برای مشاوره درباره نحوه اعزام معلمان به خارج کشور
برای مشاوره درباره نحوه اعزام معلمان به خارج کشور
امکان تدریس در خارج از کشور برای معلمان ایرانی واجد شرایط فراهم شده و اشخاص در صورت تمایل می توانند دوره معینی در مدارس ایرانی واقع در خارج تدریس نمایند، باید به بررسی این پرداخت که شرایط اعزام معلمان به خارج کشور و نشانی سایت ثبت نام در طرح چه می باشد؟ به طور کلی معلمان می بایست در یک آزمون شرکت کرده و وضعیت آنان مورد ارزیابی قرار گیرد که به همین دلیل کسب اطلاعات در خصوص منابع آزمون مفید واقع خواهد شد.
آزمون اعزام معلمان به خارج کشور در برخی از سال ها برگزار شده که زمان نام نویسی و برگزاری امتحان توسط آموزش و پرورش اطلاع رسانی خواهد شد. در این مقاله ابتدا توضیحاتی در خصوص اعزام معلمان به خارج کشور شرح داده شده و سپس زمان ثبت نام، شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس و مدارک لازم برای نام نویسی مورد بررسی قرار گرفته است. از طریق مطالعه این مقاله می توان با سایت نام نویسی، نحوه ثبت نام در آزمون و زمان برگزاری امتحان اطلاعات کسب کرد. در انتهای مقاله به معرفی منابع امتحان و ارائه نمونه سوالات پرداخته شده و اطلاعاتی در خصوص بهترین کشورها برای اعزام، نحوه اخذ روادید و مزایا و معایب این امر آمده است.
اعزام معلمان به خارج کشور
معلمان از طریق شرکت در طرح اعزام معلمان به خارج کشور می توانند برای تدریس در مدارس خارجی که مطابق با نظام آموزشی جمهوری اسلامی فعالیت می کنند، اقدام نموده و مدت زمان معینی در خارج از ایران خدمات آموزشی ارائه دهند. این افراد باید از شایستگی های لازم برای اعزام برخوردار بوده و برای مثال شرط سنی را رعایت کرده و همچنین از حداقل سابقه خدمت برخوردار باشند.
زمان اعزام معلمان به خارج کشور به شکل دقیق اعلام نشده و تنها در برخی از سال ها آزمون اعزام برگزار می شود. باید توجه داشت که امتحان مربوطه آخرین بار در سال 1397 برگزار شده، اما طبق آخرین اخبار منتشر شده، قرار است امتحان در سال 1403 نیز برگزار گردد. افراد علاوه بر کسب قبولی در آزمون، باید در جلسات مصاحبه شرکت کرده و شایستگی خود را به اثبات برسانند.
طبق سخنان رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، مدت زمان فعالیت معلمان در خارج 2 سال می باشد. حدودا 80 مدرسه مطابق با نظام آموزشی جمهوری اسلامی در خارج فعال بوده که 4 مورد از آن ها بین المللی به حساب می آیند. معلمان ایرانی پس از حضور در این مدارس باید مطالب را مطابق با نظام آموزشی جمهوری اسلامی تدریس نمایند.
در حال حاضر حدودا 9 هزار دانش آموز ایرانی در خارج از کشور مشغول تحصیل بوده که این دانش آموزان برای دریافت خدمات آموزشی، نیاز به برقراری ارتباط با معلم فارسی زبان و آشنا با نحوه تدریس مطالب دارند. علاوه بر کودکان و نوجوانان ایرانی برخی از اتباع خارجی علاقمند به یادگیری دروس به زبان فارسی در مدارس ایرانی بین المللی خارج مشغول تحصیل می باشند. به همین دلیل در بازه های زمانی خاص آزمون اعزام معلمان به خارج کشور برگزار شده تا مدارس با مشکل کمبود نیرو مواجه نشوند.
