برای مشاوره دریافت پاسپورت فرانسه
برای مشاوره دریافت پاسپورت فرانسه
پاسپورت فرانسه از محبوب ترین و معتبرترین اسناد سفر در جهان محسوب می شود. این پاسپورت، نشانه ای از تاریخ و فرهنگ غنی کشور فرانسه است و توسط دارندگان آن، برای مسافرت به کشورهای مختلف جهان استفاده می شود. این پاسپورت از طرفی به عنوان یکی از قدیمی ترین پاسپورت های جهان، دارای محتوای فرهنگی و تاریخی فراوان است. اعتبار و رتبه گذرنامه فرانسه، بر اساس میزان دسترسی به دیگر کشورها و تعداد ویزاهای لازم برای ورود به آن ها تعیین می شود و از این نظر در رتبه بالایی بین پاسپورت های جهان قرار دارد.
در صورت برخورداری از شرایط دریافت پاسپورت فرانسوی، به دارندگان آن امکان سفر به بیش از 189 کشور جهان داده خواهد شد. از این رو سفر کردن به تعداد زیادی از کشورها بدون دریافت ویزا برای عده زیادی بسیار جذاب است. به دلیل استقبال فراوان اتباع سایر کشورها از دریافت پاسپورت فرانسه و تمایل آن ها به اقامت بدون محدودیت در خاک کشورهای دیگر، در این مقاله به بررسی انواع پاسپورت های فرانسه و اعتبار آن ها پرداخته شده است. مضاف بر این، در ادامه شرایط و مدارک لازم برای اخذ این پاسپورت معتبر نیز به همراه نکات ضروری دیگر بیان خواهد شد.
انواع پاسپورت فرانسه
از انواع پاسپورت فرانسه به عنوان اسناد شناسایی و مدارک تاییدیه هویت شهروندان این کشور در سفرهای خارجی و در هر بار ورود به کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، پاسپورت فرانسه به عنوان مدرکی برای اثبات هویت و تایید آن در فرآیندهای مختلفی همچون افتتاح حساب بانکی، درخواست ویزای کار، ورود به دانشگاه و غیره نیز به کار گرفته می شود. از گذرنامه فرانسه می توان به عنوان مدرکی برای احراز هویت در فعالیت های تجاری و بازرگانی بین المللی نیز استفاده کرد.
دسته بندی انواع پاسپورت فرانسه بر اساس قدمت و به نوع ظاهر آن ها صورت می گیرد. چراکه این پاسپورت ها در سه دسته مختلف مورد استفاده شهروندان فرانسه قرار می گیرند. اولین تفاوت انواع پاسپورت فرانسوی در تاریخ انقضای آن ها است، چراکه بزرگسالان یعنی افراد بالای 18 سال، پاسپورت هایی با انقضای 10 سال و شهروندان دارای سن زیر 18 سال نیز پاسپورت هایی با مهلت انقضای 5 ساله دریافت می کنند.
از طرف دیگر، اولین نوع از پاسپورت فرانسه را گذرنامه های قدیمی این کشور شامل می شوند که به آن ها پاسپورت نوری گفته می شود. روی جلد این پاسپورت ها هیچ گونه علامتی در زیر کلمه "PASSEPORT" درج نشده است. پس از آن، دسته دوم را پاسپورت های الکترونیکی می نامند که در آن ها یک تراشه الکترونیکی قرار داده شده است و روی جلد گذرنامه نیز لوگو یا نماد این تراشه درج شده است.
در نهایت، سومین دسته را پاسپورت های بایومتریک تشکیل می دهند که از سال 2009 ارائه شده اند و جزو گذرنامه های جدید و امروزی محسوب می شوند. این گذرنامه ها همانند گذرنامه های الکترونیکی هستند، با این تفاوت که خطی در زیر کلمه "PASSEPORT" روی جلد آن کشیده شده است. این پاسپورت مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا بوده و اطلاعات هویتی فرد همچون تصویر دیجیتالی و اثر انگشت او را در بر دارد.
