برای مشاوره دریافت پاسپورت ترکیه
برای مشاوره دریافت پاسپورت ترکیه
کشور ترکیه با جمعیت 80 میلیون نفری در مساحت حدود 783،562 کیلومتر مربع، یکی از کشورهای اوراسیایی محسوب می شود. متقاضیان بسیاری با اهداف گوناگون به کشور ترکیه مهاجرت می کنند که هدف بسیاری از آن ها دریافت پاسپورت و اقامت دائم این کشور می باشد. دریافت پاسپورت ترکیه مزایای زندگی بسیار و سطح دسترسی به امکانات بالایی را برای دارندگان آن فراهم می کند.
به دلیل نزدیکی کشور ترکیه به ایران، تشابهات دینی و فرهنگی موجود میان این دو کشور و همچنین اعتبار بالاتر پاسپورت ترکیه، هر ساله ایرانیان بسیاری متقاضی مهاجرت و دریافت پاسپورت این کشور می باشند. جهت شناخت بیشتر متقاضیان اخذ پاسپورت ترکیه، در این مقاله به معرفی انواع پاسپورت این کشور، شرایط و مدارک لازم برای دریافت آن پرداخته شده است. همچنین میزان ارزش و اعتبار آن، هزینه، روش ها و مراحل دریافت پاسپورت ترکیه نیز ارائه شده است.
انواع پاسپورت ترکیه
کشور ترکیه در میان همسایگان خود از جمله کشور ایران، معتبرترین و با ارزش ترین پاسپورت را دارد. بسیاری از شهروندان ایران برای سفر به دیگر کشورهای جهان مستلزم دریافت ویزا هستند، در صورتی که دارندگان پاسپورت ترکیه می توانند به 107 کشور جهان، بدون ویزا سفر کنند. به همین دلیل، دریافت پاسپورت این کشور یکی از اصلی ترین اهداف مهاجران خارجی می باشد.
کشور ترکیه برای اعطای اجازه اقامت به مهاجران بین المللی و دادن نوماراتاژ، به ارائه 4 نوع پاسپورت می پردازد. در واقع انواع پاسپورت ترکیه متناسب با جایگاه سیاسی و کار فرد مهاجر می تواند متفاوت باشد. انواع پاسپورت ترکیه به شرح زیر می باشد:
پاسپورت قرمز یا عمومی ترکیه همان پاسپورت عادی شهروندان ترکیه است که توسط اداره ثبت احوال و نفوس وابسته به این کشور صادر می شود. این پاسپورت دارای ۳۸ صفحه می باشد که برای شهروندان زیر 18 سال با 5 سال اعتبار و برای شهروندان بالای 18 سال با 10 سال اعتبار صادر می شود. این پاسپورت با استناد به ماده ۱۵ قانون گذرنامه ترکیه به متقاضیان اعطا خواهد شد.
همان طور که پیش تر اشاره شد، پاسپورت قرمز یا همان پاسپورت عادی کشور ترکیه به شهروندان عادی و افراد خارجی که موفق به اخذ شهروندی ترکیه شده اند، اعطا می شود. نکته قابل توجه این است که افرادی که با سرمایه گذاری و خرید ملک در این کشور، موفق به دریافت پاسپورت شوند نیز، پاسپورت قرمز دریافت می نمایند.
پاسپورت سبز یا ویژه ترکیه مخصوص افراد خاص از قبیل نمایندگان مجلس، مدیران و کارکنان درجه ۱ و ۲ و ۳ می باشد. این پاسپورت 30 صفحه ای به استناد بند A ماده ۱۴ قانون گذرنامه بوده و تنها برای کارکنان دولتی ترکیه که نام آن ها در صندوق بازنشستگی این کشور ثبت شده است صادر می شود. لازم به ذکر است که این پاسپورت با مهر ویژه یا همان (Hususi Damga) همراه می باشد.
