برای مشاوره دریافت اقامت در آلمان
برای مشاوره دریافت اقامت در آلمان
آلمان یکی از مهم ترین کشورهای اروپایی است که از لحاظ امکانات رفاهی و شرایط اقتصادی بسیار مورد توجه است و بسیاری از افراد از سراسر جهان مایل به دریافت اقامت در این کشور هستند. سیستم آموزشی باکیفیت و وجود فرصت های شغلی مناسب نیز موجب شده است مهاجران بسیاری، آلمان را به عنوان مقصد خود انتخاب کنند. اقامت در آلمان فرصت زندگی در کشوری پیشرو با امکانات بسیار مناسب را فراهم می کند و هر ساله افراد زیادی از سراسر جهان با توجه به شرایط، مهارت ها و سرمایه خود برای اخذ اقامت آلمان اقدام می کنند.
اقامت در این کشور به دو صورت موقت و دائم امکان پذیر است و هر یک شرایط مخصوص به خود را دارند و مدارک و هزینه انواع اقامت در آلمان نیز متفاوت است. کسانی که قصد اقامت در این کشور را دارند باید هدف خود از مهاجرت را مشخص و با توجه به آن یکی از روش های اخذ اقامت را انتخاب کنند. برای آشنایی با انواع اقامت این کشور، شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان، مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان و مزایا و معایب اقامت در این کشور با این مقاله همراه باشید.
انواع اقامت در آلمان
اقامت در آلمان به دو دسته کلی اقامت دائم و اقامت موقت تقسیم می شود و برای افراد اخذ آیدی کارت اروپا را به دنبال خواهد داشت. این دو نوع اقامت از لحاظ مدت زمان اعتبار و هزینه انواع اقامت در آلمان با یکدیگر تفاوت دارند و افراد متناسب با هدف، شرایط و سرمایه خود می توانند برای دریافت هر یک اقدام کنند. شیوه اخذ اقامت موقت و دائم نیز با یکدیگر متفاوت است و هریک شرایط و مقررات خود را دارند و با احراز شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان و ارائه مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان، امکان دریافت اقامت برای مهاجران وجود دارد.
در این نوع اقامت افراد پس از پایان مدت زمان مجاز برای حضور در خاک آلمان، لازم است از این کشور خارج شوند زیرا کارت اقامت موقت آلمان اجازه زندگی دائم در این کشور را به آن ها نمی دهد. با این وجود بیشتر افرادی که به صورت دائم اقامت آلمان را دریافت می کنند، مدتی با کارت اقامت موقت آلمان در این کشور زندگی کرده اند. در واقع می توان گفت دریافت اقامت موقت، مقدمه اخذ اقامت دائم در این کشور است. این نوع اقامت از طریق کار، تحصیل در آلمان، ازدواج و... قابل دریافت است.
اقامت یک ساله در آلمان نوعی از اقامت موقت این کشور محسوب می شود. در این نوع از اقامت افراد اجازه دارند به مدت یک سال یا کمتر در این کشور اقامت داشته باشند و پس از آن طبق قانون باید از کشور خارج شوند. در صورتی که افراد بخواهند اقامت یک ساله خود را تمدید کنند، باید پیش از اتمام اعتبار ویزای خود نسبت به تمدید آن اقدام نمایند. از جمله ویزا های آلمان برای اقامت یک ساله یا کمتر می توان به ویزای توریستی، ویزای آوسبیلدونگ در برخی از رشته ها، ویزای کارآفرینی و... اشاره کرد.
نوع دیگر اقامت در کشور آلمان، اقامت دائم است که طی آن افراد می توانند بدون محدویت زمانی، در این کشور ساکن شوند. دریافت این نوع اقامت، تابع شرایط و مقرراتی است که متقاضیان پس از احراز این شرایط می توانند برای اخذ اقامت دائم اقدام کنند. تسلط بالا به زبان آلمانی، تمکن مالی کافی و گذشت حداقل پنج سال از اقامت موقت در این کشور، بخشی از این مقررات است. اقامت از طریق ازدواج و اقامت کاری از جمله روش های اقامتی هستند که می توانند منجر به اخذ اقامت دائم شوند.