فرزندان اتباع خارجی در ایران در مدارس بین المللی درس خوانده و می توانند کارنامه و مدرک انگلیسی زبان دریافت کنند. در برخی از مناطق خارجی نیز مدارس ایرانی تاسیس شده تا فرزندان ایرانیان ساکن خارج از کشور، توانایی دریافت خدمات آموزشی به زبان فارسی را داشته باشند. باید توضیح داد که نیروهای مورد نیاز برای اعزام به خارج از کشور بر اساس نیاز مدارس خارجی تعیین شده و ممکن است علاوه بر معلمان، کارشناسان امور آموزشی یا مالی نیز در آزمون اعزام شرکت کنند. شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس خارج از کشور و لیست نیروهای مورد نیاز مدتی پیش از برگزاری امتحان منتشر شده و قابل بررسی می گردد.
زمان ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور ۱۴۰۳
پس از بررسی این که منظور از اعزام معلمان به خارج کشور چیست، باید توضیح داد که هنوز زمان ثبت نام در طرح اعزام سال 1403 اعلام نشده است. اشخاص می بایست منتظر اطلاع رسانی شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس و زمان نام نویسی در امتحان مانده و مدام اطلاعیه های سایت آموزش و پرورش را مورد بررسی قرار دهند.
آخرین آزمون اعزام معلمان به خارج کشور در سال 1397 برگزار شده و تاریخ نام نویسی در آن آزمون کتبی، اوایل اردیبهشت ماه در نظر گرفته شده بود. اما زمان و تاریخ دقیق برگزاری امتحان در سال جاری نامشخص به حساب آمده و به همین دلیل زمان ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور ۱۴۰۳ نیز تعیین نشده است.
افراد می توانند از طریق ورود به سایت آموزش و پرورش یا سایت ثبت نام در آزمون اعزام معلم به خارج از کشور، برای بررسی اخبار و کسب اطلاعات در خصوص زمان نام نویسی در امتحان اقدام نمایند. شایان ذکر است که مهلت ثبت نام محدود بوده و افراد باید در اسرع وقت فرم های نام نویسی را مورد تکمیل قرار دهند.
طبق اخبار منتشر شده باید بیان کرد که زمان برگزاری آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور به صورت حدودی زمستان 1403 اعلام شده و به همین دلیل می توان زمان ثبت نام در آزمون را زمستان سال جاری یا ماه های پیش از زمستان دانست. افراد می بایست منتظر انتشار فراخوان نام نویسی در پاییز یا زمستان باشند.
شرایط و مدارک اعزام معلمان به خارج کشور
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارجی اظهار داشته که آزمون اعزام معلمان به خارج کشور در سال 1403 برگزار می شود، اما هنوز فراخوان نام نویسی در امتحان یا دفترچه راهنما منتشر نشده و اطلاعاتی در خصوص شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس در دسترس نمی باشد. در ادامه به شرح شرایط و مدارک اعزام معلمان به خارج کشور بر اساس قوانین امتحانات سال های گذشته پرداخته شده است.
تعداد متقاضیان شرکت در طرح اعزام معلمان به خارج کشور بالا بوده و به همین دلیل کلیه افراد می بایست مراحل ارزشیابی را به ترتیب طی نمایند. در اولین مرحله ارزشیابی، به ارزیابی وضعیت علمی و میزان دانش اشخاص از طریق برگزاری آزمون کتبی پرداخته شده که آشنایی با شرایط ثبت نام در امتحان حائز اهمیت می باشد.
شرایط اعزام معلمان به خارج کشور به طور کلی به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم شده که شرایط اختصاصی بر اساس نوع رشته شغلی تعیین شده و مربوط به شایستگی های علمی می شود که برای بررسی موارد اختصاصی باید به فراخوان یا دفترچه ثبت نام آزمون مراجعه کرد. شرایط نام نویسی عمومی در امتحان و اعزام به خارج از کشور برای کلیه متقاضیان یکسان بوده که لیست موارد در بخش زیر آمده است.
متقاضیان باید به شکل رسمی یا پیمانی در آموزش و پرورش استخدام شده و حداقل مدرک کارشناسی را طبق اطلاعات مندرج در حکم کارگزینی دارا باشند.
داشتن حداقل 10 سال سابقه کار الزامی است.
