برای مشاوره دریافت اقامت در ترکیه
برای مشاوره دریافت اقامت در ترکیه
ترکیه یکی از کشورهای اوراسیایی است که از لحاظ جنبه های توریستی بسیار مورد توجه است و سالانه افراد زیادی از کشورهای مختلف با مقاصد کاری، تحصیلی و... به این کشور مهاجرت می کنند. ایرانیان نیز به دلایل مختلفی از جمله نزدیکی ترکیه به ایران، بهره مندی از امکانات بیشتر برای زندگی، آسان بودن اخذ اقامت در این کشور نسبت به کشورهای اروپایی و... تمایل به مهاجرت و زندگی در این کشور را دارند.
برای گرفتن اقامت در ترکیه راه های گوناگونی وجود دارد که افراد متناسب با هدف، سرمایه و شرایط خود و همچنین شرایط گرفتن اقامت در ترکیه از طریق یکی از این روش ها می توانند اقامت این کشور را اخذ نمایند. افراد برای اقامت در این کشور لازم است به حد کفایت با زبان ترکی آشنا باشند و مدارک لازم برای اقامت در ترکیه و سرمایه مورد نیاز برای اخذ اقامت را فراهم کنند. در ادامه درباره انواع اقامت ترکیه، شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه، مدارک و هزینه اقامت در ترکیه توضیحاتی ارائه خواهد شد.
انواع اقامت در ترکیه
کسانی که قصد اقامت و دریافت پاسپورت ترکیه را دارند، با در نظر گرفتن هدف مهاجرت و با توجه به شرایط و توانایی های خود می توانند برای اخذ اقامت ترکیه به صورت موقت و دائم اقدام کنند. چنانچه این افراد قصد اقامت در ترکیه را دارند داشته باشند با توجه به هدفشان از مهاجرت و با در نظر گرفتن شرایط و توانایی های خود می توانند اقامت موقت و یا دائم ترکیه را دریافت کنند. این دو نوع اقامت از لحاظ مدت زمان اعتبار با یکدیگر تفاوت دارند؛ اقامت موقت پیش از پایان یافتن زمان آن نیاز به تمدید دارد در حالی که اقامت دائم با وجود این که از شهروندی ترکیه یک گام عقب تر است، نیاز به تمدید ندارد. شرایط گرفتن اقامت در ترکیه در هر یک از این دو نوع روش متفاوت است. با احراز شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه و همچنین اقامت موقت این کشور و ارائه مدارک لازم برای اقامت در ترکیه، امکان دریافت اقامت وجود دارد.
بیشتر انواع اقامت در ترکیه به صورت موقت هستند و پس از گذشت مدت زمان اقامت نیاز به تمدید آن است. برای تمدید اقامت، باید قبل از فرار رسیدن 60 روز پایانی مدت مجاز آن، درخواست مجوز ادامه اقامت ارائه شود. افرادی که در ترکیه اقامت موقت دارند، با وجود داشتن محدویت های اندک می توانند از مزایای زندگی در این کشور تا حد بسیار مطلوبی بهره مند شوند. اقامت توریستی، اقامت از طریق کار و توانایی پرداخت هزینه اقامت در ترکیه، اقامت از راه تحصیل در ترکیه از جمله روش های اقامت موقت در ترکیه هستند.
برای دریافت اقامت دائم در کشور ترکیه لازم است حداقل هشت سال در این کشور اقامت داشت. بعد از گذشت این مدت، با ارائه مدارکی به اداره مهاجرت ترکیه، امکان اقامت نامحدود در این کشور فراهم می شود. همچنین برای اقامت دائم در این کشور لازم است توانایی کسب درآمد کافی محرز شود و هیچ نوع سوء پیشینه ای نیز برای فرد ثبت نشده باشد. به علاوه لازم است متقاضی اقامت دائم، طی سه سال آخر اقامت در این کشور، هیچ نوع کمک اجتماعی دریافت ننموده باشد و تحت پوشش بیمه معتبری نیز قرار گرفته باشد.
روش های اقامت در ترکیه
برای اخذ اقامت در کشور ترکیه روش های مختلفی وجود دارد و افراد متناسب با شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه و همچنین شرایط و توانایی های خود یکی از این روش ها را انتخاب و اقدام به مهاجرت می کنند. از جمله این روش ها می توان به مهاجرت از طریق ازدواج، اقامت تحصیلی، اقامت از طریق سرمایه گذاری و... اشاره کرد که در ادامه به شرح هر یک پرداخته شده است.
