برای مشاوره مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای
برای مشاوره مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای
دانشجویان بسیاری از کشورها از جمله کشور ایران در راستای بهبود کیفیت تحصیل خود و بهره مندی از سیستم آموزشی دانشگاه های برتر جهان، اقدام به مهاجرت می نمایند. پذیرش در دانشگاه های مختلف، شرایط و قوانین ویژه ای دارد که علاقه مندان تحصیل در این دانشگاه ها، موظف به رعایت آن هستند. یکی از اصلی ترین شرایط پذیرش در دانشگاه های بین المللی، تکمیل و ارسال مدارک مورد نیاز دانشگاه می باشد.
در مجموع، پذیرش دانشجویان در دانشگاه و مقطع دلخواه، مستلزم ارائه مدارک و رعایت شرایط لازم می باشد. بنابراین ممکن است برخی از دانشجویانی که قصد اقدام برای اپلای تحصیلی را دارند، در رابطه با مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای، اطلاعاتی نداشته باشند. از این رو در این مقاله به بررسی کامل مدارک عمومی و اختصاصی مورد نیاز برای اپلای پرداخته شده است. در ادامه نیز مدارک لازم برای اپلای در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان کامل ترین لیست مدارک معرفی شده اند.
لیست مدارک عمومی برای ترجمه جهت اپلای
دانشجویان بسیاری علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های مختلف در خارج از کشور هستند. سالانه بسیاری از این متقاضیان به ارسال درخواست پذیرش تحصیلی در دانشگاه مورد نظر خود می پردازند. درخواست پذیرش تحصیلی همان اپلای است که بسته به کشور و دانشگاه مورد نظر در بازه های مختلفی از سال قابل انجام است.
یکی از شرایط اپلای، تکمیل و ارائه مدارک لازم مانند گواهی عدم منع تحصیل و.. می باشد که این مدارک به دسته های عمومی و اختصاصی تقسیم بندی می شوند. برای شناخت بهتر متقاضیان اپلای تحصیلی در این بخش به لیست مدارک عمومی برای ترجمه جهت اپلای که در حال حاضر کامل ترین لیست مدارک می باشد، پرداخته شده است.
مهم ترین مدارکی که دانشجو باید نسبت به ارائه آن اقدام نماید، شناسنامه، عکس استاندارد و گذرنامه هستند که توسط دانشگاه ثبت خواهند شد.
برای دریافت پذیرش تحصیلی، دانشجو باید مدارک تحصیلی خود اعم از کپی رسمی از آخرین مدرک تحصیلی و ریز نمرات را به همراه درخواست پذیرش تحصیلی خود برای دانشگاه مورد نظر ارسال نماید. لازم به ذکر است که مدرک تحصیلی دانشجو باید به صورت رسمی و در دارالترجمه معتبر، ترجمه شده باشد. مدرک موقت صادر برای دانشگاه های خارج از کشور دارای اعتبار نیست به همین دلیل دارالترجمه های رسمی به ترجمه مدرک موقت نمی پردازند.
دانشجو برای تحصیل در دانشگاه های بین المللی، باید به اثبات مهارت زبان خود بپردازد. مدرک زبان نیز به طور معمول برای زبان انگلیسی ارائه می شود، اما در صورت تمایل برای ادامه تحصیل به زبان های دیگر، دانشجو باید مدارک زبان مربوط به همان زبان را ارائه نماید.
یکی از مدارک مهم مورد نیاز برای پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه های بین المللی، پرداخت هزینه Application Fee می باشد. لازم به ذکر است که ثبت این درخواست مستلزم پرداخت هزینه خواهد بود و در صورت عدم پذیرش دانشجو نیز عودت داده نخواهد شد.
انگیزه نامه یک بیانیه از طرف دانشجوست که گویای هدف مهاجرت وی و تحصیل در دانشگاه و کشور مورد نظر می باشد.
توصیه نامه نیز یکی از مدارک مورد نیاز برای اپلای است که می بایست توسط اساتید، سرپرست یا مسئولین دانشگاه پیشین دانشجو، تکمیل شود. این توصیه نامه به منزله تایید موقعیت قبلی دانشجو برای دانشگاه آینده ارسال می شود.
دانشجو برای تکمیل مدارک عمومی مورد نیاز جهت اپلای باید به ارائه رزومه و نمونه کار به همراه تفسیر کامل فعالیت های انجام شده بپردازد. لازم به ذکر است که در صورت داشتن سوابق کاری مرتبط با رشته تحصیلی، دانشجو می تواند آن را داخل رزومه خود بنویسد.