روش های اقامت در آلمان
برای اخذ اقامت در آلمان روش های گوناگونی وجود دارد و کسانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند با توجه به هدفشان از مهاجرت، شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان، مهارت ها، توانایی مالی خود و همچنین هزینه انواع اقامت در آلمان لازم است یکی از این روش ها را انتخاب و برای اخذ اقامت اقدام کنند و مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان را تهیه نمایند. در ادامه به مهم ترین روش های اقامت در این کشور پرداخته خواهد شد.
یکی از روش های پرطرفدار اخذ اقامت آلمان، اقامت تحصیلی است. اعتبار علمی بالای دانشگاه های آلمان و امکانات تحصیلی که در اختیار دانشجویان قرار می دهند از جمله دلایل محبوبیت این روش اقامتی است. ویزای تحصیل در این کشور در مقاطع و رشته های مختلف دانشگاهی قابل اخذ است و برای دریافت آن داشتن مدرک زبان آلمانی الزامی است. تحصیل در این کشور در دانشگاه های دولتی و خصوصی امکان پذیر است و تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور نیاز به پرداخت شهریه ندارد. چنانچه افراد از این دانشگاه ها پذیرش دریافت کنند در عین بهره مندی از امکانات آموزشی عالی، هزینه اقامت آنان نیز کاهش پیدا می کند.
دریافت اقامت آلمان از طریق کار در آلمان نیز به دلیل شرایط اقتصادی مناسب این کشور و وجود فرصت های شغلی خوب در آن بسیار مورد توجه است. اخذ اقامت کاری در این کشور نیاز به دریافت ویزای کاری دارد که مهم ترین انواع آن، ویزای کار، ویزای جستجوی کار، ویزای فریلنسری و... است. کسانی که قصد مهاجرت از این طریق را دارند باید متناسب با مهارت ها و شرایط خود برای دریافت یکی از این انواع ویزای کاری اقدام کنند.
دریافت بلوکارت آلمان نیز یکی از راه های اخذ اقامت کاری در این کشور است. برای صدور آن نیاز به پیشنهاد کاری از سوی کارفرمای آلمانی است و امکان اخذ اقامت دائم پس از گذشتن مدت زمان معینی نیز از این طریق وجود دارد. افرا برای پیدا کردن کارفرمای آلمانی می توانند به سایت های کاریابی در آلمان مراجعه کرده و درخواست کار خود را به همراه رزومه کاری ثبت نمایند.
یکی دیگر از روش های دریافت اقامت آلمان، ازدواج با فردی است که تابعیت این کشور را دارد. فرد خارجی که قصد اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج را دارد باید ضمن آشنایی با مفهوم تابعیت چیست، حداقل مدرک زبان آلمانی تا سطح A1 را دارا باشد. تبعه آلمانی که قصد ازدواج با فرد خارجی را دارد نیز باید ثابت کند که تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی را دارد و ازدواج نیز باید به ثبت رسمی برسد. اقامت حاصل از ازدواج، از نوع موقت است و اجازه کار و تحصیل را برای فرد مقیم این کشور فراهم می کند. اخذ اقامت دائم و شهروندی آلمان نیز پس از گذشت مدت مشخصی که معمولا سه سال است امکان پذیر خواهد بود.
از دیگر روش های اخذ اقامت این کشور، ثبت شرکت در آلمان می باشد که مقررات خاص خود را دارد. در وهله اول نیاز است که یک طرح تجاری مناسب و سود ده ارائه شود تا فعالیت شرکتی که برای اجرایی سازی آن ثبت می شود نتایج مثبت اقتصادی به همراه داشته باشد. انواع مختلف شرکت ها در این کشور قابل ثبت است و شرکت با مسئولیت محدود بیشتر از سایر انواع شرکت، برای اخذ اقامت مورد توجه است. واضح است که این روش نیاز به سرمایه گذاری در آلمان برای راه اندازی کسب و کار در این کشور و پیشبرد هزینه های جاری مربوط به آن دارد.