اعتبار پاسپورت فرانسه
امروزه اعتبار پاسپورت فرانسوی در جهان برای کمتر کسی پوشیده است. شهرت و اعتبار این پاسپورت در سطح بین المللی بسیار زیاد است و افراد بسیاری را حتی از کشورهای دیگر ترغیب به اخذ شهروندی و تابعیت این کشور کرده است. بر اساس شاخص رتبه بندی پاسپورت، در حال حاضر پاسپورت فرانسوی در بین پاسپورت های جهانی در رتبه سوم قرار دارد.
رتبه بندی پاسپورت فرانسه به دلیل تعداد مجوز ورود به کشورهای مختلفی است که برای دارندگان آن تضمین خواهد کرد. بر اساس گزارشات اعلام شده، با داشتن پاسپورت فرانسوی، به راحتی و بدون ویزا امکان سفر به 189 کشور دیگر وجود دارد. برای ورود به برخی از این کشورها دریافت ویزای هنگام ورود یا مجوز سفر الکترونیکی (eTA) نیز کفایت می کند. این پاسپورت یکی از مطلوب ترین پاسپورت های جهان با امتیاز تحرک بسیار بالا به حساب می آید.
دارندگان گذرنامه فرانسه بدون دریافت ویزا به کشورهایی مانند برزیل، ژاپن، آرژانتین، ارمنستان، اتریش، بلژیک، آلمان، یونان، بریتانیا، امارات، ایالات متحده و غیره دسترسی داشته و می توان گفت که امکان سفر فوری به سراسر جهان را دارند. با این حال برای سفر به 24 کشور دیگر نیاز به دریافت ویزا خواهند داشت که برخی از این کشورها شامل کره شمالی، روسیه، افغانستان، الجزایر، آنگولا، چین، کوبا، سوریه، یمن و غیره می شود.
روش های اخذ پاسپورت فرانسه
روش های اخذ پاسپورت فرانسه به تعداد تمام روش های اخذ اقامت دائم و شهروندی این کشور می باشد. افرادی که به دنبال اخذ شهروندی فرانسه باشند و در نهایت موفق به اخذ تابعیت این کشور شوند، به سادگی اولین شرایط دریافت پاسپورت فرانسه را خواهند داشت. چراکه گذرنامه فرانسوی تنها به شهروندان این کشور اعطا می شود. در این بخش روش های اخذ گذرنامه فرانسه به ترتیب بیان شده اند.
دولت فرانسه امکان اخذ پاسپورت فرانسه از طریق تحصیل را برای اتباع سایر کشورها نیز مهیا کرده است. به این ترتیب دانشجویان بین المللی که چند سال حق اقامت تحصیلی این کشور را داشته اند، با اتمام تحصیل خود می توانند تا مدت 6 ماه به دنبال شغل مناسب برای خود باشند. با اتمام تحصیلات و پس از دانش آموختگی از دانشگاه های فرانسه می توان به مدت 5 سال دیگر در این کشور اقامت کاری دریافت کرد. با گذشت این مدت، امکان درخواست اقامت دائم و دریافت گذرنامه فرانسه نیز به وجود خواهد آمد. شرط رسیدن به این هدف، اخذ پذیرش تحصیلی، تحصیل در یکی از دانشگاه های فرانسه و همچنین اقامت در این کشور به مدت 5 سال متوالی پس از اتمام تحصیلات می باشد.
امروزه اخذ پاسپورت فرانسه از طریق کار یکی از متداول ترین و پر استفاده ترین روش ها برای مهاجرت کاری به فرانسه و دریافت گذرنامه معتبر آن است. در این حالت، شرط مهمی برای متقاضیان وجود دارد و آن هم این است که حتما باید از طرف یکی از کارفرمایان فرانسوی، پیشنهاد یا دعوت نامه شغلی دریافت کرده باشند. افرادی که با این شرایط به فرانسه وارد شده و به مدت 5 سال متوالی در بازار کار این کشور فعالیت کنند، می توانند پاسپورت این کشور را دریافت کنند. البته این افراد باید در مدت ذکر شده مبالغ بیمه و مالیات خود را به درستی پرداخت کرده باشند.