افراد می بایست حداکثر 26 سال سابقه کار داشته باشند. زیرا امکان اعزام فردی که مدت زمان خدمت او در سازمان اتمام یافته یا پیش از بازگشت به ایران پایان می یابد، وجود ندارد.
مدت زمان فعالیت اشخاص در خارج از کشور حدودا 2 سال است.
زمان اعزام بر اساس نیاز سالانه مدارس تعیین خواهد شد.
متقاضیان باید متاهل باشند.
زوج های فرهنگی می بایست مراحل ثبت نام را به شکل مستقل طی نمایند.
اشخاص نباید بیش از 3 فرزند تحت تکفل داشته و همچنین می بایست سن فرزندان آنان بیش از 3 سال باشد.
در صورت برخورداری از فرزند زیر 3 سال، زوجه باید درخواست مرخصی بدون حقوق دهند.
آشنایی با یکی از زبان های خارجی (عربی، انگلیسی، فرانسه یا آلمانی) در حد خواندن و درک مطلب و مکالمات روزمره
اگر یکی از زوجین توانایی حضور در امتحان اعزام معلمان به خارج کشور را نداشته، اما همسر او در آزمون قبول شود، موفق به همراهی همسر شده اما باید از مرخصی بدون حقوق استفاده کند.
لیست نیروهای مورد نیاز برای اعزام در فراخوان اعزام درج خواهد شد.
خانم ها در صورتی که همسر آنان جزو شاغلین رسمی آموزش و پرورش به حساب نمی آید، مجاز به ثبت نام نمی باشند.
نداشتن منع قانونی برای خروج از کشور و عدم برخورداری از سابقه کیفری الزامی است.
داشتن سلامتی کافی، برخورداری از گواهینامه رانندگی پایه دوم و بهره مندی از کارت پایان خدمت یا معافیت ضرورت دارد.
اگر شخص در گذشته در آزمون شرکت کرده اما به خارج از کشور اعزام نشده، مجاز به شرکت مجدد در امتحان نمی باشد.
تسلط بر قرآن و روخوانی، داشتن آشنایی کافی با رایانه حائز اهمیت است.
باید اظهار داشت که شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس خارج از کشور 1403 هنوز منتشر نشده و اطلاعات موجود در لیست بالا بر اساس قوانین شرکت در آزمون های پیشین گردآوری شده و قابل تغییر می باشد. افراد می بایست پس از انتشار دفترچه راهنما یا فراخوان ثبت نام در امتحان، به مطالعه شرایط اعزام معلمان به خارج کشور در سال 1403 بپردازند. برخی از شرایط مانند شرکت در امتحان و مصاحبه تغییر نکرده اما احتمال افزایش یا کاهش شرط سنی و سابقه کار وجود دارد.
در جواب این پرسش که چه کسانی می توانند در امتحانات اعزام به مدارس ایرانی در خارج از کشور شرکت کنند، باید توضیح داد که تنها معلمان رسمی آموزش و پرورش مجاز به نام نویسی در امتحان می باشند. این اشخاص باید حداقل 14 و حداکثر 26 سال سابقه کار داشته و مدت زمان کافی از دوره خدمت آنان باقی مانده تا بتوانند بخشی از دوره خدمت را در خارج از کشور بگذرانند. شرکت در امتحان و مصاحبه و گذراندن مراحل ارزشیابی و کسب امتیاز کافی ضرورت دارد. این افراد در صورت برخورداری از امتیازات کافی توسط مرکز امور بین الملل و مدارس خارجی به وزارت امور خارجه معرفی شده تا مراحل اخذ ویزا برای آنان طی گردد.
یکی از سوالات متقاضیان شرکت در آزمون اعزام معلمان به خارج کشور این است که لیست مدارک مورد نیاز برای نام نویسی در امتحان و خروج از کشور چیست؟ در پاسخ باید توضیح داد که مستندات لازم برای نام نویسی در آزمون شامل مدارک هویتی و شغلی شده اما لیست مدارک مورد نیاز جهت خروج از ایران و ورود به مقصد، بر اساس مقصد و قوانین و مقررات تعیین می شود. مطالعه موارد موجود در جدول زیر مفید واقع خواهد شد.
