برای مشاوره شرایط مهاجرت به کانادا
برای مشاوره شرایط مهاجرت به کانادا
کشور کانادا در نزدیک ایالات متحده آمریکا قرار داشته و نهمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می رود. زبان رسمی مردم کشور کانادا انگلیسی بوده و در برخی از استان های این کشور، زبان فرانسوی رایج تر است. این کشور از نظر کیفیت سیستم آموزشی، جایگاه چهارم در جهان را دارد. این کشور به دلایل متعدد از جمله کشورهای پرتقاضا در میان کشورهای آمریکای شمالی می باشد. علاوه بر این کشور کانادا به طور سالانه برنامه های مختلفی برای پناهجویان با شرایط مختلف در نظر می گیرد.
این کشور همچنین به دلیل دارا بودن سیستم خدماتی مناسب و رایگان و هزینه های درمانی پایین، محبوبیت بسیاری در میان مهاجران دارد. به طوری که این میزان محبوبیت و جذابیت، کشور کانادا را به یکی از کشورهای پرطرفدار دنیا برای مهاجرت تبدیل کرده است. جهت آشنایی بیشتر علاقه مندان و متقاضیان مهاجرت به این کشور در این مقاله به شرایط مهاجرت به کانادا و مدارک لازم، مزایا و معایب مهاجرت، هزینه مهاجرت به کانادا و بهترین روش های مهاجرت به این کشور پرداخته شده است.
شرایط مهاجرت به کانادا
کشور کانادا در نزدیکی آمریکا واقع شده است و روابط دوستانه ای با این کشور و کشورهای اروپایی دارد. طی سال های بسیار، این مزیت ها موجب افزایش مهاجرت متقاضیان خارجی به این کشور شده است. نکته حائز اهمیت این است که مهاجرت به این کشور فقط برای افراد واجد شرایط امکان پذیر است. این افراد می توانند با بررسی شرایط مهاجرت به این کشور، بهترین راه مهاجرت به کانادا را برای خود پیدا کنند. البته افرادی که دارای کیس پناهندگی هستند نیز می توانند از بعضی برنامه های مهاجرتی کانادا استفاده نمایند.
در رابطه با شرایط مهاجرت به این کشور می توان گفت که بسته به روش مهاجرت، شرایط مختلفی نیز تعریف شده است. به طور کلی یکی از اصلی ترین شروط برای مهاجرت، محدودیت سنی می باشد که برای اکثر روش های مهاجرت به کانادا وجود ندارد. اما داشتن سن مناسب، شانس دریافت ویزا را افزایش می دهد. به عنوان مثال در روش مهاجرت با برنامه ثبت نام اکسپرس انتری کانادا، افراد سنین 18 الی 35 سال بیشترین امتیاز را در سیستم امتیاز بندی این روش کسب خواهند کرد.
از شرایط تحصیل در کشور کانادا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
متقاضی گپ تحصیلی زیر 5 سال و قابل توجیه داشته باشد.
بهتر است سن متقاضی زیر 45 سال باشد.
تمکن مالی مورد نیاز برای تحصیل حداقل 833 دلار کانادا در ماه و 10 هزار دلار کانادا در سال می باشد.
ارائه نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر الزامی است.
متقاضی باید مدرک زبان مورد تایید دانشگاه را داشته باشد.
از شرایط و معیارهای موثر در سیستم امتیاز بندی اکسپرس انتری کانادا می توان موارد زیر را نام برد:
سابقه کار
شرایط سنی برای مهاجرت به کانادا
میزان تحصیلات
داشتن جاب آفر
دانش زبان انگلیسی و فرانسوی
از مهم ترین شرایط لازم برای ثبت شرکت در کشور کانادا می توان موارد زیر را نام برد:
داشتن طرح تجاری و بیزینس پلن قوی
انتخاب نام مناسب و تعیین نوع مالکیت
ارائه یک آدرس در کانادا برای ثبت شرکت
داشتن سرمایه گذار
کشور کانادا جزو کشورهایی است که مهاجران زیادی را از سراسر جهان جذب می کند و هر ساله شرایط مهاجرت به کانادا و جذب مهاجر و دادن شهروندی به متقاضیان را آسان تر می نماید. دلیل این کار جذب نیرو های جوان و در عین حال متخصص در زمینه های مختلف علمی، پزشکی، علوم انسانی، هنر و... می باشد تا از طریق به کار بردن تخصص این افراد در زمینه های گوناگون، پیشرفت کند. این کشور همچنین با دادن خدمات به این افراد در بعضی موارد تامین هزینه مهاجرت به کانادا، جایگاه خود را در رنکینگ های مهم جهانی بالا خواهد برد.
