برای مشاوره دریافت ویزای آمریکا
برای مشاوره دریافت ویزای آمریکا
ورود هر یک از اتباع کشورهای خارجی به خاک ایالات متحده برای مدتی طولانی یا کوتاه با توجه به نوع ویزا مشخص می شود. ویزا برگه ای چسبیده شده روی پاسپورت است که به متقاضی اجازه حضور در خاک کشور مورد نظر را می دهد. تنوع ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی آمریکا در حال حاضر بیشتر از کشورهای اروپایی می باشد.
مهاجران با دریافت ویزای مهاجرتی آمریکا می توانند مدت زمان طولانی تری را در خاک این کشور سپری کنند. گردشگران، مسافرانی که با اهداف تجاری وارد آمریکا می شوند و کارگران که مهارت های خاصی دارند باید ویزای غیر مهاجرتی دریافت کنند. در ادامه به صفر تا صد مراحل دریافت ویزای آمریکا و شرایط، هزینه های ویزا، مدارک مورد نیاز و انواع ویزای آمریکا پرداخته شده است.
انواع ویزای آمریکا
آمریکا بیش از 185 نوع ویزا را برای متقاضیان ورود به خاک خود صادر می کند تا کلیه متقاضیان علاقه مند به مهاجرت به آمریکا و دریافت اقامت در این کشور بتوانند با توجه به شرایط خود، ویزای آمریکا را دریافت نمایند. که در ادامه این مقاله انواع ویزا های آمریکا به ترتیب اهمین آن ارائه شده است.
ویزای لاتاری آمریکا (نوعی ویزا برای برابری حضور همه نژاد ها در خاک آمریکا)
ویزای B1 (برای بازدیدکنندگان تجاری صادر می شود)
ویزای B2 ( ویژه گردشگران است)
ویزای F و M (برای دانشجویان تحصیلات آکادمیک صادر می شود)
ویزای F1 (ویژه دانشجویان است)
ویزای F2 (ویژه وابستگان دانشجویانی است که ویزای F1 دارند)
ویزای M1 (برای مقاصد حرفه ای صادر می شود)
ویزای J1 و Q (برای افرادی است که قصد حضور در دوره های آموزشی آمریکا را دارند)
ویزای J2 آمریکا (برای افرادی که به عنوان همراه افراد دارای ویزای J1 قصد حضور در آمریکا دارند)
ویزای کار H1B (مختص افرادی که مشغول در حرفه های بسیار تخصصی اند)
ویزای H-2A (مختص تبعه کشورهای سنگاپور و شیلی است)
ویزای H-2B (مختص کارگران فصلی است)
ویزای H-3 (برای افرادی که قصد شرکت در دوره های آموزشی آمریکا را دارند)
ویزای L1 (برای مدیران شرکت ها است)
انواع ویزای O (برای افرادی که مهارت های منحصر به فرد دارند صادر می شود)
ویزای P (مختص ورزشکاران است)
ویزای R1 (برای افراد و مبلغین مذهبی صادر می شود)
ویزای TN/TD (مختص اتباع کانادا و مکزیک است)
ویزای E3 (مختص اتباع استرالیایی است)
ویزای A1 (برای دیپلمات های خارجی است)
ویزای A2 NATO1-6 (ویژه افراد نظامی متقاضی خدمت در خاک آمریکا است)
ویزای T (ویژه افراد قربانی شده بر اثر قاچاق انسان است)
ویزای U (ویژه قربانیان فعالیت های مجرمانه خاص است)
ویزای C (ویزای ترانزیتی است)
ویزای D (مختص خدمه کشتی یا هواپیمای بین المللی است)
ویزای A و F2B (مختص خانواده های افراد مقیم (دائم) در آمریکا است)
ویزای IR-2 (برای افراد زیر 21 سال که مجرد هستند)
ویزای IR5 (برای خانواده به ویژه پدر و مادر شهروندان زیر 21 سال آمریکا است)
ویزای IR3، IH3، IR4، IH4 (برای افرادی که تحت سرپرستی والدین آمریکایی قرار می گیرند)
ویزای SQ (مختص اتباع افغان یا عراق که دارای ویزای SIV اند)
ویزای L (ویزای نامزدی)
ویزای K3 (مختص همسران اتباع آمریکا که متقاضی دریافت ویزای دائم هستند)
ویزای IR1 و CR1 (مختص همسران اتباع آمریکایی است)
ویزای Eb-5 (مختص سرمایه گذاری است)
همان طور که اشاره شد، علاوه بر 185 ویزای آمریکا، ویزاهای دیگری مانند ویزای نخبگان آمریکا نیز وجود داشته که بر حسب نیاز متقاضیان صادر می شوند. به طور کلی ویزای آمریکا به دو نوع ویزای مهاجرتی و ویزای غیر مهاجرتی تقسیم می شود. در ادامه مهم ترین انواع ویزای موقت و دائم کشور آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است.
