برای مشاوره دریافت ویزای F1 آمریکا
برای مشاوره دریافت ویزای F1 آمریکا
کشور آمریکا با توجه به نوع و روش ورود مهاجران خارجی، به اعطای ویزاهای مختلف می پردازد. به عنوان مثال ویزای تحصیلی در انواع F، M و J و... به دانشجویان بین المللی تعلق می گیرد. بسیاری از دانشجویان برای ورود به کشور آمریکا و تحصیل در دانشگاه های آن، ویزای F1 دریافت می کنند. از این رو آشنایی با این ویزا، از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی از آن جا که پرمتقاضی ترین ویزا، ویزای F1 می باشد، در این مقاله توضیحات جامعی در رابطه با چیستی این ویزا و نحوه دریافت آن ارائه خواهد شد.
جهت شناخت بیشتر علاقه مندان و متقاضیان ویزای اف 1 در این مقاله به طور کامل به پاسخ سوال ویزای F1 آمریکا چیست؟ و تفاوت این ویزا با سایر ویزاهای تحصیلی آمریکا پرداخته شده است. در ادامه نیز شرایط و مدارک لازم برای اخذ ویزای F-1 بیان شده و هزینه نهایی دریافت این نوع ویزا نیز تخمین زده شده است.
ویزای F1 چیست؟
تمامی افراد فارغ از هدف مهاجرت، برای ورود به کشورهای خارجی مستلزم دریافت ویزا هستند. مهاجرت به آمریکا نیز که با هدف کار، تحصیل، سرمایه گذاری و... صورت می گیرد، نیازمند اخذ ویزا می باشد. یکی از پر متقاضی ترین روش های مهاجرتی به کشور آمریکا، مهاجرت تحصیلی است.
دانشجویان خارجی برای ورود به کشور آمریکا و تحصیل در دانشگاه های آن، باید به دریافت ویزای تحصیلی بپردازند. ویزای تحصیلی آمریکا در انواع مختلفی از قبیل ویزای F، M و J به متقاضیان اعطا می شود. ویزای F برای تحصیل در دانشگاه، کالج، دبیرستان، دبستان، هنرستان، مدرسه علوم دینی و... در نظر گرفته شده است.
این در صورتی است که ویزای M، مناسب افرادی است که با هدف تحصیل در موسسات فنی و حرفه ای و سایر موسسات غیر آکادمیک (به جز برنامه های آموزش زبان) وارد کشور آمریکا شده اند. نوع سوم ویزای تحصیلی که ویزای J می باشد، جهت استفاده از فرصت های مطالعاتی در نظر گرفته شده است.
نکته حائز اهمیت در رابطه با انواع ویزاهای معرفی شده این است که این ویزاها با یک عدد در کنار حروف، اعطا می شوند. به عنوان مثال در صورتی که مقابل حرف F، عدد 1 قرار داده شود (F1)، ویزای مورد نظر برای استفاده متقاضی از خدمات تحصیلی در نظر گرفته شده است. این در صورتی است که ویزای F2 برای همراهان و بستگان متقاضی مهاجرت، در نظر گرفته خواهد شد.
بنابراین در پاسخ به سوال «ویزای F1 چیست» باید گفت که ویزای F-1 به شخصی که تمایل به ادامه تحصیل به مدت بیشتر از 6 ماه را به صورت آکادمیک دارد، اعطا می شود. این ویزا، یک ویزای غیر مهاجرتی است که اجازه ورود به ایالات متحده را به دانشجویان می دهد. مدت اقامت دارنده ویزا نیز بسته به برنامه تحصیلی و تاریخ انقضای برنامه، متفاوت خواهد بود.
نحوه دریافت ویزای F-1 نیز مستلزم رعایت برخی نکات می باشد. به عنوان مثال فرد متقاضی باید اقامتگاه خارجی داشته باشد و تنها هدف او آموزش و شرکت در دوره تحصیل باشد. همچنین نباید در مدارس ابتدایی دولتی، دبیرستان دولتی و یا آموزش بزرگسال باشد. تنها در صورتی که قصد تحصیل به مدت کمتر از یک سال را در این مدرسه یا دبیرستان داشته و پرداخت هزینه را به طور کامل انجام داده باشد، مجوز حضور در آن را دارد.
همچنین، متقاضیان پس از فارغ التحصیلی نیز می توانند درخواست آموزش عملی اختیاری یا OPT دهند. به این معنا که حداکثر 12 ماه پس از پایان تحصیلات خود می توانند در ایالات متحده و در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی خود، کار کنند. در غیر این صورت، می بایست حداکثر پس از 60 روز از فارغ التحصیلی به کشور مبدا بازگردند.
