برای مشاوره محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
برای مشاوره محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
امروزه متقاضیان زیادی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته و سعی دارند تحصیلات خود را در بهترین مراکز آموزشی ادامه دهند. برای ادامه تحصیل در خارج از کشور و یا همچنین دریافت بورسیه های تحصیلی شرایط و محدودیت هایی وجود دارد که یکی از این محدودیت ها، محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور می باشد. افراد قبل از اقدام برای ثبت تقاضای تحصیل در خارج از کشور باید شرایط و ضوابط آن را مطالعه کرده و از آن باخبر شوند.
اکثر کشورها برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت سنی اعمال کرده و معمولا این محدودیت سنی از یک مقطع تحصیلی به مقطع تحصیلی دیگر متفاوت است. برای مثال ممکن است شرط سنی ادامه تحصیل در یک کشور برای مقطع کارشناسی 18 سال و برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد 24 سال باشد. در این مقاله در مورد محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور به طور کامل توضیح داده شده و همچنین رشته های بدون محدودیت سنی نیز معرفی گردیده اند.
محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
برخی از کشورها برای پذیرش دانشجویان خارجی با توجه به مقاطع تحصیلی مختلف محدودیت های سنی متفاوتی اعمال می کنند. قوانین هر کشوری در مورد محدودیت سنی دانشجویان خارجی با کشور دیگر متفاوت است و شرط سنی کشورهای مختلف با یک دیگر فرق دارد. برای مثال ممکن است محدودیت سنی تحصیل دانشجویان خارجی در کشور استرالیا با محدودیت سنی تحصیل دانشجویان خارجی در ترکیه متفاوت باشد. به طور کلی می توان گفت اکثر کشورها شرط محدودیت سنی را اعمال کرده و هر دانشجوی خارجی را برای ادامه تحصیل نمی پذیرند.
افراد برای ثبت تقاضای ادامه تحصیل در خارج از کشور ابتدا باید دانشگاه و کشور مد نظر خود را مشخص کرده و سپس قوانین مربوط به محدودیت سنی برای تحصیل دانشجویان خارجی را بررسی نمایند. لازم به ذکر است که متقاضیان باید توجه داشته باشند به طور معمول شرط سنی هر مقطع تحصیلی با مقطع تحصیلی دیگر متفاوت است و دانشجو باید حتما شرط سنی مقطع تحصیلی مورد نظر خود را بررسی کند.
اگر محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور مانع ادامه تحصیل یک متقاضی شود، مشکلی نبوده و هنوز هم جای امیدواری وجود دارد. دانشجو می تواند برای ادامه تحصیل در یکی از کشورهای بدون محدودیت سنی یا رشته های بدون محدودیت سنی و کسب اطلاع از بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی، تحصیل نماید. به طور معمول اکثر کشورها و دانشگاه ها شرط محدودیت سنی را برای پذیرش دانشجویان خارجی اعمال می کنند، اما امکان پذیرش بدون محدودیت سنی در برخی از رشته ها که متقاضی کمتری دارند نیز وجود دارد.
گپ تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور
به طور کلی گپ تحصیلی به فاصله زمانی گفته می شود که دانشجو بین دو مقطع تحصیلی خود می اندازد و در واقع فاصله زمانی بین پایان یک مقطع تحصیلی تا شروع مقطع تحصیلی دیگر را گپ تحصیلی می گویند. گپ تحصیلی طبیعتا ارتباط مستقیمی با سن افراد داراد و هر چقدر گپ تحصیلی بالا رود سن هم افزایش پیدا می کند، اما با این حال برخی کشورها محدودیت سنی خاصی را برای دانشجویان خارجی در نظر نگرفته و فقط به گپ تحصیلی توجه می کنند.
افراد برای ادامه تحصیل در خارج از کشور باید ابتدا از قوانین و ضوابط کشور مقصد برای پذیرش دانشجویان خارجی مطلع شوند. برای بسیاری از کشورها شرط سنی دانشجو و گپ تحصیلی اهمیت زیادی داشته و ممکن است منجر به عدم دریافت پذیرش تحصیلی شود. لازم به ذکر است که دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور باید حتما ویزای تحصیلی دریافت کنند و امکان دریافت ویزای تحصیلی بدون رعایت شرط سنی و گپ تحصیلی وجود ندارد. در صورتی که افراد پذیرش گرفته باشند اما در دریافت ویزای تحصیلی موفق نشدهاند، می توانند شانس خود را برای تحصیل مجازی یا آنلاین در خارج از کشور امتحان کنند.