ویزای مهاجرتی آمریکا (IV)
ویزای مهاجرتی آمریکا یا (IV) برای افرادی که قصد مهاجرت دائم به خاک کشور آمریکا با اهداف سرمایه گذاری یا زندگی را داشته باشند، صادر میگردد. این نوع ویزا برخلاف ویزای غیر مهاجرتی شامل تاریخ انقضا نبوده و امکان اقامت در آمریکا به صورت دائم با دریافت این ویزا وجود دارد. ویزای مهاجرتی همان گرین کارت آمریکا است که دارنده آن می تواند هر زمان که بخواهد به آمریکا بدون هیچ مهلت مشخصی برای برگشت، سفر کند. سالانه بیش از 675000 ویزای مهاجرتی دائمی برای متقاضیان زندگی در آمریکا صادر شده و افرادی که موفق به دریافت این نوع ویزا می شوند، شهروند قانونی آمریکا یا LPR خواهند شد. LPR می توانند مانند سایر شهروندان آمریکایی متقاضی فعالیت در تمامی مشاغل شوند.
ویزای غیر مهاجرتی آمریکا (NIV)
ویزای غیر مهاجرتی آمریکا شرایط مصاحبه نسبتا دشواری دارد. متقاضی دریافت این نوع ویزا باید مصاحبه کننده را قانع کند که قصد ماندن در خاک آمریکا را پس از اتمام مدت ویزا را ندارد. گردشگران، دانشجویان و کارگرانی که به صورت موقت و فصلی در آمریکا مشغول به کار می شوند، همگی متقاضیان دریافت ویزای غیر مهاجرتی یا (NIV) هستند. به طور کلی این ویزا برای افرادی که قصد استخدام، مطالعه و گردش در خاک آمریکا را داشته باشند، صادر می گردد.
ویزای مهاجرت تحصیلی به آمریکا
ویزای مهاجرت توریستی به آمریکا
ویزای مهاجرت کاری به آمریکا
ویزای سرمایه گذاری در آمریکا
ویزای مهاجرت خانوادگی به آمریکا
مجوز خروج از کشور اجازه نامه ای است که با دریافت آن فرد ممنوع الخروج می تواند برای دریافت پاسپورت و خروج از مرزهای کشور اقدام نماید به طور مثال زنان ازدواج کرده و فرزندان کمتر از 8 سال و مشمولان سربازی و ... باید مجوز خروج خود را تحت شرایط خاصی داشته باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر به متن مقاله زیر مراجعه شود.
ویزای آمریکا برای ایرانیان
اخذ ویزای آمریکا برای ایرانیان در مقایسه با اتباع دیگر کشورهای اروپایی اندکی سخت و زمان بر است. آمریکا به واسطه داشتن قوانین خاص در مورد کار و صدور ویزای کار سیاست های خاص خود را دارد. به طور مثال صدور ویزای کار برای ایرانیان پس از عدم موفقیت در تامین نیروی کار آمریکایی و اروپایی امکان پذیر خواهد شد.