روش های مهاجرت به کانادا
علاقه مندان و متقاضیان مهاجرت به کانادا می توانند به چند روش نسبت به ورود به این کشور و اخذ اقامت دائم اقدام نمایند. این روش ها باید متناسب با شرایط خود افراد مانند مهاجرت دندانپزشکان به کانادا و غیره باشد. کشور کانادا از جمله کشور هایی است که شرایط مهاجرت به این کشور را برای متقاضیان ساده کرده است تا بتواند هر چه بیشتر نیروی جوان و متخصص را به این کشور جذب نمایند. این کشور با این سیستم جذب مهاجر می توانند از تمام ظرفیت ها و توانایی های این افراد در زمینه علمی، فناوری و... استفاده نماید و رشد کند. در ادامه بهترین روش های مهاجرت به کانادا بررسی خواهند شد:
از آن جا که کشور کانادا با کمبود نیروی کاری مواجه است، بخش بسیاری از نیروی مورد نیاز خود را از مهاجران بین المللی تامین می کند. یکی از مزیت های مهاجرت از طریق کار در کانادا، دریافت اقامت دائم این کشور است و در واقع بهترین راه مهاجرت به کانادا و محبوب ترین و بهترین روش مهاجرت محسوب می شود. هرساله با برگزاری برنامه های مهاجرتی از پرستاران در طی برگزاری فراخوان تحت عنوان مهاجرت پرستار به کانادا دعوت می کند.
تحصیل در کانادا علاوه بر دارا بودن مزیت تحصیل در بهترین سطح آموزشی، امکان دریافت اقامت دائم این کشور را نیز آسان می کند. متقاضیان برای دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا مستلزم دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود می باشند. درخواست بورسیه تحصیلی کانادا نیز از طریق وب سایت رسمی دانشگاه مورد نظر ثبت می شود و افراد می توانند از این طریق به مهاجرت رایگان به کانادا دست پیدا کنند و هزینه مهاجرت به این کشور را به حداقل برسانند. لازم به ذکر است افراد پس از مهاجرت به این کشور برای تحصیل، در صورتی که بخواهند در کانادا کار کنند، باید اقدامات لازم برای تبدیل ویزا در کانادا را انجام دهند.
به طور کلی روش های مختلفی برای سرمایه گذاری در کشور کانادا اعم از کار آفرینی، استارتاپ، سرمایه گذاری استانی و خرید بیزینس وجود دارد. نکته مهم در این رابطه این است که هر یک از روش های سرمایه گذاری در کانادا شرایط و قوانین مهاجرت به کانادا مختص به خود را دارند.
متقاضیانی که در حوزه های مختلفی اعم از حوزه های فرهنگی، هنری و ورزشی فعالیت می کنند و علاقه مند به زندگی و کار در کشور کانادا هستند، می توانند از طریق این برنامه نسبت به مهاجرت به این کشور اقدام کنند. این ویزا به نام های ویزای هنرمندان کانادا و ویزای ورزشکاران نیز شناخته می شود.
اکسپرس اینتری در واقع یک سیستم مهاجرتی با امتیاز بندی است. در این سیستم، معیارهای مختلفی نظیر شرایط سنی برای مهاجرت به این کشور، مدارک تحصیلی، مدرک آزمون آیلتس و... موثر هستند. هر چه متقاضیان امتیاز بالاتری کسب کنند، شانس بالاتری برای دریافت اقامت کشور کانادا خواهند داشت.
