برای مشاوره تحصیل پزشکی در ترکیه
برای مشاوره تحصیل پزشکی در ترکیه


رشته پزشکی یکی از پر متقاضی ترین و پردرآمدترین رشته هاست که هر سالانه علاقه مندان بسیاری را به خود جذب می کند. بسیاری از متقاضیان این رشته برای ادامه تحصیل با امکانات بیشتر به کشورهای خارجی مهاجرت می کنند. شاید علاقه مندان رشته پزشکی ندانند که یکی از کشورهایی که به پذیرش دانشجویان بین المللی این رشته می پردازد، کشور ترکیه است. ترکیه یکی از پر جمعیت ترین کشورهایی است که دانشگاه های بزرگ و معتبری در سطح بین المللی دارد.
کشور ترکیه از سیستم آموزشی اتحادیه اروپا پیروی می کند و تمام مدارک صادر شده در دانشگاه ها و مراکز آموزشی آن، مورد تایید سیستم آموزشی اروپا نیز می باشد. در این مقاله جهت شناخت بیشتر علاقه مندان تحصیل پزشکی در ترکیه، به شرایط لازم برای پذیرش در این رشته، هزینه لازم برای ادامه تحصیل و زندگی در این کشور و همچنین طول مدت تحصیل پزشکی در ترکیه پرداخته شده است.
تحصیل پزشکی در ترکیه
ترکیه، کشوری واقع در قاره آسیا و اروپاست که از غرب با دریای اژه، از جنوب با دریای مدیترانه و از شمال با دریای سیاه محاصره شده است. پایتخت این کشور، آنکارا بوده و واحد پول آن لیر می باشد. این کشور با بیش از 85 میلیون نفر جمعیت، در لیست پر جمعیت ترین کشورهای جهان قرار دارد.
یکی از مزیت های اصلی ترکیه، وجود دانشگاه های معتبر بین المللی در زمینه های مختلفی نظیر رشته پزشکی و پیراپزشکی می باشد. به همین دلیل نیز تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه از طرفداران بسیاری برخوردار است. به علاوه، به دلیل نزدیکی به ایران، متقاضیان ایرانی بیشتری علاقه مند به تحصیل پزشکی در ترکیه هستند.
لازم به ذکر است که سیستم آموزشی ترکیه از سیستم آموزشی اروپا تبعیت می کند و کلیه مدارک تحصیلی آن، مورد تایید اروپا می باشد. علاوه بر آن، دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های معتبر جهان در ارتباط بوده و از اساتید بین المللی کشورهای اروپایی و آمریکایی بهره مند هستند.
تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه، به طور متوسط به مدت 6 سال به طول می انجامد. این کشور هزینه و شرایط مختلفی برای پذیرش دانشجویان بین المللی در نظر گرفته است. شرکت در آزمون های ورودی پزشکی یکی از قوانین اصلی ادامه تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه محسوب می شود. در مجموع، پذیرش در دانشگاه های پزشکی ترکیه، علاوه بر فراهم کردن امکان تحصیل با کیفیت، موجب همکاری دانشجویان با دانشگاه های رنک بالای جهان نیز خواهد شد.
شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه
کشور ترکیه در زمینه پزشکی از دانشگاه های بین المللی معتبری برخوردار است. از آن جا که 15 دانشگاه پزشکی در کشور ترکیه، مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند، این رشته طرفداران بسیاری در کشور ایران دارد. همچنین به دلیل نزدیک بودن مسافت ترکیه به ایران و امکان سفر بدون نیاز به اخذ ویزای ترکیه، ادامه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه، یکی از مناسب ترین گزینه ها برای علاقه مندان این رشته به شمار می رود.
هزینه و شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه نسبت به پذیرش در سایر کشورهای اروپایی، کمتر و ساده تر می باشد. به عنوان مثال این رشته در دانشگاه های بین المللی ترکیه به دو زبان انگلیسی و ترکی ارائه می شود. همچنین دانشجویان خارجی پس از ورود به این کشور می بایست نسبت به دریافت اقامت تحصیلی اقدام نمایند. در نهایت نیز به فارغ التحصیلان رشته پزشکی، یک کارت طبابت بین المللی ارائه خواهد شد.
لازم به ذکر است که کشور ترکیه برای دانشجویان رشته پزشکی خود، هیچ گونه شرط سنی در نظر نگرفته است و تمام علاقه مندان از هر گروه سنی می توانند به ادامه تحصیل در دانشگاه های بین المللی این کشور بپردازند. البته نا گفته نماند که برای شرکت در آزمون SAT، شانس پذیرش افراد کم سن، بیشتر خواهد بود.
