برای مشاوره تحصیل کارشناسی در ترکیه
برای مشاوره تحصیل کارشناسی در ترکیه
امروزه ترکیه به یکی از پر طرفدارترین مقصدهای مهاجرتی برای ایرانیان تبدیل شده است و هر ساله دانش آموزان و دانشجویان زیادی برای تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی به این کشور مهاجرت می کنند. دولت ترکیه نیز با ارائه برنامه ها و امکانات جذاب تحصیلی از جمله بورسیه های بسیار مناسب از دانش آموزان و دانشجویان خارجی حمایت می کند.
تحصیل کارشناسی در ترکیه بیشترین تقاضا را برای مهاجرت تحصیلی به این کشور دارد. دانشجویان مقطع کارشناسی با تحصیل در دانشگاه های ترکیه می توانند از امکانات و خدمات با کیفیت آموزشی بهره مند شوند و مدرک تحصیلی لیسانس با اعتبار بین المللی دریافت کنند. هزینه پایین تحصیل و زندگی نسبت به کشورهای اروپایی و مناسب بودن شرایط لیسانس گرفتن در ترکیه، موجب شده تا این کشور با تقاضاهای زیاد برای مهاجرت و تحصیل مواجه شود و به همین دلیل فقط کسانی که شرایط لازم را داشته باشند می توانند در ترکیه تحصیل کنند.
تحصیل کارشناسی در ترکیه
در سال های اخیر کشور ترکیه اقدامات بسیار مهم و موثری برای ارتقا سطح کیفی نظام آموزشی خود انجام داده است و امروزه سطح آموزش های مدرسه ای و دانشگاهی این کشور با کشورهای اروپایی مقایسه می شود. دانشگاه های این کشور در دنیا معتبر شناخته می شوند و امکانات و آموزش هایی در سطح استاندارد جهانی ارائه می دهند. سیستم آموزشی پیشرفته ترکیه موجب شده تا دانشگاه های کشور با استقبال فراوان متقاضیان خارجی مواجه شوند. خوشبختانه دولت ترکیه از این دانشجویان خارجی به خوبی حمایت می کند و با ارائه خدمات و تجهیزات آموزشی و در نظر گرفتن امکانات رفاهی مورد نیاز دانشجویان و همچنین ارائه بورسیه تحصیلی متنوع برای این افراد شرایط مناسبی ایجاد کرده است.
مقطع کارشناسی یا لیسانس پر تقاضاترین مقطع تحصیلی در ترکیه است. طول دوره تحصیل کارشناسی در ترکیه 4 سال و برای برخی رشته مثل پزشکی 6 سال است. دانشگاه های ترکیه دروس کارشناسی را به زبان های ترکی و انگلیسی ارائه می دهند و دانشجویان می توانند یکی از این دو زبان را برای تحصیل خود انتخاب کنند. شرایط لیسانس در کشور ترکیه به گونه ای است که متقاضیان برای ورود به این مقطع باید در آزمون های مربوطه شرکت نمایند و در صورت قبولی می توانند رشته مورد علاقه خود را در یکی از دانشگاه های دولتی یا خصوصی ترکیه تحصیل کنند.
با وجود این که سیستم آموزشی ترکیه بسیار پیشرفته و در سطح کشورهای اروپایی و استانداردهای جهانی می باشد، اما هزینه تحصیل و زندگی در این کشور در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار پایین تر و مقرون به صرفه است. از طرفی کشور ترکیه شرایط ساده تری برای پذیرش دانشجویان خارجی دارد. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان تحصیل در ترکیه را به کشورهای اروپایی ترجیح می دهند. علاوه بر این دانشجویانی که شرایط لازم را داشته باشند می توانند با اخذ بورسیه تحصیلی هزینه های خود را به شکل قابل توجهی کاهش دهند. نزدیکی کشور ترکیه به ایران، تشابه فرهنگی، پیشرفت و توسعه سریع از جمله دیگر دلایل مناسب بودن شرایط تحصیل کارشناسی در ترکیه است.