دانشجویان پس از تکمیل مدارک مورد نیاز باید به تکمیل فرم پذیرش دانشگاه بپردازند. در نهایت نیز با پرداخت هزینه پذیرش که از 40 الی 100 دلار متفاوت می باشد، پرداخت هزینه پذیرش به صورت کامل انجام می گیرد.
مدارک اختصاصی لازم برای ترجمه جهت اپلای
در جواب این سوال که اپلای چیست؟ می توان گفت سالانه متقاضیان بسیاری برای پذیرش در دانشگاه های مختلف جهان، تلاش می کنند. در صورتی که این افراد، واجد شرایط دریافت پذیرش باشند، باید نسبت به تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام نمایند. برخی از مدارک لازم برای اپلای تحصیلی به صورت عمومی برای پذیرش در تمام دانشگاه ها، مورد نیاز هستند. این مدارک در قالب کامل ترین لیست مدارک لازم برای پلای تحصیلی در بندهای قبل به صورت کامل ارائه شد.
دسته دیگری از مدارک ارائه شده، اختصاصی بوده و بسته به دانشگاه مورد نظر متفاوت خواهند بود. به طور کلی، هر دانشگاه شرایط ویژه خود را برای پذیرش دانشجویان خارجی دارد، از این رو این طور باید گفت که ممکن است مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در این دانشگاه ها نیز مختلف باشد. برای مثال در صورتی که دانشگاه مورد نظر دانشجو، دروس خود را به زبان آلمانی ارائه دهد، متقاضی باید به ارائه مدرک زبان آلمانی بپردازد. مدارک اختصاصی لازم برای ترجمه جهت اپلای را می توان به شرح زیر نام برد:
همان طور که در این مقاله نیز اشاره شد، داشتن مدرک زبان یکی از مهم ترین موارد لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی به شمار می رود. این مدرک می تواند تافل یا آیلتس باشد. مدرک آزمون تافل یکی از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی در بسیاری از دانشگاه هاست. این مدرک که با برگزاری آزمون تافل و کسب نمره قبولی در آن به متقاضیان اعطا می شود، دارای 120 نمره می باشد. در حقیقت هر مهارت 30 نمره را به صورت مجزا به خود اختصاص می دهد. در نهایت نیز میانگین نمرات کسب شده، تعیین کننده نمره نهایی داوطلب خواهد بود.
آزمون آیلتس نیز یکی از معتبرترین آزمون های زبان است که مرکز آن کشور انگلستان بوده و نهادهای دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلیس و سازمان IDP استرالیا هر ساله به برگزاری آن می پردازند. لازم به ذکر است که این آزمون در بیش از 140 کشور جهان، معتبر بوده و دارای 9 نمره می باشد.
این مدرک، یکی دیگر از مدارک اختصاصی مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه های مختلف می باشد. آزمون GRE، با هدف سنجش میزان توانایی هر فرد در اطلاعات تحصیلی می باشد. مرکز این آزمون در کشور آمریکا بوده و هر ساله نیز به کمک نهاد ETS برگزار می شود.
این مدرک، یکی از مدارک لازم برای اپلای تحصیلی است که برای سنجش مهارت های شفاهی، قدرت تحلیلی و کمی فارغ التحصیلان برگزار می شود. این آزمون برای پذیرش در رشته های تحصیلی MBA، MPA، امور مالی، حسابداری و اقتصاد و... برگزار شده و از اعتبار بالایی برخوردار است.
این آزمون که یک امتحان تستی است و با هدف سنجش دانش آموزانی که موفق به سپری کرد دبیرستان شده و قصد تحصیل در دانشگاه را دارند، برگزار می شود. برگزار کننده این آزمون، کالج بورد بوده و اعتبار مدرک SAT نیز بالا می باشد.
از دیگر مدارک اختصاصی لازم برای پذیرش در دانشگاه های بین المللی می توان به آزمون ورودی و کسب نمره قبولی در آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که این آزمون توسط برخی دانشگاه ها و برای ورود به برخی رشته ها نظیر پزشکی، برگزار می شود. لیست ارائه شده، کامل ترین لیست مدارک اختصاصی مورد نیاز برای اپلای در دانشگاه های بین المللی می باشد.
مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای ارشد
درخواست پذیرش از دانشگاه های بین المللی، پروسه مختص به خود را دارد. بسیاری از متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی را دارند، برای اپلای تحصیلی می بایست به تکمیل و ارسال مدارک مورد نیاز مانند رزومه، رایتینگ سمپل و غیره پرداخته و پس از ارائه فرم درخواست، منتظر نتیجه نهایی پذیرش خود باشند.
دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی به اپلای تحصیلی در مقاطع گوناگونی نظیر کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می پردازند. گفتنی است که مدارک لازم برای پذیرش در هر یک از این مقاطع با دیگری متفاوت است. در این بخش به مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای ارشد اشاره شده است.
ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
ارائه مدرک کارشناسی به همراه ترجمه
ارائه ترجمه ریز نمرات دانشجو مانند ریز نمرات دانشگاه آزاد و...
ارائه توصیه نامه یا academic recommendation letter
ارائه انگیزه نامه تحصیلی یا Statement of Purpose
ارائه هزینه اپلیکیشن فی برای بررسی صلاحیت متقاضی به صورت رسمی
تکمیل و ارائه فرم درخواست پذیرش تحصیلی
ارائه رزومه تحصیلی و کاری در صورت وجود
ارائه مدرک زبان تافل یا آیلتس (متناسب با قوانین دانشگاه مورد نظر)
ارائه نامه یا مدارک لازم برای تمکن مالی
ارائه مقالات علمی چاپ شده
در رابطه با مدارک فوق، پیش تر توضیحات کاملی ارائه شد. به صورت کلی، دانشجوی متقاضی تحصیل در مقطع ارشد، ابتدا باید به انتخاب دانشگاه مورد نظر برای ادامه تحصیل بپردازد. در ادامه، متقاضی باید فرم درخواست پذیرش تحصیلی را به صورت کامل تکمیل نماید.
لازم به ذکر است که این فرم به دو صورت فیزیکی و آنلاین قابلیت تکمیل دارد. دانشجو پس از تکمیل فرم درخواست پذیرش می بایست نسبت به پرداخت هزینه اپلیکیشن فی اقدام نماید. این هزینه برای بررسی مدارک و رزومه دانشجو پرداخت شده و در صورت عدم پذیرش وی نیز عودت داده نخواهد شد.
مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای دکتری
دانشجویان بسیاری برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر به اپلای تحصیلی می پردازند. اپلای تحصیلی برای مقاطع مختلفی از کارشناسی تا دکتری قابل انجام است. اما مدارک مورد نیاز برای پذیرش، بسته به دانشگاه و کشور مورد نظر و همچنین مقطع درخواستی، متفاوت خواهد بود. برای مثال افرادی که می خواهند در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند، باید ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی را داشته باشند. ارائه دسته ای از مدارک برای تحصیل در تمام مقاطع الزامی هستند. از جمله این مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه فرم درخواست پذیرش تحصیلی
ارائه مدارک تحصیلی پیشین به صورت ترجمه شده
ارائه ریز نمرات یا Transcript سال قبل
ارائه انگیزه نامه
ارائه توصیه نامه
ارائه مدارک لازم برای اثبات تمکن مالی
ارائه هزینه اپلیکیشن فی
ارائه مدرک زبان معتبر
به صورت اختصاصی از جمله مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای دکتری نیز می توان موارد زیر را نام برد:
ارائه مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای مهر دادگستری جهت ترجمه مدارک
ارائه ریز نمرات دانشگاه سراسری یا آزاد مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به صورت رسمی به همراه مهر
در رابطه با ریز نمرات باید گفت که در صورتی که دانشجو در رشته های غیر پزشکی تحصیل کرده است،
باید به وزارت علوم مراجعه نماید. همچنین در صورتی که دانشجو، در رشته های پزشکی تحصیل کرده باشد،
می بایست برای درخواست ریز نمرات به وزارت بهداشت رجوع نماید.
ارائه پروپوزال یا Research Proposal
ارائه پروپوزال به طور معمول برای اپلای در مقطع کارشناسی ارشد و به خصوص دکترا از متقاضیان درخواست خواهد شد. در پروپوزال، متقاضی باید در رابطه با برنامه های آینده خود برای ریسرچ و پژوهش صحبت کند و روش تحقیق خود را به صورت کامل شرح دهد. گفتنی است که دانشجو برای نوشتن Research Proposal محدودیت کلمه دارد و تعداد دقیق آن در وب سایت دانشگاه مورد نظر دانشجو، درج شده است.
در رابطه با انگیزه نامه یا SOP نیز این طور باید گفت که اپلای در مقطع دکتری، نیازمند انگیزه نامه رسمی شامل هویت دانشجو، پیشینه تحصیلی وی، اهداف و برنامه های آینده او خواهد بود. انگیزه نامه نیز در تعداد کلمات، محدودیت دارد و تعداد دقیق آن را باید از طریق وب سایت دانشگاه انتخاب شده، بررسی کرد.