با توجه به این که تقاضای ادامه تحصیل در خارج از کشور بالا است دانشگاه ها و کشورهای خارجی محدودیت های خاصی را برای پذیرش دانشجو اعمال کرده اند. دوتا از مهم ترین محدودیت ها، محدودیت سنی و شرط گپ تحصیلی می باشد. گپ تحصیلی به وقفه ای گفته می شود که دانشجو بین دو مقطع تحصیلی خود می اندازد و بدیهی است که گپ تحصیلی با سن دانشجو نیز ارتباط مستقیم دارد. برای مثال اگر دانشجویی پس از اتمام مقطع کارشناسی 4 سال صبر کرده و بعد برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کند، 4 سال گپ تحصیلی دارد.
برخی از دانشگاه های خارجی ممکن است علاوه بر محدودیت سنی گپ تحصیلی دانشجو را نیز مورد بررسی قرار داده و سقف خاصی را برای گپ تحصیلی معین کند. برای مثال ممکن است یک دانشگاه محدودیت سنی 26 سال را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در نظر گرفته و سقف گپ تحصیلی را 3 سال اعلام کرده باشد. دانشجویی که 26 سال دارد اما مقطع کارشناسی را در سن 22 سالگی تمام کرده و گپ تحصیلی او 4 می باشد امکان دریافت پذیرش از این دانشگاه را نخواهد داشت.
همچنین ممکن است یک دانشگاه محدودیت سنی خاصی را اعمال نکرده و تنها شرط گپ تحصیلی را داشته باشد. گپ تحصیلی برای دانشگاه ها اهمیت زیادی دارد زیرا دانشجو وقتی چند سال از فضای درس دور باشد طبیعتا دیگر آمادگی لازم را برای ادامه تحصیل ندارد. اگر چه با افزایش گپ تحصیلی همزمان افزایش سن نیز صورت می گیرد، اما کسانی که گپ تحصیلی بالایی دارند می توانند برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه هایی که محدودیت سنی ندارند اقدام کرده و گپ تحصیلی خود را نیز جبران کنند. این افراد برای رفع مشکل گپ تحصیلی طبق قوانین کشور مقصد باید یا تحقیقات و پروژه های خاصی را انجام داده یا مجددا مقطع تحصیلی پیشین خود را بگذرانند تا گپ تحصیلی آن ها برطرف شود. متقاضیان در صورت تمایل می توانند برای رشته های بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور درخواست داده و تحصیل خود را در آن رشته ها ادامه دهند.
میزان محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای مختلف
کشورهای مختلف با توجه به قوانین و شرایط خود محدودیت های سنی متفاوتی را برای پذیرش دانشجویان خارجی اعمال می کنند. دانشجویان خارجی باید قبل از اقدام برای ثبت نام در دانشگاه های خارجی میزان محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای مختلف را سنجیده و سپس جهت ثبت درخواست خود اقدام کنند. در ادامه به بررسی میزان محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای کانادا، استرالیا، آمریکا، ترکیه و آلمان پرداخته شده است.
میزان محدودیت سنی برای تحصیل در کشور کانادا
کانادا یکی از کشورهایی است که شرط سنی را برای پذیرش دانشجو اعمال کرده و دانشجویان برای دریافت پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه های کانادا باید کمتر از 25 سال سن داشته باشند. متقاضیان برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور کانادا نیز باید زیر 32 سال سن داشته و گپ تحصیلی آن ها نیز بیشتر از 5 سال نباشد. اما به طور کلی باید گفت کانادا خیلی هم سخت گیر نیست و امکان اعطای ویزای تحصیلی کانادا به افراد بالای 35 سال در مقاطع مختلف تحصیلی هم وجود دارد. کشور کانادا برای مقطع تحصیلی دکتری شرط سنی سخت گیرانه ای نداشته و افراد با هر سنی می توانند برای ادامه تحصیل در کانادا در مقطع دکتری در دانشگاه های این کشور اقدام نمایند.
افراد برای ادامه تحصیل در استرالیا در مقطع کارشناسی باید زیر 30 سال سن داشته و میزان گپ تحصیلی آن ها بالا نباشد. لازم به ذکر است که شرط سنی سخت گیرانه ای برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور استرالیا وجود ندارد و شرایط دریافت پذیرش تحصیلی در این دو مقطع کمی آسان تر می باشد.
متقاضیان تحصیل در خارج از کشور برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور آمریکا باید حتما زیر 25 سال سن داشته و شرط سنی را رعایت نمایند. همچنین افراد برای ادامه تحصیل در کشور آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد باید زیر 35 سال و برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری باید زیر 40 سال سن داشته باشند.
