برای مشاوره ثبت نام در آزمون GMAT
برای مشاوره ثبت نام در آزمون GMAT
یکی از معتبر ترین مدارک جهت ارزیابی سنجش و توانایی تحلیل های مالی در رشته های امور مالی، حسابداری، اقتصاد و دوره های MBA و MPA داشتن نمره مناسب در آزمون GMAT می باشد. این آزمون در اصطلاح، مخفف عبارت Graduate Management Admission Test بوده و ابزار اصلی برای ورود به دانشگاه ها یا کالج های مربوطه به تحصیلات مالی و یا به اصطلاح Business می باشد. با توجه به اینکه داشتن نمره قابل قبول برای پذیرش در دانشگاه ها یا کالج های مربوطه از شروط اصلی برای ادامه تحصیل در رشته های اشاره شده می باشد، لازم است داوطلبان از جزییات کامل این آزمون اطلاع داشته تا بتوانند با طی کردن این دوره، در دانشگاه های پذیرنده ادامه تحصیل دهند.
امتحان gmat وابسته به انجمن (GMAC) بوده و در حقیقت دانشگاه ها یا مراکز آموزشی براساس نمره صادره از این انجمن اقدام به پذیرش داوطلب می کنند. با توجه به اهمیت بالای امتحان gmat برای ورود به رشته های مدیریت مالی و اقتصادی، در این مقاله سعی شده است، به صورت کامل در مورد کلیات این آزمون، ساختار آن، نحوه شرکت در آزمون و همچنین منابع لازم برای موفقیت داوطلبان توضیح داده شود.
معرفی آزمون GMAT
آزمون GMAT مخفف Graduate Management Admission Test بوده و به عنوان یکی از معتبرترین ابزارهای لازم برای بررسی توانایی شرکت کنندگان از نظر قدرت تحلیل های مالی، مدیریت مالی، اقتصادی و حسابداری می باشد. داوطلب در صورت کسب نمره قابل قبول در آزمون gmat، در زمینه هایی مانند دریافت بورسیه تحصیلی دارای امتیاز مضاعف می باشد. در خصوص این آزمون می توان بیان کرد، این آزمون کاملا به صورت ترکیبی برگزار می شود، یعنی در این امتحان توانایی هر شرکت کننده در هر زمینه ای به تنهایی سنجیده نمی شود، بلکه براساس ترکیبی از چندین توانایی و مهارت به صورت ترکیبی آزمون گرفته می شود.
این آزمون ارزیابی چندین نوع مهارت شامل ریاضیات، جبر و آنالیز عددی را در کنار همدیگر ترکیب کرده و سوالات ترکیبی از موارد بیان شده طراحی می شود. در حقیقت با ثبت نام امتحان gmat، داوطلب باید این آمادگی را داشته باشد که برای امور درک و تحلیل، تفکر و همچنین آنالیز سوالات در حوزه امور مالی و اقتصادی اقدام نماید.
شرایط جی مت در ایران دارای شرایط خاصی می باشد. لازم است داوطلبان متقاضی در کشور آگاه باشند که این آزمون در ایران برگزار نمی شود و برای شرکت در آن باید در مراکز امتحانی حوزه خلیج فارس از جمله قطر، دوبی، ابوظبی، ترکیه، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان اقدام به شرکت در آزمون نمایند. در رابطه با سیستم نمره دهی این آزمون باید توجه داشت که در آن عنوان رد یا قبولی وجود نداشته و برای هر داوطلب نمره خاصی ارائه می شود.
مراکز آموزشی و دانشگاه ها براساس سطح علمی که دارند داوطلبان با نمره خاص را قبول کرده و براساس برنامه های آموزشی هر دانشگاه، حداقل نمره برای قبولی را اعلام می کنند و مسلما داوطلبی که تقاضای تحصیل در دانشگاه ها یا موسسات آموزشی با سطح بالا را داشته باشد، باید در این آزمون نمره بالایی را کسب نماید. نمره متوسط در این امتحان، برای مراکز معتبر، حدودا 600 تا 700 می باشد.