نکته حائز اهمیت دیگر این است که برخی از دانشگاه ها ممکن است، درخواست Personal Statement داشته باشند. در این بیانیه، بیشتر تاکید بر روی تجربیات و دستاوردهای گذشته دانشجو می باشد نه برنامه های آینده او نظیر آن چه که در SOP نگارش می شود. به علاوه، در برخی از موارد، دانشجویان برای مقطع دکترا باید در آزمون های ورودی دانشگاه مربوطه، شرکت نمایند. اطلاعات جامع این موارد را می توان در وب سایت رسمی دانشگاه مورد نظر، بررسی و مطالعه نمود.
مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای دانشگاه ها
متقاضیان اپلای تحصیلی برای ثبت درخواست خود باید واجد شرایط بوده و مدارک لازم را تکمیل کرده و به دانشگاه ارائه دهند. بسیاری از این مدارک، میان تمام دانشگاه های بین المللی مشترک هستند. همچنین از آن جا که تحصیل در کشورهای خارجی به زبان رسمی آن کشور و یا زبان انگلیسی صورت می گیرد، تمام مدارک مورد نیاز باید به صورت رسمی، ترجمه شوند. از جمله مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای دانشگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ترجمه مدارک شناسایی نظیر شناسنامه و کارت ملی
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی نظیر مدرک لیسانس، فوق لیسانس، ریز نمرات
ترجمه مدرک زبان معتبر
ترجمه رزومه تحصیلی یا CV
ترجمه انگیزه نامه
ترجمه توصیه نامه
به طور کلی برای دریافت پذیرش از دانشگاه های بین المللی، دانشجو ابتدا باید تمام مدارک خود را به زبان کشور مقصد ترجمه نماید. نکته قابل توجه این است که این ترجمه باید به صورت رسمی و در دارالترجمه های معتبر، انجام شود. لازم به ذکر است که این ترجمه ها توسط مترجم رسمی قوه قضاییه صورت گرفته و تایید می شوند. افراد می توانند با مراجعه به لیست دارالترجمه معتبر در کشور، نسبت به انتخاب بهترین دارالترجمه از نظر روش کار و هزینه اقدام کنند.
در رابطه با ترجمه مدارک مورد نیاز اپلای باید گفت که ابتدا باید مدارک تحصیلی دانشجو، آزاد شوند. به این دلیل که دریافت تاییدیه تحصیلی یک فرآیند بسیار زمان بر می باشد و سپری شدن فرآیند آن می تواند هفته ها به طول انجامد.
مشاوره مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای
دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی ابتدا باید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و به بررسی شرایط و مدارک لازم آن برای اپلای بپردازند. این مدارک می توانند به صورت آنلاین برای دانشگاه مورد نظر فرستاده شود. اما در بعضی موارد لازم است که متقاضیان برای ارسال مدارک به خارج از کشور، گزینه ارسال فیزیکی را در نظر بگیرند. نوع دریافت به شرایط دانشگاه مقصد بستگی دارد. کامل ترین لیست مدارک مورد نیاز برای ترجمه جهت اپلای تحصیلی در این مقاله به طور کامل ارائه شده اند.
گاهی ممکن است که پس از ارائه مدارک به دانشگاه، درخواست پذیرش دانشجو رد شود. در این صورت دانشجو می تواند نسبت به ارسال درخواست پذیرش به سایر دانشگاه ها اقدام نماید. همچنین گفتنی است که هزینه پرداخت شده دانشجو برای اپلیکیشن فی غیر قابل بازگشت خواهد بود. از این رو دانشجویان در زمان ارسال مدارک و ترجمه آن ها باید نهایت دقت و توجه را داشته باشند.
دانشجویان در صورت پذیرش تحصیلی، باید اقدامات مربوط به دریافت ویزای تحصیلی را آغاز نمایند. البته نا گفته نماند که در برخی از موارد به دلایل مختلفی از قبیل نقص مدارک، ارسال مدارک جعلی و یا عدم ترجمه صحیح مدارک، ویزای تحصیلی دانشجویان، ریجکت می شود.
دانشجویان در این موارد می توانند با تکمیل مدارک خود و ارسال آن ها به صورت مجدد نسبت به رفع ریجکتی ویزا اقدام نمایند. این در صورتی است که به دانشجویان پیشنهاد می شود، درخواست دریافت ویزای تحصیلی خود را مجددا صادر کنند. به این دلیل که فرآیند رفع ریجکتی ممکن است زمان بر و حتی نا موفق باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای و کامل ترین لیست همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای و کامل ترین لیست مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام بله