دولت کانادا تاکید بسیاری بر استحکام بنیان خانواده دارد، از این رو مهاجرت از طریق ازدواج به کانادا، یکی از ساده ترین روش های مهاجرت محسوب می شود. از مهم ترین شرایط مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج می توان موارد زیر را نام برد:
همسر متقاضی دریافت ویزا، شهروند قانونی کانادا باشد.
همسر متقاضی توانایی کافی برای حمایت مالی او در طول مدت اقامت را داشته باشد.
ازدواج آن ها قانونی و همراه با مدارک و اسناد معتبر باشد.
یکی از متداول ترین روش های دریافت اقامت، مهاجرت از طریق بستگان، اسپانسرشیپ یا خانوادگی می باشد. لازم به ذکر است که برای دریافت اقامت کشور کانادا با این روش، می بایست یکی از خویشاوند درجه یک متقاضی شامل مادر، پدر، همسر، بردار، خواهر یا فرزندان شما مقیم کانادا باشند.
یکی دیگر از راه های مهاجرت و دریافت اقامت در کانادا، پناهنده شدن به این کشور می باشد. البته درصد موفقیت در این روش بسیار کم است زیرا متخصصین بسیاری پرونده فرد را بررسی می کنند و در این زمینه سخت گیری بسیاری دارند. زمانی که افراد چه در داخل کشور کانادا و چه بیرون از آن، درخواست پناهندگی می دهند باید بتوانند افسران مهاجرت را متقاعد کنند که جانشان در کشور خود در خطر است.
افراد در هر شرایطی می توانند در کشور کانادا ملک خریداری کنند و فقط کافی است بودجه لازم را تهیه نمایند. همچنین افراد می توانند در صورت داشتن شرایط لازم، وام مسکن در کانادا را دریافت نمایند. اما نکته ای که وجود دارد این است که متقاضیان با خرید ملک نمی توانند اقامت کانادا را دریافت نمایند و در بعد از ورود به کانادا حتی در صورت خرید ملک، باید پس از شش ماه این کشور را ترک کنند.
متقاضیان زندگی در کانادا می توانند بر اساس شرایط خود و خواسته ها و اهداف، می توانند از طریق یکی از روش های مذکور اقامت کانادا را دریافت نمایند. اما برای دسترسی به اقامت کانادا باید مدارک معتبر خواسته شده را تهیه نمایند و در زمان مناسب به مسئولین این کار تحویل دهند. پروسه دریافت اقامت و شهروندی کانادا معمولا زمان بر است و افراد باید در این زمینه صبر و برنامه ریزی مناسب داشته باشند.
مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا
مطابق با روش مهاجرتی (تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و...) مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال جهت تحصیل در کانادا می بایست به ارائه مدارک تحصیلی، ریز نمرات و نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر پرداخت. همچنین در زمان دریافت ویزای کاری باید نسبت به ارائه نامه جاب آفر یا پیشنهاد شغلی و رزومه کاری اقدام نمود. به طور کلی افراد برای مهاجرت به هر کشوری احتیاج به یک سری مدارک کلی دارند. این افراد ضمن تهیه این مدارک و شرایط مهاجرت به این کشور باید درباره مدارک ویژه هر کشور نیز اطلاعات کسب نمایند. در ادامه به برخی از مدارک عمومی که برای دریافت ویزا الزامی است اشاره خواهیم کرد:
ارائه اصل و کپی پاسپورت معتبر
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه اصل و کپی کارت ملی
ارائه اصل و کپی شناسنامه
ارائه سوابق بیمه
ارائه نامه تمکن مالی معتبر توانایی تامین هزینه مهاجرت به کانادا
ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر نظیر (CELPIP, IELTS, TEF, TOEFL)
ارائه عکس پرسنلی دیجیتالی
متقاضیان گرامی توجه فرمایند که در تمامی روش های مهاجرت به کانادا بیشتر این مدارک باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شوند. زیرا کشور کانادا دارای دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی می باشد. زبان رسمی بعضی از استان ها و شهر های کانادا مانند استان کبک فرانسوی است و مدارک ارائه شده به این استان نیز باید به زبان فرانسوی ترجمه شوند. همان طور که پیش تر اشاره شد، برخی مواقع بسته به روش مهاجرت و نوع ویزا، مدارک جدیدی خارج از لیست نام برده از متقاضی درخواست می شود.
