برای مشاوره انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی
برای مشاوره انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی
پروسه مهاجرت خانوادگی با اهداف متفاوتی مطابق با توانایی های اعضای خانواده و نیاز های هر یک در کشور مقصد انجام می شود. در واقع شرایط اقامت و هزینه مهاجرت خانوادگی با توجه به انتخاب کشور مقصد و انواع روش های مهاجرت خانوادگی متفاوت می باشد. یکی از مهم ترین دلایل مهاجرت خانوادگی، رهایی از فقر می باشد. از این رو بسیاری از خانواده ها به خاطر مسائل مالی، بدون بررسی سطح کیفیت زندگی در کشور مقصد و در نظر گرفتن نیاز های اعضای خانواده خود بخصوص کودکان، نسبت به مهاجرت خانوادگی اقدام کرده و با چالش های زیادی در این مسیر دشوار مواجه می شوند.
از این رو در نظر گرفتن فاکتور های اساسی مانند هزینه زندگی و شرایط اقامت سایر اعضای خانواده برای انواع روش های مهاجرت خانوادگی، می تواند تا حد زیادی در هموار کردن این مسیر پر پیچ و خم کمک کننده باشد. در ادامه مقاله پس از بررسی شرایط و مدارک لازم برای مهاجرت خانودگی، به معرفی بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی و معایب و مزایای آن پرداخته شده است.
مهاجرت خانوادگی
با توجه به اینکه مهاجرت خانوادگی یک انتخاب برای تغییر بزرگ در مسیر زندگی تمامی اعضای خانواده می باشد، شناخت شرایط اقامت کشور مقصد و هزینه لازم برای زندگی در بهترین کشور ها از نظر کیفیت زندگی با سطح کیفیت مناسب، بسیار مهم و حیاتی می باشد. از این رو در پروسه مهاجرت خانوادگی، انتخاب مقصد یک مسئله مهم و حیاتی به شمار می رود. برای انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت خانوادگی، افراد خانواده باید اهداف و سبک زندگی خود را مورد بررسی قرار دهند.
از آنجا که مهاجرت به منزله شروع یک زندگی جدید می باشد، در نظر گرفتن کلیه امکانات اولیه زندگی از قبیل شرایط اقامت و اجاره بها ماهیانه، هزینه تحصیل فرزندان و خدمات پزشکی و بهداشتی در مهاجرت خانوادگی بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو مهاجرت خانوادگی در اکثر مواقع به معنی شروع زندگی از صفر و ساختن آن از نو می باشد. مهاجرت به همراه کودکان استرس های بیشتری مانند پیدا کردن مدرسه و یادگیری زبان و آشنایی با فرهنگ جدید را در مهاجرت خانوادگی به همراه دارد.
بنابراین با وجود چالش های بسیار در مسیر مهاجرت خانوداگی، افراد باید از تصمیم گیری های هیجانی و احساسی دوری کرده و متناسب با اهداف مهاجرت خود که می تواند تحصیلی یا کاری باشد، به طور منطقی نسبت به انجام این فرآیند اقدام کنند. در واقع شناخت انواع روش های مهاجرت خانوادگی و آشنایی با شرایط اقامت کشورهای مختلف، می تواند در تصمیم گیری مناسب افراد موثر واقع شود.
شرایط مهاجرت خانوادگی
دریافت ویزای خانوادگی تنها برای افراد واجد شرایط مهاجرت خانودگی امکان پذیر می باشد. طبق شرایط مهاجرت خانودگی، ویزای خانوادگی برای مهاجرت بستگان درجه یک افراد مانند همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال افراد تبعه صادر می شود. در واقع یکی از اصلی ترین شرایط مهاجرت خانوادگی برای افراد دارای فرزند، داشتن سن کم تر از 21 سال می باشد. دیگر مهم ترین شرایط مهاجرت خانوادگی به شرح جدول زیر می باشد.
