برای مشاوره دریافت ویزای چین
برای مشاوره دریافت ویزای چین
کشور چین به عنوان یکی از قدرتمندترین و پیشرفته ترین کشورهای جهان، هر ساله مقصد بسیاری از گردشگران، تاجران و مهاجران در سر تا سر جهان می باشد. در کشور ما نیز افراد زیادی به دلایل مختلفی همچون بازدید از جاذبه های توریستی، موقعیت های کاری و شغلی مناسب، تحصیل، درمان و اقامت دائم وارد این کشور می شوند. با این وجود، ایرانیان مانند بسیاری از مردم سایر کشورهای جهان، برای ورود به چین نیازمند دریافت ویزا هستند. البته در یک سری از موارد خاص و محدود، همچون سفرهای دیپلماتیک، دریافت این ویزا الزامی نبوده و تنها ارائه پاسپورت کفایت می کند.
در سایر موارد می بایست متقاضیان ورود به این کشور با توجه به شرایط تعیین شده، مدارک لازم برای دریافت ویزای چین را به سفارت خانه آن در کشور ایران تحویل دهند. گفتنی است که عوامل مختلفی از قبیل فوری یا عادی، و سینگل یا مالتیپل بودن ویزاها در قیمت و نحوه دریافت انواع ویزای چین برای ایرانیان تاثیر گذار است. در این مقاله با ذکر جزئیات به تمامی قوانین مربوط به موارد مذکور پرداخته خواهد شد.
انواع ویزای چین
ویزای کشور چین به 4 نوع اصلی اعم از ویزای دیپلماتیک، ویزای حسن نیت، ویزای خدماتی و ویزای معمولی تقسیم بندی می شود. ویزای معمولی خود 12 نوع دارد که هر کدام برای هدفی خاص در نظر گرفته شده اند. انواع اصلی ویزای چین به افرادی داده می شود که جزء یکی از دسته های زیر باشند:
ویزای دیپلماتیک: ویژه مسئولان و مقامات دولتی خارجی است که برای انجام ماموریت های رسمی وارد کشور چین می شوند.
ویزای حسن نیت: به سفرای سازمان ملل و افرادی که در سفرهای رسمی وارد این کشور می شوند، داده می شوند.
ویزای خدماتی: مخصوص شهروندان کشورهای خارجی است که با هدف انجام امور غیر دیپلماتیک به کشور چین سفر می کنند.
ویزای معمولی: به افرادی داده می شود که برای انجام اموری همچون تحصیل، کار، تجارت، گردشگری، اقامت دائم، ترانزیت و ... وارد این کشور می شوند.
برای آشنایی بیشتر، در زیر انواع ویزای معمولی چین توضیح داده شده است.
افرادی که از طرف یکی از دانشگاه های چین پذیرفته شده اند، بایستی جهت تحصیل در این دانشگاه ها یا موسسات معتبر علمی حتما ویزای تحصیل در چین را دریافت کنند. این ویزا به دو نوع ویزای کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی می شود. گفتنی است که دارندگان ویزای تحصیلی اجازه کار در این کشور را نداشته و اگر فردی قبلا ویزای کاری دریافت کرده باشد مجاز به اخذ ویزای تحصیلی نخواهد بود.
علاوه بر این، ویزای تحصیلی چین تنها 90 روز اعتبار دارد و پس از آن فاقد اعتبار خواهد بود. اگر مدت تحصیل بیشتر از 6 ماه باشد، بایستی ویزای تحصیلی x1 دریافت شود و دوره های تحصیلی کمتر از 6 ماه نیازمند ویزای X2 می باشند.
نرخ بیکاری در کشور چین پائین است و تمامی کارخانه ها، شرکت ها، موسسات و شغل های مختلف توسط مردم بومی این کشور اداره می شوند. به همین دلیل اگر کسی قصد اخذ ویزای کاری چین را داشته باشد، باید از طرف یک کارفرما یا موسسه معتبر، پیشنهاد کاری دریافت نماید.
در این صورت، اگر شخص از سایر شرایط نیز برخوردار باشد، برای او ویزای کار در چین که ویزای Z نام دارد با اعتبار 30 روز صادر خواهد شد. اگر در مدت این سی روز، با کارفرمای مربوطه قرارداد بسته شود، می توان مدت آن را تمدید کرد و اجازه اقامت را از مقامات امنیت عمومی این کشور دریافت نمود.