ویزا و بورسیه تحصیلی آمریکا برای ایرانیان یکی از ساده ترین و البته مطمئن ترین روش ها برای مهاجرت به این کشور محسوب می شود. دانشجویانی که مشغول به تحصیل در آمریکا می باشند پس از اتمام دوره دانشگاه خود می توانند به مدت 365 روز یا یک سال در خاک آمریکا مشغول به کار شوند. بر اساس قوانین جدید ویزای آمریکا برای ایرانی ها هر یک از اتباع کشور ایران می توانند مراحل مشابهی را با دیگر اتباع کشورها جهت اخذ ویزای آمریکا (مهاجرتی یا غیر مهاجرتی) طی کنند.
وثیقه خروج از کشور مبلغی است که برخی افراد بدون پرداخت آن اجازه خارج شدن از مرزهای ایران را نخواهند داشت و این مبالغ به صورت نقدی، ضمانت نامه بانک و یا سند ملکی می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله زیر را مطالعه نمایید.
شرایط دریافت ویزای آمریکا
مهم ترین بخش شرایط دریافت ویزای آمریکا اثبات واجد شرایط بودن به عنوان متقاضی برای دریافت ویزای مهاجرتی یا غیر مهاجرتی است. از آن جا که ویزای آمریکا دارای انواع مختلفی بوده، شرایط دریافت هر یک از آن ها برای متقاضیان نیز متفاوت خواهد بود. اثبات تمکن مالی یکی دیگر از مهم ترین شروط برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، کاری، ویزای سرمایه گذاری و انواع دیگر ویزای کشور آمریکا است.
برای مهاجرت به آمریکا روش های مختلفی وجود دارد که شاید ثبت نام لاتاری یکی از ساده ترین آن ها است. اقامت در آمریکا از طریق تحصیل، کار، سرمایه گذاری، مهاجرت از طریق ازدواج، تولد و البته پناهندگی امکان پذیر می باشد. متقاضیان می توانند در صورت موفقیت برای گرفتن ویزای H1، H1-B، EB3، J1 و P که به ترتیب مربوط به انواع ویزای کار آمریکا است، شانس دریافت تابعیت آمریکا با حضور بیش از 30 ماه در خاک این کشور را داشته باشند.
ویزای تحصیلی یکی دیگر از روش های دریافت مجوز برای کار در آمریکا است. دانشجویان پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی خود می توانند مجوز کار در خاک آمریکا را دریافت کنند.
یکی دیگر از روش های اخذ اقامت آمریکا، سرمایه گذاری است. ویزای EB5، E2 از انواع ویزایی است که با هدف سرمایه گذاری صادر می شود. ثبت شرکت در آمریکا و خرید ملک نیز از دیگر روش های موثر در دریافت تابعیت آمریکا به شمار می رود.
اعتبار گذرنامه متقاضی ویزای آمریکا باید بیشتر از 6 ماه باشد.
فرد متقاضی باید قدرت اثبات تمکن مالی خود را داشته باشد.
امکان دریافت ویزای مشترک برای وابستگان متقاضی وجود ندارد.
متقاضی دریافت ویزا باید توانایی مالی لازم برای تامین مخارج زندگی را داشته باشد.
عدم سوء سابقه الزامی است.
ترجمه تمامی مدارک به زبان انگلیسی الزامی است.
دریافت ویزای آمریکا نیازی به تسلط صد در صدی زبان انگلیسی ندارد.
امکان مصاحبه با افسر سفارت آمریکا به زبان فارسی در مواردی وجود دارد.