شرایط تحصیل کارشناسی در ترکیه
کشور ترکیه با ایجاد تغییرات مثبت و نوآوری های علمی پیشرفت های چشمگیر در زمینه آموزش به ویژه آموزش های دانشگاهی داشته است. در حال حاضر این کشور یک مرکز بین المللی برای آموزش های دانشگاهی و یک مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی محسوب می شود. دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه برنامه ها و خدمات آموزشی خود را با کیفیتی در سطح دانشگاه های اروپایی به دانشجویان ارائه می دهند. به همین دلیل شرایط تحصیل کارشناسی در ترکیه برای دانشجویان خارجی و به ویژه ایرانیان بسیار مناسب است. حدود 207 دانشگاه در کشور ترکیه فعال هستند که رشته های مختلف علوم پزشکی، علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر را در مقطع کارشناسی ارائه می دهند و دانشجویان بین المللی می توانند رشته مورد نظر خود مانند تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را در یکی از این دانشگاه ها انتخاب کنند. دو شهر بزرگ آنکارا و استانبول بیشترین دانشگاه ها را دارند اما در شهرهای کوچکتر نیز دانشگاه های معتبری وجود دارد.
ترکیه در مجموع سالانه بیش از 5000 دانشجوی بین المللی را در دانشگاه های دولتی یا خصوصی پذیرش می کند و از این نظر از کشورهای پیشرو محسوب می شود. دولت ترکیه برنامه های مختلفی برای جذب بیشتر دانشجویان بین المللی دارد و با هدف حمایت از دانشجویان خارجی بورسیه های مختلف تحصیلی را برای این افراد در نظر گرفته است که می تواند راه مناسبی برای تامین و یا کمک به هزینه های زندگی و تحصیل دانشجویان باشد. البته با توجه به شرایط لیسانس در کشور ترکیه شانس بهره مندی از بورسیه های تحصیلی در این مقطع پایین است و دانشجویان برای دریافت این بورسیه ها باید شرایط ویژه ای داشته باشند.
ورود به دانشگاه های ترکیه مانند ایران مشروط به قبولی در آزمون های خاصی است. آزمون یوس، آزمون SAT، آزمون TOMERو آزمون ALES از جمله مهم ترین آزمون ها برای ورود به دانشگاه های ترکیه هستند. برخی از دانشگاه ها نیز برای پذیرش دانشجویان به طور اختصاصی آزمون برگزار می کنند و دانشجویان متقاضی تحصیل در این دانشگاه ها باید در این آزمون شرکت کنند. برخی از دانشگاه های خصوصی ترکیه نیز بدون آزمون ورودی و بر اساس معدل مدرک دیپلم متقاضیان را پذیرش می کنند.
زبان های ترکی یا انگلیسی، زبان اصلی تدریس در دانشگاه های ترکیه است. دانشجویان می توانند با ارائه مدرک معتبر تسلط خود را بر یکی از این زبان ها نشان دهند و رشته مورد نظر خود را بر اساس زبان انتخاب شده تحصیل کنند. نکته قابل توجه این است که انتخاب زبان ترکی برای تحصیل در این کشور علاوه بر راحت تر کردن زندگی و ارتباط با دیگران در ترکیه، شانس پذیرش در دانشگاه ها را افزایش می دهد و هزینه تحصیل افراد تا حد قابل توجهی پایین می آورد.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در ترکیه