در کشور ترکیه این قانون وجود دارد که اگر فردی خارجی با تبعه ترکیه ازدواج کند، می تواند اقامت این کشور را به دست آورد. چنانچه یک زن یا مرد ایرانی با فردی که تابعیت ترکیه دارد ازدواج کند پس از گذشت سه تا پنج سال از ازدواج، می تواند اقامت دائم این کشور را دریافت کند. سن بالای 18 سال، دریافت گواهی تجرد از کنسولگری و ثبت عقد به صورت رسمی در ترکیه از جمله ملزومات دریافت اقامت از این روش است.
برای دریافت اقامت از طریق سرمایه گذاری یا ثبت شرکت در ترکیه افراد می توانند از طریق خرید ملک، ایجاد سپرده سرمایه گذاری بانکی با حداقل 500 هزار دلار، سرمایه گذاری از طریق سهام، سرمایه گذاری در صندوق املاک و مستغلات و... اقدام کنند. اخذ اقامت با هر کدام از موارد یاد شده مقررات و جزئیات خود را دارد و افراد برای اقدام به دریافت اقامت از این طریق باید به طور دقیق از آن ها آگاهی داشته باشند.
شرایط گرفتن اقامت در ترکیه از این طریق به گونه ای است که در مقاطع تحصیلی مختلف امکان پذیر است. افراد برای گذراندن مقطع کارشناسی در این کشور لازم است از دانشگاه های این کشور پذیرش دریافت کنند. این پذیرش به شرط معدل و یا از طریق شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه ها امکان پذیر است. زبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه، انگلیسی و ترکی است و ارائه مدرک زبان متناسب با نوع زبان دانشگاه مورد نظر نیز الزامی است. تحصیل در سایر مقاطع دانشگاهی نیز در این کشور پس از احراز صلاحیت علمی و ارائه مدارک تحصیلی و مدارک لازم برای اقامت در ترکیه امکان پذیر است.
یکی دیگر از روش های اخذ اقامت ترکیه، مهاجرت کاری به ترکیه است. کار با کارت فیروزه ای، کار موقت در ترکیه و کار دائم یا مستقل از انواع روش های منجر به اقامت در ترکیه از طریق کار است. کارت فیروزه ای برای افراد با تحصیلات و یا مهارت بالا امکان اقامت و کار در این کشور را فراهم می کند. کار دائم نیز برای افرادی که حداقل پنج سال در ترکیه زندگی کرده اند و توانایی پرداخت هزینه اقامت در ترکیه را دارند اخذ اقامت دائم را ممکن می نماید. برای کار موقت نیز باید از سوی کارفرمایی در ترکیه پیشنهاد کار وجود داشته باشد و کسب اقامت موقت را به دنبال دارد.
اقامت توریستی یکی از انواع اقامت موقت است که از طریق اجاره ملک در ترکیه، دریافت می شود. از آن جا که ایرانیان بدون اقامت بیش از 90 روز نمی توانند در این کشور حضور داشته باشند، با اجاره ملک در ترکیه امکان اقامت در این کشور به مدت یک سال فراهم می شود. این روش یکی از آسان ترین و پرطرفدارترین راه ها برای اخذ اقامت ترکیه است. لازم به ذکر است در صورت اقامت بیش از یک سال در این کشور، افراد باید برای رجیستر گوشی در ترکیه اقدام کنند. کسانی که می خواهند مقدمات لازم برای راه اندازی کسب و کار خود را فراهم کنند و کسانی که به هر دلیلی قصد اقامت طولانی مدت در این کشور را ندارند از این روش اقامتی استفاده می کنند.
یکی دیگر از راه های دریافت اقامت کشور ترکیه، خرید ملک در این کشور است. با خرید ملک دیگر لازم نیست که افراد سرمایه اضافه ای را در اختیار کشور ترکیه قرار دهند. زیرا بر اساس سیاست های اقتصادی این کشور، خرید ملک توسط مهاجران نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود. املاک قابل خرید شامل آپارتمان، خانه و حتی زمین ساخته نشده می باشد. لازم به ذکر است افراد با خرید ملک در ترکیه نه تنها اقامت دائم این کشور را دریافت می کنند، بلکه با کسب پاسپورت ترکیه از این طریق می توانند به هفتاد کشور دنیا بدون نیاز به ویزا سفر کنند.