ساختار امتحان gmat
آزمون GMAT در حقیقت به دنبال بررسی قدرت تحلیل و آنالیز ترکیبی داوطلبان برای حل چالش های مطرح شده در حوزه مالی می باشد. در واقع در این آزمون مباحثی شامل مدیریت زمان، تصمیم گیری و ریسک پذیری، ساده سازی مسائل پیچیده، تحلیل های استراتژیک و غیره مطرح می شود.
با توجه به اینکه مسائل مربوط به مدیریت مالی مورد ارزیابی قرار می گیرد، بنابراین کلیه مباحث در چهار بخش زیر تقسیم بندی می شود:
ارزیابی نوشتار تحلیلی یاAnalytical Writing Assessment
تحلیل یکپارچه یا Integrated Reasoning
تحلیل عددی یا Quantitative Reasoning
تسلط به زبان یا Reasoning Verbal
در ادامه به توضیح هر کدام از موارد ذکر شده، پرداخته می شود:
در بخش ارزیابی نوشتار تحلیلی آزمون جی مت یا Analytical Writing Assessment سعی بر این شده است که مهارت نوشتار تحلیلی داوطلب مورد بررسی قرار گیرد. در حقیقت یک موضوع تحلیلی به داوطلب پیشنهاد شده و داوطلب باید آن را نقد و بررسی نماید. در حقیقت شرکت کننده نقد خود را نسبت به متن ارائه شده به صورت تشریحی بیان می کند. سیستم بررسی این متن هم از طریق کارشناس و هم از طریق الگوریتم های کامپیوتری مورد بررسی قرار می گیرد. نمره این قسمت بین 0 تا 6 بوده و داوطلب باید در مدت زمان 30 دقیقه نقد خود را بیان نماید.
بخش تحلیل یکپارچه gmat یا Integrated Reasoning بخش تحلیل های مالی می باشد. در این قسمت 12 سوال در اختیار شرکت کننده قرار می گیرد. مهلت پاسخ گویی 30 دقیقه بوده و امتیاز آن بین 1 تا 8 می باشد. در این قسمت سوالات استدلالی و تحلیلی همراه با نمودار های آماری و جداول طراحی شده و داوطلب باید براساس تحلیل های خود پاسخ گوی سوالات مطرح شده باشد.
بخش تحلیل عددی GMAT یا Quantitative Reasoning به دو قسمت تقسیم می شود: قسمت اول که به قسمت تحلیل عددی و محاسباتی یا Quantitative تقسیم می شود و حدودا 31 سوال مطرح می شود که برای پاسخگویی به آن 62 دقیقه وقت در نظر گرفته می شود. امتیاز این قسمت بین 0 تا 60 می باشد. در این قسمت سوالاتی در حوزه جبر و تحلیل عددی ارائه می شود و در حقیقت برای ارزیابی مهارت فرد در حل مسئله می باشد. قسمت بعدی حل مسئله یا Problem Solving می باشد. این قسمت از سوالات پنج گزینه ای صرفا ریاضی مطرح شده است و هدف آن ارزیابی مهارت فرد در حوزه حل مسائل ریاضی می باشد.
بخش تسلط به زبان یا Reasoning Verbal میزان تسلط داوطلب به زبان انگلیسی را در قالب 36 سوال مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. این قسمت به سه دسته تقسیم می شود:
قسمت اول گفتگو های تحلیلی و درک مطلب می باشد. در این قسمت یک متن در حوزه علوم مدیریتی مطرح شده و داوطلب باید پاسخگوی 12 سوال مطرح شده باشد. قسمت دوم که ارائه مطلب در حوزه خاصی بوده و توانایی فرد روی موضوعات تحلیلی و انتقادی ارزیابی می شود. قسمت سوم هم در خصوص مهارت فرد برای ویرایش گرامری و نوشتاری متون پیشنهادی می باشد که معولا 14 سوال از این قسمت مطرح می شود.
