برای مشاوره دریافت ویزای همراه
برای مشاوره دریافت ویزای همراه
ویزای همراه یا ویزای وابسته مجوزی برای ورود همسر، والدین و فرزندان به همراه شخص مهاجر به خاک دیگر کشور ها می باشد. بسیاری از افراد به اشتباه گمان می کنند پروسه درخواست ویزای همراه، هم زمان با ثبت ویزای متقاضی اصلی امکان پذیر می باشد. در صورتی که مطابق شرایط دریافت ویزای همراه این امکان تنها برای تعداد محدودی از کشور ها وجود دارد و فرآیند صدور ویزای همراه پروسه ای زمانبر و طولانی می باشد.
شرایط دریافت انواع ویزای همراه از کشوری به کشور دیگر و از هر شخص به شخص دیگر متفاوت می باشد. به طور کلی ویزای همراه تنها به همسر قانونی یا شریک قانونی، فرزندان مجرد زیر 21 سال و والدین او تعلق می گیرد. در ادامه مقاله به بررسی شرایط دریافت انواع ویزای همراه و شرایط دریافت ویزای پیوست برای همسر، فرزندان، پدر و مادر در هر کدام از کشورهای مختلف و نحوه دریافت ویزای همراه پرداخته شده است.
ویزای همراه چیست؟
در پاسخ به این سوال که ویزای همراه چیست؟ باید گفت که ویزای همراه مجوزی برای ورود همراهان درجه یک و نزدیکان فرد مهاجر به خاک دیگر کشورها می باشد. همسر، شریک، والدین و یا فرزندان شخص مهاجری که با اهداف مختلفی مانند کار، تحصیل و یا درمان بیماری به کشور دیگری سفر کرده است، می توانند همراه شخص سفر کنند. افراد برای دریافت این ویزا باید شرایط دریافت ویزای پیوست برای همسر، فرزندان، پدر و مادر را مطالعه کنند.
بنابراین همسر یا فرزندان مهاجر می توانند قبل یا بعد از ورود شخص به کشور مقصد برای نحوه شرایط دریافت ویزای همراه و مجوز کار درخواست خود را ثبت کنند. در واقع با اخذ ویزای همراه، همسران یا فرزندان مهاجر می توانند شرایط مجوز کار آزاد و یا اجازه تحصیل در حین اقامت را نیز دریافت کنند. قابل ذکر است که اکثر همسران ابتدا با دریافت ویزای توریستی به کشور مقصد سفر می کنند و پس از حضور در آن کشور نسبت به دریافت مجوز کار و تغییر ویزای توریستی خود به ویزای کار اقدام می کنند.
به طور کلی ویزای همراه به همسر قانونی یا شریک قانونی، فرزندان مجرد زیر 21 سال و والدین تعلق می گیرد. در برخی از کشور ها، نامزد فرد متقاضی نیز در صورتی که حداقل شش ماه متوالی با وی زندگی کرده باشد، می تواند ویزای همراه را دریافت کند. قابل ذکر است که در صورتی ویزای همراه به این اشخاص داده می شود که متقاضی اصلی گواهی تمکن مالی ارائه دهد و ثابت کند که می تواند حداقل به مدت دو سال تمام مخارج آن ها را اعم از خوراک، پوشاک، تحصیل و مسکن پرداخت نماید.
انواع ویزای همراه
شرایط دریافت ویزای پیوست برای همسر، فرزندان، پدر و مادر از هر کشور به کشور دیگر و از هر شخص به شخص دیگر متفاوت می باشد. افراد باید با قانون الحاق خانواده در خارج از کشور آشنا بوده و سپس برای دریافت ویزا اقدام نمایند. به طور کلی ویزای همراه تنها شامل افراد خاصی می شود که قرابت فامیلی نزدیک با متقاضی اصلی دارند. از این رو ویزای همراه به دوست یا فامیل درجه دو تعلق نمی گیرد. در ادامه مقاله به بررسی انواع ویزای همراه در هر کدام از کشور های مختلف پرداخته شده است.
نحوه و شرایط دریافت ویزای همراه برای دانشجویان بین المللی در انگلستان با دیگر کشورها متفاوت است. در گام اول متقاضی اصلی، خود باید تحت حمایت یک موسسه آموزش عالی در دوره ای در سطح NQF یا بالاتر از سطح 7 باشد و یا در دوره کارشناسی ارشد یا بالاتر در انگلستان که بیش از 12 ماه طول می کشد، پذیرفته شده باشد. در واقع اگر دوره تحصیل یا کار فرد بیش از 12 ماه باشد، همسر او می تواند در بریتانیا کار کند. قابل ذکر است که برای دریافت ویزای همراه انگلستان به عنوان همسر قانونی، افراد باید بالای 18 سال باشند.
