برای مشاوره ثبت شرکت در ترکیه
برای مشاوره ثبت شرکت در ترکیه
سرمایه گذاری در کشورهای خارجی یکی روش مطمئن و سودآور برای تجارت است. در سال های اخیر کشور ترکیه به یکی از مقاصد مناسب برای مهاجرت اقتصادی تبدیل شده و سرمایه گذاران زیادی این کشور را به عنوان مقصد تجاری خود انتخاب می کنند. راه های مختلفی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد و ثبت شرکت در این کشور یکی از رایج ترین، راحت ترین و در عین حال پرسودترین روش های سرمایه گذاری است.
ترکیه کشوری رو به توسعه است و دولت این کشور با هدف پیشرفت تجاری و اقتصادی، برنامه های مناسبی برای جذب سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته است. به همین دلیل ثبت شرکت در این کشور خیلی کار دشواری نیست و متقاضیان با قوانین سخت گیرانه ای رو به رو نخواهند شد. آشنایی با روش ها، مراحل، مدارک و هزینه مورد نیاز برای این کار به متقاضیان کمک می کند که خیلی راحت تر و با اطلاعات بیشتر در این مورد تصمیم بگیرند. به همین دلیل جزئیات ثبت شرکت در این مقاله به طور کامل بررسی خواهد شد.
شرایط ثبت شرکت در ترکیه
برنامه اقتصادی ترکیه با چشم انداز رشد و توسعه جهانی تنظیم شده است و این یعنی جذب سرمایه گذاران خارجی از سراسر دنیا یکی از اهداف این کشور است. راه اندازی هر نوع تجارت و کسب و کار در ترکیه از رستوران و کافی شاپ گرفته تا واردات و صادرات خارجی در ترکیه نیازمند ثبت شرکت است. بنابراین آشنایی با تمام جنبه های این کار قبل از اقدام برای سرمایه گذاری در ترکیه ضروری است. البته کسانی که می خواهند در ترکیه سرمایه گذاری کنند باید شرایط ثبت شرکت در ترکیه را داشته باشند. هر چند که این شرایط خیلی دشوار و خاص نیستند و بیشتر افراد می توانند برای ثبت شرکت در ترکیه اقدام کنند.
نکته قابل توجه و ویژه برای سرمایه گذاران خارجی در ترکیه قانون برابر است که بر مبنای آن سرمایه گذاران داخلی و خارجی در ترکیه از حقوق و تعهدات یکسان برخوردار هستند. علاوه بر این ترکیه هیچ محدودیتی برای ملیت سرمایه گذاران در نظر نگرفته است و همه افراد از سراسر دنیا می توانند برای سرمایه گذاری در این کشور اقدام کنند.
ثبت شرکت در ترکیه یک شرط مهم دارد و آن گواهی تمکن مالی است. سرمایه گذار باید بتواند با اسناد و مدارک رسمی از جمله گردش حساب بانکی، سند ملک و غیره، اثبات کند که توان مالی برای اداره کسب و کار مورد نظر را دارد. میزان سرمایه ای که متقاضیان باید داشته باشند شامل هزینه ثبت شرکت، اقدامات اولیه، هزینه های جانبی و هزینه های اداره شرکت است.
شرایط سنی خاصی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود ندارد و همه افرادی که به سن قانونی رسیده اند می توانند برای ثبت شرکت در این کشور اقدام کنند. نکته دیگر در مورد شرایط ثبت شرکت در ترکیه این است که مدرک تحصیلی نیز برای دریافت مجوز شرکت موثر است، اما تعیین کننده نیست و چیزی که مهم است مهارت افراد است. بنابراین داشتن یک رزومه تجاری موفق بیشتر از مدرک تحصیلی افراد اهمیت دارد.