آماده سازی و ارائه مدارکی نظیر مدارک لازم جهت خروج از مرز قدم مهمی در مهاجرت تحصیلی به ترکیه است. متقاضیان باید پیش از هر اقدامی با مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در ترکیه آشنا شوند و سپس مدارک خواسته شده را برای ارائه درخواست آماده کنند. مدارک ارائه شده توسط متقاضیان تعیین کننده پذیرش یا رد درخواست آن ها است و به همین دلیل این مرحله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. متقاضیان باید قبل از ارائه درخواست تمامی مدارک لازم را به صورت کامل آماده کنند زیرا وجود هر گونه نقص و ایراد در مدارک ارائه شده می تواند نتیجه درخواست متقاضی را تغییر دهد. مدارکی که متقاضیان باید برای تحصیل کارشناسی در ترکیه ارائه دهند عبارتند از:
اصل و کپی مدارک شناسایی و هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی
اصل و کپی پاسپورت ترکیه
مدرک تومر یا دیپلم زبان ترکی برای دانشگاه های ترک زبان و مدارک مهارت زبان انگلیسی برای تحصیل در دانشگاه به زبان انگلیسی
گواهی قبولی آزمون یوس YOS
فرم پذیرش مربوط به دانشگاه محل قبولی دانشجو
دیپلم دبیرستان یا معادل آن مانند دیپلم آبی
ریز نمرات کارنامه با مهر تایید نمایندگان خارجی ترکیه یا دفتر اسناد رسمی
مدارک بانکی برای اثبات تمکن مالی
رسید پرداخت هزینه ثبت نام
گواهی سلامت
بیمه درمانی کشور ترکیه
مدارک لازم جهت ترجمه برای اپلای باید به صورت ترجمه شده به زبان ترکی یا انگلیسی ارائه شوند. صحت و اصالت این مدارک توسط مسئولان سازمان مهاجرت ترکیه به صورت کاملا دقیق مورد ارزیابی قرار می گیرند. در نتیجه متقاضیان باید در ارائه مدارک دقت کافی داشته باشند چرا که هیچ گونه ایرادی از سوی مسئولان ترکیه قابل چشم پوشی نخواهد بود. ممکن است برای تحصیل دانشگاه های مختلف علاوه بر مدارک ذکر شده، مدارک دیگری نیز نیاز باشد و به همین دلیل متقاضیان باید ضمن آگاهی از شرایط لیسانس در دانشگاه های مختلف ترکیه، مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در ترکیه را از طریق اطلاعیه های دانشگاه خود پیگیری کنند.
هزینه تحصیل کارشناسی در ترکیه
شهریه دانشگاه، هزینه های جانبی تحصیلی و هزینه زندگی در ترکیه از جمله مهم ترین مواردی هستند که دانشجویان قبل از مهاجرت تحصیلی باید در نظر داشته باشند و برای جلوگیری از هر گونه مشکلی جزئیات مربوط به مسائل مالی را کاملا بررسی کنند. کشور ترکیه از نظر هزینه جزو کشورهای مقرون به صرفه محسوب می شود و دانشجویان برای زندگی و تحصیل در این کشور نسبت به کشورهای اروپایی هزینه بسیار پایین تری صرف می کنند. علاوه بر این دانشجویان می توانند شانس خود را برای اخذ بورسیه های تحصیلی مختلف امتحان کنند و در صورت دریافت بورسیه هزینه های خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهند.
به طور کلی هزینه تحصیل کارشناسی در ترکیه به فاکتورهای مختلفی از جمله دانشگاه محل قبولی، شهر محل تحصیل و زندگی، رشته تحصیلی، زبان انتخابی برای محل اقامت و غیره بستگی دارد. برای مثال شهریه دانشگاه های دولتی نسبت به دانشگاه های خصوصی بسیار پایین تر است. همچنین تحصیل به زبان ترکی در دانشگاه نسبت به تحصیل به زبان انگلیسی ارزان تر است. از طرفی هزینه تحصیل در برخی رشته های تحصیلی مثل پزشکی، پیراپزشکی و هنر نسبت به سایر رشته نسبتا بیشتر است.