ریجکت در لغت به معنای عدم پذیرش و رد شدن می باشد و ریجکت ویزا به معنی رد درخواست دریافت ویزاست. در زمانی که ویزای افراد ریجکت می شود هر فرد باید با توجه به شرایط خاصی که ریجکتی ویزا صورت گرفته است اقدام به رفع آن کند که در این خصوص برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای آمریکا
با توجه به انواع ویزا ها مانند توریستی، نامزدی، تحصیل در آمریکا، کار و غیره مدارک لازم برای دریافت ویزای آمریکا مشخص می شود. بنابراین در صورتی که افراد متقاضی دریافت ویزای لاتاری آمریکا باشند باید نسبت به آماده کردن مدارک خاص آن اقدام کنند. مهم ترین مدارکی که متقاضیان برای گرفتن انواع ویزای آمریکا به آن ها نیاز دارند عبارت اند از :
داشتن پاسپورت معتبر با اعتبار بیش از 6 ماه
گرفتن گذرنامه وقت از سفارت آمریکا به همراه فیش پرداختی
انتخاب نوع ویزای متناسب با هدف و شرایط
تکمیل فرم درخواست ویزا
2 قطعه عکس 5*5 استاندارد (ویژه ویزای آمریکا)
ترجمه تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی
ترجمه اسناد ملکی یا اجاره نامه (خانه، در صورت وجود)
ترجمه اسناد ازدواج (در صورت متاهل بودن)
ترجمه اسناد طلاق (در صورت طلاق گرفتن)
ارائه سند تمکن مالی مربوط به گردش حساب حداقل 6 ماه گذشته
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
گواهی اشتغال به تحصیل (برای افراد محصل)
ارائه پروانه مطب (برای پزشکان)
ارائه حکم بازنشستگی (برای بازنشستگان)
ارائه سند پرداخت مالیات یا لیست بیمه نامه کارمندان (برای کارمندان بخش خصوصی)
ارائه حکم پرسنلی یا کارگزینی (برای کارمندان بخش دولتی)
تکمیل مدارک یکی از مهم ترین مراحل دریافت ویزای آمریکا است. افسر کنسولی ایالات متحده آمریکا پس از بررسی مدارک مورد نیاز بر حسب نوع ویزا، سوالاتی را مطرح می کند تا هدف اصلی متقاضی ویزا، از سفر به آمریکا مشخص شود. در مواردی که مصاحبه مربوط به ارائه ویزای غیر مهاجرتی یا موقت باشد، افسر کنسولی سوالاتی را برای اطمینان از بازگشت مجدد متقاضی به کشور خود پس از اتمام مدت ویزا مطرح می کند.
برنامه لاتاری گرین کارت آمریکا ساده ترین و ارزانترین روش برای مهاجرت به آمریکا می باشد که توسط دولت آمریکا هر ساله برگزار می گردد، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت نام لاتاری می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
قیمت ویزای آمریکا
مهم ترین فاکتور تعیین کننده قیمت ویزای آمریکا، نوع ویزا است. هر یک از متقاضیان دریافت ویزا مهاجرتی یا موقت آمریکا، باید هزینه هایی را به مقامات این کشور بپردازند. با توجه به تفاوت قیمت ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی، اطلاع از نوع ویزا و هزینه های مربوط به کنسولگری برای هر ویزا ضروری است. افراد متقاضی گرفتن ویزا می توانند هزینه ها را از طریق حواله بانکی به صورت آنلاین، از طریق کارت های اعتباری مانند دیسکاور کارت و... و یا از طریق سپرده نقدی که در بانک دارند، پرداخت کنند.
هزینه ویزای توریستی آمریکا، بیش از 160 دلار است. این نوع ویزا معمولا در قالب ویزای B1/B2 صادر می شود.
قیمت ویزای نامزدی آمریکا، حدودا 265 دلار است.
قیمت ویزای ازدواج یا ویزای مهاجرت خانوادگی به آمریکا، بیش از 859 دلار است. این ویزا با پرداخت هزینه فرم I-130 صادر می شود.
قیمت ویزای لاتاری آمریکا، بیش از 545 دلار است. این هزینه شامل مواردی از جمله کارمزد برای صادر شدن ویزا و همینطور هزینه های تست پزشکی است. لاتاری رایگان است و هزینه ای جز این موارد ندارد.
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا، با احتساب کارمزد SEVIS بیش از 510 دلار است.
قیمت ویزای سرمایه گذاری آمریکا، با توجه به شرایط بیش از 205 دلار است.