هزینه مهاجرت به کانادا
بخشی از نگرانی های مهاجران بین المللی به کشور کانادا به هزینه زندگی در این کشور مربوط می شود. همان طور که پیش تر اشاره شد، هزینه زندگی در کانادا نسبتا بالاست، اما بسته به سبک زندگی مهاجران و همچنین شرایط مهاجرت به این کشور قابل کنترل می باشد. البته در میان روش های مهاجرت به کانادا، روش هایی نیز وجود دارند مانند دریافت بورسیه تحصیلی، که افراد از طریق آن می توانند در مدت تحصیل خود مهاجرت رایگان در کانادا داشته باشند. به طور کلی هزینه مهاجرت به این کشور به روش مهاجرت متقاضیان بستگی دارد. در مجموع، هزینه های مهاجرت به کانادا شامل موارد زیر می باشد:
هزینه های مربوطه به بررسی پرونده
هزینه انگشت نگاری
هزینه سفارت کانادا
هزینه آزمایش های مورد نیاز
هزینه صدور ویزا و اجازه اقامت در کانادا
هزینه وکیل و پیگیری پرونده
هزینه ترجمه مدارک
هزینه وضعیت صحت و سلامت یا medical
هزینه تاییدیه مدارک تحصیلی از WES کانادا
هزینه اقامتگاه
هزینه خورد و خوراک
هزینه قبوض اقامتگاه
هزینه اینترنت
هزینه رفت و آمد
متوسط هزینه تحصیل در مقاطع مختلف در جدول زیر ارائه شده است:
عنوان هزینه ها | قیمت به دلار |
هزینه تحصیل در مدارس کانادا |
25000 الی 30000 دلار |
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی |
15000 الی 20000 دلار |
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد |
1800 الی 25000 دلار |
هزینه تحصیل در مقطع دکتری |
10000 الی 20000 دلار |
بخش بزرگی از هزینه اقامت در کانادا معمولا شامل اجاره خانه در کانادا و هزینه های روزمره زندگی می باشد. هزینه اجاره خانه یا خرید خانه در هر شهر از کشور کانادا با دیگری متفاوت است. متوسط هزینه اجاره یا خرید خانه در کشور کانادا در جدول زیر ارائه شده است:
عنوان هزینه ها | قیمت ها |
هزینه اجاره ماهانه آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر |
1,363.06دلار |
هزینه اجاره ماهانه آپارتمان 1 خوابه خارج از مرکز شهر |
1,139.50دلار |
هزینه اجاره ماهانه آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر |
2,184.35دلار |
هزینه اجاره ماهانه آپارتمان 3 خوابه خارج از مرکز شهر |
1,856.45دلار |
خرید قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر |
5,855.59دلار |
خرید هر متر مربع آپارتمان خارج از مرکز |
4,394.78دلار |
هزینه زندگی روزمره در کانادا نیز بسته به سبک زندگی افراد، شهر و استان محل زندگی متفاوت خواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که از طریق اسکیل ورکر فرد باید چیزی حدود 10 الی 10 هزار یورو هزینه کند. لازم به ذکر است در مواردی مانند پناهندگی کشور کانادا نیز افراد باید بتوانند هزینه زندگی خود را تامین نمایند. زیرا کشور کانادا برعکس بسیاری از کشورهای مهاجر پذیر اروپایی، کمپ پناهندگان ندارد و افراد پناهجو اجازه کار کردن خواهند داشت.