یکی از شروط تحصیل پزشکی در ترکیه، داشتن حداقل آیلتس 6 می باشد. همچنین پس از ارائه مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های این کشور، متقاضیان می بایست در آزمون ورودی این رشته شرکت نموده و نمره قابل قبول را کسب کنند. در رابطه با مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه های پزشکی ترکیه باید به لیست زیر اشاره کرد:
ارائه ریز نمرات دبیرستان به همراه ترجمه انگلیسی یا ترکی
تکمیل و ارائه فرم درخواست پذیرش
ارائه مدرک دیپلم به همراه ترجمه به زبان انگلیسی یا ترکی
ارائه گواهی تافل یا آیلتس
پرداخت هزینه لازم برای پذیرش
در ادامه، پس از دریافت نامه پذیرش دانشگاه پزشکی ترکیه، پذیرفته شدگان می بایست در آزمون ورودی این دانشگاه ها شرکت نمایند. لازم به ذکر است که شرکت در آزمون ورودی دانشگاه پزشکی ترکیه، مستلزم اخذ ویزای تحصیلی این کشور می باشد. از این رو متقاضیان باید به ارائه مدارک زیر به سفارت ترکیه و دریافت ویزای تحصیلی بپردازند:
ارائه نامه پذیرش دانشگاه
تکمیل و ارائه فرم درخواست ویزا
ارائه گذرنامه معتبر
ارائه عکس پرسنلی و استاندارد
پرداخت هزینه ویزای تحصیلی
به طور کلی این طور باید گفت که دانشگاه های ترکیه به دو نوع دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. هر یک از این دانشگاه ها، شرایط و قوانین مختص به خود را دارند. از جمله شرایط پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن مدرک زبان آزمون آیلتس 6 الی 6.5 یا تافل 72 الی 80 و یا تومر C1
داشتن شرط معدل 18 برای تحصیل در دانشگاه های دولتی و 15 برای دانشگاه های خصوصی
پرداخت هزینه 240 الی 1500 دلار سالانه برای تحصیل در دانشگاه های دولتی و 10 الی 25 هزار دلار به صورت سالانه در دانشگاه های خصوصی
نا گفته نماند که در نهایت، فارغ التحصیلان رشته پزشکی که مشغول طبابت شدند، درآمد مناسبی خواهند داشت. گفتنی است که پزشکان در ترکیه به طور میانگین 19 هزار لیر به صورت ماهانه درآمد دارند.
شرایط تحصیل پزشکی بدون آزمون در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه به دلیل مزیت هایی نظیر نزدیکی به ایران، کمتر بودن هزینه تحصیل و عدم نیاز به شرکت در کنکور سراسری، محبوبیت بسیاری در میان ایرانیان علاقه مند به رشته پزشکی دارد. در کشور ایران، متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی می بایست در آزمون سراسری رشته تجربی شرکت نمایند و در صورت کسب نمره قبولی در دانشگاه های دولتی مشغول به تحصیل شوند.
این در صورتی است که تحصیل پزشکی در ترکیه، مستلزم شرکت در کنکور و کسب نمره قبولی در آن نیست، اما شرایط به خصوصی برای آن در نظر گرفته شده است. از شرایط تحصیل پزشکی بدون آزمون در ترکیه می توان به داشتن مدرک دیپلم و رزومه علمی مناسب اشاره کرد. همچنین لازم به ذکر است که پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی، نیازمند شرکت در آزمون ورودی پزشکی خواهد بود.
به عنوان مثال متقاضیان تحصیل در دانشگاه های دولتی باید در آزمون YOS و متقاضیان دانشگاه های خصوصی پزشکی می بایست در آزمون SAT شرکت کنند. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، شهریه دانشگاه های دولتی پزشکی نسبت به دانشگاه های خصوصی، کمتر است. اما تحصیل در دانشگاه های دولتی به زبان ترکی صورت می گیرد.
در رابطه با آزمون YÖS باید گفت که این آزمون توسط دانشگاه های مختلف دولتی به صورت کاملا مجزا برگزار می شود. متقاضی برای ادامه تحصیل در دانشگاه مورد نظر خود، باید به بررسی شرایط و زمان برگزاری آزمون YÖS دانشگاه انتخاب شده بپردازد. آزمون SAT نیز جهت ارزیابی دانشجویان بالای 18 سال با میانگین نمره 1068 برگزار می شود. سوالات این آزمون شامل بخش های مختلفی نظیر سوالات هوش، زبان انگلیسی و سنجش علوم پایه می باشد که برای ورود و ادامه تحصیل در دانشگاه های خصوصی طراحی شده اند.