شرایط دریافت ویزای F1
پس از پاسخ به سوال ویزای F1 آمریکا چیست، در این قسمت به بررسی شرایط لازم اخذ این ویزا خواهیم پرداخت. متقاضیان دریافت ویزای اف 1، می بایست از شرایط لازم برای اخذ ویزای آمریکا، مطلع باشند. در حقیقت، صرفا متقاضیان واجد شرایط می توانند ویزای F-1 را دریافت کرده و وارد کشور آمریکا شوند. از جمله شرایط دریافت ویزای F1 می توان موارد زیر را نام برد:
اخذ نامه پذیرش تحصیلی، یکی از مهم ترین شرایط دریافت ویزای اف 1 و سایر ویزاهای تحصیلی می باشد. در صورت دریافت نامه پذیرش، دانشجو صرفا حق تحصیل در همان موسسه پذیرش شده را دارد و بدون هماهنگی، مجوز انتقال موسسه آموزشی خود را نخواهد داشت.
تمکن مالی به معنای توانایی تامین هزینه های تحصیل و زندگی در کشور خارجی می باشد. لازم به ذکر است که مبلغ دقیق آن بسته به دانشگاه محل تحصیل، متفاوت خواهد بود. در نهایت متقاضی باید مدارک لازم برای اثبات تمکن مالی خود را به دانشگاه محل تحصیل و سفارت آمریکا، تحویل دهد.
یکی از موارد مهم که در پذیرش مصاحبه سفارت بسیار حائز اهمیت است، اثبات وابستگی به کشور مبدا توسط متقاضی است. این وابستگی نیز شامل وابستگی به افراد خانواده، داشتن حساب بانکی و شغل در کشور میهن متقاضی می باشد.
علاوه بر موارد فوق که مربوط به شرایط دریافت ویزای F-1 هستند، برخی شرایط و محدودیت ها نیز برای دارندگان این ویزا در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، تمام دانشجویان بین المللی به مدت حداکثر 20 ساعت در هفته، اجازه کار دارند. در صورت اشتغال به کار غیر قانونی و بدون تاییدیه وزارت امنیت داخلی و اداره بین المللی، دانشجو دیپورت خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای F1 آمریکا
پس از پاسخ به سوال «ویزای F1 آمریکا چیست» و بررسی شرایط دریافت ویزای تحصیلی F-1، در این قسمت به معرفی مدارک لازم جهت اخذ ویزای نام برده خواهیم پرداخت. نحوه دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا، علاوه بر نیاز به رعایت شرایط مورد نیاز، مستلزم تکمیل و ارسال مدارک لازم می باشد. به همین منظور، دانشجویان برای دریافت ویزای کشور آمریکا باید نسبت تکمیل مدارک لازم اقدام نمایند. مدارک لازم برای دریافت ویزای F1 آمریکا به شرح زیر می باشد:
تکمیل و ارائه فرم چاپ l-20
ارائه رسید پرداخت کارمزد SEVIS
ارائه پاسپورت معتبر با اعتبار حدقل 6 ماه
همراه داشتن تمام پاسپورت های قدیمی
ارائه فرم DS-7002 برای متقاضیان ویزای کارآموزی J-1
ارائه رسید تایید پرداخت هزینه MRV
ارائه تایید برنامه DS-160 به همراه بارکد و شماره شناسه
ارائه کپی از پرینت نامه مصاحبه ویزا
ارائه 2 عکس پرسنلی استاندارد
ارائه ریز نمرات و ترجمه مدارک تحصیلی
ارائه مدرک زبان معتبر از جمله مدرک آزمون آیلتس، تافل و GRE و...
ارائه اسناد مربوطه به تمکن مالی دانشجو
ارائه اسناد مربوط به سابقه کاری دانشجو در صورت وجود
مدارک ارائه شده، مدارک لازم برای دریافت ویزای اف 1 توسط متقاضی اصلی هستند. لازم به ذکر است که در صورت همراهی خانواده متقاضی، وی باید اسناد مربوط به ازدواج و گواهی تولد فرزندان را به همراه ویزای متقاضی و کپی اطلاعات شخصی او در گذرنامه های موجود را به سفارت کشور آمریکا ارائه دهد.