با توجه به موقعیت مناسب تجاری در چین، افراد بسیاری علاقه مند به فعالیت تجاری و سرمایه گذاری در چین هستند. دولتمردان چین برای بالا بردن میزان سرمایه گذاری در کشور خود، چند نوع ویزای تجاری را تعیین کرده اند که مدت اعتبار هر کدام از آن ها متفاوت است.
به عنوان مثال، اگر شخصی برای اولین بار قصد اخذ ویزای تجاری چین را داشته باشد، ویزای او شبیه ویزای توریستی خواهد بود. در حالی که برای ویزاهای چند بار ورود، نیاز به تمکن مالی بالاتر و مدت اقامت طولانی تر خواهد بود. ویزای مولتی دارای اعتبار یک ساله است و برای دریافت آن باید حداقل تجربه دریافت 5 ویزای تجاری یک بار ورود داشت.
یکی از ویزاهای کوتاه مدت چین، ویزای خصوصی است. این ویزا به منظور دیدار اعضای خانواده که در کشور چین مشغول به کار یا تحصیل هستند صادر می شود. البته برای دریافت آن باید حتما مدارک مربوط به خویشاوندی ارائه شود. مدت اقامت مجاز در ویزای خصوصی چین 30 تا 90 روز است و به دارندگان آن حق چند بار ورود داده خواهد شد. همچنین، اگر شخصی دارای پاسپورت آمریکا باشد، برای او ویزای 10 ساله صادر می شود.
با توجه به آنکه کشور چین از نظر پزشکی در موقعیت خوبی قرار دارد، افراد زیادی برای انجام فرایندهای درمانی به این کشور سفر می کنند. گفتنی است که اخذ ویزای درمانی چین تنها در صورتی امکانپذیر است که شرایط درمان از نظر علم پزشکی در کشور مبدا وجود نداشته باشد.
برای این منظور لازم است که یک کمیسیون پزشکی در کشور مبدا برگزار و تاییدیه لزوم مراجعه به چین جهت انجام درمان صادر شود. البته برای ویزای درمان می بایست از طریق ویزای توریستی چین (L) اقدام کرد و مدت اعتبار این ویزا از زمان صدور، 90 روز خواهد بود.
مسافرانی که مقصد آن ها کشورهای دیگری است و برای 24 ساعت مجبور به توقف در چین می باشند، نیازی به ویزای ترانزیت چین ندارند. اما مسافران تبعه برخی از کشورها در صورت خروج از فرودگاه این کشور، باید حتما ویزای چین را داشته باشند. همچنین، برای افرادی که قصد سفر با کشتی از کشور چین به یک کشور دیگر را دارند، داشتن ویزای ترانزیتی الزامی است.
اگر شخصی قصد زندگی یا اقامت دائم در کشور چین را داشته باشد، بایستی حتما از ویزای دائم برخوردار باشد. مدت این ویزا نامحدود بوده و به شخص دارنده آن اجازه بهره مندی از حقوق اجتماعی و شهروندی را می دهد.
ویزای غیر تجاری: برای شرکت در سمینارها و همایش ها، بازدید از نمایشگاه ها، اقامت کوتاه مدت غیر تجاری صادر می شود.
ویزای روزنامه نگاری: ویژه روزنامه نگاران خارج از کشور چین است که فعالیت های طولانی مدت در این کشور دارند.
ویزای پیوست خانواده: برای بازدید خویشاوندان درجه یک با مدت اعتبار آن 180 روز است.
ویزای استعداد های حرفه ای: مناسب اشخاص دارای مهارت های سطح بالا، نخبه گان و استعدادهای درخشان بوده و مدت مجاز هر بار اقامت 180 روز است.
ویزای چین برای ایرانیان
دلایل زیادی می تواند باعث شود که ایرانی ها نسبت به سفر، اقامت یا مهاجرت به چین علاقه نشان دهند. این کشور که بزرگترین کشور آسیایی است، نقش اساسی را در اقتصاد جهان بازی می کند و در حال حاضر بزرگترین صادرکننده کالا در دنیا و دومین وارد کننده بزرگ جهان محسوب می شود.
در کنار این مورد، نظم بسیار خوب کاری، شگفتی های تاریخی و طبیعی، شهرهای پیشرفته و زیبا، دانشگاه های سطح بالا، هزینه نسبتا پایین زندگی در چین، فرصت های کاری خوب و چندین عامل دیگر باعث افزایش استقبال ایرانی ها برای ورود به چین شده است.