مدارک و اطلاعات لازم برای ثبت نام در آزمون اعزام معلمان به خارج کشور | مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای طی کردن مراحل پس از قبولی در آزمون |
فایل عکس پرسنلی 300 در 400 پیکسل با حداکثر حجم 70 کیلوبایت | کارت ملی و شناسنامه |
کارت بانکی برای پرداخت هزینه ثبت نام | کارت پایان خدمت یا معافیت دائم |
فرم نام نویسی در آزمون که به شکل الکترونیکی در اختیار قرار داده خواهد شد. | مدارک شغلی |
اطلاعات هویتی و شغلی، اطلاعات همسر و فرزندان | گواهی عدم سوء پیشینه |
اطلاعات تماس، نشانی محل سکونت | فرم 502 |
اطلاعات کارت ملی و شناسنامه، کارت پایان خدمت یا معافیت | گواهینامه رانندگی پایه دوم |
اطلاعات حکم کارگزینی | مدارک هویتی همسر و فرزندان |
شایان ذکر است که افراد پس از ثبت نام در امتحان اعزام معلمان به خارج کشور و کسب قبولی، در مصاحبه های تخصصی شرکت خواهند کرد. ممکن است هنگام شرکت در مصاحبه یا مراحل ارزیابی نهایی نیاز به ارائه مدارک خاصی مانند مستندات کسب افتخار در مسابقات علمی یا فرهنگی یا سوابق کاری و فرم 502 باشد. افراد در نهایت برای سفر به خارج از کشور نیاز به اخذ گذرنامه خدمت داشته که مراحل اخذ گذرنامه از طریق نمایندگی سیاسی یا کنسولی کشور پیگیری خواهد شد.
سایت ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور
برخی از معلمان پس از بررسی شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس و زمان برگزاری، سوالاتی در خصوص سایت ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور و نحوه نام نویسی مطرح کرده اند. باید توضیح داد که نشانی سامانه ثبت نام در طرح ezam.medu.ir بوده و ثبت نام اینترنتی از طریق همین سایت صورت خواهد گرفت.
برای ورود به سایت ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور کلیک کنید.
باید بیان کرد که در حال حاضر سایت ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور در دسترس نبوده و به همین دلیل امکان دارد افراد پس از جستجوی نشانی ezam.medu.ir در مرورگر با خطا مواجه شوند. در حال حاضر اطلاعیه ای مبنی بر تغییر سایت نام نویسی منتشر نشده و همچنین زمان ثبت نام در آزمون اعزام معلمان اطلاع رسانی نشده است. احتمال دارد سامانه مربوطه پس از انتشار فراخوان شرکت در طرح توسط آموزش و پرورش، فعال شده و در دسترس علاقمندان به نام نویسی قرار گیرد.
افراد جهت کسب اطلاعات در خصوص زمان ثبت نام و برگزاری آزمون اعزام معلمان به خارج کشور می بایست وارد سایت آموزش و پرورش medu.ir شوند. اخبار و اطلاعیه های مهم در سایت مربوطه درج شده و برای علاقمندان قابل مطالعه می باشد. باید توجه داشت که سایت ezam.medu.ir برای ثبت نام در امتحان، دریافت کارت ورود به جلسه و مشاهده نتایج طراحی شده و سایت اصلی آموزش و پرورش تنها اخبار و اطلاعیه های مرتبط را منتشر می کند. بنابراین خدمات الکترونیکی مربوط به آزمون از طریق اعزام مدیو ارائه خواهد شد.
مراحل ارزشیابی اعزام معلمان به خارج کشور
معلمان یک بار برای استخدام در آموزش و پرورش مورد ارزیابی قرار گرفته و توانایی های آنان بررسی و تایید شده است اما باید توجه داشت که میزان تقاضا برای اعزام به خارج از کشور بالا بوده و به همین دلیل تنها برترین معلمان موفق به کسب قبولی در امتحان و مصاحبه خواهند شد. در ادامه به شرح مراحل ارزشیابی و نحوه ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور پرداخته شده است.