آزمون زبان برای مهاجرت به کانادا
پس از برآورد هزینه مهاجرت به کانادا یکی از مهم ترین مدارکی که افراد متقاضی مهاجرت به کانادا و اقامت در این کشور باید داشته باشند، مدرک زبان است. داشتن مدرک زبان معتبر در تمامی روش های مهاجرت به این کشور الزامی است. کانادا کشوری دو زبانه است و زبان های انگلیسی و فرانسوی در این کشور کاربرد فراوان دارد. تنوع زبانی و میزان کاربرد هر یک از زبان های فرانسوی یا آمریکایی، در شهرهای مختلف کانادا متفاوت می باشد. برای مثال در استان کبک کانادا و در شهره های این استان مانند شهر بزرگ مونترآل، از زبان فرانسوی بیشتر از زبان انگلیسی استفاده می شود و حتی برخی از دانشگاه های کبک کانادا از داشنجویان بین المللی مدرک زبان فرانسوی می خواهند. به همین دلیل بهتر است متقاضیان پیش از شرکت در آزمون های زبان معتبر، مقصد خود را مشخص کنند و بر اساس درخواست دانشگاه یا شهر محل سکونت برگزیده خود، آزمون زبان مناسب را انتخاب نمایند و در مراکز زبان درون کشور مانند موسسات برگزار کننده آزمون آیلتس در این امتحان شرکت کنند.
آزمون های معتبر زبان برای پذیرش از دانشگاه های کانادا و یا زندگی در این کشور برای دو زبان فرانسوی و انگلیسی متنوع است. برای مثال برای زبان انگلیسی آزمون های آیلتس، تافل، سلیپ، PTE و Can-Test در نظر گرفته شده اند و برای سنجش زبان فرانسوی آزمون های TEF و TCF طراحی شده اند. از آنجایی که دانشگاه های انگلیسی زبان کشور کانادا بیشتر قبولی در آزمون آیلتس را ملاک قرار می دهند، پیشنهاد می شود که متقاضیان در صورت نداشتن نمرهخ قبولی، این آزمون را جهت شرکت انتخاب نمایند. قابل ذکر است که آزمون آیلتس دارای دو نوع آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال می باشد. آیلتس آکادمیک مخصوص دانشجویانی است که با هدف تحصیل به کشور کانادا مهاجرت می کنند. و آزمون آیلتس جنرال برای افرادی طراحی شده است که برای کار یا اهداف دیگر به کشور کانادا می روند.
ملاک دانشگاه ها برای نمره زبان در آزمون های مختلف، متفاوت است. برای مثال نمره قبولی در آزمون آیلتس بین 6 تا 7 می باشد. افراد در صورت انتخاب آزمون تافل، باید نمره 550 تا 580 را برای پذیرش در دانشگاه های کانادا در این آزمون کسب نمایند. همچنین افراد در صورت شرکت در آزمون Can-Test باید نمره 5.4 تا 5.5 را کسب نمایند. البته این نکته که افراد بریا چه مقطع تحصیلی قصد مهاجرت به کانادا دارند نیز در میزان نمره آیلتس تاثیر گذار است. برای مثال برای مقطع کارشناسی حداقل نمره 6.5، کارشناسی ارشد 7 و دکتری 7.5 لازم است. لازم به ذکر است آزمون های زبان انگلیسی و فرانسوی در چهار زمینه مهارت خواندن، نوشتن، مهارت شنیداری و صحبت کردن برگزار می شوند.
آزمون TEF که یکی از آزمون های زبان فرانسوی برای مهاجرت به کشور کانادا می باشد، به دو صورت کتبی یا کاغذی و اینترنتی برگزار می شود. این آزمون مخصوص افراد بالای 16 است و نمره قبولی در این آزمون هم برای دانشگاه های فرانسوی زبان کانادا و هم برای کار و زندگی در این کشور کاربرد دارد. نکته قابل ذکر این است که در کانادا سیستم CLB شاخص و استاندارد نمرات زبان است. یعنی نمره های قبولی در هر یک از آزمون های زبان انگلیسی نامبرده در نهایت به CLB تبدیل شده و مورد سنجش قرار می گیرند. CLB مخفف Canadian Language Benchmarks می باشد. تبدیل نمره آزمون های زبان فرانسوی نیز از طریق سیستم NCLC که مخفف Niveaux de compétence linguistique canadien می باشد انجام می گیرند.