زمان ثبت نام آزمون جی مت
برای ثبت نام امتحان gmat، داوطلبان باید توجه داشته باشند که معمولا زمان ثبت نام آزمون بین 6 ماه تا 24 ساعت قبل از تاریخ برگزاری آن می باشد. بنابراین لازم است متقاضیان از طریق سایت اعلامی نسبت به این موضوع اقدام کرده و با پرداخت هزینه های مربوطه، ثبت نام خود را قطعی نمایند.
توصیه می شود متقاضیان ثبت نام امتحان gmat، با توجه به روال ثبت نام تعیین شده و بازه زمانی مربوطه، ثبت نام را به روزهای پایانی موکول ننمایند. با توجه به شرایط جی مت در ایران، به داوطلبان توصیه می شود، ثبت نام در آزمون را حدودا 2 تا 3 ماه قبل از برگزاری آن برنامه ریزی کرده و در سایت انجام دهند. با توجه به هزینه های بالای ثبت نام امتحان gmat توصیه می شود که این امر در فرصت کافی صورت گرفته تا در فرصت باقی مانده به آزمون با آمادگی کامل در جلسه حضور داشته باشند.
توصیه می شود متقاضیان ثبت نام امتحان gmat در زمان ثبت نام اطلاعاتی از جمله ایمیل معتبر، شماره تلفن معتبر و همچنین اطلاعاتی از قبیل شماره پاسپورت را داشته باشند تا بتوانند بدون مشکل در سامانه مربوطه ثبت نام نمایند. طبق تجربه متقاضیان، مدت زمان لازم برای ثبت نام حدودا 30 دقیقه می باشد که داوطلبان باید در این مدت زمان اقدامات ثبت نام را نهایی کنند.
شرایط شرکت در GMAT
پاسپورت یکی از مدارک اجباری و ضروری برای شرکت در آزمون بوده و با توجه به شرایط جی مت در ایران، توصیه می شود، داوطلبان در زمان ثبت نام شماره پاسپورت را وارد کرده و در زمان برگزاری آزمون شماره گذرنامه با اصل مدرک پاسپورت مطابقت داده می شود. همچنین به دلیل شرایط جی مت در ایران لازم است ویزای آزمون جی مت برای شرکت در آزمون اخذ شود. همانطور که در بسیاری از آزمون ها محدودیت هایی وجود دارد این امتحان هم مستثنی نبوده و به همراه داشتن وسایل الکترونیکی و دیکشنری در این آزمون ممنوع می باشد.
گرفتن پاسپورت یکی از مراحل اصلی و اجباری برای شرکت در آزمون بوده و با توجه به شرایط جی مت در ایران، توصیه می شود، داوطلبان در زمان ثبت نام شماره پاسپورت را وارد کرده و در زمان برگزاری آزمون شماره گذرنامه با اصل مدرک پاسپورت مطابقت داده می شود. همچنین به دلیل شرایط جی مت در ایران لازم است ویزای آزمون جی مت برای شرکت در آزمون اخذ شود. همانطور که در بسیاری از آزمون ها محدودیت هایی وجود دارد این امتحان هم مستثنی نبوده و به همراه داشتن وسایل الکترونیکی و دیکشنری در این آزمون ممنوع می باشد.
سایت GMAT
یکی از الزامات لازم برای ثبت نام امتحان gmat، اطلاع از سایت ثبت نام می باشد. موسسه (GMAC) که متولی برگزاری آزمون می باشد، برای ثبت نام داوطلبان سایت gmat را راه اندازی کرده است. سایت جی مت به نشانی mba.com می باشد. تمامی امور ثبت نام در آزمون، اعلام نتایج، اطلاع رسانی های مربوط به امتحان جی مت و هرگونه درخواست از طریق سایت مذکور صورت می گیرد. یادآوری می شود با توجه به شرایط جی مت در ایران، داوطلبان نهایت دقت در ثبت نام امتحان gmat را داشته باشند.