علاوه بر مهاجرت به فرانسه و دریافت اقامت دائم و شهروندی این کشور، اخذ پاسپورت فرانسه از طریق ازدواج نیز برای واجدین شرایط امکان پذیر شده است. افرادی که یکی از شهروندان یا مقیمین فرانسه را به عنوان همسر انتخاب می کنند و بتوانند صحت این ازدواج و زندگی مشترک را به اثبات برسانند، پس از گذشت مدتی مشخص امکان دریافت پاسپورت این کشور را خواهند داشت. در صورت ازدواج با یک شهروند فرانسوی و داشتن تمکن مالی کافی برای تامین مخارج زندگی، پس از 4 سال زندگی مشترک می توان اقامت دائم و سپس پاسپورت فرانسوی را دریافت کرد.
در تمامی حالات ذکر شده، متقاضیان برای اخذ پاسپورت فرانسه از طریق ثبت شرکت در فرانسه یا سرمایه گذاری و یا دیگر روش ها، نیاز به تابعیت فرانسه دارند. در صورتی که شخصی تمایل به دریافت تابعیت فرانسه از طریق سرمایه گذاری داشته باشد، می توان از برنامه های مختلف سرمایه گذاری و اقامت در فرانسه استفاده کرد. به عنوان مثال، یکی از این برنامه ها، برنامه گرین کارت برای سرمایه گذاری در پروژه های بلند مدت فرانسوی می باشد.
دومین روش برای اخذ تابعیت و گذرنامه فرانسه، کارآفرینی و ثبت شرکت در این کشور است. برای این منظور، باید ابتدا شرکت خود را در فرانسه ثبت کرده و سپس به عنوان یک مدیر شرکت، ویزای این کشور را دریافت و به فرانسه وارد شد. پس از گذشت 5 سال می توان درخواست دریافت تابعیت فرانسوی داده و مدتی بعد نیز پاسپورت این کشور را دریافت کرد.
اخذ پاسپورت فرانسه از طریق خود حمایتی را می توان به نوعی از روش های سرمایه گذاری در این کشور قلمداد کرد. مزیت این روش نسبت به سایر روش های مهاجرت به فرانسه این است که با حداقل شرایط و به سادگی می توان ویزای فرانسه را دریافت کرد. برای این کار، تنها باید تمکن مالی خود یعنی داشتن حداقل ماهانه 1300 یورو برای پوشش هزینه های زندگی در فرانسه را اثبات کرد. البته اگر متقاضی، قصد به همراه بردن خانواده را دارد، باید به ازای هر یک از همراهان تمکن مالی و امکان پرداخت تمامی هزینه های زندگی و تحصیل در فرانسه را نشان دهد. منظور از همراهان، فقط همسر و فرزندان زیر 18 سال می باشد. پس از ورود به فرانسه و 5 سال اقامت متوالی در این کشور، می توان اقامت دائم، تابعیت و سپس پاسپورت این کشور را دریافت کرد.
اخذ پاسپورت فرانسه از طریق تولد فرزند مشروط بر داشتن تابعیت فرانسه توسط آن فرزند است. در اخذ تابعیت کشورهای مختلف دو سیستم خاک و خون مطرح می شود. در فرانسه سیستم اصلی اعطای تابعیت، سیستم خون است، اما تابعیت خاک نیز به عنوان یک روش فرعی شناخته می شود. بر این اساس، در صورتی که فرزندی از والدین تبعه فرانسه متولد شود و یا حداقل یکی از والدین تابعیت فرانسه را داشته باشند، تابعیت فرزند نیز فرانسوی خواهد بود و به سادگی امکان اخذ پاسپورت فرانسه از طریق تولد فرزند وجود دارد. در غیر این صورت، اگر هیچ یک از والدین تبعه فرانسه نباشند، اما فرزند آن ها در فرانسه متولد شود، با گذشت 16 سال از زندگی فرزند در این کشور می توان تابعیت فرانسه را اخذ کرده و برای دریافت پاسپورت نیز اقدام کرد.