کشور کانادا همچنین امکانی را فراهم کرده است که افرادی که نمی توانند مدرک زبان دریافت کنند نیز به این کشور راه داشته باشند. شرایط مهاجرت به کانادا در این روش به این صورت است که پذیرش این افراد مشروط بوده و پس از ورود به کانادا باید بتوانند نمره زبان را دریافت نمایند. همچنین کشور کانادا در خصوص افراد زیر 18 سال سخت گیری نداشته و این افراد می توانند برای مهاجرت و پذیرش در مدارس این کشور تنها در یک امتحان زبان شرکت کنند و نمره قبولی را دریافت نمایند.
مزایا و معایب مهاجرت به کانادا
مهاجرت به هر کشوری مزایا و معایب خاص خود دارد. افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را از طریق روش های مهاجرت به کانادا دارند، باید از مزایا و معایب مهاجرت به کانادا و هزینه مهاجرت به این کشور آگاه شده و نسبت به این شرایط تصمیم گیری نمایند. توجه به این نکته نیز الزامی است که شرایط مهاجرت به این کشور و شرایط زندگی در هر یک از ایالت ها و استان های کانادا با هم متفاوت است و متقاضیان باید این تفاوت ها را در زمان تهیه مدارک، آزمون زبان و بررسی مزایا و معایب در نظر بگیرند. افراد می توانند از طریق مشورت با وکیل مهاجرت به کانادا از جزئیات شرایط و مدارک لازم آگاه شوند.
از مزایای مهاجرت به کشور کانادا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آرامش، امنیت و بی طرفی کانادا در جنگ های خارجی
مردم خون گرم و مهمان نواز
سیستم آموزشی با کیفیت با استانداردهای بالا
وجود امتیازات ویژه برای مهاجرت خانوادگی به کانادا برای کاهش دغدغه در دریافت ویزای افراد خانواده
ثبات اقتصادی و ارزش پولی بالا
استقبال از نیروی کار خارجی متخصص
داشتن پایین ترین آمار جرم و جنایت
پرداخت مستمری ماهانه برای افراد زیر 18 سال
کمک مالی به افراد بالای 65 سال، خانواده های کم درآمد و افراد بیکاری که توانایی کار کردن ندارند.
داشتن روابط دوستانه با کشورهای آمریکا، انگلستان و استرالیا و...
داشتن میانگین بالای درآمد
مواد غذایی با کیفیت و قیمت مناسب
اخذ اقامت دائم در کوتاه ترین زمان
اعتبار بالا پاسپورت کانادا برای ورود و کار درکشورهای آمریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، انگلستان و استرالیا
این کشور علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد که زندگی را برای مهاجران دشوارتر کرده است. از جمله این معایب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آب و هوای سرد این کشور ممکن است باب میل مهاجران بسیاری نباشد.
روند طولانی اخذ ویزای کانادا نیز یکی از معایب مهاجرت به این کشور محسوب می شود که اوقات با ریجکتی نیز همراه است. در صورت به وجود آمدن این اتفاق، افراد باید درخواست نوت آفیسر کانادا را ارائه دهند. اما مزایایی که مهاجرت به کانادا دارد، ارزش این سختی ها را خواهد داشت.
میزان نسبتا بالای مالیات
هزینه های بالای زندگی اعم از هزینه خرید مسکن یا هزینه مهاجرت به کانادا
فاصله جغرافیایی زیاد با کشور ایران
موارد ذکر شده در قسمت بالا تقریبا در مورد تمامی ایالت ها و استان های کانادا صدق می کند. به همین دلیل افرادی که قصد مهاجرت به کشور کانادا را دارند، ابتدا باید استان یا شهر محل سکونت خود را انتخاب نمایند. سپس با مطالعه دقیق قوانین، شرایط حاکم بر آن شهر و هزینه های الزامی، نسبت به مزایا و معایب هر شهر یا ایالت آگاه شوند. افراد می توانند اطلاعات لازم در این زمینه را در سایت اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا بیابند.