پاسپورت مشکی ترکیه به سیاست مدارانی نظیر اعضای دیوان عالی کشوری، فرمانداران، روسای جمهور سابق، روسای شهرداری های هر استان، دیوان عالی عدالت و همچنین اعضای خانواده دیپلمات ها برای حضور در کنفرانس های بین المللی اعطا می شود. پاسپورت مشکی کشور ترکیه ۲۸ صفحه دارد که بر اساس ماده ۱۳ قانون گذرنامه ترکیه به این افراد تعلق می گیرد.
پاسپورت خاکستری یا پاسپورت خدمت ترکیه به ماموران دولتی یا روزنامه نگارانی که نمی توانند پاسپورت خصوصی یا سیاسی بگیرند تعلق می گیرد. این پاسپورت ۳۰ صفحه داشته و بر اساس ماده ۱۴ قانون گذرنامه ترکیه به این افراد اعطا می شود. لازم به ذکر است که دارندگان پاسپورت خاکستری می توانند بدون ویزا به دیگر کشورهای جهان وارد شوند.
تمامی متقاضیان علاقه مند به ادامه تحصیل در ترکیه می توانند برای ادامه تحصیل و اسکان در مکانی امن و مناسب از خوابگاه های دانشجویی این کشور، در صورت دارا بودن شرایط، اطلاع از هزینه و انواع آن نسبت به دریافت خوابگاه دانشجویی اقدام نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله زیر را مطالعه نمایید.
اعتبار پاسپورت ترکیه
یکی از موثرترین نکات در اقدام برای دریافت پاسپورت ترکیه، توجه به اعتبار این پاسپورت در سطح جهانی می باشد. در حقیقت بر اساس اعتبار این پاسپورت، می توان جوانب مهاجرت را بررسی کرده و به مزایای مهاجرت به این کشور پرداخت. در رابطه با اعتبار پاسپورت ترکیه می توان گفت که در رتبه بندی جهانی، رتبه 37 را دارد.
دارندگان پاسپورت کشور ترکیه می توانند به بیش از 110 کشور جهان بدون هیچ گونه مشکلی سفر کنند. در واقع با دریافت پاسپورت ترکیه می توان بدون نیاز به اخذ ویزا به صورت آزادانه به 59 کشور جهان سفر کرد. از جمله کشورهایی که دارندگان پاسپورت ترکیه می توانند بدون اخذ ویزا به آن سفر کنند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ژاپن | تایلند | قطر |
کره جنوبی | مالزی | اوکراین |
ایران | ازبکستان | آرژانتین |
تاجیکستان | گرجستان | برزیل |
عراق | آذربایجان | کلمبیا |
به علاوه، شهروندان کشور ترکیه مجوز ورود بدون ویزا به 45 کشور جهان و دریافت ویزای کشور مقصد در بدو ورود به فرودگاه را دارند. از جمله این کشورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کویت | لبنان | تایوان |
عمان | ماداگاسکار | ارمنستان |
همچنین کسانی که پاسپورت ترکیه دارند، میتوانند پیش از ورود به 5 کشور مکزیک، کنیا، گابن، میانمار و سریلانکا با مراجعه به سامانه روادید الکترونیکی نسبت به دریافت ویزای الکترونیکی این کشورها اقدام نمایند. یکی دیگر از مزایای اخذ پاسپورت ترکیه، امکان حفظ تابعیت قبلی شخص می باشد. به این معنا که کشور ترکیه مشکلی با تابعیت دوگانه ندارد، اما دارنده پاسپورت ترکیه می بایست به کشور مبدا، دریافت تابعیت و پاسپورت کشور ترکیه را اعلام نماید.
متقاضیان علاقه مند به تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی برای مقطع کارشناسی در کشور های ترکیه، کانادا، انگلیس، آمریکا و ... می بایست در آزمون sat ترکیه شرکت کنند و مدرک آن را دریافت نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ماهیت این آزمون و نحوه ثبت نام آن مقاله زیر را مطالعه نمایید.