داشتن حداقل 18 سال سن
واجد شرایط دریافت اقامت کشور مقصد
داشتن گواهی تمکن مالی و توانایی رفع نیازهای اساسی خود و تمامی اعضای خانواده
ارائه مدارک هویتی برای اثبات عدم رابطه فامیلی با فرد تحت حمایت
قابل ذکر است که همسر یا شریک تحت حمایت فرد باید حداقل 18 سال سن داشته باشد. در خصوص شرایط سنی برای فرزندان در مهاجرت خانوادگی، اگر کودکی بیش از 22 سال سن دارد، اما به دلیل مشکلات جسمی یا روحی نتواند از پس تامین هزینه های خود برآید، ممکن است به عنوان یک فرد تحت تکفل و وابسته به والدین در نظر گرفته شود و ویزای مهاجرت خانوادگی برای وی صادر شود.
سرپرستان خانواده برای اثبات برخورداری از تمکن مالی مناسب و توانایی هزینه پرداخت برای رفع نیازهای اساسی خود و تمامی اعضای خانواده، باید نسبت به ارائه مدارکی مانند گردش حساب بانکی، فیش حقوقی و یا اسناد دارایی های خود مانند سند ملک اقدام کنند. در ادامه مقاله به بررسی مدارک لازم برای مهاجرت خانوادگی پرداخته شده است.
مدارک لازم برای مهاجرت خانوادگی
اولین گام برای ارسال درخواست ویزای خانوادگی، آماده سازی مدارک لازم برای مهاجرت خانوادگی می باشد. از مهم ترین مدارک لازم برای مهاجرت خانوادگی می توان به ارائه مدارک هویتی جهت اثبات ارتباط خانوادگی با فرد مورد نظر در کشور مقصد اشاره کرد. علاوه بر این برخورداری از تمکن مالی مناسب نیز دارای اهمیت بسیار زیادی برای کسب ویزای خانوادگی می باشد. دیگر مدارک لازم برای مهاجرت خانوادگی، به شرح جدول زیر می باشد.
گرفتن پاسپورت جدید و قدیمی تمامی اعضای خانواده
ارائه مدارک برای اثبات گواهی تمکن مالی
ارائه مدارک جهت محل اقامت یا تامین هزینه اقامت در کشور مقصد
ارائه مدرک زبان انگلیسی
گواهی سلامت پزشکی
در واقع تمامی مدارک ارائه شده در جدول بالا، باید به زبان انگلیسی ترجمه شده و در زمان مشخص برای مراجعه حضوری به سفارت کشور مقصد تحویل داده شود. لازم به ذکر است که داشتن مدرک زبان انگلیسی برای افراد بالای 65 سال در خانواده و کسانی که از سلامت جسمی و روحی متعادلی برخوردار نیستند، الزامی نمی باشد. در واقع هر فرد بسته به شرایط اقامت و ویزای کشور مقصد خود باید مدارک دیگری مانند دعوت نامه و سوابق سفرهای خارج از کشور خود را نیز ارائه کند
هزینه مهاجرت خانوادگی
با توجه به نوسانات ارزی حاکم در کشورهای مختلف، هزینه مهاجرت خانوادگی با توجه به کشور مقصد و شرایط اقامت افراد و سبک زندگی آن ها می تواند متغیر باشد. در واقع در نظر گرفتن هزینه زندگی بخش مهمی از مهاجرت خانوادگی محسوب می شود. از جمله کشورهایی که هزینه مهاجرت خانوادگی در آن ها بالا می باشد، می توان به آمریکا و سوئیس اشاره کرد. به طور کلی کشور کانادا مناسب ترین هزینه مهاجرت خانوادگی را دارا می باشد. به همین دلیل مهاجرت خانوادگی به کانادا انتخاب بسیار مناسبی است.