لازم به ذکر است که متقاضیان رشته پزشکی برای ادامه تحصیل در کشور ترکیه می بایست در دوره 1 ساله کالج شرکت نمایند. در واقع این دوره، مقدمات ورود و تحصیل در ترکیه را فراهم می نماید. در نهایت فارغ التحصیلان رشته پزشکی عمومی در صورت تمایل به ادامه تحصیل و دریافت تخصص، باید در آزمون TUS شرکت نمایند. در این آزمون، میزان اطلاعات پزشکی عمومی داوطلبان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
یکی از نگرانی های متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه، تخمین هزینه تحصیل و زندگی در این کشور است. با وجود این که تحصیل پزشکی در کشور ترکیه، هزینه کمتری نسبت به تحصیل در سایر کشورها دارد، اطلاع از هزینه تحصیل و زندگی در این کشور می تواند به تدوین برنامه مهاجرتی مناسب، کمک بسیاری کند.
در رابطه با هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه باید گفت که بسته به نوع دانشگاه، این هزینه ها نیز متفاوت خواهد بود. همان طور که پیش تر نیز مورد بررسی قرار گرفت، دانشگاه های پزشکی کشور ترکیه به دو دسته دانشگاه های دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. از این رو هزینه های تحصیل در هر یک از این دانشگاه های نیز با دیگری متفاوت خواهد بود.
مطابق انتظار، شهریه دانشگاه های دولتی نسبت به دانشگاه های خصوصی کمتر می باشد و به صورت متوسط، دانشجویان پزشکی برای تحصیل در دانشگاه های دولتی 1000 الی 2000 دلار، شهریه می پردازند. این در صورتی است که دانشگاه های خصوصی، مبلغی در حدود 20 هزار دلار را به صورت سالانه از دانشجویان این رشته دریافت می کنند.
هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه فقط محدود به هزینه های تحصیل نمی شود. هزینه های مربوط به خورد و خوراک، محل اقامت، تهیه لباس و... نیز بسته به سبک زندگی دانشجویان بر روی هزینه زندگی او موثر خواهند بود. در جدول زیر بخشی از مهم ترین هزینه های مربوط به زندگی یکی دانشجوی رشته پزشکی در کشور ترکیه ارائه شده است:
هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه | |
540 دلار |
اجاره آپارتمان تک خوابه در مرکز استانبول |
1050 دلار |
اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز استانبول |
80 دلار |
اجاره آپارتمان تک خوابه در مرکز وان |
180 دلار |
اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز وان |
0.95 دلار |
1 لیتر شیر |
0.5 دلار |
500 گرم نان |
1.6 دلار |
1 کیلوگرم برنج |
1.7 دلار |
12 عدد تخم مرغ |
4.1 دلار |
1 کیلوگرم سینه مرغ |
9 دلار |
1 کیلوگرم گوشت گاو |
0.6 دلار |
1 کیلوگرم سیب زمینی |
0.5 دلار |
1 کیلوگرم پیاز |
0.3 دلار |
یک بطری 1.5 لیتری آب معدنی |
گفتنی است که دانشجویان می توانند برای اسکان، خوابگاه های دانشجویی در ترکیه را نیز انتخاب نمایند. این خوابگاه ها به صورت ماهیانه بین 500 تا 1300 لیر را شامل می شوند. به علاوه با استفاده از کارت دانشجویی، هزینه حمل و نقل نیز تا حدودی قابلیت کاهش دارد. لازم به ذکر است که هزینه های زندگی در کشور ترکیه، به میزان 15 درصد کمتر از هزینه های کشور ایران می باشد. از این رو با توجه به هزینه و شرایط تحصیل و زندگی در ترکیه می توان این طور گفت که قدرت خرید مردم ترکیه نیز بالاتر از قدرت خرید در ایران خواهد بود.
دانشگاه های معتبر تحصیل پزشکی ترکیه
رشته پزشکی مانند تحصیل دندانپزشکی در ترکیه یکی از رشته های پر متقاضی میان دانشجویان و کشور ترکیه نیز یکی از کشورهای مناسب برای تحصیل در این رشته می باشد. یکی از دلایل محبوبیت دانشگاه های پزشکی ترکیه، اعتبار بالا و کیفیت مناسب سیستم آموزشی آن ها می باشد. به طوری که فارغ التحصیلان این دانشگاه های می توانند برای ادامه تحصیل و یا اشتغال به سایر کشورهای اروپایی و حتی آمریکا سفر کنند.
پس از بررسی هزینه و شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه به معرفی دانشگاه های پزشکی این کشور پرداخته شده است. متقاضیان می توانند برای کسب امتیاز بیشتر و بالا بردن شانس خود جهت پذیرش در یکی از این دانشگاه ها، انگیزه نامه برای رشته پزشکی تهیه کنند. دانشگاه های معتبر تحصیل پزشکی در ترکیه را می توان به شرح جدول زیر نام برد:
رتبه | نام دانشگاه |
301-400 |
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University) |
401-500 |
دانشگاه استانبول (Istanbul University) |
501-600 |
دانشگاه جراح پاشا استانبول (Istanbul University-Cerrahpaşa) |
501-600 |
دانشگاه کوچ (Koç University) |
دانشگاه های آجی بادم، آکدنیز، آنکارا، آتاتورک، باشکنت و باهچه شهیر نیز از دیگر دانشگاه های برتر کشور ترکیه هستند که رنک بالای 600 را به خود اختصاص داده اند. تحصیل در این دانشگاه ها مستلزم داشتن مدرک دیپلم و شرکت در آزمون ورودی YOS می باشد.