لیست مراحل ارزشیابی متقاضیان اعزام به خارج از کشور برای تدریس یا ارائه خدمات آموزشی و مالی در مدارس خارجی در سایت وزارت امور خارجه درج شده و می توان موارد را بررسی نمود. مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش وظیفه ارزشیابی معلمان را بر عهده دارد که جهت آشنایی معلمان با مراحل ارزیابی، لیست کلیه موارد در زیر آمده و سپس توضیحاتی در خصوص نحوه ارزشیابی شرح داده شده است:
شرکت در امتحان کتبی اعزام معلمان به خارج کشور
شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی پرونده متقاضی در نهادهای نظارتی
نیازسنجی و تعیین محل خدمت معلم در خارج از کشور در کمیته مشترک تامین نیرو که کارشناسان وزارت های آموزش و پرورش و امور خارجه در آن حضور دارند.
بررسی مجدد سوابق کاری معلم مانند فرم 502 در بخش مدارس خارجی و اداره دانشجویی بورس ها
ارسال سوابق کاری و مدارک شخص پذیرفته شده برای سفارتخانه یا سرکنسولگری ایران در مقصد
بررسی مدارک و تایید مستندات و ثبت عنوان گذرنامه های نیروهای آموزشی
معرفی فرد به اداره گذرنامه وزارت خارجه جهت گرفتن پاسپورت از نوع خدمت
در ارتباط با مراحل اعزام معلمان به خارج کشور باید بیان کرد که صلاحیت فرد ابتدا توسط آموزش و پرورش و مرکز امور بین الملل و مدارس خارجی تایید شده و در ادامه متقاضی به وزارت امور خارجه معرفی خواهد شد. بنابراین تا زمانی که شایستگی ها و توانمندی های معلم مورد تایید قرار نگیرند، امکان معرفی فرد به سفارتخانه یا سرکنسولگری ایران در خارج وجود نداشته و گذرنامه خدمت نیز در اختیار قرار داده نخواهد شد.
نحوه ثبت نام اعزام معلمان به خارج کشور آنلاین بوده و افراد می توانند از طریق ورود به سامانه ezam.medu.ir مراحل را به ترتیب طی نمایند. در حال حاضر زمان و شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس 1403 منتشر نشده و سایت ثبت نام نیز در دسترس نمی باشد، اما راهنمای تصویری مربوط به سال های گذشته در زیر آورده شده است.
متقاضیان در گام اول باید نشانی ezam.medu.ir را در مرورگر جستجو نمایند. در ادامه نیاز به تکمیل فرم ورود به سامانه با نام کاربری و رمز عبور است. در سال 1397 نام کاربری، کد ملی و گذرواژه، رمز عبور ورود به حساب کاربری در سامانه همگام بود. اما امکان دارد نحوه ورود به سایت در سال 1403 تغییر پیدا کند.
اشخاص پس از ورود به سامانه لازم است فرم 1 را جهت ثبت نام در طرح اعزام معلمان به خارج کشور تکمیل کرده و سپس عکس پرسنلی خود را در سایت بارگذاری نمایند. در ادامه نیاز به پرداخت هزینه ثبت نام در آزمون به شکل الکترونیکی می باشد. پس از طی کردن باقی مراحل ثبت نام، می توان برای شرکت در امتحان آماده شده و به مطالعه منابع پرداخت.
زمان برگزاری آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور
تاریخ دقیق برگزاری آزمون اعزام معلمان به خارج کشور نامشخص است و طبق سخنان رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور زمان و شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس متعاقبا اعلام خواهد شد. در حال حاضر شیوه برگزاری امتحان تنظیم شده و توسط مراجع تخصصی در حال بررسی و ارزیابی می باشد.
اشخاص جهت بررسی زمان برگزاری آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور می بایست هر روز یا هر هفته به سایت آموزش و پرورش medu.ir مراجعه کرده و اطلاعیه ها را مطالعه نمایند. این امتحان در سال های اخیر در ایران برگزار نشده، اما طبق آخرین اخبار قرار است آزمون در زمستان سال 1403 برگزار گردد.