اخذ پاسپورت فرانسه از طریق پناهندگی آخرین روش برای دستیابی به گذرنامه این کشور است. مهاجرت از طریق پناهندگی به کشورهای خارجی به هیچ عنوان روش مناسبی برای ورود و دریافت اقامت نمی باشد. از این رو همواره به متقاضیان مهاجرت به فرانسه و افرادی که تمایل به دریافت پاسپورت این کشور دارند، توصیه می شود که این روش را برای هدف خود انتخاب نکنند. پناهندگی فرانسه معایب و خطرات جانی و مالی زیادی برای متقاضیان دارد و با این وجود ممکن است افراد، موفق به دریافت اقامت این کشور نشوند.
شرایط دریافت پاسپورت فرانسه
داشتن صلاحیت و شرایط دریافت پاسپورت فرانسه، در روند درخواست جهت دریافت این پاسپورت بسیار اهمیت دارد. لذا بهتر است قبل از اقدام برای این کار و ورود به مراحل درخواست، به دقت شرایط و ضوابط دریافت آن را بررسی کرده و از واجد شرایط بودن خود اطمینان حاصل کرد. برای راهنمایی کامل متقاضیان، در جدول زیر شرایط دریافت پاسپورت فرانسه به طور جزئی توضیح داده شده است.
شرایط دریافت پاسپورت فرانسه | توضیح |
تابعیت فرانسه |
برای دریافت گذرنامه فرانسه، باید تابعیت این کشور را داشت. تابعیت فرانسه می تواند از طریق تولد، ازدواج با یک فرانسوی، کار کردن در فرانسه و غیره به دست آید. |
داشتن شرایط سنی لازم |
متقاضی برای درخواست پاسپورت فرانسوی باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد. افراد دارای سن کم تر از ۱۸ سال، باید با حضور والدین یا قیم قانونی خود اقدام به درخواست پاسپورت کنند. |
داشتن مدارک شناسایی |
برای درخواست پاسپورت فرانسه، باید مدارک شناسایی مانند شناسنامه یا کارت اقامت فرانسه را داشت. |
اقامت در فرانسه به مدت معین |
اخذ گذرنامه فرانسه منوط بر اقامت 3 تا 5 سال متوالی در این کشور است. |
پرداخت هزینه های مربوطه |
در این فرآیند باید هزینه های تعیین شده را به طور کامل پرداخت کرد. علاوه بر این، باید تمکن مالی کافی برای زندگی در فرانسه را داشت. |
نداشتن سوء پیشینه کیفری و عدم ممانعت از دریافت پاسپورت |
متقاضی نباید از طرف قوانین و مقررات فرانسه هیچ گونه ممانعتی برای دریافت پاسپورت داشته باشد. |
رعایت قوانین و مقررات |
پاسپورت فرانسه توسط قوانین و مقررات این کشور تنظیم می گردد و متقاضی آن باید به تمامی این مقررات و شرایط پایبند باشد. |
دانش زبان فرانسوی |
فرد باید به راحتی امکان برقراری ارتباط با دیگران به زبان فرانسوی را داشته باشد. |
انطباق با فرهنگ و جامعه فرانسه |
علاوه بر آشنایی کامل با زبان فرانسوی، در صورتی که فرد نتواند خود را با جامعه و فرهنگ فرانسه هماهنگ کند، امکان دریافت پاسپورت برای او وجود ندارد. |
داشتن سابقه سفر به منطقه شنگن |
شرط مهم دریافت پاسپورت فرانسه، داشتن سابقه سفر به کشورهای حوزه شنگن است. در صورتی که فرد سابقه ریجکتی ویزای شنگن داشته باشد، نمی تواند گذرنامه فرانسه را دریافت کند. |
لازم به ذکر است، معمولا در برخی شرایط در صورتی که یکی از اعضای خانواده فرد متقاضی، شهروندی فرانسه را داشته باشد، در مدت کوتاه تری می توان اقامت دائم و پاسپورت این کشور را دریافت کرد. به عنوان مثال، نیازی به اقامت و یا کار کردن به مدت 5 سال در فرانسه نیست و با 3 سال زندگی در این کشور نیز می توان شهروندی و تابعیت فرانسه را کسب کرد. با گذشت 1 الی 2 سال از دریافت تابعیت فرانسه می توان مدارک لازم برای دریافت پاسپورت را ارائه کرده و از داخل یا خارج از فرانسه نیز این سند هویتی خود را دریافت کرد.
