگی در کشور مورد نظر
با احتساب شرایط گفته شده والدین می توانند کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند را پیدا کرده و شرایط هر یک را به صورت جداگانه بررسی کنند. در صورتی که کشوری با شرایط آن ها هم خوانی داشت، می توانند پس از دریافت اقامت موقت آن کشور از روش های گوناگون، برای مهاجرت از طریق تولد فرزند و دریافت اقامت دائم برای خود و اخذ شهروندی برای فرزند خود تلاش کنند.
مدارک لازم برای اخذ اقامت از طریق تولد فرزند
همانطور که گفته شد، بسیاری از کشور های اروپایی قوانینی برای پذیرش اقامت از طریق تولد فرزند وضع نکرده و این کار را قانونی نمی دانند، اما در خصوص کشور هایی که از این قانون پیروی می کنند و یا کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند، باید گفت که به غیر از سفیران و افرادی که در کشور مورد نطر به عنوان مامور مشغول به کار هستند، افرادی بیگانه ای که فرزند خود را در آن کشور به دنیا می آورند نیز می توانند تابعیت و اقامت دائم آن را نیز بگیرند. بر اساس شرایط دریافت اقامت از طریق تولد فرزند، والدین باید مدارکی را ارائه دهند که به شرح زیر است:
گواهی تولد فرزند
شاهد تولد فرزند
دو قطعه عکس
فیش پرداخت هزینه های زایمان و ضروری
بعد از به دنیا آمدن فرزند، تنها کاری که در مرحله اول باید انجام داد این است که تولد او را بر اساس شهر و یا استانی که والدین در آن زندگی می کنند، ثبت کنند. پس از اینکه تولد فرزند در سیستم دولتی کشور مورد نظر ثبت گردید، نوبت به دریافت شناسنامه می رسد. اثبات شهروندی فرزند، همین دریافت شناسنامه می باشد که برای دریافت پاسپورت وی باید مدارک لازم را به اداره مهاجرت تحویل داد. پس از دریافت شهروندی فرزند، والدین می توانند مراحل اداری مهاجرت از طریق تولد فرزند را انجام دهند.
هزینه های مهاجرت از طریق تولد فرزند
قبل از سفر و تولد فرزند اولین چیزی که برای والدین بسیار حائز اهمیت می باشد، میزان هزینه ای است که در مسیر مهاجرت از ایران از طریق تولد فرزند با آن روبه رو خواهند شد. بنابراین می بایست با یک برنامه ریزی درست و اطلاع از تمامی هزینه های تولد و زایمان و همچنین هزینه های درمانی کشور مورد نظر اقدام به همچین سفری کرده و در نهایت دریافت اقامت از طریق تولد فرزند را در پیش گیرند.
مراقبت های درمانی در بسیاری از کشور ها برای افراد مسافر و گردشگران مسلما رایگان نبوده و هزینه زیادی را به همراه خواهد داشت. تنها افرادی تحت پوشش هزینه های رایگان و یا مقرون به صرفه مراقبت های بهداشتی می باشند که یا شهروند آن کشور و یا دانشجوی بین المللی هستند. در این بخش به برخی از هزینه های اساسی و مهم در طول مراحل بارداری و زایمان مادر پرداخته شده است. ناگفته نماند هزینه ها در هر کشور متفاوت می باشد.
ویزیت مراقبت های دوران بارداری 100 الی 150 دلار
سونوگرافی قبل از زایمان 300 الی 500 دلار
هزینه زایمان طبیعی 5000 الی 10000 دلار
هزینه زایمان سزارین 10000 الی 15000 دلار
هزینه زایمان در خانه به همراه ماما 2500 دلار
البته ناگفته نماند که تمامی این هزینه ها برای افرادی که تحت پوشش بیمه می باشند به حداقل و یا نصف هزینه های مذکور رسیده و این افراد در واقع به صورت رایگان ویزیت می شوند. شهروندان، دانشجویان بین المللی و همچنین افرادی که اقامت دائم کشور اروپایی را دریافت کرده باشند می توانند از این مزیت استفاده کنند. به همین دلیل بسیار مهم است که افرادی که قصد دارند از این طریق مهاجرت کنند، کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند را شناخته و شرایط دریافت اقامت از طریق تولد فرزند را در این کشور ها بررسی کنند.