روش های گرفتن پاسپورت ترکیه
کشور ترکیه ساده ترین روش دریافت پاسپورت در میان کشورهای دنیا را دارد. همچنین به دلیل قانونی بودن داشتن چند تابعیت، متقاضیان بسیاری خواهان دریافت پاسپورت این کشور هستند. انواع روش های گرفتن پاسپورت ترکیه به شرح زیر می باشد:
یکی از روش های دریافت پاسپورت کشور ترکیه، داشتن مجوز اشتغال به کار در این کشور می باشد. مطابق قانون دولت ترکیه، در صورتی که متقاضی دریافت پاسپورت به مدت 5 سال در کشور ترکیه فعالیت کرده و به پرداخت بیمه و مالیات بپردازد، می تواند نسبت به دریافت پاسپورت این کشور اقدام نماید.
دانشجویان بین المللی متقاضی تحصیل در ترکیه می توانند نسبت به دریافت ویزای تحصیلی این کشور اقدام کرده و پس از اتمام دورهی تحصیل، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. لازم به ذکر است که دانشجویان پس از تکمیل دوران تحصیل باید کشور ترکیه را ترک کرده به کشور خود بازگردند.
خوشبختانه دانشجویانی که تحصیلات خود را در دانشگاه های ترکیه ادامه می دهند، شانس بیشتری برای دریافت پیشنهاد شغلی مناسب دارند. نا گفته نماند که دانشجویان بین المللی در زمان دانشجویی، اجازه بیش از ۳۰ ساعت کار در هفته را نخواهند داشت. در صورتی که بعد از فارغ التحصیلی و اخذ مجوز کار در این کشور، می توانند به صورت تمام وقت کار کرده و اقدام به دریافت پاسپورت این کشور نمایند.
یکی از روش های دریافت پاسپورت کشور ترکیه، خرید ملک در این کشور است. به این صورت که با خرید خانه ای به حداقل ارزش 400 هزار دلار، می توان در زمان کوتاهی به دریافت پاسپورت ترکیه پرداخت. در این روش، افراد درست مانند یک شهروند عادی از کشور ترکیه می توانند به کار و تحصیل در این کشور بپردازند. نکته حائز اهمیت این است که الزامی برای حضور متقاضی در ترکیه وجود ندارد. از این رو افراد میتوانند فرآیند خرید خانه و اخذ پاسپورت را از راه دور انجام دهند.
یکی دیگر از روشهای موجود برای دریافت پاسپورت ترکیه، اخذ آن از طریق ازدواج با شهروندان این کشور است. نکته قابل توجه این است که دولت ترکیه در راستای جلوگیری از بروز تقلب های احتمالی، سختگیری های زیادی را در این مسیر اعمال می کند. برای دریافت پاسپورت ترکیه و مهاجرت از طریق ازدواج، افراد متقاضی باید حداقل به مدت 5 سال با یک شهروند ترکیه زندگی کرده باشند و پس از گذشت 3 سال از 5 سال، پاسپورت خود را دریافت نمایند.
اگر پدر و یا مادر شخص متولد شده در ترکیه، تابعیت این کشور را داشته باشد، به فرزند آن ها نیز این حق شهروندی منتقل خواهد شد.
یکی از کاربردی ترین روشهای دریافت پاسپورت برای متقاضیان، ثبت شرکت و سرمایه گذاری در این کشور می باشد. در واقع پس از به پایان رساندن مراحل ثبت شرکت در ترکیه، می توان نسبت به دریافت اقامت یک ساله این کشور اقدام نمود. در نهایت با فعال نگه داشتن این شرکت به مدت 5 سال و رساندن سرمایه به 100 هزار لیر می توان پاسپورت این کشور را دریافت کرد.
یکی از روش های دریافت پاسپورت ترکیه، اقامت از طریق پناهندگی ترکیه است که به راحتی برای کشورهای اروپایی قابل انجام است. فرد پناهنده به کشور ترکیه باید ثابت کند که در کشور خود، امنیت جانی ندارد.
افرادی که قصد سفر به کشور های خارجی و اروپایی را دارند، می توانند مبلغی را به عنوان کمک هزینه سفر خود دریافت نمایند. این کمک هزینه با مبلغی پایین تر از قیمت بازار یک بار در سال به مسافر داده می شود.