شرایط اقامت در ترکیه
برای اقامت ترکیه لازم است بعد از مشخص کردن هدف از مهاجرت، باید یکی از روش های اخذ اقامت انتخاب شود. شرایط اقامت در ترکیه، تابع نوع اقامتی است که در نظر گرفته می شود و متناسب با آن باید تمهیدات لازم را فراهم نمود. میزان سرمایه، توانایی ها و مهارت ها، میزان تحصیلات و سابقه کار کسی که قصد اقامت ترکیه را دارد، روی نوع اقامت و شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه در این کشور اثرگذار است. لازم به ذکر است در صورتی که افراد در این کشور نیازی به تاییدیه مدارک و دیگر امور داشته باشند، می توانند به سفارت ایران در ترکیه مراجعه نمایند.
شرایط گرفتن اقامت در ترکیه بسته به نوع اقامت متفاوت است. با این همه برای اخذ اقامت لازم است پاسپورت فرد حداقل 60 روز اعتبار داشته باشد. افراد متاهل باید اصل و ترجمه سند ازدواج خود را نیز ارائه کنند. برای کسانی که قصد اقامت به صورت تحصیلی یا کاری دارند ارائه دعوت نامه نیز الزامی است. به علاوه باید تمکن مالی کافی متقاضیان اقامت برای پوشش هزینه اقامت در ترکیه و هزینه های زندگی و بیمه احراز شود.
یکی از مواردی که جزو ملزومات اقامت در ترکیه است، گرفتن وقت راندوو است. به این معنی که کسانی که قصد اخذ اقامت ترکیه را دارند، لازم است برای پیشبرد فرآیند اقامت خود، در اداره مهاجرت ترکیه حاضر شده و مدارک لازم برای اقامت در ترکیه را تحویل دهند و فرم randevu را نیز تکمیل نمایند. متقاضیان اقامت، برای قرار راندوو لازم است در خاک این کشور حضور داشته باشند و پیش از پایان یافتن ویزای 90 روزه خود برای گرفتن وقت اقدام کنند.
مدارک لازم برای اقامت در ترکیه
مدارک لازم برای اقامت در ترکیه به فراخور روشی که برای اقامت انتخاب می شود، متفاوت خواهد بود که در ادامه به معرفی مدارک لازم برای سه روش اقامتی توریستی و تحصیلی و اقامت از طریق سرمایه گذاری در ترکیه و خرید ملک پرداخته شده است. مدارک مورد نیاز برای اقامت توریستی شامل اصل و کپی پاسپورت، چهار قطعه عکس، فرم راندوو اقامت ترکیه، ارائه مستندات نشان دهنده استطاعت مالی متقاضی و توانایی او در پرداخت هزینه اقامت در ترکیه و بیمه معتبر می باشد.
از جمله مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی، پاسپورت، نامه پذیرش از یکی از دانشگاه های ترکیه، نمره زبان انگلیسی آزمون آیلتس یا ترکی متناسب با زبان تحصیل دانشگاه، عکس پاسپورتی و... می باشد. نوع مدارک مورد نیاز با توجه به مقطع تحصیلی و دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آن دارید ممکن است متفاوت باشد.
شرایط گرفتن اقامت در ترکیه از طریق سرمایه گذاری به گونه ای است که نیاز به ارائه مدارکی از جمله پاسپورت، عکس، گواهی عدم سو پیشینه و مدارک مثبت تمکن مالی به سفارت ترکیه می باشد. برای اقامت از طریق خرید ملک نیز نیاز است مدارکی مانند فرم راندوو، بیمه، عکس و پاسپورت، اصل سند ملک و بیمه آن ارائه شود. به طور کلی افرادباید بر اساس شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه و همچنین اقامت موقت این کشور مدارک مربوطه را ارائه دهند.
هزینه اقامت در ترکیه
هزینه اقامت در ترکیه بیش از هر چیز به شهر محل اقامت مانند زندگی در ازمیر و منطقه ای که افراد در آن اقامت خواهند داشت و همچنین شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه بستگی دارد. به علاوه نوع مسکنی که برای اقامت انتخاب می شود نیز بر میزان هزینه ها موثر خواهد بود. آپارتمان های تک خواب و چند خواب در مرکز یا دور از مرکز شهر قیمت های متفاوتی دارند و قبل از تهیه آپارتمان لازم است قیمت اجاره در مناطق مختلف بررسی شود.