شرایط اقامت دائم در آلمان
برای اخذ اقامت دائم در کشور آلمان، لازم است متقاضی حداقل پنج سال به صورت موقت در این کشور اقامت داشته باشد. همچنین لازم است متقاضی اجازه کار در این کشور را نیز داشته باشد و گواهی تمکن مالی او برای پیشبرد هزینه های زندگی در این کشور، توانایی پرداخت بیمه و پرداخت هزینه انواع اقامت در آلمان محرز شود. به علاوه لازم است متقاضی نیاز به دریافت کمک مالی نداشته باشد و حداقل 60 ماه بیمه بازنشستگی پرداخت کرده باشد.
از دیگر شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان می توان به تسلط کافی به زبان آلمانی و ارائه مدرک زبان سطح A2 اشاره کرد. متقاضی اخذ اقامت دائم در آلمان، نباید در طول اقامت موقت خود هیچ گونه سوء پیشینه و سابقه کیفری در این کشور داشته باشد و باید به اندازه کافی با قوانین زندگی در آلمان و مناسبات اجتماعی و سیاسی آن آشنا باشد. نکته مهم دیگر این است که اخذ اقامت دائم آلمان مقدمه اخذ تابعیت این کشور است.
کسانی که در آلمان تحصیل می کنند، پس از پایان مدت تحصیل در صورت یافتن کار مرتبط از طریق بررسی سایت های کاریابی در آلمان و اخذ اقامت کاری، بعد از گذشت دو سال و ارائه مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان، می توانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. اخذ اقامت دائم از طریق کار و سرمایه گذاری نیز در این کشور امکان پذیر است. با این وجود پناهندگان، صاحبان کسب و کار مستقل و دارندگان بلو کارت از جمله کسانی هستند که فرآیند اخذ اقامت دائم برای آنان آسان تر است.
مدارک لازم برای اقامت در آلمان
مدارک لازم برای اقامت آلمان بسته به روشی که برای اقامت انتخاب می شود و همچنین شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان، متفاوت است. متقاضیان دریافت اقامت در این کشور لازم است پس از اطلاع دقیق از مدارک مورد نیاز، اقدام به فراهم کردن این مدارک و پرداخت هزینه انواع اقامت در آلمان نمایند تا بدون مشکل فرآیند اقامت را پیش ببرند. در ادامه به مدارک لازم برای اخذ اقامت تحصیلی، کاری و اقامت از طریق ازدواج پرداخته خواهد شد.
برای دریافت اقامت تحصیلی در مقطع کارشناسی لازم است متقاضی، پاسپورت معتبر، گواهی پایان تحصیلات دوران متوسطه و ترجمه آن و نامه پذیرشی که از یکی از دانشگاه های آلمان دریافت نموده است را ارائه کند. به علاوه ارائه مدرک تسلط به زبان آلمانی و فرم تکمیل شده درخواست ویزا نیز الزامی است. برای اخذ اقامت کاری نیز لازم است مدارکی از جمله گرفتن پاسپورت معتبر و کپی از صفحات آن، فرم تکمیل شده درخواست ویزای کاری، مدارک تحصیلی و رزومه ترجمه شده ارائه شود. همچنین مدارکی از جمله انگیزه نامه، دعوت نامه کاری و مدارک مربوط تمکن مالی نیز برای دریافت اقامت از طریق کار لازم هستند.
از جمله مدارک لازم برای اقامت از طریق ازدواج، پاسپورت دارای اعتبار و کپی از صفحات آن، اصل سند ازدواج یا مدرک ثبت ازدواج با یک تبعه آلمانی، مدرک زبان آلمانی، ارائه مدارک نشان دهنده توانایی مالی تبعه آلمانی برای اداره زندگی و فرم های تکمیل شده درخواست اقامت را می توان نام برد. علاوه بر این برای ورود به این کشور ویزای نامزدی نیز وجود دارد که مدارکی مشابه با ویزای ازدواج دارد. افراد پس از ورود به کشور آلمان از این طریق باید در مدت معینی ازدواج کنند و با ارائه مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان، اقامت آلمان را دریافت نمایند.
هزینه اقامت در آلمان
هزینه اقامت در آلمان به فراخور روشی که برای این کار انتخاب می شود و همچنین شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان، متفاوت خواهد بود. با این وجود به طور کلی برای اقامت در این کشور باید علاوه بر تهیه مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان، توانایی تامین هزینه انواع اقامت در آلمان، هزینه های مربوط به مخارج زندگی، سفر به آلمان، بیمه و سایر هزینه های جانبی را داشت. هزینه های اختصاصی نیز برای هر یک از روش های اقامتی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهد شد.