مراحل دریافت ویزای F1
برای دریافت ویزای اف 1، متقاضیان می بایست اقدامات لازم را به طور کامل انجام دهند. مراحل دریافت ویزای F1 شامل دریافت پذیرش، ثبت اطلاعات در سامانه مربوطه، درخواست ویزا و مصاحبه با سفارت آمریکا می باشد که در ادامه هر یک از مراحل نحوه دریافت ویزای اف 1 به صورت دقیق تر مورد بررسی قرار خواهند گرفت:
دانشجویان متقاضی تحصیل در آمریکا، پیش از ورود به این کشور ابتدا باید در یکی از موسسات یا دانشگاه های تایید شده در برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران یا SEVP، مورد پذیرش قرار گیرند. این برنامه، مسئولیت اصلی ساماندهی ورود دانشجویان بین المللی به آمریکا را داشته و موسسه آموزشی انتخاب شده نیز باید مورد تایید این سازمان باشد.
دانشجویان خارجی، پس از دریافت پذیرش اولیه از دانشگاه مورد نظر خود باید نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه اینترنتی SEVIS اقدام نمایند. در ادامه با تکمیل فرم مربوطه و پرداخت کارمزد مشخص شده، دانشجو می تواند نسبت به درخواست اخذ ویزای تحصیلی F1 اقدام نماید. لازم به ذکر است که مدت اعتبار رسید پرداخت، به مدت یک سال می باشد و در ادامه دانشگاه مورد نظر که به اعطای پذیرش پرداخته، فرم l-20 را برای متقاضیان ارسال خواهد کرد.
نکته قابل توجه این است که از آن جا که فرم نام برده، برگه ای شامل هزینه های مخارج زندگی، دانشگاه و... می باشد، لازمه دریافت این فرم، گواهی تمکن مالی دانشجو خواهد بود. گفتنی است که گواهی تمکن مالی لازم، متناسب با هر دانشگاه متفاوت می باشد و بسته به میزان شهریه دانشگاه، هزینه های اقامت و بیمه پزشکی و... تعیین خواهد شد.
نا گفته نماند که گواهی تمکن مالی از جمله مدارکی است که متقاضیان تحصیل در دانشگاه های آمریکا برای دریافت ویزا F1، باید به ارائه آن در سفارت این کشور اقدام نمایند. همچنین در صورت درخواست جهت دریافت ویزای همراه نیز متقاضیان می بایست به صورت مجزا به تکمیل و ارائه فرم l-20 بپردازند.
پس از تکمیل فرم نام برده در فوق، متقاضیان می بایست نسبت به تکمیل فرم DS-160، اقدام نموده و هزینه های مربوطه را پرداخت نمایند. در ادامه با تشکیل پرونده و تکمیل فرم مربوطه، زمانی برای مصاحبه متقاضی با سفارت کشور آمریکا تعیین خواهد شد.
مرحله پایانی و تعیین کننده برای نتیجه درخواست ویزای F-1، انجام مصاحبه حضوری در سفارت آمریکاست که به طور معمول، مدت انتظار برای نوبت سفارت، بسته به موقعیت مکانی سفارت برای دانشجویان متفاوت خواهد بود. در نهایت، دانشجویان با در دست داشتن مدارک لازم جهت اخذ ویزا، در مصاحبه شرکت کرده و به سوالات پاسخ خواهند داد. در انتها با انجام انگشت نگاری، نتیجه نهایی درخواست اخذ ویزا از طریق ایمیل برای متقاضیان ارسال خواهد شد.
مصاحبه دریافت ویزای F1
یکی از مهم ترین مراحل نحوه دریافت ویزای تحصیلی F-1، مصاحبه حضوری با سفارت آمریکا و متقاعد کردن افسر ویزا برای دریافت F1 می باشد. طول و روند مصاحبه دریافت ویزای F1، بسته به سفارت آمریکا، متفاوت خواهد بود. برای مثال یکی از بزرگ ترین سفارت های آمریکا در کشور ترکیه و شهر آنکارا واقع شده است. این سفارت با تعداد بالای کارمندان و افسران ویزا، یکی از پر کارترین سفارت ها محسوب می شود.
همان طور که پیش تر نیز در این مقاله اشاره شد، آخرین مرحله دریافت ویزای تحصیلی اف 1، انجام مصاحبه است. دریافت نوبت سفارت به صورت اینترنتی یا از طریق تماس تلفنی، قابل انجام است. به همین دلیل، متقاضیان با پرداخت هزینه MRV و ارائه شماره پرداخت آن، می توانند به انجام مصاحبه در هر یک از سفارت های ترکیه، ارمنستان و... از کشور آمریکا بپردازند.