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت فرانسه
همان طور که ذکر گردید، ارائه مدارک لازم برای دریافت پاسپورت فرانسه از مهم ترین شرایط این فرآیند به شمار می رود. با توجه به موارد مختلف درخواست ها می توان گفت که این مدارک نیز ممکن است متفاوت باشند. با نظر به اهمیت صحت و تکمیل بودن مستندات لازم برای درخواست پاسپورت فرانسوی، بهتر است متقاضیان از قبل لیست مدارک لازم را بررسی کرده و این موارد را با دقت آماده کنند. در حالت کلی می توان لیست مدارک لازم برای ارائه درخواست پاسپورت را در جدول زیر خلاصه کرد.
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت فرانسه | توضیح |
شناسنامه فرانسوی یا کارت اقامت فرانسه برای اثبات تابعیت |
اساسی ترین مدارک هستند که برای درخواست پاسپورت فرانسه باید در دسترس باشند. این مستندات باید اصلی و معتبر باشند و به عنوان مدرک اثبات تابعیت فرانسه نیز استفاده خواهند شد. |
عکس پرسنلی |
متقاضی باید 1 عکس پرسنلی از خود به همراه درخواست پاسپورت ارائه کند. این عکس باید با نیازهای قانونی فرانسه باشد. به ویژه اندازه و کیفیت آن مطابق قانون تنظیم شود. |
اصل و کپی مدارک احراز هویت |
مدارکی مانند کارت ملی، شناسنامه، یا گذرنامه قبلی فرد نیز باید ارائه شود. |
گواهی ازدواج |
در صورت تاهل، فرد باید گواهی ازدواج خود را نیز ارائه کند. |
گواهی عدم سوء پیشینه |
فرد باید اثبات کند که هیچ سابقه تخلف یا قانون شکنی در فرانسه ندارد. |
باید توجه داشت که ممکن است مدارک لازم برای درخواست پاسپورت فرانسه با توجه به شرایط مختلف، متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات دقیق تر، بهتر است با سفارت یا کنسولگری فرانسه در کشور خود تماس گرفته و اطلاعات کافی را از آن ها به دست آورد. مدارک مورد نیاز باید در هنگام ارائه درخواست پاسپورت، به کنسولگری تحویل داده شده و صحت این اسناد مورد تایید آن ها قرار گیرد.
مراحل دریافت پاسپورت فرانسه
افراد زیادی از مراحل دریافت پاسپورت فرانسه اطلاع کافی ندارند و از این رو پرسش های زیادی در رابطه با نحوه ارائه درخواست پاسپورت می پرسند. چه اتباع فرانسوی و چه افرادی که هنوز تابعیت این کشور را دریافت نکرده اند، اما قصد دریافت گذرنامه فرانسه را دارند، باید با این مراحل آشنایی کامل پیدا کنند. در این بخش، مراحل دریافت پاسپورت فرانسه به ترتیب آورده شده است.
جمع آوری مدارک: متقاضی باید مدارک لازم برای درخواست پاسپورت فرانسوی را آماده کند. این مدارک شامل شناسنامه فرانسوی یا کارت اقامت فرانسه، عکس پرسنلی، مدارک احراز هویت و غیره میشود که در بخش قبل ارائه گردید.
تکمیل فرم درخواست: بعد از جمع آوری مدارک، باید درخواست خود را برای دریافت گذرنامه فرانسه تکمیل کرد. این درخواست ها معمولا به صورت آنلاین یا در مراکز درخواست پاسپورت قابل تکمیل می باشند. افراد مقیم فرانسه می توانند به پلیس استانی خود مراجعه نمایند.