لازم است داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون در سایت اشاره شده، حساب کاربری مخصوص شرکت در ثبت نام امتحان gmat را ایجاد نموده و بر اساس برنامه زمانی، در آزمون مربوطه شرکت نمایند. پرداخت هزینه های شرکت در امتحان از طریق این سایت صورت گرفته و لازم است شرکت کنندگان نسبت به این موضوع آگاهی کامل داشته باشند.
در این سایت برای متقاضیان شرکت کننده در آزمون، مراکز امتحانی مشخص شده است و داوطلبان براساس محل اقامت خود می توانند حوزه آزمون خود را انتخاب نمایند. همچنین برای داوطلبان معلول هم شرایط و ضوابط شرکت در آزمون مطرح شده است که لازم است داوطلبان معلول نسبت به انتخاب خوابگاه و اقامت اقدام نمایند. برای ثبت نام امتحان gmat، علاوه بر ثبت نام اینترنتی، از طریق پست، فاکس و تلفنی هم می توان روال ثبت نام را انجام داد.
هزینه آزمون جی مت
هزینه آزمون جی مت براساس سیاست گذاری شورای برگزاری امتحان که موسسه Graduate Management Admission Council (GMAC) می باشد، تعیین می گردد. اطلاع رسانی هزینه های آزمون جی مت از طریق سایت رسمی موسسه می باشد. لازم است، یادآوری گردد کلیه امور ثبت نام، اطلاع رسانی، مشاهده نتایج و پیگیری های لازم از طریق سایت mba.com صورت می گیرد. هزینه های ثبت نام امتحان gmat براساس هزینه های سال 2022 و براساس دلار آمریکا که به شرح زیر در 5 قسمت خلاصه می شود:
هزینه ثبت نام امتحان gmat یا Registery: هزینه ثبت نام اولیه 320 دلار آمریکا بوده که با پرداخت این هزینه می توان نمرات را به صورت پستی برای 8 دانشگاه یا موسسه ارسال کرد. همچنین کارنامه داوطلب هم به صورت پستی در اختیار داوطلب قرار می گیرد.
تغییر تاریخ یا محل ثبت نام: در صورتی که داوطلبی قصد تغییر زمان برگزاری آزمون یا محل برگزاری امتحان را داشته باشد، باید 80 دلار پرداخت نماید.
درخواست ارسال نمره به دانشگاه ها یا موسسات بیشتر: هزینه ارسال نمره اضافی به سایر دانشگاه ها یا موسسات برای هر کدام 35 دلار می باشد.
لغو کردن آزمون: در صورتی که شرکت کننده ای قصد داشته باشد آزمون را لغو نماید باید یک هفته مانده به آزمون از طریق سایت mba.com اقدام نماید که در این صورت مبلغی به حساب شرکت کننده عودت داده خواهد شد ولی در صورتی که کمتر از یک هفته به آزمون برای لغو اقدام نماید، مبلغی عودت داده نمی شود.
مالیات: داوطلبان در صورت شرکت باید مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت نمایند که برای داوطلبان ایرانی در صورت شرکت در کشورهای همسایه مالیات اخذ نمی شود.
نحوه ثبت نام در آزمون GMAT
به منظور ثبت نام امتحان gmat، لازم است متقاضیان ابتدا در سایت mba.com نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند. بنابراین لازم است اکانت شخصی خود را ساخته و در مرحله بعد اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایند تا بتوانند ثبت نام خود را نهایی کنند. مراحل ثبت نام به شرح ذیل ارائه می شود.
ورود به سایت mba.com
ایجاد حساب کاربری در قسمت Register for the GMAT
انتخاب مراکز و حوزه های آزمون که لازم است با توجه شرایط جی مت در ایران، داوطلبان ایرانی کشور مقصد را انتخاب کرده و بعد از آن براساس شرایط موجود مرکز امتحانی را انتخاب نمایند.