شرایط دریافت ویزای همراه فرانسه با ثبت درخواست اجازه اقامت در فرانسه برای همراهان درجه یک دانشجو امکان پذیر می باشد. در واقع وابستگان متقاضی اصلی برای اخذ مجوز اقامت در فرانسه، می توانند کارت آبی اتحادیه اروپا که سندی معتبر است را دریافت کنند. اخذ اقامت فرانسه از طریق سرمایه گذاری و ارتقا شغلی نیز برای افراد وجود دارد.
شرایط دریافت ویزای همراه در کشور فنلاند نسبت به دیگر کشور های بسیار مناسب می باشد. چرا که سفارت فنلاند امکان پردازش و بررسی هم زمان هر دو درخواست ویزای متقاضی اصلی و ویزای همراه را فراهم کرده است. علاوه بر این امکان دریافت مجوز کار نیز برای همراهان فرد حتی در صورت اقامت کم تر از 3 ماه نیز وجود دارد.
برای اخذ ویزای همراه هلند ابتدا شخص باید ویزای خود را دریافت و به این کشور سفر کرده و نسبت به ثبت درخواست اقامت یكساله در هلند اقدام کند. پس از گذشت 3 الی 4 ماه شخص می تواند برای همسر و فرزند زیر 18 سال خود ویزای همراه هلند دریافت کند. در واقع بهره مند بودن از تمکن مالی خوب و تسلط به زبان انگلیسی، شانس دریافت ویزای همراه هلند را بسیار بالا می برد.
نکته مهمی که در نحوه و شرایط دریافت ویزای همراه سوئیس وجود دارد این است حضور شخص متقاضی برای درخواست ویزای همراه در سفارت الزامی می باشد و در مدت زمانی که پرونده شخص از سوی اداره مهاجرت بررسی می شود، متقاضی نمی تواند با ویزای توریستی یا ویزای دیدار از اقوام و آشنایان به این کشور سفر کند. بررسی درخواست ویزای همراه سوئیس بین 3 تا 6 ماه زمان می برد.
افرادی که اقامت یا شهروندی نروژ را دریافت کرده باشند، می توانند با اثبات تمکن مالی و دریافت حقوق ماهیانه بالا نسبت به درخواست ویزای همراه نروژ اقدام کنند. از شرایط مهم دریافت ویزای نروژ می توان به پرداخت هزینه درخواست ویزا و داشتن حداقل 24 سال سن برای همسر متقاضی اشاره کرد.
با دریافت ویزای همراه ترکیه، متقاضی اصلی می تواند همسر و فرزندان زیر 18 سال وابسته خود را به عنوان همراه به این کشور ببرد. قابل ذکر است که همسر شخص با اخذ ویزای همراه ترکیه نمی تواند در این کشور مشغول به کار و تحصیل شود اما فرزندان بدون نیاز به ویزای تحصیلی می توانند مشغول به تحصیل شوند.
از طریق اخذ ویزای همراه کانادا، همسر و فرزندان متقاضی می توانند در طول مدت اقامت او در کانادا به کار یا تحصیل بپردازند. نکته مهمی که در دریافت ویزای همراه کانادا وجود دارد این است که مدت زمان لازم برای دریافت و صدور ویزای همراه کانادا بسیار زیاد بوده و حدود 20 ماه برای ویزای همسر و 37 ماه برای ویزای والدین زمان می برد.
شرایط دریافت ویزای همراه
با توجه به اینکه قوانین و شرایط دریافت ویزای همراه برای کشور های مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد، ممکن است هر کشوری شرایط خاص خود را برای صدور ویزای همراه همسر، فرزندان و والدین داشته باشد. به طور کلی شرایط دریافت ویزای همراه به نحوه گرفتن اطلاعاتی که فرد از منابع موثق استعلام می گیرد، بستگی دارد. از این رو لازم است متقاضیان برای اطلاع از شرایط دریافت ویزای همراه به سایت رسمی مهاجرت کشور مقصد مورد نظر خود مراجعه کنند. مطابق آمار منتشر شده از اداره های مهاجرت در کشور های مختلف، شرایط مشترک برای دریافت انواع ویزای همراه به شرح زیر می باشد.