هزینه اقامت تحصیلی، به نوع دانشگاهی که از آن پذیرش دریافت شده است بستگی دارد. هزینه مربوط به شهریه از مهم ترین مواردی است که در خصوص هزینه اقامت از طریق تحصیل مطرح است. پس از آن هزینه های مربوط به اسکان و تهیه مایحتاج زندگی از جمله هزینه های مربوط به اقامت تحصیلی است که دانشجویان متقاضی تحصیل در این کشور باید به آن توجه کنند. لازم به ذکر است در صورتی که افراد به انجام امور اداری مربوط به ایران نیاز داشته باشند، می توانند به سفارت ایران در آلمان مراجعه کنند.
برای دریافت اقامت از طریق کار، متقاضی باید نشان دهد که از پس هزینه های یک سال آینده اقامت در این کشور بر می آید. بنابراین برای اقدام از این طریق به سرمایه ای حدود 10 هزار یورو نیاز است. کسانی که مایلند با روش سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت، اقامت کشور آلمان را دریافت نمایند، لازم است برای ثبت شرکت حدود 4 هزار یورو هزینه کنند. همچنین باید حدود 35 هزار یورو سرمایه نقدی نیز برای شرکتی که ثبت نموده اند، وارد نمایند.
درخواست اقامت آلمان
درخواست اقامت آلمان یکی از مواردی است که اکثر افرادی که به روش های گوناگون به این کشور مهاجرت کرده اند، سعی دارند آن را دریافت نمایند. اقامت در کشور آلمان به دو روش اقامت موقت و دائم صورت می گیرد. نوع اقامت در این کشور بستگی به روش مهاجرتی افراد مانند مهاجرت از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری، ازدواج، استفاده از ویزای تلنت آلمان و... دارد. در نتیجه افرادی که از ابتدای مهاجرت قصد دارند اقامت این کشور را دریافت نمایند، باید توجه داشته باشند که روش مهاجرتی خود را به گونه ای انتخاب کنند که بتوانند از طریق آن، اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.
شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان با هم متفاوت است. به طور معمول مسیر دریافت اقامت دائم کشور آلمان از اقامت موقت شروع می شود. به این صورت که افراد لازم است ابتدا به مدت 5 سال کارت اقامت موقت آلمان داشته باشند و سپس می توانند در صورت دارا بودن شرایط لازم ، برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام نمایند. برای مثال متقاضیانی که از طریق ویزای تحصیلی به این کشور مهاجرت می کنند، تا پایان دوران تحصیل خود کارت اقامت موقت آلمان دارند. در صورتی که این افراد پس دوران تحصیل خود به مدت دو سال کار کنند، می توانند اقامت دائم آلمان را دریافت نمایند. از جمله دیگر شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم آلمان، می توان به داشتن 5 سال کارت اقامت موقت آلمان، تمکن مالی کافی، تسلط بالا به زبان آلمانی، پرداخت 60 ماه بیمه بازنشستگی، داشتن فضای زندگی و اجازه کار اشاره کرد.
متقاضیانی که از طریق ویزای کاری به آلمان مهاجرت کرده اند، باید برای دریافت اقامت دائم، تا پنج سال کارت اقامت موقت آلمان خود را تمدید نمایند. همچنین افرادی که از طریق ویزای ازدواج وارد این کشور شده اند، باید پس از ثبت رسمی ازدواج، به مدت سه سال در این کشور اقامت موقت داشته باشند و پس از قبول شدن در آزمون زبان آلمانی، اقامت دائم خود را دریافت نمایند. راه های زیادی برای آموزش زبان آلمانی وجود دارند مانند دوره مجازی آلمانی که افراد را برای این سطح آماده می کنند. لازم به ذکر است مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان از طریق هر یک از روش های نامبرده با هم متفاوت می باشد و لازم است که افراد در تهیه مدارک دقت لازم را داشته باشند.