یک سری از هزینه های مهاجرت خانوادگی به هزینه های دریافت ویزا مانند خدمات ثبت درخواست مهاجرتی برای خویشاوندان و فرم اسپانسری و معاینات پزشکی اختصاص می یابد. از دیگر هزینه های مهاجرت خانوادگی می توان به هزینه دریافت مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای مهاجرت و هزینه های سفر به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد برای مصاحبه ویزا اشاره کرد. همان طور که در جدول زیر مشاهده می شود، هزینه زندگی از کشوری به کشور دیگر متفاوت می باشد.
نام کشور | هزینه زندگی ماهیانه برای یک نفر به دلار آمریکا |
کانادا |
900 دلار |
انگلستان |
1000 دلار |
آمریکا |
1100 دلار |
استرالیا |
1000 دلار |
آلمان |
956 دلار |
سوئیس |
1021 دلار |
هلند |
1595 دلار |
سوئد |
1000 دلار |
محاسبه هزینه های اجاره بهای محل سکونت و خوراکی های ضروری نیز مطابق شرایط اقامت درکشور مقصد و سبک زندگی افراد متفاوت می شود. برای مثال در کشور کانادا که یکی از بهترین مقصد ها برای مهاجرت خانوادگی به شمار می رود، هزینه زندگی برای هر نفر در ماه حدود 900 دلار می شود. در صورتی که در دیگر کشورهای اروپایی هزینه زندگی به طور میانگین بالای 1000 دلار در ماه می باشد.
مراحل مهاجرت خانوادگی
اولین گام برای آغاز پروسه و مراحل مهاجرت خانوادگی، درخواست ویزای خانوادگی و مهاجرت از ایران از طریق تشکیل دادخواست از سوی فردی از خانواده که مهاجرت کرده است، می باشد. در این مرحله خویشاوند دارای تابعیت و اقامت در کشور مقصد باید نسبت به ارسال درخواستی تحت عنوان دعوت نامه اقوام، اقدام کنند. در واقع هر ساله تعداد بسیار زیادی ویزای خانوادگی برای گروهی از متقاضیانی که با افراد تبعه کشور مقصد نسبت خانوادگی نزدیکی دارند و به نوعی بستگان درجه یک او محسوب می شوند، صادر می شود.
به طور کلی در درخواست اولیه ویزا برای مهاجرت خانوادگی، با تعیین هدف دریافت این نوع ویزا و همچنین ویزای اسپانسرشیپ خانوادگی به کشور مقصد مانند کانادا، افراد با نسبت درجه یک شامل همسر و فرزندان می شوند و می توانند با هم درخواست ویزای خانوادگی خود را ثبت کنند. در حالی که برای والدین، مادربزرگ و پدربزرگ ها تنها زمانی میتوان درخواست مهاجرت خانوداگی ثبت کرد که فرد متقاضی اقامت دائم کشور مقصد را داشته باشد.
به طور کلی روش های بسیار زیادی برای مهاجرت خانوادگی به کشورهای مختلف وجود دارد. برای مثال در کشور کانادا یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای مهاجرت خانوادگی، ثبت نام در سیستم اکسپرس انتری و شرکت در برنامه های مهاجرتی کانادا از قبیل برنامه مهاجرتی نیروی کار ماهر فدرال و برنامه مهاجرتی مشاغل فنی و حمایت مالی بستگان می باشد که هر یک شرایط اقامت خاص خود را برای یک خانواده دارا می باشند.
بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی
بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی، کشوری است که روند اخذ ویزای خانوادگی آن راحت تر بوده و دارای شرایط اقامت و هزینه های مناسب تری با سطح کیفیت زندگی مطلوبی باشد. از این رو با توجه به شرایط اقامت و نوع سبک زندگی و هدف خانواده ها از مهاجرت خانوادگی، انتخاب بهترین کشور برای هر خانواده و سلیقه ای می تواند متفاوت باشد. در واقع شرایط اقامت و انواع هزینه های پروسه مهاجرت، از اصلی ترین فاکتور ها برای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی به شمار می روند.