شرایط دریافت ویزای همراه
داشتن پاسپورت معتبر با حداقل اعتبار یک ساله
ارائه مدارک مرتبط با تمکن مالی توسط متقاضی جهت پرداخت هزینه های زندگی همراهان
انجام معاینات پزشکی و تشکیل پرونده سلامت برای همراهان
تکمیل فرم های مربوط به ویزای همراه و پرداخت هزینه سفارت
اثبات رابطه قانونی همسری و فرزندی با ارائه مدارک
نکته مهمی که در قوانین و شرایط دریافت ویزای همراه در کشورهای مختلف وجود دارد این است که متقاضی باید منابع مالی کافی مانند ارائه فیش حقوقی و گردش حساب بانکی خود را جهت ضمانت پرداخت هزینه های زندگی همراهان را داشته باشد. علاوه بر این همراهان متقاضی باید معاینات پزشکی انجام داده و در صورت ابتلا به بیماری های واگیردار، شرایط دریافت ویزای پیوست برای همسر، فرزندان، پدر و مادر را نخواهند داشت.
مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه
یکی از تاثیرگذارترین مراحل برای بالا بردن شانس دریافت انواع ویزای همراه کشور های مختلف مانند ویزای همراه ایتالیا، ارائه کامل و بی نقص از لیست مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه می باشد. از این رو در گام اول متقاضی باید نسبت به تکمیل انواع فرم های درخواست ویزای همراه در سایت سفارت کشور مقصد اقدام کند. به طور کلی مدارک لازم برای دریافت انواع ویزای همراه کشور های مختلف به شرح زیر می باشد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه
اصل پاسپورت متقاضی
ارائه دعوت نامه
ارائه گردش حساب بانکی
تکمیل فرم های لازم برای درخواست ویزای همراه
کپی مجوز اقامت از طریق تحصیل یا کار شخص متقاضی
ارائه فیش پرداخت هزینه های سفارت
مدارک اثبات روابط خانوادگی مانند گواهی ازدواج
در واقع ارائه تمامی مدارک به سفارت و اداره مهاجرت کشور مقصد برای دریافت ویزای همراه، در زمان وقت سفارت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. چرا که در صورت ناقص بودن مدارک و مغایرت اطلاعات با مدارک و همچنین تکمیل نبودن آن ها بر اساس لیست ارائه شده در اداره مهاجرت، درخواست ویزای همراه متقاضی رد می شود. از این رو متقاضی باید در تکمیل فرم ها و نحوه پر کردن اطلاعات خواسته شده، به وارد کردن اطلاعات دقیق اعضای خانواده درجه یک خود توجه لازم را داشته باشد.
هزینه دریافت ویزای همراه
هزینه دریافت ویزای همراه مطابق قوانین و شرایط تصویب شده توسط اداره مهاجرت و سفارتخانه های کشور مقصدی که متقاضی قصد سفر به آن کشور به عنوان مثال سفر به آلمان را دارد، بستگی دارد و هزینه درخواست ویزای همراه متفاوت است. در واقع در بعضی از کشورها برای ثبت درخواست ویزای همراه، متقاضی نیازی به پرداخت هزینه برای خدمات سفارت و اداره مهاجرت ندارد. به طور کلی متوسط هزینه های لازم برای دریافت انواع ویزای همراه و امور رسیدگی به ثبت درخواست ها حدود 100 دلار آمریکا می باشد.
یکی دیگر از عواملی که در هزینه و مبلغ اخذ ویزای همراه تاثیر دارد، تعداد درخواست های ویزای همراه برای فرزندان مجرد زیر 18 سال و یا والدین می باشد. در واقع برای ثبت درخواست ویزای همراه همسر، فرزندان یا والدین بسته به قوانین و شرایط تعیین شده در کشور مقصد، متقاضی لازم است متناسب با تعداد درخواست ها، مبلغ آن ها را بپردازد.
لازم به ذکر است که هزینه دریافت ویزای همراه در کشور های اروپایی بین 100 الی 250 دلار می باشد. برای مثال جدیدترین هزینه تعریف شده برای صدور ویزای همراه در کشور کانادا بر اساس نوع ویزای همراه متفاوت می باشد. در واقع هزینه درخواست ویزای همراه کانادا برای همسر متقاضی تحصیلی، 155 دلار کانادا و هزینه ویزای توریستی برای والدین دانشجو، 170 دلار کانادا می باشد.