زمان برگزاری آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور |
زمستان 1403 |
میزان اعزام معلمان به خارج کشور به علت کمتر شدن تعداد دانش آموزان ایرانی ساکن خارج از کشور کاهش یافته و کمتر شده است. اما باید اظهار داشت که هر معلم 2 سال در خارج از کشور به خدمت رسانی پرداخته و به همین دلیل مدارس مجددا به نیروی انسانی نیاز پیدا کرده اند. به همین دلیل آزمون کتبی برای ارزیابی معلمان در سال 1403 برگزار شده و در ادامه افراد بر اساس نیاز سالانه مدارس به خارج اعزام خواهند شد.
منابع آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور
متقاضیان تدریس در مدارس ایرانی فعال در خارج، می بایست به مطالعه منابع آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور پرداخته و دانش خود را افزایش دهند. لیست منابع آزمون غالبا در دفترچه راهنما یا فراخوان ثبت نام درج شده و همراه با زمان برگزاری و شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس اطلاع رسانی خواهد شد.
لیست منابع آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور 1403 هنوز منتشر نشده، اما طبق اطلاعات مربوط به آخرین آزمون برگزار شده باید شرح داد که منابع به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند. کلیه شرکت کنندگان در امتحان باید کتب عمومی را مطالعه کرده و همچنین منابع اختصاصی مربوط به رشته شغلی را نیز مورد مطالعه قرار دهند. در حقیقت منابع عمومی برای کلیه داوطلبان یکسان است اما مواد امتحانی تخصصی برای هر رشته شغلی تفاوت دارد.
برای آشنایی بیشتر متقاضیان شرکت در آزمون اعزام معلمان به خارج با مواد امتحانی، نشانی دانلود منابع عمومی و اختصاصی مربوط به امتحانات سال های گذشته در زیر آورده شده است. افراد باید توجه داشته باشند که لیست منابع آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور 1403 هنوز منتشر نشده و پس از انتشار لیست جدید، باید به مطالعه همان موارد پرداخت.
عنوان | نشانی دانلود |
منابع عمومی آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور | دانلود |
منابع اختصاصی امتحان اعزام به مدارس خارج از کشور | دانلود |
توصیه می شود متقاضیان شرکت در آزمون اعزام معلمان به خارج کشور، به مطالعه منابع امتحان جذب سازمان آموزش و پرورش نیز بپردازند. به عنوان مثال در حال حاضر متقاضیان شرکت در امتحانات استخدامی مانند جذب دبیر و هنرآموز، منابع مربوط به دانش سیاسی، اجتماعی و حقوق اساسی، معارف و اندیشه های اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی و تاریخ و فرهنگ تمدن را نیز مطالعه می کنند که بررسی کتب مربوط به موضوعات مذکور مفید می باشد.
سوالات آزمون اعزام به خارج معلمان
مطالعه منابع امتحان اعزام معلمان به خارج کشور کافی نبوده و اشخاص نیاز به بررسی نمونه سوالات عمومی و اختصاصی دارند. بررسی پرسش های امتحانات سال های گذشته و حل تست ها، شانس کسب قبولی در امتحان را افزایش خواهد داد. در ادامه نشانی دانلود فایل سوالات آزمون اعزام به خارج معلمان آمده است.
عنوان | نشانی دانلود |
نمونه سوالات عمومی آزمون اعزام به خارج معلمان | دانلود |
نمونه سوالات اختصاصی آزمون اعزام معلمان به خارج | دانلود |
زمان برگزاری و شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس خارج 1403 هنوز اعلام نشده و افراد اطلاعات دقیقی در خصوص منابع و تعداد دقیق سوالات عمومی و اختصاصی امتحان ندارند. آخرین بار آزمون در سال 1397 برگزار شده و به همین دلیل نمونه سوال جدید برای بررسی در دسترس نمی باشد. توصیه می شود افراد در صورت تمایل به بررسی نمونه سوالات امتحان استخدام آموزگار و دبیر پرداخته تا بیشتر با شیوه طراحی سوال آشنا گردند.