شرایط گرفتن پاسپورت ترکیه
کشور ترکیه به دلیل نزدیکی به ایران، تشابه آداب و رسوم و مزایای بسیار دیگر یکی از مقاصد اصلی مهاجران ایرانی می باشد. اغلب این مهاجران با هدف اخذ پاسپورت ترکیه، وارد این کشور می شوند. شرایط گرفتن پاسپورت ترکیه با توجه به روش مهاجرتی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال در روش اخذ پاسپورت از طریق خرید ملک، شرایط زیر باید رعایت شود:
خانه مورد نظر باید به صورت نقدی خریداری شود.
3 مالک پیشین این خانه نباید خارجی باشند.
افراد تا 3 سال اجازه فروش این خانه را نخواهند داشت.
هر مهاجر خارجی، مجاز به خرید حداکثر 30 هکتار از اراضی کشور ترکیه خواهد بود.
مهاجران خارجی حق خرید و اجاره زمین در مناطق نظامی و امنیتی را ندارند.
خریداران خارجی ملک در ترکیه می توانند خانه خود را اجاره دهند.
از این رو متقاضیان ورود به ترکیه در زمان مهاجرت به این کشور باید شرایط مورد نیاز را بر اساس روش مهاجرتی خود بررسی نمایند. به طور کلی، پاسپورت ترکیه به افراد واجد شرایط، بالای 18 سال، با گواهی عدم سو پیشینه و دارای تمکن مالی اعطا می شود.
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت ترکیه
متقاضیان دریافت پاسپورت ترکیه می بایست نسبت به ارائه مدارک مورد نیاز اقدام نمایند. نکته قابل توجه این است که مدارک لازم برای دریافت پاسپورت ترکیه در هر یک از روش های مهاجرتی مثل مهاجرت کاری به ترکیه، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت از طریق ازدواج و .. متفاوت می باشد. به عنوان مثال مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه به شرح زیر می باشد:
ارائه اصل پاسپورت هر یک از شرکای شرکت
ارائه کارت اقامت مانند کیملیک کارت ترکیه در صورت لزوم
ارائه شماره مالیاتی از اداره ورگی ترکیه
ارائه 2 قطعه عکس 3*4
ارائه اسامی انتخابی برای شرکت ترکیه
تعیین درصد سهام هریک از شرکای شرکت
تعیین مدیر شرکت و ارائه نام او
تعیین آدرس دفتر شرکت در ترکیه
از این رو برای ارائه مدارک مورد نیاز باید متناسب با روش مهاجرت اقدام نمود. به طور کلی معرفی مدارک مورد نیاز را می توان در بندهای زیر خلاصه کرد:
ارائه اصل گذرنامه موقت یا مدت دار متقاضی و همسر و فرزندان زیر 18 سال وی
ارائه اصل و کپی شناسنامه متقاضی و همراهان وی
ارائه سند ازدواج یا طلاق ترجمه شده به زبان ترکی
ارائه گواهی عدم سو پیشینه برای سفارت
ارائه گواهی تولد دریافت شده از سفارت ایران در ترکیه
ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی
همان طور که پیش تر اشاره شد، مدارک لازم برای دریافت پاسپورت در هر یک از روش های مهاجرتی متفاوت می باشد. از این رو باید با آگهی کامل نسبت به شرایط و مدارک مورد نیاز، جهت اخذ پاسپورت کشور ترکیه اقدام نمود.
طبق آمار به دست آمده از چند سال اخیر، میزان مهاجرت ایرانیان به کشور های خارجی و اروپایی نرخ صعودی داشته است و اکثر افراد به دنبال بهترین کضور برای مهاجرت خود و تمایل به زندگی در کشور های زیبا، امن و با امکانات بالا را دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مراحل دریافت پاسپورت ترکیه
این کشور به دلیل هزینه های پایین زندگی در ترکیه، آب و هوای مناسب و مهاجرت آسان هر ساله متقاضیان بسیاری را جذب خود می کند. همان طور که پیش تر اشاره شد، روش های مختلفی برای دریافت پاسپورت ترکیه وجود دارد، اما مراحل دریافت پاسپورت ترکیه به شرح زیر می باشد.