روش های ثبت شرکت در ترکیه
برای ثبت شرکت در ترکیه ابتدا باید هدف از تاسیس شرکت و نوع فعالیتی که می خواهد در آن انجام شود، را روشن کرد تا مطابق با آن نوع شرکت مشخص شود. در ترکیه چند نوع شرکت می توان ثبت کرد که ادامه معرفی می شوند:
این نوع شرکت در ترکیه مناسب تجارت های متوسط است و با مشارکت 2 تا 50 شریک قابل ثبت است. هر یک از شرکا به میزان سهام خود در خصوص شرکت مسئول است. فرایند ثبت شرکت هایی با مسئولیت محدود ساده است و بیشتر شرکت های ثبت شده در ترکیه از این نوع هستند. هر نوع تغییر در سهم شرکای این نوع شرکت باید در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت برسد.
برای بیزینس های گسترده می توان شرکت های سهامی را به ثبت رساند. تاسیس این شرکت با حضور 5 شریک حقیقی یا حقوقی صورت می گیرد. شرکت های سهامی خاص تا 250 نفر شریک و شرکت های سهامی عام بیش از 250 نفر شریک دارند. افراد می توانند به اندازه سرمایه خود از سهام این شرکت ها سهام خریداری کنند. در شرکت های سهامی خاص، تغییرات در سهام افراد با تایید همه شرکا انجام می شود. مسئولیت هر یک از اعضا به اندازه میزان سهام خریداری شده آن ها است. مطابق قوانین جلسات مجمع عمومی شرکت های سهامی با حضور نمایندگی وزارت بازرگانی ترکیه برگزار می شود.
یکی دیگر از شرکت هایی که برای ثبت به حضور دو یا چند شریک نیاز دارند شرکت های تضامنی هستند. سرمایه گذاران این شرکت ها در قبال همه چیز شرکت مسئول هستند و این یعنی دیون شرکت به عهده همه شرکا است و به میزان سهام آن ها ربطی ندارد. علاوه بر این در صورتی که سرمایه شرکت برای پرداخت دیون کافی نباشد، سرمایه گذاران باید از سرمایه شخصی خود برای پرداخت آن ها استفاده کنند که در این حالت ممکن است به تمکن مالی ترکیه این افراد آسیب بزند.
ساز و کار این شرکت ها مشابه شرکت های تضامنی است با این تفاوت که برخی از سرمایه گذاران حقیقی به عنوان سرمایه گذار اصلی شناخته می شوند. این افراد مسئولیت کامل در شرکت دارند و برای پرداخت دیون احتمالی شرکت، سرمایه شخصی آن ها نیز درگیر است. در صورتی که سایر شرکا فقط به اندازه سرمایه گذاری خود مسئول هستند.
هزینه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
مهم ترین عامل موثر در هزینه های ثبت شرکت در ترکیه، نوع شرکت مورد نظر است. متقاضیان با توجه به نوع شرکت مورد نظر خود باید مبلغی به میزان حداقل 10 هزار لیر برای هزینه اولیه ثبت شرکت در نظر بگیرند و به حساب شرکت واریز کنند. هزینه اولیه انواع شرکت های ترکیه به شکل زیر است:
هزینه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه | |
شرکت با مسئولیت محدود |
حداقل 10 هزار لیر به عنوان سرمایه اولیه باید در حساب شرکت باشد. |
شرکت های سهامی عام یا خاص |
سرمایه مورد نیاز برای ثبت این شرکت ها حداقل 50 هزار لیر است که 25 درصد آن باید قبل از ثبت شرکت و الباقی مبلغ تا 24 ماه پس از ثبت شرکت به حساب آن واریز شود. |
شرکت های تضامنی |
بدون نیاز به سرمایه اولیه |
شرکت های مختلط |
بدون نیاز به سرمایه اولیه |
علاوه بر این هزینه ها، باید هزینه های جانبی شرکت از جمله هزینه خرید یا اجاره دفتر، مخارج آتی دفتر، حقوق و مزایای پرسنل و مواردی از این دست نیز در نظر گرفته شود. باید توجه داشت که با برنامه ریزی دقیق برای مخارج و سود شرکت به خصوص در سال های ابتدایی فعالیت، احتمال موفقیت سرمایه گذار بیشتر خواهد شد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