ارسال مدارک: بعد از تکمیل درخواست، باید مدارک خود را به مرکز پاسپورت فرانسه ارسال نمود. این مرکز می تواند سفارت فرانسه یا کنسولگری این کشور در کشور مبدا متقاضی باشد.
پرداخت هزینه: در این مرحله باید هزینه های مربوطه را برای درخواست گذرنامه فرانسه پرداخت کرد. هزینه ها را می توان به شکل آنلاین یا به صورت نقدی در مرکز پاسپورت پرداخت کرد.
انتظار برای بررسی درخواست: بعد از دریافت مدارک و هزینه، مرکز پاسپورت فرانسه مدارک و درخواست فرد را بررسی خواهد کرد و در صورت صحت درخواست، پاسپورت صادر خواهد شد.
دریافت پاسپورت: پس از صدور پاسپورت می بایست باید به مرکز پاسپورت مراجعه کرده و آن را دریافت کرد. بهتر است قبل از رفتن به مرکز پاسپورت، با آن ها تماس گرفت و از آماده بودن پاسپورت خود اطمینان حاصل کرد.
مدت زمانی که برای اخذ پاسپورت فرانسه باید طی شود به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این موارد می توان به محل تقاضای فرد، زمان ارائه درخواست، کامل بودن مدارک و غیره اشاره کرد. در صورتی که فرد، درخواست خود را در زمان هایی همچون تعطیلات تابستانه ارائه کند، باید مدت زمان بیشتری را در انتظار بررسی مدارک و صدور پاسپورت باشد. غالبا با آماده شدن گذرنامه فرانسوی، این اتفاق از طریق پیامک یا ایمیل به دارنده آن اطلاع رسانی می شود.
هزینه گرفتن پاسپورت فرانسه
بر اساس نرخ تعیین شده در سال 2022، هزینه گرفتن پاسپورت فرانسه در شرایط مختلف متفاوت است و افراد باید نسبت به پرداخت این هزینه دقت و توجه کافی را داشته باشند. در صورت عدم پرداخت وجوه مرتبط با اخذ پاسپورت، سفارت یا دولت فرانسه از صدور این سند برای متقاضی ممانعت به عمل خواهد آورد و امکان بررسی مدارک ارائه شده نیز وجود ندارد. لیست هزینه های مختلف گذرنامه فرانسه در جدول زیر آورده شده است.
هزینه گرفتن پاسپورت فرانسه | مبلغ در فرانسه | مبلغ در خارج از فرانسه |
پاسپورت استاندارد |
86 یورو |
96 یورو (99 یورو اگر عکس در محل گرفته شود) |
تعویض یا تمدید پاسپورت |
86 یورو |
96 یورو (99 یورو اگر عکس در محل گرفته شود) |
گذرنامه موقت اضطراری |
30 یورو |
45 یورو |
گذرنامه کودک (0 تا 14 سال) |
17 یورو |
27 یورو (30 یورو اگر عکس در محل گرفته شود) |
گذرنامه کودک 15 تا 17 ساله |
42 یورو |
52 یورو (55 یورو اگر عکس در محل گرفته شود) |
گذرنامه موقت اضطراری برای کودک |
30 یورو |
45 یورو |
در فرانسه، گذرنامه ها باید با تمبر مالیات ارائه شوند، زیرا این تمبر مالیاتی ثابت می کند که دارنده پاسپورت، مالیات مربوطه را پرداخت کرده است. افرادی که در خارج از خاک این کشور برای گذرنامه فرانسوی درخواست می دهند، باید هزینه آن را به صورت نقدی پرداخت نمایند. البته برخی از کنسولگری ها نیز پرداخت از طریق کارت اعتباری، چک یا حواله بانکی را می پذیرند. در هر صورت متقاضی باید حتما این موضوع را از قبل، در وب سایت آن ها بررسی کرده باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ... را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. سایت سفارت فرانسه در متن مقاله ارائه شده است.