هدف از انجام مصاحبه در سفارت آمریکا، اثبات واجد شرایط بودن متقاضی برای ورود و تحصیل در این کشور می باشد. سوالات مصاحبه حضوری نیز شامل موارد زیر می باشد:
بررسی سوابق قبلی برای سفر به آمریکا
رشته تحصیلی متقاضی
دانشگاه پذیرش شده متقاضی و محل اسکان وی
برنامه متقاضی برای بعد از تکمیل تحصیلات در آمریکا
بررسی دلیل متقاضی برای تحصیل در آمریکا
بررسی مهارت های زبان انگلیسی
بررسی منابع مالی متقاضی
در نهایت نیز پس از اتمام سوالات، انگشت نگاری صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که مدت انتظار برای دریافت ویزای F1، بسته به شلوغی سفارت متفاوت می باشد. به طور معمول ویزاهای F-1 و J-1 تا 120 روز پیش از تاریخ شروع تحصیل متقاضی صادر خواهند شد و متقاضی اجازه ورود به آمریکا را تا 30 روز پیش از آغاز دوره تحصیلی خود ندارد.
حضور به موقع در سفارت از اهمیت به سزایی برخوردار است. به این صورت که در صورت عدم حضور در جلسه مصاحبه، فرآیند دریافت ویزای تحصیلی برای متقاضیان، نیمه تمام مانده و حتی ممکن است متوقف شود. در نهایت نیز متقاضی در زمان مشخص شده باید در انتظار پیکاپ ویزا خود باشد.
هزینه دریافت ویزای F1
دریافت ویزای F1، مستلزم ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه می باشد. این طور می توان گفت که هزینه دریافت این ویزا شامل کارمزد سویس فی و فرم DS-160 می باشد. همچنین از آن جا که کشور آمریکا به دلیل نداشتن روابط دیپلماتیک با ایران، به طور مستقیم هیچ سفارتی در ایران ندارد، هزینه رفت و آمد به کشورهای همسایه برای انجام مصاحبه نیز به هزینه نهایی اخذ ویزای F1، افزوده خواهد شد.
به طور میانگین هزینه کارمزد SEVIS به میزان 350 دلار آمریکا و هزینه فرم DS-160 نیز 160 دلار آمریکا می باشد. در رابطه با هزینه بلیت هواپیما به کشورهای همسایه برای انجام مصاحبه با سفارت آمریکا نیز باید گفت که بسته به کشور مقصد و زمان سفر، هزینه متفاوتی در بر دارد.
در مجموع به هزینه درخواست ویزا، هزینه MRV نیز گفته می شود که متقاضیان در رابطه با آن باید دستورالعمل های پرداخت هزینه را در وب سایت رسمی سفارت یا کنسولگری کشور خود مورد مطالعه قرار دهند.
روش های پرداخت هزینه ویزا به صورت حضوری در بانک مورد تایید سفارت، تلفنی و دریافت شماره تایید هزینه یا آنلاین به همراه چاپ رسید خواهد بود. نکته قابل توجه این است که در زمان مصاحبه حضوری با سفارت آمریکا، رسید هزینه MRV از متقاضیان درخواست خواهد شد. نا گفته نماند متقاضیان ویزای F1 مشمول پرداخت هزینه صدور ویزا بر اساس متقابل نخواهند بود.
مدت زمان ویزای F1 آمریکا
مدت زمان ویزای F1 آمریکا همان مدت زمانی است که متقاضی در انتظار دریافت ویزای نام برده می باشد. در این رابطه باید اظهار داشت که مدت زمان دریافت این ویزا، بسته به محل سفارت، زمان درخواست و شلوغی سفارت متفاوت خواهد بود. این پروسه می تواند تا 8 ماه نیز به طول انجامد.
نحوه دریافت این ویزا در این مقاله به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. از آن جا که در برخی از مواقع، تاخیر در صدور ویزا می تواند موجب از دست رفتن موقعیت و پذیرش تحصیلی متقاضی شود، برای جلوگیری از بروز این اتفاق لازم است که متقاضیان در اسرع وقت و پس از دریافت پذیرش تحصیلی نسبت به ثبت درخواست اخذ ویزا، اقدام نمایند.
همان طور که اشاره شد برای حل این مشکل به متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا پیشنهاد می شود که بلافاصله پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی خود از دانشگاه مورد نظر، برای اخذ ویزای تحصیلی F1، اقدام نمایند. لازم به ذکر است که ویزای F1، قابلیت اعطا تا 120 روش قبل از شروع رسمی دوره تحصیلی را دارد. اما دارندگان ویزای تحصیلی مجوز ورود زود هنگام تا حداکثر 30 روز پیش از آغاز رسمی دوره تحصیلی خود را دارند.