انتخاب تاریخ و ساعت آزمون
نحوه برگزاری آزمون که به دو صورت کاغذی و کامپیوتری می باشد که اکثر حوزه های آزمونی به صورت کامپیوتری آزمون را برگزار می کنند.
انتخاب دانشگاه هایی که قرار است نمره آزمون برای آن ها ارسال شود
پرداخت نهایی و دریافت رسید ثبت نام
تایید نهایی ثبت نام
در قسمت بعدی به صورت کامل راهنمای تصویری برای ثبت نام در آزمون ارائه شده است:
لازم است متقاضی در مرورگر خود سایت mba.com را وارد کرده و بعد از جستجو وارد سایت اصلی ثبت نام مطابق تصویر زیر شود:
لازم است از قسمت create account نسبت به ایجاد حساب کاربری اقدام نماید. در قسمت Register for the GMAT راهنمای ایجاد حساب کاربری ارائه شده است. بعد از انتخاب create account مطابق فرم زیر باید نسبت به تکمیل اطلاعات اقدام نماید. لازم است داوطلب در انتها گزینه Create Account را انتخاب تا حساب کاربری ایجاد گردد.
بعد از موفقیت آمیز بودن روال ثبت نام برای ایجاد حساب کاربری، متقاضی باید از صفحه اصلی گزینه Log in را انتخاب کرده و وارد حساب کاربری شود تا بتواند نسبت به تکمیل ثبت نام در آزمون GMAT اقدام نماید. نام کاربری ایمیل متقاضی می باشد. متقاضی باید بعد از ورود به سایت ثبت نام، گزینه Register Now را انتخاب نماید.
در ادامه، لازم است اطلاعات خواسته شده به شکل زیر به ترتیب تکمیل گردد. در انتها با ثبت گزینه Register وارد مرحله بعدی خواهد شد.
در مرحله بعد، متقاضی باید براساس شرایط موجود، تاریخ و مراکز آزمون را انتخاب و هزینه آزمون و هزینه های جانبی را پرداخت کرده تا ثبت نام داوطلب نهایی گردد. با توجه به شرایط جی مت در ایران و نبود مراکز آزمون، لازم است که متقاضی بعد از ورود به سامانه ثبت نام، یکی از کشورهای همسایه را به عنوان محل آزمون انتخاب نماید. در ادامه با توجه به شرایط، داوطلب لازم است براساس زمان مدنظر و همچنین مراکز آزمون مورد علاقه جهت شرکت در آزمون، نسبت به انتخاب آنها اقدام نموده تا بتواند بعد از تکمیل اطلاعات و هزینه آزمون ثبت نام خود را نهایی کند.
نحوه نمره دهی آزمون جی مت
نحوه نمره دهی آزمون جی مت به صورت تفکیکی برای قسمت های مختلف می باشد و در انتها یک نمره به عنوان نهایی در کارنامه داوطلب ثبت می شود. حداکثر نمره در آزمون GMAT برابر 800 بوده و دانشگاه های پذیرنده براساس سطح و اعتبار خود برای پذیرش، نمره خاصی را تعیین می کنند. براساس نتایج سالیان گذشته، برای اخذ پذیرش باید حدود نمره بالای 600 را کسب کرده تا متقاضی بتواند در دانشگاه های معتبر پذیرش شود.
نحوه نمره دهی آزمون جی مت همانند آزمون آیلتس براساس بخش های مختلف (انواع مهارت) تعیین می شود. نمره آزمون نگارش که به صورت تشریحی بوده و برای دو متن مختلف لحاظ می شود. نمره این قسمت بین 0 تا 6 می باشد. این قسمت براساس نظر یک کارشناس خبره و همچنین براساس الگوریتم های کامپیوتری نمره دهی می شود و در صورتی که اختلاف بین دو نمره اخذ شده بیشتر از مقداری باشد، یک متخصص خبره مجدد نمره اخذ شده را بررسی می کند.