نکته حائز اهمیت این است که برای شرکت در این آزمون، تسلط به زبان ترکی الزامی است. در صورتی که دانشجوی به این زبان تسلط نداشته باشد، باید در دوره یک ساله زبان ترکی TOMER شرکت نماید. لازم به ذکر است که آزمون YOS از آزمون SAT فراگیرتر است و ملاک پذیرش بیشتر دانشگاه ها می باشد.
طول مدت تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه، محبوبیت بالایی در میان دانشجویان بین المللی این کشور دارد. علاقه مندان این رشته می توانند در دانشگاه های دولتی یا خصوصی، اقدام به تحصیل نمایند. یکی از مسائل حائز اهمیت برای دانشجویان رشته پزشکی پذیرش شده در دانشگاه های ترکیه، طول مدت تحصیل در این رشته است.
در رابطه با طول مدت تحصیل پزشکی در ترکیه باید که این دوره به طور متوسط به میزان 6 سال خواهد بود. دوره پزشکی در ترکیه شامل 2 سال مطالعه پیش بالینی، 3 سال مطالعه بالینی و 1 سال دوره کارآموزی بالینی می باشد. به صورت جزئی تر می توان دوره پزشکی در ترکیه را به بخش های زیر تقسیم کرد:
دو سال اول دوره پزشکی شامل مطالعه علوم پایه این رشته نظیر فیزیولوژی، آناتومی، شیمی، فیزیک، میکروبیولوژی می باشد که به همراه تحقیقات آزمایشگاهی به دانشجویان رشته پزشکی تدریس می شوند.
سال سوم تا پنجم به شناخت انواع بیماری ها و روش های درمان آن به همراه مطالعات بالینی پرداخته می شود.
سال ششم نیز سال آخر تحصیل رشته پزشکی در ترکیه است که دانشجویان در آن به عنوان پزشک های آینده در مراکز درمانی و بیمارستان ها به صورت کارورزی مشغول خواهند شد.
در ادامه دانشجویان پس از یادگیری وظایف پزشک عمومی، می توانند به یادگیری دستیاری پزشکی در این کشور بپردازند. در نهایت نیز فارغ التحصیلان، عنوان پزشک و مجوز طبابت را دریافت خواهند کرد. دوره های پزشکی به دو زبان ترکی و انگلیسی به دانشجویان بین المللی ارائه می شوند.
مشاوره تحصیل پزشکی در ترکیه
کشور ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است که بدون اخذ ویزا می توان به آن سفر کرد. اما دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به این کشور، نیازمند دریافت اقامت یا ویزای تحصیلی ترکیه خواهند بود. یکی از فرصت های مناسب تحصیلی که برای دانشجویان بین المللی فراهم شده است، فرصت تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های کشور ترکیه می باشد.
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، همکاری دانشگاه های ترکیه با سایر دانشگاه های معتبر جهان، سیستم آموزشی اروپایی دانشگاه های آن، نزدیکی به کشور ایران و همچنین سطح بالای اعتبار مدرک ارائه شده توسط دانشگاه های این کشور، از مزایای تحصیل پزشکی در کشور ترکیه هستند. از جمله مزایای دیگر تحصیل پزشکی در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دانشگاه های پزشکی ترکیه مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران هستند.
هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه بسیار کمتر از سایر کشورهای اروپایی است.
در نهایت به فارغ التحصیلان پزشکی یک کارت طبابت بین المللی اعطا خواهد شد.
وجود مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه های مجهز
فراهم شدن فرصت های کارآموزی در بیمارستان ها
ارائه برنامه های پزشکی به زبان انگلیسی و ترکی توسط دانشگاه های ترکیه
امکان دریافت انواع بورسیه تحصیلی ترکیه
امکان استفاده تخفیفات حمل و نقل عمومی با کارت دانشجویی
در رابطه با اعتبار مدرک پزشکی کشور ترکیه نیز باید گفت که تمام مدارک صادره از دانشگاه های این کشور مورد تایید اتحادیه اروپا هستند. همچنین به دلیل ارتباط و همکاری علمی دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های معتبر جهانی، اساتید بین المللی در دانشگاه ها تدریس کرده و مدارک معتبری به دانشجویان اعطا می شود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تحصیل پزشکی در ترکی، هزینه و شرایط همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تحصیل پزشکی در ترکی، هزینه و شرایط مطلع شوند.