هزینه انواع اقامت در آلمان با هم متفاوت می باشد. در خصوص هزینه اقامت موقت، هزینه افرادی که برای مثال از طریق ویزای تحصیلی به این کشور مهاجرت کرده اند و موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شده اند، می تواند بسیار کم باشد. اما در خصوص اقامت دائم یکی از مهم ترین مدارک لازم، گواهی تمکن مالی می باشد. طبق این مدرک، افراد می توانند ثابت کنند که توانایی پرداخت هزینه های زندگی در این کشور از جمله هزینه مسکن، خوراک و مایحتاج زندگی را خواهند داشت و برای دولت آلمان هزینه ای به بار نخواهند آورد. لازم به ذکر است از مطمئن ترین راه های دریافت اقامت دائم کشور آلمان، روش های پناهندگی، ازدواج و داشتن بلو کارت آلمان می باشد.
کارت اقامت آلمان
کارت اقامت آلمان یکی از بهترین روش های دریافت اقامت دائم این کشور می باشد. کارت اقامت این کشور همان بلو کارت آلمان می باشد که دریافت آن برای افراد اقامت موقت 4 ساله و پس از آن اقامت دائم به دنبال خواهد داشت. به طور کلی بلو کارت آلمان برای جذب افراد ماهر و متخصص از سراسر جهان به کشور های اتحادیه اروپا طراحی شده است. افرادی می توانند این کارت را دریافت نمایند که در زمینه تحصیلی و کاری دارای شایستگی های لازم باشند. حوزه تخصص این افراد باید در زمینه نیاز کشور های حوزه اتحادیه اروپا از جمله آلمان باشند. در سال های اخیر کشور آلمان به نیروهایی ماهر در زمینه فنی، مهندسی، سلامتی و بهداشت بیشترین نیاز را داشته است.
افراد برای به دست آوردن بلو کارت آلمان در ابتدا باید بتوانند ویزای جاب سیکر آلمان یا جاب آفر این کشور را دریافت نمایند. زیرا از این طریق می توانند شغل مورد نظر خود را در کشور آلمان پیدا کنند. لازم به ذکر است برای دریافت کارت مورد نظر، این شغل باید داری استاندارد های بلو کارت باشد. برای مثال این شغل باید در زمینه نیاز های کشور آلمان بوده و یا اینکه حقوق فرد متقاضی باید 1.5 برابر بیشتر از میانگین حقوق در کشور آلمان باشد. با این شرایط پرداخت هزینه انواع اقامت در آلمان برای فرد بسیار راحت خواهد شد. مدت اعتبار بلو کارت آلمان 4 سال است و افراد پس از این 4 سال می توانند با ارائه مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان، برای دریافت اقامت دائم کشور آلمان اقدام نمایند.
از جمله شرایط دریافت بلو کارت آلمان، می توان به کار مرتبط در زمینه مورد نظر به مدت 5 سال، داشتن حداقل مدرک لیسانس و 21 ماه کار در شرکت آلمانی دارای استاندارد های بلو کارت اشاره کرد. لازم به ذکر است برای دریافت بلو کارت لازم نیست که افراد در این کشور سرمایه گذاری در آلمان یا ثبت شرکت داشته باشند. همچنین داشتن مدرک زبان آلمانی از شروط اصلی دریافت بلو کارت نمی باشد اما بهتر است که افراد با هدف دریافت سریع تر این مدرک، با زبان این کشور آشنایی داشته باشند. متقاضیان در صورت داشتن بلو کارت و همچنین مدرک زبان آلمانی، پس از 21 ماه کار در یکی از شرکت های آلمان می توانند اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند. در غیر این صورت این نوع اقامت پس از 33 ماه به فرد داده خواهد شد.
لازم به ذکر است افراد در صورت داشتن تخصص بالا در زمینه مورد نظر، می توانند بدون ارائه مدرک تحصیلی، بلو کارت را دریافت نماید. زیرا این کارت با هدف جذب نیروی متخصص برای اتحادیه اروپا صادر می شود. افرادی که موفق می شوند بلو کارت آلمان را به عنوان مجوز کارت اقامت موقت آلمان دریافت کنند، می توانند پس از 18 ماه بعد از صدور کارت، به همه کشور های اتحادیه اروپا سفر کرده و حتی در آن کشور ها مشغول به کار شوند. بلو کارت آلمان در این مورد شبیه به گرین آمریکا می باشد. بر اساس شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان، داشتن بلو کارت امتیازی بزرگ برای افرادی است که می خواهند اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.