کشورهایی که از طریق تولد فرزند اقامت می دهند
تولد فرزندان همیشه موضوعی مهم و دارای اهمیت می باشد چه در کشوری که افراد در آن زندگی می کنند، چه در کشور هایی که آرزو دارند فرزندان خود را در آنجا به دنیا آورده و اقامت از طریق تولد فرزند را نیز دریافت کنند. در بین تمام کشور های جهان بسیاری از آنها قوانین مرتبط با تابعیت مضاعف را قبول نداشته و جزو کشور هایی که با تولد فرزند به والدین اقامت میدهند نیستند و نمی توان از طریق تولد فرزند برای اخذ اقامت در آن ها اقدام نمود. در ادامه اسامی کشور هایی که این قوانین را قبول ندارند آمده است تا افراد با آگاهی کامل اقدام به مهاجرت نمایند.
کشور هایی که تابعیت مضاعف را نمیپذیرند | |||
اتریش |
ژاپن |
موریتیوم |
میانمار |
آندورا |
بوتسوانا |
نروژ |
زیمبابوه |
برمه |
فیجی |
موریس |
مکزیک |
آذربایجان |
جمهوری چک |
هلند |
نپال |
بحرین |
اندونزی |
مالزی |
ونزوئلا |
چین |
هند |
لیتوانی |
امارات متحدۀ عربی |
ایران |
استونی |
جزایر سلیمان |
لتونی |
برونئی |
اکوادور |
اسلواکی |
کیریباتی |
ژاپن |
پاپوآ |
اکوادور |
کره |
قزاقستان |
کویت |
سنگاپور |
شیلی |
در ادامه لیست کشور هایی که با تولد فرزند اقامت میدهند آمده است که با قوانین تابعیت مضاعف مشکلی نداشته و همچنین قوانین و شرایط خاصی را برای افراد مهاجر و غیر بومی تعیین کرده اند. افرادی که با این مسئله مداجه اند که کدام کشور ها با تولد بچه اقامت میدهند، می توانند با مراجعه به لیست کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند، شرایط دریافت اقامت از طریق تولد فرزند را در کشور های انتخابی بررسی کرده و اقدامات لازم برای مهاجرت از طریق تولد فرزند را انجام دهند. این اسامی در جدول زیر به نمایش در آمده است:
کشور هایی که تابعیت مضاعف را می پذیرند | |||
باربادوس |
ایالت متحده |
پرتغال |
فیلیپین |
استرالیا |
دانمارک |
مالت |
ارمنستان |
بنگلادش |
رومانی |
تونگا |
لبنان |
بلژیک |
بریتانیا |
تایلند |
اسلوونی |
قبرس |
کرۀ جنوبی |
سوریه |
صربستان |
کانادا |
سوئیس |
ایسلند |
کنیا |
آفریقای جنوبی |
مصر |
سوئد |
مجارستان |
یونان |
ایتالیا |
لهستان |
عراق |
فنلاند |
ایرلند |
فرانسه |
در میان کشور هایی که با تولد فرزند به والدین نیز اقامت می دهند، کشور هایی هستند که از لحاظ اعتبار در رده بندی پاسپورت کشورها، کیفیت زندگی شهروندی، مهاجر پذیر بودن و غیره، بهترین گزینه خواهند بود. از آن جمله می توان به کشور های آمریکا، فنلاند و ایتالیا اشاره کرد. کشور آمریکا دارای معتبر ترین پاسپورت در جهان است و در عین حال به فرزندانی که در این خاک متولد می شوند تابعیت می دهد. این تابعیت همچنین برای والدین فرزند نیز خواهد بود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل مهاجرت از طریق تولد فرزند و کشور هایی که با تولد بچه اقامت می دهند همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مهاجرت از طریق تولد فرزند مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. کشورهایی که از قانون اقامت از طریق تولد فرزند تابعیت میکنند محدوده بوده و باید به لیست اسامی این کشورها نگاهی بندازین و بر اساس شرایط آن اقدام به انتخاب کشور مقصد کنین