هزینه های دیگری از جمله هزینه کمیسیون مشاور املاک و هزینه های قبوض آب، گاز و برق نیز از جمله هزینه های مربوط به محل اقامت می باشد که باید به آن توجه کرد. هزینه پوشش بیمه درمانی نیز جزو مواردی است که در هر نوع اقامت باید مبلغ مورد نیاز آن را در نظر داشت. برای دریافت کارت اقامت اعم از تحصیلی، توریستی و... و دریافت کیملیک کارت ترکیه نیز لازم است هزینه ای پرداخت شود.
حق خاک ترکیه و هزینه امور اداری از دیگر هزینه هایی است که در زمان دریافت اقامت و ارائه مدارک لازم برای اقامت در ترکیه لازم است افراد مبلغ مربوط به آن را در نظر داشته باشند. در مجموع می توان گفت شرایط گرفتن اقامت در ترکیه به گونه ای است که هزینه های مربوط به اخذ اقامت در ترکیه و زندگی در آن در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر است و با برآورد هزینه های یاد شده می توان با تهیه سرمایه کافی، برای اقامت در این کشور اقدام کرد.
تمدید اقامت ترکیه
ترکیه جزو کشور هایی است که ایرانیان برای داشتن شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه و همچنین اقامت موقت این کشور با مشکلات کمتری نسبت به دیگر کشور ها مواجه اند. اقامت ترکیه از طریق دریافت ویزا و پاسپورت این کشور امکان پذیر است. اما افرادی که قصد اقامت طولانی مدت در این کشور را ندارند، می توانند بدون دریافت ویزا یا پاسپورت ترکیه، به مدت سه ماه یا 90 روز در این کشور اقامت داشته باشند. این افراد باید در موعد مقرر از کشور ترکیه خارج شوند در غیر این صورت مشمول پرداخت جریمه خواهند شد و تا مدت شش ماه حق ورود مجدد به این کشور را نخواهند داشت.
اقامت ترکیه به صورت موقت از طریق ویزا و اقامت دائم از طریق پاسپورت و تابعیت ترکیه است. طول مدت اقامت از طریق ویزای ترکیه، بین یک تا دو سال است و افراد در صورت تمایل باید پیش از اتمام اعتبار ویزای ترکیه، نسبت به تمدید آن اقدام نمایند. ویزای ترکیه برای افرادی که در این کشور مشغول به تحصیل یا کار هستند و توانایی پرداخت هزینه اقامت در ترکیه را دارند، صادر می شود. لازم به ذکر است شرایط گرفتن اقامت در ترکیه به صورت موقت برای افرادی که از طریق ثبت شرکت ویزای این کشور را دریافت کرده اند به گونه ای است که باید به مدت پنج سال، هر ساله نسبت به تمدید ویزا و اقامت خود اقدام نمایند.
افرادی که بین پنج تا هشت سال از طریق تمدید ویزای ترکیه در این کشور اقامت موقت داشته و مشغول به کار بوده اند، می توانند با ارائه مدارک لازم برای اقامت در ترکیه، برای دریافت پاسپورت این کشور اقدام نمایند. دریافت پاسپورت باعث می شود که افراد اقامت دائم این کشور را داشته باشند و دیگر نیازی نیست برای تمدید اقامت ترکیه کاری انجام دهند.
مدت اقامت در ترکیه با پاسپورت
ترکیه از جمله کشور هایی است که در میان ایرانیان از محبوبیت بالایی برای سفر یا اقامت برخوردار است. از دلایل این محبوبیت می توان به نزدیکی این کشور به ایران، آب و هوای متعادل، آزادی های اجتماعی، امکان خرید از برند های معتبر، جاذبه های گردشگری و ... اشاره کرد. اما افرادی که قصد دارند اقامت این کشور را دریافت کنند باید بر اساس شرایط گرفتن اقامت در ترکیه دلایل محکم تری از جمله تحصیل، کار، سرمایه گذاری در ترکیه، ازدواج و.... داشته باشند.