اصلی ترین فاکتورهای مهاجرتی | بهترین کشورها برای مهاجرت خانوادگی |
سطح کیفیت زندگی بالا |
کانادا، سوئیس، استرالیا |
مهاجرپذیری و اخذ ویزا راحت |
کانادا، استرالیا، آلمان |
تحصیل رایگان |
کانادا، آلمان |
سطح علمی بالا و دانشگاه های با رتبه جهانی |
آمریکا، انگلستان، استرالیا، کانادا |
شرایط اقامت راحت |
کانادا |
چرخه اقتصاد و بازار کار مناسب |
کانادا، آلمان، ژاپن |
وجود برابری نژادی |
هلند، کانادا، نیوزلند، سوئد |
سیستم آموزشی توسعه یافته |
آلمان، کانادا، ژاپن |
سیستم بهداشت عمومی توسعه یافته |
کانادا، آلمان، انگلستان، ژاپن |
فاکتور دیگر در انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی، در نظر گرفتن نیاز های هر یک از اعضای خانواده بخصوص فرزندان زیر 18 سال که باید دوره های آموزش ابتدایی خود را بگذرانند، می باشد. مطابق جدیدترین آمار منتشر شده، لیست ارائه شده در جدول زیر به عنوان بهترین کشورها برای مهاجرت خانوادگی با اهداف مختلفی که خانواده ها از مهاجرت خانوادگی دارند، می باشد.
همان طور که در جدول بالا مشاهده می شود، دو کشور کانادا و آلمان در اکثر اهداف و فاکتور های اصلی مهاجرت خانوادگی پاسخگویی بالایی دارند. در واقع کشور کانادا هر ساله به عنوان یکی از بهترین کشورهای جهان برای کار، تحصیل، زندگی و در نهایت مهاجرت خانوادگی انتخاب می شود. در واقع یکی دیگر از دلایل انتخاب کشور کانادا به عنوان بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی، طراحی برنامه های مهاجرتی متنوعی از جانب دولت کانادا می باشد.
مزایا و معایب مهاجرت خانوادگی
از آنجا که مهاجرت خانوادگی یکی از تصمیمات چالشی و سخت برای شروع تغییر بزرگی در زندگی افراد می باشد، در نظر گرفتن مزایا و معایب مهاجرت خانوادگی قبل از اقدام پروسه مهاجرت، بسیار حائز اهمیت بوده و اهداف مسیر را برای خانواده شفاف تر می کند. در واقع مهاجرت خانوادگی و اخذ اقامت کشورهای اروپایی مزایای بسیاری مانند سطح کیفیت زندگی بالا و برخورداری از امکانات رفاهی و امنیت شغلی و ثبات اقتصادی می باشد و افراد را کمتر دچار پشیمانی از مهاجرت می کند.
علاوه بر در نظر گرفتن مزایای مهاجرت خانوادگی که اعضای خانواده می توانند در کنار یکدیگر به رشد فرهنگی و اقتصادی خود کمک کنند، مشکلات و معایبی مانند تفاوت فرهنگی و دشواری در برقرار کردن ارتباط با دیگر شهروندان و مهاجران با زبان دیگر در کشور های چند ملیتی مانند کانادا نیز وجود دارد. در واقع وجود تفاوت فرهنگی بیشترین تاثیر و رشد را برای فرزندان کم سن و سال در بر دارد.
روند پیدا کردن شغل و تقویت زبان جدید نیز از چالش هایی است که افراد خانواده در روند مهاجرت خانوادگی با آن مواجه می شوند. ولیکن با وجود مزایای فراوانی مانند قوانین و مقررات سختگیرانه برای حقوق فردی و اجتماعی مهاجرین و شهروندان در اکثر کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای پیشرفته، افراد می توانند در امنیت کامل از امکانات شغلی متفاوت و امکانات مالی در نظر گرفته شده از جانب دولت بهره مند شوند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل مهاجرت خانوادگی و شرایط اقامت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با هزینه مهاجرت خانوادگی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. هزینه زندگی ماهیانه برای یک نفر به دلار آمریکا برای هر کشوری متفاوت است.