در تحلیل یکپارچه یا Integrated Reasoning مجموعا 12 سوال مطرح شده که مهلت پاسخگویی 30 دقیقه بوده و نمره این قسمت بین 1 تا 8 می باشد. همچنین قسمت تحلیل عددی یا Quantitative Reasoning که اصلی ترین قسمت آزمون بوده مجموعا 31 سوال مطرح می شود که نمره آن بین 0 تا 60 تعیین می شود.
مدت زمان پاسخگویی برای هر سوال 2 دقیقه بوده که مجموعا 62 دقیقه زمان برای این قسمت لحاظ می شود.
قسمت بعدی تسلط به زبان یا Reasoning Verbal بوده که 12 سوال درک مطلب، 10 سوال تحلیلی و 14 سوال اصلاح و ویرایش جمله طراحی شده است، این قسمت مجموعا دارای 36 سوال بوده و نمره این قسمت بین 0 تا 60 می باشد. برای این قسمت 65 دقیقه فرصت پاسخگویی در نظر گرفته می شود. با توجه به نمرات داوطلبان در سالیان گذشته یکی از سخت ترین قسمت های آزمون قسمت تسلط به زبان یا Reasoning Verbal می باشد. بنابراین برای این قسمت منابعی در حدود آزمون آیلتس و تافل پیشنهاد می گردد.
زمان برگزاری GMAT
زمان برگزاری آزمون GMAT معمولا در اکثر ماه های سال بوده و با توجه به سیاست های انجمن Management Admission Council (GMAC) و نیاز اکثر دانشگاه ها برای پذیرش داوطلب در رشته های اشاره شده، معمولا هر ماه این آزمون برگزار می شود که برای اطلاع از زمان ثبت نام باید از طریق سایت mba.com اقدام کرد.
معمولا مراکز برگزاری آزمون GMAT برنامه زمانی مشخصی برای این امتحان را دارند که متقاضی باید براساس فرصت ارائه این مدرک به دانشگاه های پذیرنده، در آزمون شرکت کند تا بتواند در زمان مشخص برای دانشگاه های درخواستی نمره آزمون را ارسال نماید. پیشنهاد می شود داوطلبان حدودا 6 ماه قبل از ارسال درخواست به دانشگاه ها در آزمون شرکت نموده تا نمره در زمان مناسبی برای دانشگاه ها ارسال گردد.
البته خاطر نشان می گردد که در هر سال داوطلب می تواند تا 5 بار در آزمون GMAT شرکت نماید. این فرصت به داوطلب داده می شود که بتواند نمره بالاتری را براساس آزمون کسب کرده و بالاترین نمره را برای دانشگاه مربوطه بفرستند. مدت زمان آزمون 3 ساعت می باشد و دو تایم استراحت 8 دقیقه ای برای داوطلب در نظر گرفته می شود.
منابع آزمون gmat
با توجه به اهمیت بالای آزمون GMAT و شرط ورود به دانشگاه های سطح بالا، کسب نمره بالاتر از اهمیت بالایی بر خوردار می باشد. بنابراین برای رسیدن به این هدف نیاز به یکسری منابع مطالعاتی قوی است که بتواند تضمین کننده کسب نمره بالا باشد. با توجه به اینکه آزمون جی مت ماهیتی تحلیلی داشته و بیشتر مباحث آن در حوزه مهارت های مالی بر پایه ریاضیات می باشد، می توان چندین منبع مناسب برای آمادگی آزمون اشاره کرد که به شرح زیر بیان می شود:
GMAT Official Guide 2021: منبع اعلامی از طرف موسسه GMAC بوده که علاوه بر درسنامه مربوط به مواد آزمون، سوالات تالیفی در سه سطح آسان، متوسط و سخت را نیز شامل می شود.