در کشور ترکیه دو نوع اقامت موقت و دائم وجود دارد و افراد باید بر اساس شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه و همچنین اقامت موقت ترکیه اقادامات لازم را انجام دهند. ایرانیان می توانند بدون دریافت ویزای ترکیه، به مدت سه ماه یا نود روز در این کشور اقامت داشته باشند. اما برای دریافت اقامت موقت این کشور لازم است که فرد ویزای ترکیه را دریافت کند و همچنین به تحصیل یا کار در این کشور مشغول باشد. طول مدت اقامت موقت در کشور ترکیه بین یک دو سال است و پس از اتمام اعتبار ویزای ترکیه لازم است که افراد برای تمدید آن اقدامات لازم را انجام دهند.
اقامت دائم کشور ترکیه از طریق ارائه مدارک لازم برای اقامت در ترکیه مانند نوماراتاژ و دریافت پاسپورت این کشور حاصل می شود. پروسه دریافت پاسپورت کشور ترکیه به طور معمول بین 5 تا 8 سال طول می کشد و در این مدت افراد باید حداقل پنج سال در این کشور مشغول به کار باشند. اگر دریافت اقامت از طریق خرید ملک باشد، پاسپورت ترکیه بلافاصله به فرد داده خواهد شد و اما اگر دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت باشد، این اقامت موقت هر ساله تمدید شده و در صورت ادامه کار به مدت پنج سال و رسیدن سرمایه شرکت به 100 هزار لیر، اقامت دائم و پاسپورت ترکیه به فرد داده می شود.
سه روش دیگر که باعث می شود افراد بتوانند اقامت این کشور را دریافت کنند، ازدواج با شهروند ترکیه، پناهندگی و داشتن والدینی که شهروند ترکیه هستند می باشد. افرادی که پاسپورت ترکیه را دریافت می کنند در واقع ثابت کرده اند که بر اساس مدارک ارائه شده، توانایی پرداخت هزینه اقامت در ترکیه را دارند. پس از کسب پاسپورت ترکیه، متقاضیان شهروند این کشور شناخته شده و از تمامی حقوق شهروندی برخوردار خواهند بود. در نتیجه مدت اقامت در ترکیه با پاسپورت تا زمانی که این شهروندی را حفظ کنند، باقی خواهد ماند و محدودیت اعتبار یا زمان نخواهد داشت.
مزایا و معایب اقامت در ترکیه
از آنجا که ترکیه یک کشور توریستی و رو به رشد است، برای کسب و کار و پیشرفت یک کشور مناسب به نظر می رسد. امکان ایجاد کسب و کار شخصی با جامعه هدف توریست، می تواند بازدهی مالی مناسبی داشته باشد. به علاوه افرادی که به صورت استخدامی در این کشور مشغول به کار شوند، بر اساس شرایط اخذ اقامت دائم و توریستی ترکیه پایه حقوقی بیشتری نسبت به ایران خواهند داشت.
از دیگر مزایای اقامت در ترکیه، نزدیک بودن فرهنگ این کشور به ایران است و این موضوع باعث می شود مهاجران ایرانی با زندگی در ترکیه راحت تر کنار بیایند. به علاوه کم بودن فاصله ترکیه و ایران، موجب می شود که ایرانیان زیادی مایل به اخذ اقامت این کشور و ارائه مدارک لازم برای اقامت در ترکیه باشند چرا که در عین زندگی در کشوری با موقعیت بهتر، در صورت لزوم می توانند با یک پرواز کوتاه به ایران سفر کنند.
با دریافت اقامت ترکیه امکان داشتن حساب بانکی در بانک های این کشور وجود دارد و می توان وام های با نرخ بهره پایین نیز دریافت نمود. همچنین می توان کارت های اعتباری بین المللی مانند ویزا کارت یا مستر کارت را نیز تهیه کرد و از آن ها برای پرداخت های اینترنتی استفاده نمود. امکان خرید پوشاک و خودروهای به روز و با کیفیت با قیمت مناسب نیز از جمله مزایای اقامت در این کشور است.
از معایب اقامت در این کشور نیز می توان به مواردی از جمله بالا بودن هزینه بنزین، نرخ مالیات، تورم و ارزش پایین لیر نسبت به دلار و به طور کلی بالا بودن هزینه اقامت در ترکیه اشاره کرد. به علاوه از آن جا که زبان رسمی این کشور ترکی است، نیاز است که به این زبان تسلط کافی داشته باشید و عدم آشنایی با این زبان ممکن است زندگی در این کشور را سخت کند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت اقامت ترکیه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط و مزایای اقامت در ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، سفر توریستی و اقامت در ترکیه به مدت 90 روز نیازی به دریافت ویزا ندارد.