رعایت دستورالعمل های تعیین شده برای پرداخت هزینه های ویزا (مهاجرتی یا غیر مهاجرتی) جزو ضرورت های مهمی است که در صورت بی توجهی به آن ممکن است پرداخت ثبت نشود! معمولا هزینه درخواست ویزا جزو هزینه های غیر قابل استرداد است و در صورتی که متقاضی مرحله مصاحبه با افسر کنسولی آمریکا را با موفقیت پشت سر نگذارد، هزینه ای که پرداخت کرده قابل دریافت نیست!
ارز مسافرتی کمک هزینه و سهمیه ای است که از سمت دولت و برای یک سفر خارجی مانند تور آمریکا و غیره در سال داده می شود که بر اساس قوانین دولتی میزان آن متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر در خصوص آن مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
نحوه اخذ ویزای آمریکا
آشنایی کامل با نحوه اخذ ویزای آمریکا قطعا یک امتیاز مهم برای افرادی است که تا به حال به این کشور سفر نکرده اند. در ادامه مقاله به تفکیک مراحل دریافت ویزای آمریکا پرداخته شده است. لازم به ذکر است به دلیل عدم وجود سفارت آمریکا در ایران، افراد مقیم کشور ایران باید برای دریافت ویزای این کشور از پیکاپ ویزا آمریکا استفاده نمایند.
انتخاب ویزا با توجه به هدف و شرایط
همان طور که اشاره شد آمریکا بیش از 185 نوع ویزا برای متقاضیانی که با اهداف مهاجرتی و غیر مهاجرتی به این کشور وارد می شوند، در نظر گرفته است. با بررسی انواع ویزای آمریکا می توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
ارسال درخواست متناسب با ویزا
پس از انتخاب نوع ویزا متقاضیان باید نسبت به ارسال درخواست متناسب با نوع ویزا اقدام کنند. برای هر یک از انواع ویزای تحصیلی، ویزای گرین کارت و ویزای کار مانند ویزای EB3 آمریکا و... فرم درخواست متفاوتی وجود دارد. به طور مثال افرادی که برای دریافت ویزای لاتاری منتخب هستند باید نسبت به ارسال فرم Ds-260 اقدام کنند.
گرفتن وقت از سفارت آمریکا
قدم بعدی گرفتن وقت سفارت برای انجام مصاحبه است. کشورهایی که سفارت آمریکا در کشورشان وجود ندارد باید از سفارت کشورهای دیگر از جمله افغانستان، دبی یا سفارت آمریکا در ترکیه وقت مصاحبه داشته باشند. داشتن آمادگی لازم برای مصاحبه با افسر سفارت شانس موفقیت در دریافت ویزا را افزایش می دهد.
مراجعه به سفارت و انجام مصاحبه حضوری
مراجعه به سفارت آمریکا پس از رسیدن زمان مصاحبه برای انجام مراحلی از جمله انگشت نگاری الزامی است. پس از انجام مصاحبه نتایج طی مدت زمان مشخصی به متقاضی اعلام می شود. متقاضیان باید به این نکته توجه داشته باشند که مصاحبه در سفارت به معنی تضمین دریافت ویزای آمریکا نیست. همچنین ذکر این نکته ضروری است که در صورتی که افراد برای مثال ویزای تحصیلی این کشور را گرفته باشند، می توانند با روش تبدیل ویزا در آمریکا، در صورت داشتن لازم، آن را به ویزای کاری تبدیل نمایند.
برای خرید آنلاین یا حضوری در کشور های خارجی کردیت کارت کاربرد بالایی دارد به طوری که به شما این اجازه را می دهد که هزینه های خرید خود را در ماه های بعدی پرداخت کنید و بانک در این خصوص ضمانت شما را خواهد کرد. در این خصوص مقاله زیر حتما مطالعه شود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر دریافت ویزای آمریکا همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با قیمت ویزای آمریکا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، خیر. برای دریافت ویزای آمریکا می توانید به یکی از سفارت های آمریکا در کشور های همسایه مراجعه کنید.