فرم ثبت نام مهاجرت به کانادا برای افغان ها
کشور کانادا برای افراد ساکن افغانستان و یا افغانستانی های ساکن کشور های دیگر برنامه هایی در نظر گرفته است که این افراد بتوانند با راحت ترین روش های مهاجرت به این کشور و با کمترین هزینه مهاجرت به کانادا، به این کشور مهاجرت کنند. به دلیل شرایط اجتماعی و سیاسی کشور افغانستان و عدم وجود امنیت برای اقشار مختلف مردم در این کشور در دو سال اخیر و پس از بازگشت طالبان، کشور کانادا برنامه های مهاجرتی مضاعفی نیز ارائه داده است. این برنامه های ویژه با هدف ایجاد فرصت برای افرادی است به دلیل حرفه یا گذشته سیاسی و اجتماعی خود دیگر جایی در حکومت طالبان ندارند و زندگی در این شرایط در افغانستان برای آن ها با خطر جانی یا تنبیه، ممنوعیت و محرومیت همراه خواهد بود.
کانادا از جمله کشور هایی است که با وجود حمایت گسترده از پناهجویان، کمپ پناهندگی ندارد و پناهجویان در صورت پذیرش پرونده خود، باید زندگی در کانادا را مانند یک شهروند کانادایی آغاز نمایند و مشغول به کار شوند. به طور کلی کشور ها تمایلی به پذیرش پناهجویان ندارند زیرا این شرایط برای کشور ها هزینه مالی زیادی خواهد داشت و در مقابل دست آوردی به همراه نخواهد داشت. زیرا افراد پناهجو به دلیل نامناسب بودن کشور مبدا برای زندگی اقدام به مهاجرت و پناهندگی می کنند و کشور های مقصد، این افراد را نه به دلیل صلاحیت، توانایی و سرمایه آنها، بلکه به دلایل بشر دوستانه می پذیرند. کما اینکه به طور معمول پناهجویان کشور های پیشرفته و توسعه یافته را به عنوان مقصد خود انتخاب می نمایند. به همین دلیل امکان رد درخواست مهاجرت به کانادا یا پناهندگی آن ها بیشتر است زیرا میزان ارائه درخواست مهاجرت به این کشور ها بیشتر از سایر کشور ها است.
شرایط مهاجرت به این کشور به گونه ای است که افراد افغانستانی به دو روش می توانند برای درخواست مهاجرت یا پناهندگی کشور کانادا اقدام کنند. روش اول مراجعه حضوری به مرز های کشور کانادا است. این روش بسیار خطرناک بوده زیرا افراد در طی مسیر خود از کشور مبدا به مرزهای کانادا ممکن است با خطرات جانی رو به رو شوند. اما در صورت انتخاب این روش، پس از رسیدن به مرز های کانادا، از سوی اداراه مهاجرت این کشور با آن ها مصاحبه ای صورت می گیرد تا پرونده و دلایل آن ها مورد بررسی واقع شود. پس از برگزاری جلسات متعدد نتیجه پذیرش یا عدم پذیرش فرد در این کشور از طریق اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا به وی داده می شود. روش دوم به این صورت است که فرد پس از پر کردن فرم های مربوط به درخواست مهاجرت یا پناهندگی، آن ها را در سایت IRCC به آدرس cisr-irb.gc.ca، ثبت کرده یا پرینت آن ها را به صورت حضوری به اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا ارائه دهد. سپس تاریخ مصاحبه برای وی صادر خواهد شد و در آن جلسه، وضعیت و پرونده فرد بررسی خواهد شد.