مقطع تحصیلی | زبان تحصیل | هزینه |
کارشناسی |
ترکی |
300 تا 800 دلار در سال |
انگلیسی |
500 تا 1800 دلار در سال |
هزینه مسکن، خوراک و حمل و نقل نیز از جمله موارد موثر بر هزینه نهایی تحصیل در ترکیه است که بیشتر به شهر محل زندگی و سبک زندگی دانشجو بستگی دارد. در کنار این هزینه ها باید هزینه های جانبی تحصیل از جمله خرید کتاب و لوازم مورد نیاز نیز در نظر گرفته شود. بنابراین دانشجویان باید بر اساس موقعیت تحصیلی و زندگی خود هزینه های لازم را به صورت دقیق برآورد کنند تا دید جامعی در مورد زندگی و تحصیل در ترکیه داشته باشند. هزینه های رایج زندگی و تحصیل در ترکیه به شرح زیر است:
نوع هزینه | قیمت |
برنج سفید (هر کیلوگرم) |
1.66 دلار |
فیله مرغ (هر کیلوگرم) |
2.74 دلار |
سیب زمینی (هر کیلوگرم) |
50 دلار |
پیاز (هر کیلوگرم) |
0.39 دلار |
تخم مرغ (۱۲ عدد) |
1.38 دلار |
پنیر محلی (۱ کیلوگرم) |
5 دلار |
نان سفید (۵۰۰ گرم) |
0.42 دلار |
شیر (۱ لیتر) |
0.79 دلار |
اجاره آپارتمان در مرکز شهر |
250 تا 400 دلار |
اجاره آپارتمان خارج از شهر |
180 تا 300 دلار |
بلیت یک طرفه |
0.38 دلار |
بلیت ماهانه حمل و نقل |
23.24 دلا |
ورود به تاکسی |
هر 0.54 دلار + هر کیلومتر 0.43 دلار |
بنزین (۱ لیتر) |
1.26 دلار |
مهاجرت تحصیلی به ترکیه شامل هزینه های دیگری مانند هزینه ویزا، بلیط سفر، بیمه درمانی، شرکت در آزمون ها و غیره نیز می باشد. بهتر است متقاضیان برای تامین تمامی این هزینه ها با اطلاع از شرایط لیسانس در ترکیه برنامه ریزی دقیقی داشته باشند تا در طول تحصیل و زندگی در ترکیه با مشکلی مواجه نشوند.
بورسیه تحصیلی کارشناسی در ترکیه
یکی از مناسب ترین و مطمئن ترین گزینه ها برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه، دریافت بورسیه تحصیلی است. دولت ترکیه بورسیه های متنوعی برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته است تا از این طریق با تامین هزینه های تحصیل و زندگی از آن ها حمایت کند. البته متقاضیان زیادی برای اخذ بورسیه تحصیل کارشناسی در ترکیه درخواست می دهند و به همین دلیل شانس کمی برای دریافت بورسیه کارشناسی وجود دارد. با این وجود اگر شرایط متقاضیان با شرایط لیسانس در ترکیه همخوانی داشته باشد می توانند به راحتی بورسیه تحصیلی دریافت کنند.
دریافت بورسیه تحصیلی کاملا به شایستگی های متقاضی بستگی دارد. معدل و ریز نمرات دیپلم، نتیجه آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه، سطح مهارت زبان و سایر توانایی های متقاضی از جمله مهم ترین فاکتورها در ارزیابی بورسیه تحصیلی است. هر چقدر شرایط متقاضی از نظر موارد ذکر شده قوی تر باشد، شانس او برای دریافت بورسیه تحصیلی بیشتر خواهد بود.
همان طور که گفته شد، ترکیه بورسیه های مختلفی برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته است که هر کدام شرایط و مزیت های متنوعی دارد. انواع بورسیه تحصیلی کارشناسی در ترکیه عبارتند از:
بورسیه تحصیلی فول فاند ترکیه: کامل ترین و بهترین نوع بورسیه تحصیلی در ترکیه که تمامی هزینه های دانشجو حتی هزینه های پزشکی دانشجو را به طور کامل پوشش می دهد.
بورسیه تحصیلی درصدی ترکیه: این نوع بورسیه بر اساس رزومه تحصیلی و مدارکی مثل کارنامه، تقدیرنامه ها و غیره، بین 20 تا 100 درصد هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را تامین می کند.
بورسیه تحصیلی موسسات خیریه: برخی موسسات خیریه در شرایط مختلف دانشجویان بین المللی ممتاز را تحت حمایت مالی خود قرار می دهند.
دانشجویان می توانند با بررسی وضعیت مالی و تحصیل خود و در نظر گرفتن شرایط بورسیه های مختلف، شانس خود را برای دریافت یکی از انواع بورسیه های تحصیلی کشور ترکیه امتحان کنند و در صورت اخذ یکی از بورسیه ها هزینه زندگی و تحصیل خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. از آن جایی شرایط و رزومه تحصیلی متقاضی نقش بسیار پر رنگی در اخذ بورسیه تحصیلی دارد، متقاضیان باید برای داشتن معدل و ریز نمرات قابل قبول تلاش کنند.