Manhattan Prep GMAT Strategy Guide set: این منبع یک مجموعه 10 جلدی بوده که تمامی بخش های آزمون در این مجموعه بیان شده است. همچنین در یک قسمت به سوالات چندین سال اخیر به همراه پاسخ نفرات برتر آزمون اشاره شده است.
Power Score Verbal Trilogy Bible : دارای سه بخش مهارت های زبانی، درک مطلب و ویرایش متون انگلیسی می باشد. در حقیقت این منبع برای قسمت زبان انگلیسی می باشد که صرفا درسنامه داشته و نمونه سوال ندارد. برای تسلط بیشتر می توان از منابع آیلتس و آزمون تافل برای این بخش استفاده کرد.
GMAT for dummies 2020: یکی از منابع مهم و اصلی برای آزمون بوده که قسمت تحلیل عددی یا Quantitative Reasoning موجود در منبع اشاره شده، از سایر قسمت ها کامل تر می باشد. همچنین در انتهای هر قسمت، نمونه سوال به همراه پاسخ تشریحی بیان شده است. در فصل اول در خصوص نحوه آمادگی برای آزمون و همچنین روال برگزاری آزمون اطلاعاتی در اختیار مطالعه کننده قرار می دهد.
GMAT test prep: یکی از منابع مهم برای دسترسی به سوالات دوره های گذشته آزمون GMAT می باشد. این مجموعه دارای سوالات تالیفی هم بوده که سوالات تالیفی، سطح بالایی داشته و لازم است داوطلب تلاش بیشتری برای پاسخگویی به این سوالات داشته باشد.
30 Days GMAT Success: یک کتاب در حدود 200 صفحه بوده که به صورت خلاصه تمامی موارد آزمون را بررسی می کند. این منبع برای دوران جمع بندی مناسب بوده و همان طور که از نام منبع مشخص می باشد می توان در ماه آخر منتهی به آزمون از این منبع استفاده کرد.
The Official Guide for GMAT self study: یک منبع خودآموز برای آمادگی آزمون GMAT می باشد.
با توجه به شرایط جی مت در ایران و همچنین عدم دسترسی مناسب به منابع، برخی از کورس های آنلاین با حدود هزینه های 400 تا 800 دلار برگزار می شود که شامل موارد زیر می باشد:
E-GMAT
Veritas Prep
Economist GMAT Tutor
Manhattan Prep
همچنین برخی از رفرنس های رایگان که طی جستجو داوطلبان می توانند استفاده نمایند شامل موارد زیر است :
GMAT prep Now
Prep4GMST
Kaplan GMAT Test Prep
اعتبار مدرک GMAT
آزمون GMAT یکی از معتبرترین آزمون ها برای پذیرش در دوره های مدیریت مالی و حسابداری و اقتصادی و غیره می باشد. در حقیقت شرط ورود بسیاری از دانشگاه ها و موسسات معتبر، داشتن نمره قابل قبول در آزمون GMAT می باشد که داوطلبان متقاضی باید حدودا 6 ماه قبل از پذیرش در دانشگاه ها، این نمره را از طریق سایت mba.com برای دانشگاه های مربوطه ارسال نماید.
دانشگاه ها و کالج های معتبر در حوزه مدیریت مالی و اقتصادی، یکی از الزامات ورود به دوره های مدیریتی را نمره آزمون GMAT می دانند. بنابراین این آزمون به عنوان یکی از امتحان های معتبر بین المللی در 110 کشور رسمیت داشته و 600 مرکز رسمی اقدام به برگزاری این آزمون می نمایند.
با توجه به هزینه های بالای ثبت نام امتحان gmat و همچنین سطح بالای سوالات، موسسه (GMAC) میزان اعتبار مدرک آزمون جی مت را 5 سال تعیین کرده و علاقمندان می توانند تا 5 سال بعد از دریافت کارنامه، مدرک خود را برای دانشگاه مقصد ارسال نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ثبت نام آزمون gmat همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با آزمون جی مت مطلع شوند.