آماده سازی مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه یکی از مراحل مهم این کار است. زیرا ناقص بودن مدارک می تواند موجب رد درخواست ثبت شرکت شود. مدارکی که برای این کار باید ارائه شوند عبارتند از:
دو قطعه عکس ۳*۴ با زمینه روشن از تمام شرکا
اصل مدارک شناسایی تمام شرکا از جمله شناسنامه، کارت ملی و گذرنامه
مدارک تحصیلی و مهارت زبان ترکی افراد
رزومه تجاری متقاضیان
اسناد مالی گردش حساب بانکی متقاضیان
گواهی عدم سوء پیشینه افراد
صورت حساب بانکی شرکت به مبلغ حداقل سرمایه مورد نیاز
اساس نامه شرکت با تعیین مقدار سهام هر یک از شرکا، معرفی اعضای هیئت مدیره و شخص صاحب امضا
متقاضیان ثبت شرکت در ترکیه در صورتی که در این کشور حضور داشته باشند می توانند به صورت شخصی یا به کمک یک وکیل این مدارک را به نهاد مسئول تحویل دهند. اما در صورتی که متقاضیان در ایران ساکن هستند باید از طریق سفارت ترکیه اقدام کنند و مدارک را تحویل دهند. در صورتی که مدارک مورد تایید باشد، سفارت ترکیه به متقاضیان اقامت در ترکیه یک ساله اعطا می کند تا با حضور در ترکیه سایر مراحل ثبت شرکت را انجام دهند.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
متقاضیان ثبت شرکت در ترکیه باید روال اداری خاصی را برای دریافت مجوز طی کنند. بدیهی است که آشنایی با مراحل ثبت شرکت در ترکیه، روند کار را سریع تر و راحت تر می کند. به همین دلیل اقدامی که برای این کار باید صورت بگیرد، آشنا شدن با روند کار است. سایر اقدامات لازم برای این کار به ترتیب زیر هستند:
انتخاب مقر و دفتر شرکت
تنظیم اساس نامه شرکت
مراجعه به دفتر اسناد رسمی در ترکیه و اخذ تاییدیه و امضای وکالتنامه
دریافت کارت ویزای ترکیه و صدور گواهینامه دفاتر حسابداری
افتتاح حساب برای شرکت در یکی از بانک های ترکیه
ثبت نام در اتاق بازرگانی ترکیه
دریافت و تکمیل فرم های ثبت شرکت در ترکیه
دریافت شماره مالیات از خزانه داری ترکیه
مراجعه به اداره دارایی ترکیه و ارسال فرم ثبت نام جهت بررسی و دریافت تاییدیه فرم ها
معرفی مشاور مالی رسمی
دریافت شماره مالیات شرکت پس از تایید و بررسی نهایی
تایید آدرس دفتر شرکت توسط بازرسان دفتر املاک
انتشار آگهی ثبتی در روزنامه رسمی
گرفتن امضا از دفترخانه رسمی و تاییدیه آن
طی کردن تمام مراحل ذکر شده برای ثبت شرکت در ترکیه الزامی است و فرقی ندارد که متقاضیان برای ثبت چه نوع شرکتی و به منظور چه فعالیتی اقدام می کنند. سرمایه گذاران می توانند انجام این مراحل را به یک وکیل واگذار کنند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شوند.
اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت
کشور ترکیه یکی از کشور های در حال توسعه است و رفته رفته در حال تبدیل شدن به یکی از پر متقاضی ترین کشور ها برای مهاجرت و سرمایه گذاری است. همان طور که گفته شد امروزه افراد بسیاری به دنبال دریافت اقامت از این کشور هستند. یکی از بهترین راه ها برای کسب اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت است.
امروزه کسب اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت برای افراد فراهم شده است و افراد در صورتی که حائز شرایط و دارای بیزینس پلن قوی باشند، می توانند درخواست اقامت دائم ترکیه را بدهند و دولت این کشور این افراد را به عنوان یک شهروند ترکیه ای به رسمیت بشناسد. لازم به ذکر است به دلیل تغییر قوانین برخی از قوانین اقامتی ترکیه، ممکن است این کار کمی برای افراد سخت باشد.