همچنین برای انجام فرآیند دریافت ویزا با سهولت بیشتر، پیشنهاد می شود که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کشور آمریکا، از مشاوران با تجربه برای کمتر شدن مدت انتظار دریافت ویزای تحصیلی استفاده نمایند. چرا که این افراد با آگاهی کامل از پروسه دریافت ویزا و میانبرهای آن، می توانند در پیش رفتن سریع این فرآیند، کمک کننده باشند.
تفاوت ویزای F1 با F2 آمریکا
ویزای F یکی از انواع ویزاهای تحصیلی و در واقع محبوب ترین آن هاست. همان طور که در ابتدای این مقاله نیز اشاره شد، این ویزا در انواع F1 و F2 به متقاضیان ارائه می شود. پس از بررسی پاسخ سوال «ویزای F1 آمریکا چیست»، در این قسمت به تفاوت ویزای F1 با F2 پرداخته خواهد شد. باید گفت که ویزای F-1 برای متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی کشور آمریکا در نظر گرفته شده است. در صورتی که ویزای F-2، ویزای همراه است که صرفا به همسر و فرزندان زیر 21 سال دارنده ویزای اف 1، تعلق می گیرد.
ویزای F-1 به دارندگان این اجازه را می دهد که به عنوان یک محصل یا دانشجو در کالج، دانشگاه، مدرسه دینی، هنرستان، دبیرستان، مدرسه ابتدایی، برنامه آموزش زبان و... به صورت تمام وقت تحصیل نمایند. در نهایت با دریافت مدرک، دیپلم یا گواهی مربوطه، تحصیلات متقاضی به اتمام خواهد رسید.
همچنین به این دلیل که شخص واجد شرایط دریافت ویزای اف 1، مجوز ورود با همسر و فرزندان زیر 21 سال خود به کشور آمریکا را دارد، می تواند برای ورود آن ها نیز درخواست ویزا نماید. گفتنی است که ویزای F2 کاملا به ویزای اف 1 بستگی دارد و در صورت ابطال آن، ویزای F2 نیز اعتبار خود را از دست خواهد داد.
در رابطه با مزایای داشتن ویزای F2 باید گفت که دارندگان این ویزا می توانند به تحصیل در کشور آمریکا بپردازند. دارندگان این ویزا، امکان کار در این کشور را نداشته و فقط مجوز تحصیل دارند. در صورت تمایل برای کار در این کشور باید نوع ویزای خود را تغییر داده و ویزای کاری دریافت نمایند و یا این که اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.
همراهان واجد شرایط ویزای F2 تا زمانی که محصل در وضعیت قانونی است، اجازه ماندن و تحصیل در کشور آمریکا را دارند. این افراد می توانند با دارنده ویزای F1 به کشور آمریکا وارد شوند و یا چندی بعد به او بپیوندند. مراحل درخواست ویزای F-2 به این صورت است که دارنده ویزای F-1 باید با اداره دانشجویان بین المللی تماس بگیرد و درخواست فرم l-20 نماید.
در نهایت نیز با ارائه مدارک لازم و اثبات تمکن مالی و گواهی ازدواج و...، وارد مرحله مصاحبه خواهند شد. در واقع تمام مراحل دریافت ویزای F2 دقیقا مشابه فرآیند دریافت ویزای اف 1 می باشد. همسر متقاضی می تواند در دوره های آموزشی و یا کلاس های تفریحی و عملی شرکت نماید. فرزند متقاضی نیز مجاز به تحصیل در مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه می باشد.
نکته حائز اهمیت این است که همراهان دارنده ویزای F-1 برای ادامه تحصیل در دانشگاه، مستلزم دریافت ویزای F-1 هستند. به این معنا که این افراد باید ویزای F2 خود را به ویزای تحصیلی F-1 تبدیل نمایند. همچنین لازم به ذکر است که فرزندان دارنده ویزای تحصیلی در صورت 21 ساله شدن، اعتبار ویزای همراه را از دست خواهند داد. از این رو این افراد برای ماندن در کشور آمریکا باید وضعیت ویزای همراه خود را به وضعیت غیر مهاجرتی دیگری اعم از ویزای تحصیلی، ویزای کاری، ویزای سرمایه گذاری در آمریکا و... تبدیل نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر دریافت ویزای F1 آمریکا همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با هزینه ویزای اف 1 آمریکا مطلع شوند.