به طور کلی برنامه های مهاجرتی کانادا برای افغانستانی ها دو نوع است. نوع اول که برنامه ویژه مهاجرتی کانادا برای افغان ها نام دارد، مخصوص افرادی است که در تبعه کشور افغانستان هستند و در زمان حکومت طالبان یا پیش از آن مشغول کار و فعالیت در موقعیت هایی بودند که مربوط به کشور کانادا است مانند کار در سفارت کانادا که حکم کار در کانادا را دارد. از مزیت های این برنامه ویژه این است که افراد نه تنها برای خود، بلکه برای تمام افراد درجه اول خانواده خود نیز می توانند این درخواست را داشته باشند. برنامه دوم به نام ویزای بشر دوستانه کانادا برای افغان ها یا Humanitarian and compassionate (H&C) است. این ویزا برای تمام افغانستانی های ساکن در سراسر جهان از جمله ایران می باشد. در این مورد افراد باید بتوانند با ارائه مدارم مستند، ثابت کنند که به عنوان یک افغانستانی مورد تهدید یا آزار و اذیت قرار گرفته اند و نمی توانند به کشور خود بازگشته یا اینکه در کشور دیگری در امنیت زندگی کنند. نکته قابل توجه این است که این برنامه ارتباطی با موضوع پناهندگی ندارد و افراد در صورت پذیرش در این برنامه به عنوان پناهجو شناخته نمی شوند.
مشاوره مهاجرت به کانادا
مهاجرت به کانادا به دلیل داشتن مزایایی نظیر سیستم آموزشی با کیفیت، درآمد بالا، رسمی بودن زبان انگلیسی، امکان افتتاح حساب بانکی در کانادا و... محبوبیت بسیاری در میان متقاضیان و مهاجران بین المللی خصوصا در میان ایرانیان دارد. همان طور که اشاره شد طبق قوانین مهاجرت به این کشور و شرایط مهاجرت به کانادا، برخی از روش های مهاجرت به کشور کانادا از جمله خود اشتغالی و اکسپرس اینتری، یک سیستم امتیازبندی تعریف شده دارند و افراد باید بر اساس این سیستم ها و هزینه مهاجرت به این کشور، رزومه خود را تکمیل نمایند.
رتبه بندی اکسپرس اینتری در 3 مرحله انجام می شود که در مرحله اول متقاضیان باید حداقل امتیاز 67 را از مجموع 100 امتیاز کسب کنند. در ادامه، امتیاز بندی نهایی نیز از 1200 محاسبه خواهد شد. در نتیجه با قبولی در اکسپرس اینتری، ویزای کانادا به متقاضیان اعطا خواهد شد. در رابطه با یکی از مهم ترین دغدغه های مهاجران که داشتن مدرک زبان است نیز می توان گفت که کشور کانادا یک کشور دو زبانه است. به این معنا که هم زبان انگلیسی و هم فرانسوی از زبان های رسمی و پرکاربرد این کشور به شمار می روند. متقاضیان توجه نمایند که 3 نوع آزمون و مدرک زبان زیر جهت مهاجرت به کشور کانادا مورد تایید می باشد:
آزمون آیلتس (IELTS)
آزمون سلپیپ (CELPIP)
آزمون تِف (TEF)
در رابطه با آزمون سلپیپ یا (CELPIP) می توان گفت که کلمه سلپیپ مخفف Canadian English Language Proficiency Index Program بوده و توسط اداره مهاجرت کانادا برگزار می شود. آزمون تِف یا (TEF) نیز مخفف Test d’évaluation du français بوده و برای تعیین سطح زبان فرانسوی طراحی شده است. در نهایت لازم به ذکر است که حداقل نمره زبان مورد قبول برای روش های مهاجرت به کانادا در حالت های مختلف نیز از 4 (ضعیف) تا 10 (عالی) متفاوت می باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل و مهاجرت به خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر مهاجرت به کانادا همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مهاجرت به کانادا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، از جمله مدارک زبان انگلیسی برای مهاجرت به کانادا می توان به آزمون های آیلتس، تافل، سلیپ، PTE و Can-Test و برای زبان فرانسه می توان به مدرک آزمون های TEF و TCF اشاره کرد.