بهترین رشته های تحصیل کارشناسی در ترکیه
انتخاب رشته تحصیلی همواره یکی از مهم ترین مسائلی است که افراد قبل از ورود به دوره کارشناسی با آن رو به رو هستند. به دلیل این که رشته لیسانس تاثیر بسیار زیادی در آینده شغلی افراد دارد، این انتخاب اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند. در نتیجه انتخاب رشته تحصیلی کارشناسی باید با بررسی همه جوانب شرایط لیسانس صورت بگیرد.
افرادی که قصد دارند برای تحصیل کارشناسی در ترکیه اقدام به مهاجرت کنند باید بررسی دقیق تری انجام دهند، چرا که شرایط شغلی، دانشگاه ها و هزینه های تحصیل در کشور مقصد نیز می تواند بر انتخاب رشته کارشناسی تاثیرگذار باشد. محبوب ترین رشته های ترکیه در مقطع کارشناسی عبارتند از:
بهترین رشته های تحصیل کارشناسی در ترکیه | |
گروه پزشکی و پیراپزشکی |
پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، داروسازی |
گروه مهندسی |
مهندسی نرم افزار، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی نفت، مهندسی معماری |
گروه علوم انسانی |
حقوق، مدیریت مالی، مشاوره و مدیریت کسب و کار |
گروه هنر |
طراحی مد، موسیقی |
نکته بسیار مهمی که باید در مورد انتخاب رشته کارشناسی مورد توجه بگیرد علاقه و استعداد افراد است. زیرا این فاکتورها نقش بسیار مهم و اثرگذاری در موفقیت فرد دارد و بدون توجه به این موارد احتمال عدم موفقیت و دلسرد شدن دانشجو در زمان تحصیل و حتی پس از آن بسیار زیاد است. بنابراین متقاضیان باید با شناخت کافی از علایق، استعدادها و توانایی خود، رشته مناسب برای مقطع لیسانس را انتخاب کنند.
دانشگاه های برتر ترکیه در تحصیل کارشناسی
همان طور که اشاره شد، در سال های اخیر سیستم آموزشی و دانشگاهی ترکیه با پیشرفت های چشمگیری رو به رو شده است و سطح کیفی آموزش ها در دانشگاه های ترکیه افزایش قابل توجهی داشته است. پیشرفت های نظام آموزشی ترکیه متوقف نشده است و این کشور در تلاش است تا کیفیت و خدمات آموزشی خود را با کمترین هزینه، هر چه بیشتر به کشورهای پیشرفته دنیا مثل آلمان، فرانسه و کانادا نزدیک کند. دانشگاه های معتبر ترکیه عبارتند از:
دانشگاه کوچ
دانشگاه کوچ یک دانشگاه خصوصی است که در شهر استانبول قرار دارد. این دانشگاه به عنوان یکی از بهترین و معروف ترین دانشگاه های ترکیه شناخته می شود. دانشگاه کوچ 5 درصد از ظرفیت سالانه خود را به پذیرش دانشجویان بین المللی اختصاص داده است. در این دانشگاه رشته های مختلفی در گروهای اقتصاد و امور مالی، علوم پایه، علوم اجتماعی، مهندسی و فناوری و علوم پزشکی تدریس می شود.
دانشگاه سابانجی
یکی از مدرن ترین دانشگاه های ترکیه، دانشگاه سابانجی است. نگرش اصلی این دانشگاه استفاده از فناوری های نوین آموزشی است و دانشجویان این دانشگاه از به روزترین خدمات و امکانات آموزشی بهره مند می شوند. دانشگاه سابانجی یک دانشگاه خصوصی واقع در شهر استانبول است و هر ساله 4200 دانشجو در رشته های مختلف این دانشگاه تحصیل می کنند.
دانشگاه فنی خاورمیانه
دانشگاه فنی خاورمیانه از دانشگاه های معتبر ترکیه و در عین حال از مقرون به صرفه ترین دانشگاه های این کشور است. این دانشگاه 5 دانشکده مختلف برای آموزش 43 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی دارد و سالانه بیش از 1000 دانشجو بین المللی را پذیرش می کند. دانشگاه فنی خاورمیانه در پایتخت تریکه یعنی شهر آنکارا قرار دارد.