امکان خرید کتب حاوی نمونه سوالات آزمون اعزام به خارج از کشور وجود داشته و برخی از کتب حاوی پاسخنامه نیز می باشند. به علت تنوع رشته های شغلی افراد ابتدا می بایست رشته مورد نظر خود را تعیین کرده و سپس به جستجوی نمونه سوالات اختصاصی مربوط به رشته خود بپردازند. اما باید توجه داشت که سوالات عمومی برای داوطلبان کلیه رشته ها مشابه می باشد.
هدف از برگزاری امتحان کتبی ارزیابی میزان تسلط معلمان بر دروس بوده و در حقیقت میزان دانش آنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. باید توجه داشت که افراد در صورت کسب قبولی در آزمون، در مصاحبه شغلی شرکت کرده و میزان تخصص و تعهد آنان نیز بررسی خواهد شد. توانمندی شغلی و شیوه رفتار معلم نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تنها اشخاص دارای صلاحیت موفق به حضور در خارج از کشور خواهند شد.
بهترین کشور ها برای اعزام معلم به خارج از کشور
اشخاص پس از مطالعه اطلاعات مربوط به زمان و شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس سوالاتی در خصوص بهترین کشور برای اعزام مطرح کرده و دغدغه هایی در این خصوص دارند. لازم به ذکر است که ایران در کلیه کشورهای خارجی مدرسه نداشته و معلمان یا کارشناسان آموزشی و مالی تنها مجاز به حضور در مناطق دارای مدرسه ایرانی می باشند.
لیست بهترین کشورها برای اعزام معلم به خارج از کشور شامل مواردی مانند ترکیه، امارات، روسیه، اتریش و آلمان می شود. افرادی که تمایل به حضور در کشور مسلمان نشین دارند، باید ترکیه یا عراق را انتخاب کنند. اتریش و آلمان جزو کشورهای پیشرفته به حساب آمده و حضور در آن مناطق منجر به بهره مندی از خدمات رفاهی ویژه خواهد شد. در ادامه لیستی از بهترین کشورها برای اعزام معلم به خارج از کشور آمده است.
بهترین کشور ها برای اعزام معلم به خارج از کشور | ||
اتریش | کویت | هندوستان |
آلمان | آذربایجان | پاکستان |
ایتالیا | ترکیه | ارمنستان |
دانمارک | امارات | گرجستان |
قطر | عمان | روسیه |
در خصوص اعزام معلمان به خارج کشور، باید توضیح داد که معلمان بر اساس نیاز مدارس ایرانی خارج از کشور به نقاط مختلف جهان اعزام شده و برای مثال امکان دارد مرکز آموزشی واقع شده در یک کشور، در یک سال نیاز به نیروی انسانی جدید نداشته باشد. همچنین باید اشاره کرد که مدارس پایه های تحصیلی متنوع دبستان، متوسطه اول و دوم دارند که احتمال دارد مدارس جمهوری اسلامی در یک کشور خاص، تنها به معلمان یک مقطع مانند ابتدایی نیاز پیدا کنند.
افراد در صورت تمایل می توانند یک کشور خارجی ارزان را مورد انتخاب قرار داده که هزینه زندگی در آن منطقه کمتر باشد. با این کار افراد دچار مشکلات مالی نشده و می توانند مبلغ بیشتری را پس انداز نمایند. توصیه می شود اشخاص برای کسب اطلاعات در خصوص بهترین کشور، میزان حقوق دریافتی پس از اعزام به آن منطقه را نیز بررسی کرده تا موفق به انتخاب محلی مناسب گردند. در حال حاضر اطلاعاتی در خصوص میزان حقوق دقیق در دسترس نبوده و باید منتظر انتشار شیوه نامه اعزام سال 1403 برای بررسی لیست نیروهای مورد نیاز و کشورهای محل ماموریت ماند.
اخذ روادید بلند مدت یا کارت اقامت برای معلمین اعزامی
در خصوص نحوه اخذ روادید بلند مدت یا کارت اقامت برای معلمین اعزامی باید توضیح داد که معلمان واجد شرایط از گذرنامه خدمتی بهره مند خواهند شد. این گذرنامه تا حدودی به پاسپورت دیپلماتیک شباهت داشته، اما نوع دیپلماتیک به سیاستمدارن اعطا شده و نوع خدمتی در اختیار مامورین نهادها و دستگاه های دولتی قرار می گیرد.