ترکیه یکی از کشورهایی است که برای اعطای پذیرش تحصیلی سخت گیری زیادی نداشته و دانشجویان زیادی را از سراسر جهان می پذیرد. اما لازم به ذکر است که برای دریافت بورسیه و تحصیل در ترکیه افراد باید شرط سنی خاصی را داشته باشند. بورسیه های تحصیلی کشور ترکیه در مقطع کارشناسی به دانشجویان زیر 21 سال، در مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان زیر 30 سال و در مقطع دکتری به دانشجویان زیر 35 سال اعطا می شود.
آلمان یکی از کشورهایی است که شرط سنی را برای پذیرش تحصیلی افراد بسیار با اهمیت دانسته و بر اساس شرط سنی به دانشجویان ویزای تحصیلی می دهد. افراد برای دریافت پذیرش و تحصیل در آلمان در دانشگاه های این کشور در مقطع کارشناسی باید زیر 21 سال و در مقطع کارشناسی ارشد کمتر از 30 سال سن داشته باشند. برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کشور آلمان شرط سنی خاصی وجود ندارد و افراد با هر سنی می توانند برای دریافت پذیرش تحصیلی مقطع دکتری اقدام کنند، اما افراد زیر 31 سال شانس بیشتری برای دریافت پذیرش تحصیلی دارند.
لازم به ذکر است که برخی از کشورها و برخی از دانشگاه ها شرط سنی خاصی را برای پذیرش دانشجویان خارجی اعمال نکرده و اهمیتی به سن دانشجویان نمی دهند. افراد اگر سن بالاتری از شرط سنی دانشگاه های کشورهای خارجی داشته و با محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور مواجه شوند می توانند تحصیل در رشته های بدون محدودیت سنی را امتحان کرده و یا در کشورهای بدون محدودیت سنی برای تحصیل ادامه تحصیل دهند
رشته های بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
اگر چه محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور وجود داشته و افراد زیادی برای ثبت نام در دانشگاه های خارجی با این مشکل مواجه می شوند، اما باید گفت که کشورها و رشته های بدون محدودیت سنی نیز برای ادامه تحصیل وجود دارند و افراد می توانند در صورت تمایل یکی از رشته های بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور را انتخاب کنند. هر کشوری با توجه به شرایط و قوانین خود ممکن است برای برخی از رشته های بدون محدودیت سنی از دانشجویان خارجی پذیرش نماید. لیست برخی از رشته های بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور در جدول زیر آورده شده است.
رشته MBA
مدیریت اجرایی
مدیریت برند
مدیریت فرآیند تجارت
مدیریت بازاریابی
مدیر ارتباطات
رشته های تحصیلی کشور ترکیه
رشته های تحصیلی کشور امارات
به طور کلی رشته های مدیریت در دوره کارشناسی ارشد از محدودیت سنی کمتری برخوردار هستند و افراد برای تحصیل در این رشته ها در دریافت پذیرش تحصیلی موفق تر خواهند بود. البته لازم به ذکر است که برخی از کشورها مانند ترکیه به طور کلی شرط سنی خاصی را اعمال نکرده و افراد در تمامی رشته ها می توانند شانس خود را برای دریافت پذیرش تحصیلی امتحان کنند. افراد برای اطلاع از رشته های بدون محدودیت سنی برای دریافت پذیرش تحصیلی هر دانشگاهی می توانند به سایت آن دانشگاه مراجعه کرده و اطلاعیه های مربوطه را مطالعه نمایند.
کشورهای بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور ممکن است برای برخی از افراد که دارای سن بالا و گپ تحصیلی بالا هستند دردسرساز باشد. اما با توجه به این که کشورها و رشته هایی وجود دارند که بدون محدودیت سنی نیز دانشجو پذیرفته و پذیرش تحصیلی به افراد اعطا می کنند دیگر جای نگرانی وجود ندارد. لیست کشورهای بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور در جدول زیر آورده شده است.
ترکیه
کانادا
پرتغال
امارات
به طور کلی باید گفت که در برخی از کشورها مانند کانادا شرط سنی سخت گیرانه ای برای اعطای پذیرش تحصیلی به دانشجویان وجود ندارد اما گپ تحصیلی دانشجویان مورد توجه قرار می گیرد. دانشجویان برای دریافت پذیرش تحصیلی از برخی کشورها مانند کشور پرتغال نیاز به رعایت هیچ گونه شرط سنی یا گپ تحصیلی نداشته و به راحتی می توانند برای دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کنند. لازم به ذکر است که معمولا محدودیت سنی برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اعمال می شود و افراد برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری با محدودیت سنی کمتری برای تحصیل در خارج از کشور روبرو هستند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کشور ها و رشته های بدون محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. امکان دریافت ویزای تحصیلی بدون رعایت شرط سنی و گپ تحصیلی وجود ندارد.