مراحل دریافت ویزای همراه
با توجه به اینکه هر کشور دارای شرایط و ضوابط خاص خود می باشد، نحوه انجام فرآیند و مراحل دریافت ویزای همراه به نوع ویزا و کشور مقصد بستگی دارد. اولین قدم برای شروع ثبت درخواست انواع ویزای همراه، مراجعه به سایت رسمی اداره مهاجرت کشور مقصد و ارسال فرم پذیرش برای کشور مقصد و پرداخت هزینه لازم برای درخواست ویزا می باشد. به طور کلی مراحل دریافت ویزای همراه برای اکثر کشور ها به شرح زیر می باشد.
مراحل دریافت ویزای همراه
مراجعه به سایت رسمی اداره مهاجرت کشور مقصد و ثبت درخواست بر اساس نوع ویزای همراه
پرداخت هزینه درخواست ویزای همراه
تکمیل فرم اطلاعات اعضای خانواده
آماده سازی مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه
دریافت وقت سفارت از کشور مقصد
نکته مهمی که در تکمیل مرحله آخر و دریافت وقت سفارت از کشور مقصد جهت اخذ ویزای همراه وجود دارد این است که متقاضی دلیل درخواست خود را به طور دقیق و روشن برای سفارت شرح دهد. در واقع برای تکمیل فرایند دریافت ویزای همراه، متقاضی در زمان مصاحبه سفارت، باید دلیل قانع کننده ای برای دریافت دعوت نامه به عنوان همراه متقاضی، داشته باشد.
ویزای همراه برای پدر و مادر
امروزه مهاجرت به خارج از کشور متقاضیان زیادی دارد. افراد بسیاری به دلایل مختلف ازجمله ادامه تحصیل در خارج از کشور، کار در خارج و مسائلی از این دست، علاقه مند به مهاجرت هستند. بنابراین برای گرفتن ویزا اقدام کرده و پس از کسب ویزای کشور موردنظر، مهاجرت می کنند. افراد ممکن است پس از پایان کار خود به کشور خود بازگشته و برای دریافت اقامت دائم کشور مقصد اقدام نکنند. اما بسیاری نیز مایل به دریافت اقامت دائم کشور مقصد هستند.
دریافت اقامت دائم در کشورهای مختلف، به عوامل مختلف بستگی دارد. برخی کشورها قوانین سختگیرانه تری برای اعطای اقامت دائم به مهاجران دارند. اما برخی افراد پس از مهاجرت، به دلیل دوری از خانواده مایل به دریافت ویزای همراه برای نزدیکان خود هستند. افرادی که مجرد هستند در خصوص ویزای همراه برای پدر و مادر سوالاتی دارند که پاسخگویی به این سوالات برای آن ها اهمیت بسیاری دارد.
در رابطه با ویزای همراه پدر و مادر باید گفت که پدر و مادر فردی که در کشورهای اروپایی اقامت دارد، شامل ویزای همراه نشده و نمی توانند اقامت کشور موردنظر را دریافت کنند. ویزای همراه شامل همسر و فرزندان شده و پدر و مادر شامل این ویزا نمی شوند. پدر و مادر برای دریافت ویزا بایستی ثابت کنند که زندگی به دور از فرزند خود به شدت سخت بوده و با مشکل خاصی مواجه هستند. در برخی کشورها ویزای همراه به پدر و مادری تعلق می گیرد که بیشتر فرزندان آن ها در کشورهای دیگر باشند.
ویزای همراه همزمان
همانطور که گفته شد بسیاری از افراد که مهاجرت کرده و در خارج از کشور زندگی می کنند، قصد دریافت ویزای همراه برای خانواده و نزدیکان خود را دارند. شرایط دریافت ویزای همراه، در تیترهای قبل ارائه شد. اما نکته ای که افراد باید به آن توجه داشته باشند این است که ویزای همراه شامل پدر و مادر فرد نمی باشد. ویزای همراه برای همسر و فرزندان فرد قابل دریافت می باشد. بنابراین افراد برای دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزند خود می توانند اقدام کنند.
اما برخی افراد پیش از مهاجرت خود مایل به دریافت ویزای همراه همزمان برای خانواده خود می باشند. برخی کشورها همزمان با صدور ویزای فرد مهاجر، ویزای همراه را نیز برای خانواده وی صادر می کنند. کشورهایی مانند اتریش، سوئد و فنلاند کشورهایی هستند که همزمان با ویزای تحصیلی، ویزای همراه به خانواده متقاضی نیز اعطا می کنند. اما کشوری مانند هلند، ویزای همراه همزمان را ارائه نمی کند.