متقاضیان تدریس در خارج از کشور ابتدا باید زمان و شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس را بررسی کرده و سپس در امتحان شرکت نمایند. پس از کسب قبولی در امتحان کتبی و مصاحبه، افراد به وزارت خارجه معرفی شده و سپس وزارت از سرکنسولگری یا سفارتخانه ایران در کشور مقصد خواسته تا مراحل گرفتن ویزا را طی کند.
نمایندگی رسمی یا کنسولی ایران در خارج از کشور، برای وزارت خارجه کشور مربوطه نامه فرستاده و از طریق ارسال یادداشت رسمی، درخواست دریافت مجوزهای اقامت برای اعزام معلمان به خارج کشور را مطرح می نماید. گاهی اوقات نامه رسمی برای پلیس مهاجرت یا گذرنامه مقصد فرستاده خواهد شد. در ادامه مجوزهای لازم برای اقامت هر معلم در محل ماموریت یا خدمت صادر شده و گذرنامه خدمتی نیز در اختیار قرار خواهد گرفت.
مزایا و معایب اعزام معلمان به خارج از کشور
پیش از ثبت نام در امتحان اعزام معلمان باید در خصوص مزایا و معایب این امر اطلاعاتی کسب کرد. زندگی در خارج از کشور به مدت دو سال برای برخی از افراد پیچیده و ناخوشایند بوده که در ادامه به شرح مزایا و معایب اعزام معلمان به خارج از کشور پرداخته شده است. افراد پس از مطالعه جزئیات، می توانند یک تصمیم صحیح اتخاذ نمایند.
افراد با گذرنامه خدمتی وارد مقصد شده و می توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال را همراه خود ببرند. معلمان از حقوق ارزی بهره مند شده و می توانند بخشی از دریافتی ماهانه را پس انداز نمایند. در صورت خرید خودرو در خارج از کشور، به اشخاص پلاک متناسب با گذرنامه خدمتی اعطا شده که مزایایی در بر دارد. مراحل دریافت گذرنامه و مجوز اقامت توسط نمایندگی سیاسی یا کنسولی ایران طی شده و افراد نیاز به طی کردن مراحل پیچیده اخذ ویزا ندارند.
معلمان پس از حضور در خارج از کشور و تدریس، حقوق دریافت کرده و باید بخشی از حقوق را صرف اجاره منزل، خرید ماشین و تهیه لوازم ضروری نمایند. افراد امکان انجام فعالیتی غیر از تدریس را در مقصد نداشته زیرا با گذرنامه خدمتی اعزام شده و به عنوان مثال نمی توانند در یک زمان در یک مرکز خارجی نیز استخدام شوند. برقراری ارتباط با ایران و اخذ خدمات به علت تحریم ها تا حدودی پیچیده بوده و برای مثال در صورت لزوم نمی توان به راحتی از خویشاوندان ساکن ایران پول قرض گرفت. به افراد دارای بیماری های خاص به طور کلی اجازه اعزام داده نشده و همچنین خانم ها در صورت ازدواج با همسر غیر فرهنگی به خارج از کشور نخواهند شد.
افرادی که به خویشاوندان وابستگی داشته و برای مثال مادر یا پدر آنان بیمار است نباید در طرح اعزام معلمان به خارج کشور ثبت نام کنند، زیرا تنها امکان همراه بردن همسر و فرزندان تحت تکفل فراهم می باشد. افراد باید شرایط آزمون اعزام معلم به مدارس را دارا بوده و در امتحان کتبی و مصاحبه شرکت کنند، که بسیاری از متقاضیان موفق به کسب امتیازات کافی نمی شوند. بنابراین بهره مندی از مزیت اعزام سخت بوده و هر شخصی گذرنامه خدماتی دریافت نخواهد کرد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل اعزام معلمان به خارج کشور همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با اعزام معلمان به خارج کشور مطلع شوند.