طبق رتبه بندی موسسه های مختلف، جایگاه دانشگاه های برتر ترکیه در زمینه کیفیت آموزشی، شرایط لیسانس برای دانشجویان خارجی و تحصیل کارشناسی در میان دانشگاه های دنیا به صورت زیر است.
نام دانشگاه | رتبه براساس QS | رتبه شانگ های | رتبه تایمز | رتبه USNEWS |
دانشگاه کوچ |
477 |
1160 |
501-600 |
679 |
دانشگاه سابانچی |
531-540 |
1534 |
501-600 |
953 |
دانشگاه فنی خاورمیانه |
501-510 |
573 |
601-800 |
547 |
دانشگاه بیلکنت |
561-571 |
940 |
601-800 |
– |
دانشگاه بغازیچی |
701-750 |
637 |
601-800 |
377 |
دانشگاه فنی استانبول |
601-650 |
682 |
601-800 |
643 |
دانشگاه آنکارا |
1001-1200 |
652 |
1201+ |
722 |
دانشگاه حاجت تپه |
801-1000 |
650 |
601-800 |
554 |
دانشگاه استانبول |
801-1000 |
637 |
1001-1200 |
745 |
دانشگاه آنادولو |
1201-1400 |
1671 |
1201+ |
1600 |
دانشگاه قاضی |
1001-1200 |
844 |
1201+ |
1225 |
دانشگاه آیدین استانبول |
1001-1200 |
1515 |
– |
631 |
دانشگاه فنی یلدیز |
1001-1200 |
1045 |
– |
1153 |
دانشگاه آکدنیز |
1201-1400 |
1407 |
1201+ |
1589 |
دوکوز ایلول |
1201-1400 |
1142 |
1201+ |
1198 |
دانشگاه اژه |
1201-1400 |
839 |
1201+ |
1151 |
دنشگاه فنی گبزه (GTU) |
1201-1400 |
1895 |
– |
1567 |
دانشگاه بیلگی استانبول |
1201-1400 |
1502 |
401-600 |
526 |
موسسه فناوری ازمیر (IZTECH) |
1201-1400 |
1145 |
1201+ |
1017 |
دانشگاه مارمارا |
1201-1400 |
997 |
1201+ |
992 |
دانشگاه آتاتورک |
1401+ |
1304 |
1001-1200 |
1261 |
دانشگاه چوکورووا |
1401+ |
913 |
1201+ |
_ |
دانشگاه ارجیس |
1401+ |
_ |
1201+ |
1489 |
مدارک دانشگاه های ترکیه در کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی اعتبار قابل قبولی دارد و دانشجویانی که به تحصیل کارشناسی در ترکیه می پردازند می توانند از مدرک تحصیلی لیسانس خود برای کار یا ادامه تحصیل در کشورهای دیگر استفاده کنند. لازم به ذکر است که متقاضیان در هنگام انتخاب دانشگاه باید مراتب علمی و اعتبار دانشگاه را به طور دقیق بررسی کنند.
طول دوره کارشناسی در ترکیه
مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی بر مسائل مختلفی از جمله هزینه تحصیل موثر است و از این نظر برای دانشجویان اهمیت دارد. طول دوره کارشناسی در ترکیه مثل بیشتر کشورها معمولا بین 4 تا 6 سال است و دانشجو پس از این مدت و با اتمام واحدهای درسی تعیین شده، مدرک لیسانس خود را دریافت می کند. در صورتی که دانشجو یه کلاس های پیش نیاز زبان ترکی نیاز داشته باشد، این مدت کمی افزایش پیدا می کند.
در طول تحصیل دانشجویان باید واحدهای درسی تعیین شده را پشت سر بگذارند. در صورتی که دانشجویی نتواند واحد اخذ شده را با حداقل نمره در نظر گرفته شده پاس کند طبق شرایط لیسانس در کشور ترکیه باید مجددا واحد مربوطه را اخذ کند و این مسئله به طول دوره تحصیلی او می افزاید. بنابراین یکی از موارد تعیین کننده مدت تحصیل کارشناسی در ترکیه، عملکرد تحصیلی دانشجو است. بر این اساس دانشجو می تواند زودتر یا دیرتر از زمان معمولی کارشناسی تحصیلات خود را به پایان برساند. رشته تحصیلی نیز از جمله مواردی است که در طول دوره تحصیلی دانشجو اثر می گذارد. بهتر است دانشجویان واحدهای تحصیلی خود را مطابق برنامه تعیین شده دانشگاه پیش ببرند تا در موعد مقرر تحصیل کارشناسی خود را به پایان برسانند.