افراد باتوجه به کشور موردنظر خود و باتوجه به قوانین کشور مقصد، می توانند برای دریافت ویزای همراه همزمان اقدام کنند. یکی از مسائل مهم در خصوص دریافت ویزای همراه همزمان برای ایران، وجود تحریم ها علیه ایران و قرار گرفتن ایران در میان کشورهای high risk می باشد. به دلیل پرخطر بودن کشور ایران، برخی کشورها شرایط سختی را برای اعطای ویزا و اقامت به به ایرانیان در نظر گرفته اند. به همین دلیل بهتر است افراد از درخواست ویزای همراه همزمان خودداری کرده و و مدتی پس از اقامت در کشور مقصد، برای دریافت ویزای همراه اقدام کنند.
تبدیل ویزای همراه به کاری
در پاسخ به این سوال که آیا امکان تبدیل ویزای همراه به کاری وجود دارد یا خیر باید گفت که در بسیاری از کشور ها امکان تبدیل ویزای همراه به ویزای کاری وجود ندارد. در واقع مدت اعتبار انواع ویزای همراه همزمان با مدت زمان ویزای متقاضی اصلی می باشد و امکان تمدید آن وجود ندارد. از این رو افراد برای تبدیل انواع ویزا و تمدید مدت اقامت خود در کشور مقصد، می توانند از طریق دریافت ویزای توریستی اقدام کنند.
مطابق قوانین و شرایط موجود در کشور های مختلف، افرادی که در پاسپورت خود ویزای توریستی دریافت کرده باشند، می توانند نسبت به تغییر ویزای توریستی خود به ویزای کاری اقدام کنند. بنابراین افراد در اکثر کشور های مقصد نمی توانند ویزای همراه خود را به ویزای کاری یا اقامت دائم تبدیل کنند.
قابل ذکر است که تنها در صورت وجود شرایط خاصی مانند نحوه دریافت ویزای توریستی کشور مقصد توسط همسر متقاضی یا والدین شخصی که در کشور مقصد تحصیل می کند و همچنین داشتن تخصص شغلی و کاری مناسبی که کارفرما های مختلف در کشور مقصد از ن ها استقبال می کنند، امکان تبدیل ویزای توریستی آن ها به ویزای کاری امکان پذیر می باشد.
مزایا و معایب ویزای همراه
توجه به تمامی مزایا و معایب ویزای همراه و شناخت چارچوب ها و شرایط انواع مختلف ویزای همراه در کشور مقصد، می تواند از بروز بسیاری از مشکلات و چالش های مهاجرتی افراد جلوگیری کند. در واقع یکی از اصلی ترین مشکلات افرادی که مهاجرت می کنند، دوری از خانواده و ایجاد مشکلات خلقی مختلفی مانند افسردگی می باشد. به همین دلیل بسیاری از کشورها صدور ویزای همراه را امکان پذیر کرده اند تا فرد بتواند به همراه خانوادهاش در کشور مقصد زندگی کند. دیگر مزایا و معایب ویزای همراه به شرح جدول زیر می باشد.
مزیت های ویزای همراه | معایب ویزای همراه |
زندگی در کنار همسر و فرزندان |
ارائه مدارک تمکن مالی برای تامین مخارج همسر یا فرزندان |
دریافت مجوز کار برای همسر از طریق ویزای همراه |
طولانی بودن پروسه دریافت ویزای همراه در بسیاری از کشورهای اروپایی |
امکان تحصیل فرزندان مجرد زیر 18 سال |
سخت بودن دریافت ویزای والدین، پدربزرگ و مادربزرگ |
یکی از اصلی ترین معایب و چالش های موجود از شرایط دریافت انواع ویزای همراه، ارائه مدارک برای اثبات تمکن مالی مناسب برای توانایی تامین هزینه های یک سال زندگی خود و همراهان متقاضی می باشد. از این رو متقاضی باید مدارک مرتبط با تمکن مالی و گردش حساب شش ماهه حساب خود را به سفارت کشور مورد نظر ارائه دهد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ویزای همراه، شرایط و نحوه دریافت ویزای همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای همراه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. در کل امکان اخذ ویزای همراه برای خواهر مجرد وجود نداره.