متقاضیان مهاجرت به کشور ترکیه باید هدف خود را از ورود به این کشور مشخص کنند و متناسب با آن به دریافت ویزای مربوطه بپردازند.
پس از گذراندن مراحل قانونی انتخاب روش مهاجرت خود می بایست مدارک مورد نیاز را تهیه نمایند. مدارک مورد نیاز نیز متناسب با روش مهاجرت مشخص شده اند. متقاضیان گرامی توجه داشته باشند که هر نوع نقص در مدارک، منجر به اختلال در دریافت پاسپورت خواهد شد.
پس از انتخاب روش مهاجرت باید نسبت به دریافت ویزا یا اقامت موقت اقدام نمود. به طور معمول، دولت ترکیه به متقاضیان، اقامت 2 ساله با قابلیت تمدید ارائه می دهد.
این درخواست از طریق سفارت ترکیه یا دفاتر پیشخوان این کشور قابل ثبت می باشد. در ادامه متقاضیان با ارائه مدارک متناسب با روش مهاجرتی خود، پرونده خود را تکمیل خواهند کرد. در نهایت متقاضیان با انجام این فرآیند باید منتظر دریافت پاسپورت باشند که مدت انتظار نیز متناسب با روش مهاجرت به ترکیه می باشد.
یکی از مشکلاتی که در زمان دریافت ویزا برای مهاجرت به کشور های مختلف پیش می آید، رد شدن یا به اصطلاح ریجکت شدن ویزا است. رد شدن ویزا دلایل متفاوتی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دلایل رد یا ریجکت شدن ویزا مقاله زیر را مطالعه نمایید.
هزینه گرفتن پاسپورت ترکیه
جهت برآورد هزینه گرفتن پاسپورت ترکیه نیز باید به روش های گوناگون دریافت پاسپورت این کشور توجه کرد. برای مثال دریافت پاسپورت ترکیه از طریق خرید ملک، با هزینه هایی از قبیل ثبت سند، مالیات و... همراه است. بسیاری از متقاضیان اخذ ویزای ترکیه خواهان بررسی میزان هزینه ها و قیمت پاسپورت ترکیه هستند.
برای مثال هزینه دریافت پاسپورت ترکیه از طریق خرید خانه شامل حداقل 400 هزار دلار برای ملک خریداری شده می باشد. همچنین پس از امضای سند و انتقال مالکیت خانه نیز می بایست هزینه های زیر پرداخت شود:
پرداخت 4 درصد از ارزش ملک به عنوان مالیات به اداره اسناد ترکیه
پرداخت 1 الی 18 درصد از قیمت خانه به عنوان مالیات بر ارزش افزوده
پرداخت مبلغ 200 الی 300 پوند بابت هزینه نوترکردن و ثبت محضری اسناد
پرداخت هزینه بیمه زلزله
پرداخت هزینه کنتور آب و برق
به عنوان مثالی دیگر می توان به هزینه اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت اشاره کرد که علاوه بر موارد فوق، شامل موارد زیر نیز می شود:
سرمایه مورد نیاز 4000 دلاری برای راه اندازی یک شرکت در ترکیه
پرداخت حداقل 1000 لیر برای هزینه اجاره دفتر کار
پرداخت ماهیانه 400 الی 1000 لیر بابت حقوق حسابدار
پرداخت هزینه نگهداری و نگهبانی از شرکت
پرداخت حقوق کارکنان و ...
تمامی افرادی که از سایت های خارجی نظیر آمازون یا سرویس های مختلف خارجی استفاده و خرید می کنند می توانند برای سهولت در پرداخت ها یا استفاده از کارت های بانکی خود از کارت بخوخصی تحت عنوان ویزا کارت استفاده نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت آن مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت پاسپورت ترکیه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پاسپورت ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. مدارک لازم برای دریافت پاسپورت ترکیه در متن مقاله آمده است.