تفاوت اقامت دائم با شهروندی آلمان
هدف بسیاری از افرادی که به آلمان مهاجرت می کنند، دریافت اقامت دائم آلمان می باشد. برای داشتن اقامت دائم لازم است که افراد از طریق یکی از روش های مهاجرتی کارت اقامت موقت آلمان را دریافت نمایند. پس از گذارندن مدت زمان لازم برای گرفتن اقامت نامه این کشور، افراد می توانند با ارائه مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان، درخواست اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند. اما هدف دیگری که می تواند سطح زندگی افراد در کشور آلمان را ارتقا دهد، دریافت شهروندی این کشور می باشد. میان اقامت دائم آلمان و شهروندی این کشور تفاوت هایی وجود دارد. فردی که موفق می شود تابعیت کشور آلمان را دریافت کند، تفاوتی با یک آلمانی بومی نداشته و از تمام مزایای شهروندی آلمان و همینطور اتحادیه اروپا بهره مند خواهد شد.
تفاوت اقامت دائم (Permanent resident) با شهروندی (Citizenship) آلمان در زمینه های مختلف وجود دارد. برای مثال افرادی که دارای اقامت دائم هستند، باید برای تمدید این کارت هر پنج سال یک بار اقدام نمایند. اما دارندگان شهروندی این کشور تا پایان عمر می تواننند دراین کشور حضور داشته باشند و تحت هیچ شرایطی از این کشور اخراج نخواهند شد. از دیگر مزایای شهروندی آلمان می توان به دریافت پاسپورت این کشور اشاره کرد. از آن جایی که پاسپورت از مهم ترین مدارک یک شهروند آلمانی می باشد، دارندگان ان می توانند به تمام کشورهای حوزه اروپا سفر کرده و در بسیاری از موارد حتی نیازی به دریافت ویزا ندارند.
لازم به ذکر است شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان بخشی از شرایط دریافت شهروندی این کشور می باشد. متقاضیان برای دریافت شهروندی این کشور باید برای مدتی اقامت موقت داشته و سپس اقامت این کشور را دریافت نمایند. همچنین داشتن بلو کارت آلمان دیگر شرط لازم برای دریافت شهروندی می باشد. همچنین علاوه برای داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1، فرد باید به مدت 8 سال در این کشور اقامت قانونی داشته باشد. از دیگر مزایای شهروندی آلمان می توان به انتقال تابعیت به فرزندان اشاره کرد. در حالی که در حال اقامت دائم انتقال این اقامت به فرزندان باید پس از بررسی صلحیت افراد صورت بگیرد. و در صورت رد صلاحیت ممکن است فرزند از کشور اخراج شود.
مدت زمان گرفتن اقامت آلمان
مدت زمان گرفتن اقامت آلمان در انواع مختلف ویزا مانند ویزای هنرمندان آلمان و غیره با هم تفاوت دارد. همان طور که در متن مقاله توضیح داده شده است، اقامت آلمان به دو دسته کلی اقامت موقت و اقامت دائم تبدیل می شود. یکی از مهم ترین تفاوت های این دو نوع اقامت، تفاوت در مدت زمان اعتبار آن ها می باشد. اقامت موقت یا اقامت کوتاه مدت خود به انواع مختلفی تقسیم می شود که همگی بر گرفته از روش های مهاجرت به آلمان می باشند. مدت زمان گرفتن اقامت در هر یک از روش های مهاجرت به آلمان متفاوت است ولی نقطه اشتراک همگی آن ها این است که اولین قدم برای دریافت اقامت دائم کشور آلمان، داشتن کارت اقامت موقت آلمان می باشد.
شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان به روش انتخاب شده برای مهاجرت توسط فرد بستگی دارد. از انواع روش های اقامت در آلمان می توان به مهاجرت کاری، تحصیلی، سرمایه داری، مهاجرت از طریق ازدواج و... اشاره کرد. مدت زمان گرفتن اقامت آلمان در هر یک از روش های نامبرده متفاوت است. برای مثال افرادی که که از طریق مهاجرت تحصیلی به این کشور مهاجرت کرده اند، از زمان دریافت ویزای آلمان اقامت موقت خود را نیز دریافت می کنند. طول مدت این اقامت تا پایان زمان قانونی تحصیل فرد می باشد. افراد بعد از اتمام تحصیل به مدت 18ماه فرصت دارند با پیدا کردن شغل مناسب، اقامت موقت تحصیلی خود را به اقامت موقت کاری تبدیل کنند.