اقامت ترکیه از طریق تحصیل کارشناسی
دولت ترکیه برای تمامی افرادی که در مقطع کارشناسی تمامی شرایط لیسانس را دارا می باشند و از مراکز آموزشی معتبر ترکیه پذیرش دریافت و ثبت نام خود را تکمیل کنند اقامت موقت در نظر گرفته است و پس از انجام مراحل قانونی برای این افراد کارت اقامت صادر می شود. دانشجویانی که مشغول تحصیل کارشناسی در ترکیه هستند نیز می توانند از این طریق کارت اقامت خود را دریافت کنند و بدون هیچ محدودیتی دوران تحصیل خود را در کشور ترکیه زندگی کنند. مدت زمان اقامت تحصیلی ترکیه 1 سال است و دانشجویان می توانند به ازای هر سال تحصیلی کارت اقامت خود را تمدید نمایند. اقامت ترکیه از طریق تحصیل کارشناسی شرایط مناسب و قوانین ساده ای دارد و همه دانشجویان بدون محدودیت سنی و شرط معدل می توانند از این امکان بهره مند شوند.
دانشجویان خارجی ترکیه در صورت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و می توانند اقامت تحصیلی خود را تمدید کنند. دانشجویان پس از اتمام تحصیل 6 ماه فرصت دارند تا با پیدا کردن شغل مناسب، سرمایه گذاری و یا دیگر روش های اخذ اقامت، مجوز زندگی در ترکیه پس از اتمام تحصیلات را دریافت کنند. مطابق قوانین کشور ترکیه، کسانی که سابقه 8 سال اقامت به همراه 6 سال کار در این کشور داشته باشند و بتوانند هزینه های خود را تامین کنند، می توانند اقامت دائم دریافت کنند.
مزایای تحصیل کارشناسی در ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه یک تصمیم بسیار مهم است و تاثیر بسیار زیادی در آینده فرد به ویژه در زمینه تحصیلی و شغلی دارد. تحصیل در ترکیه مزایای بسیار زیادی دارد و دانشجویان می توانند با شناخت این مزایا و استفاده حداکثری از آن ها، تحصیل در این کشور را به یک تجربه بسیار عالی تبدیل کنند. از جمله مزایای تحصیل کارشناسی در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بهره مندی از امکانات و خدمات پیشرفته آموزشی در سطح کشورهای اروپایی و استاندارهای بین المللی
تحصیل در دانشگاه های معتبر
هزینه پایین زندگی و تحصیل نسبت به کشورهای اروپایی
امکان دریافت بورسیه های تحصیلی
اجازه 30 تا 35 ساعت کار دانشجویی در ترکیه در یک هفته در حین تحصیل
امکان دریافت اقامت پس از اتمام تحصیلات
علاوه بر مزایای فوق، تحصیل در کشور ترکیه برای دانشجویان ایرانی مزیت های دیگری مانند شباهت های فرهنگی، اجتماعی و دینی نیز دارد. راحت بودن شرایط لیسانس پذیرش و گذراندن دوره تحصیل را ساده تر می کند.همچنین مسافت کم بین ایران و ترکیه باعث شده تا رفت و آمد برای دانشجویان راحت و کم هزینه باشد. دانشجویان ایرانی با تحصیل و کار در ترکیه می توانند یک رزومه قوی برای خود ایجاد کنند و از تحصیل در این کشور به عنوان یک سکوی پرتاب برای مهاجرت به کشورهای پیشرفته دنیا استفاده نمایند. به همین دلیل کشور ترکیه می تواند یک گزینه مناسب برای تحصیل کارشناسی و یا مقاطع بالاتر باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تحصیل کارشناسی در ترکیه و هزینه های آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در زمینه شرایط لیسانس در ترکیه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تحصیل کارشناسی در ترکیه مطلع شوند.