افراد در صورتی که موفق به ثبت شرکت در ترکیه شده باشند، می توانند به محض کسب مجوز کار در ترکیه، اقامت خود را آغاز نمایند. اما این اقامت به صورت موقت است. افراد برای تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم می بایست به یک سری قوانین پایبند باشند و مواردی را رعایت کنند. از جمله این موارد می توان به ادامه داشتن فعالیت شرکت و تمدید به موقع مجوز کار توسط فرد، اقامت حداقل 5 سال در این کشور، ایجاد شغل حداقل برای 50 نفر در ترکیه، خرید املاک غیر منقول به ارزش بیش تر از 400 هزار دلار، خریداری حداقل 500 هزار دلار اوراق غرضه دولتی و ... اشاره کرد.
افراد در صورت دارا بودن هر یک از شرایط گفته شده می توانند اقامت دائم یا شهروندی ترکیه را کسب کنند و دولت کشور ترکیه فرد و خانواده آن را به عنوان شهروند ترکیه و به رسمیت بشناسد. لازم به ذکر است با توجه به اینکه مالیات های پرداختی برای شرکت کم بوده و فرد نیازی به پرداخت هزینه زیاد ندارد، پرداخت مالیات به موقع شرکت یکی دیگر از عوامل مهم در دریافت اقامت این کشور است.
مزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه
ترکیه یکی از کشورهایی است که به سرعت در مسیر توسعه گام بر می دارد و پیشرفت اقتصادی در این کشور به خوبی مشهود می باشد. به همین دلیل سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور سود و مزایای زیادی به دنبال خواهد داشت. اما بهتر است مزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه قبل از هر گونه اقدامی به خوبی بررسی شوند تا سرمایه گذاران با دید بهتری نسبت به شرایط این کار تصمیم بگیرند. در ادامه مهم ترین مزیت های ثبت شرکت در ترکیه بررسی می شود:
هزینه ثبت شرکت در ترکیه نسبت به سایر کشورها پایین تر است و نسبت سود سرمایه گذاری به سرمایه اولیه بسیار قابل توجه خواهد بود.
سرمایه گذاران خارجی می توانند بدون نیاز به شریک ترک تبار تا 100 درصد سهام شرکت را به نام خود ثبت کنند.
دریافت مالیات در ترکیه با درآمد افراد تناسب دارد و میزان مالیات با توجه به سود سالانه شرکت تعیین خواهد شد.
سرمایه گذاران خارجی و خانواده آن ها اقامت یک ساله کشور ترکیه را دریافت می کنند و می توانند این اقامت را تا چنذ سال تمدید کنند. 5 سال پس از ثبت شرکت در این کشور نیز می توانند اقامت دائم آن را دریافت کنند.
افراد با ثبت شرکت در ترکیه، کارت بازرگانی این کشور را دریافت می کنند.
در کنار این مزایا باید معایب ثبت شرکت در ترکیه نیز در نظر گرفته شود تا با برنامه ریزی بهتر و دقیق تر بتوان این معایب را کنترل کرد. معایب ثبت شرکت در ترکیه به شرح زیر است:
سرمایه گذاری در ترکیه مثل همه فعالیت های تجاری با ریسک زیادی همراه است و کسانی در این کار موفق خواهند شد که تجربه خوبی در این زمینه داشته باشند.
قوانین تجاری ترکیه با ایران متفاوت است و آشنایی نداشتن با آن ها می تواند سرمایه گذاران را دچار مشکل کند.
با وجود این معایب، ثبت شرکت در ترکیه یکی از راه مناسب برای سرمایه گذاری خارجی محسوب می شود. علاوه بر این سرمایه گذاران با مشورت با افراد با تجربه در این زمینه می توانند ریسک سرمایه گذاری در ترکیه را کاهش دهند و با اطمینان بیشتری به سمت موفقیت حرکت کنند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر ثبت شرکت در ترکیه همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صحفه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ثبت شرکت در ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام بله