اقامت کاری دارای شرایط ویژه ای است. فرد باید صاحب شغلی باشد که هزینه های زندگی او را در این کشور تامین نماید. همچنین افراد باید بتوانند بیمه بازنشستگی به مدت 60 ماه را پرداخت نمایند. علاوه بر این شخص صاحب شغل باید از سوی کارفرمای خود تاییدیه داشته باشد. در این حالت فرد پس از گذشت 2 سال می تواند اکارت اقامت موقت آلمان خود را به اقامت دائم تبدیل نماید. همچنین برای ورود به کشور آلمان ویزایی به نام ویزای جستجوی کار وجود دارد که بر اساس آن افراد اجازه پیدا می کنند به مدت 6 ماه در این کشور کار مورد نظر خود را پیدا کنند. در صورت یافتن شغل، فرد می تواند این اقامت موقت 6 ماهه را به اقامت موقت 2 ساله تبدیل کند و سپس برای دریافت اقامت دائم اقدام نماید.
در مهاجرت از طریق ازدواج، فرد می تواند پس از ثبت رسمی ازدواج خود با یک تبعه آلمانی و پس از گذشت سه سال از زندگی مشترک، مدارک لازم برای دریافت اقامت در آلمان برای اقامت دائم را به اداره مهاجرت این کشور تحویل دهد. در صورتی که فرد در آزمون زبان آلمانی نمره قابل دریافت کند، می تواند اقامت دائم آلمان را کسب نماید. نوع دیگر اقامت از طریق تولد است. این نوع اقامت مخصوص افراد زیر 21 سال می باشد. در این حالت در صورتی که فرزند اتباع خارجی حاضر در آلمان، 8 سال از زندگی خود را در این کشور زندگی کرده باشد یا اینکه به مدت 6 سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد، می تواند اقامت دائم این کشور را دریافت نماید. لازم به ذکر است هزینه انواع اقامت در آلمان در هر یک از روش های نامبرده متفاوت می باشد.
مزایا و معایب اقامت در آلمان
از مهم ترین مزایای اقامت در این کشور می توان به امکان بهره مندی از امکانات رفاهی مطلوب و زندگی در شرایط اقتصادی مناسب اشاره کرد. این کشور از لحاظ مراقبت های بهداشتی و امور مربوط به آن جایگاه بسیار خوبی در بین کشورهای جهان دارد و تمام افرادی که در این کشور زندگی می کنند باید تحت پوشش بیمه درمانی قرار بگیرند. از دیگر مزایای زندگی در یکی از بهترین شهر های آلمان، امکان دسترسی آسان به بسیاری از کشورهای اروپایی با سفرهایی کوتاه و چند ساعته است.
کم هزینه بودن تحصیل در این کشور، وجود فرصت های کاری مناسب و بالا بودن امنیت شغلی نیز از جمله مزایایی است که موجب می شود اخذ اقامت در آلمان بسیار پر طرفدار باشد. برقراری قانون و پایین بودن نرخ جرم و جنایت که منجر به بهره مندی از امنیت و آرامش می شود، از دیگر مزایای اقامت در این کشور است. نظم عمومی بالا و وقت شناسی نیز از جمله مزیت هایی فرهنگی این کشور محسوب می شوند و این خود موجب صرفه جویی در وقت و انرژی افراد مقیم این کشور خواهد بود.
از جمله معایب اقامت در کشور آلمان نیز مالیات بالایی است که از ساکنان این کشور دریافت می شود و این موضوع به تنهایی سبب می شود عده ای از مهاجرت به آن صرف نظر کنند. از دیگر معایب شرایط دریافت اقامت دائم و موقت در آلمان، نیاز به تسلط به زبان آلمانی است. چرا که پیشبرد کار و زندگی در این کشور بدون تسلط کافی به این زبان بسیار دشوار خواهد بود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل اقامت در آلمان همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با اقامت در آلمان مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. مراحل دریافت اقامت آلمان در متن مقاله آورده شده است.