البته ورود ایرانیان به این کشور مانند بسیاری از کشورهای دیگر بدون اخذ ویزا مجاز نخواهد بود و افرادی که ویزای چین را داشته باشند، بسته به نوع آن می توانند در مدت های زمانی متفاوتی اقامت داشته باشند. البته در یک سری شرایط خاص همچون داشتن پاسپورت دیپلماتیک و یا خدماتی، این امکان وجود دارد که بدون ویزا وارد چین شد.
همچنین دارندگان کارت اقامت چین یا همان گرین کارت نیز نیازی به ارائه ویزا برای ورود به این کشور ندارند. در سایر موارد برخورداری از ویزا الزامی بوده و بدون آن هرگز امکان ورود قانونی به چین وجود نخواهد داشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزامتریک آلمان می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
شرایط دریافت ویزای چین
مسلما برخورداری از شرایط دریافت ویزای چین جهت موافقت با آن ضروری است، در غیر این صورت درخواست ویزا رد خواهد شد. به عنوان مثال، قانون چین به آن دسته از افرادی که قبلا وارد این کشور شده، اما قوانین ویزای آن را رعایت نکرده باشند، ویزا نمی دهد.
این تنها یکی از شرایط اخذ ویزای چین بود و علاقه مندان به مهاجرت یا اقامت در چین بایستی حتما بایستی از موارد زیر برخوردار باشند.
مشخص کردن علت دقیق سفر یه چین یا اقامت دائم و موقت
داشتن پاسپورت معتبر
نداشتن سوء پیشینه کیفری یا پرونده جزائی در حال اجرا در دادگاه
ارائه مدارک مربوط به گواهی تمکن مالی
عدم ارائه مشخصات درست و واقعی
حساس نبودن دلیل ورود
تمام نشدن تعداد ورود و خروج های باطل و مجاز
پاسپورت مخدوش یا جعلی نباشد
داشتن تمکن مالی کافی
انجام تست کرونا
مدت زمان لازم برای پردازش شرایط ویزا در حالت عادی 5 روز طول می کشد و در صورتی که مدارک مشکلی نداشته باشند، ویزا پس از این مدت صادر خواهد شد. چنانچه شخصی قصد اخذ ویزای فوری داشته باشد، می توان از خدمات سرویس اکسپرس و راش استفاده کرد. البته این هزینه خدمات بالاتر از حالت معمول بوده و ویزا سریع تر صادر می شود.
سفر و مهاجرت به بسیاری از کشورهای خارجی، مستلزم دریافت ویزای کشور مقصد می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت ویزا عراق مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای چین
بسته به هدف ورود به چین، مدارک لازم برای دریافت ویزای این کشور نیز متفاوت خواهد بود. متقاضیان بایستی ضمن تهیه این مدارک، برای ارائه آن ها به سفارت یا کنسول گری چین در تهران مراجعه کنند. مدارک کلی و ثابت جهت درخواست ویزای این کشور عبارتند از:
گرفتن پاسپورت معتبر با مدت اعتبار حداقل 6 ماه و یک صفحه خالی
تکمیل فرم درخواست ویزای چین (V۲۰۱۱A) و ارائه آن ( ایرانیان مقیم کشورهای دیگر و یا آن های که فرد همراه شان دارای گذرنامه مشابهی است، بایستی فرم درخواست ویزای تکمیلی یعنی فرم V۲۰۱۱B را نیز پر کنند).
عکس پرسنلی رنگی جدید با زمینه سفید بدون رتوش
اصل و کپی صفحات شناسنامه (اگر ویزا برای ملاقات اعضای خانواده باشد، ارائه کپی صفحات شناسنامه آن ها نیز الزامی است)
اصل و کپی کارت ملی
دعوت نامه ( ویژه افرادی است که از سوی یک شرکت یا کارفرما دعوت و پذیرش شده اند)
گواهی تمکن مالی با حداقل موجودی 35 میلیون تومان ( مهر و امضای بانک زیر این گواهی ضروری است)
نکته 1: متقاضیانی که قصد اخذ ویزای توریستی دارند، بایستی علاوه بر مدارک فوق الذکر مدارکی همچون نامه رزرو هتل یا اقامتگاه، بلیط رفت و برگشت، اطلاعات فرد دعوت کننده برای سفر، گواهی عدم سوء پیشینه و در صورت نیاز نامه اشتغال به کار در سربرگ شرکت یا درخواست کارفرما را نیز ارائه دهند.
نکته2: ارائه مدارک پزشکی و مستندات مربوط به بیماری برای متقاضیان ویزای درمان الزامی است.
نکته 3: متقاضیان ویزای تحصیلی باید مدارک مربوط به پذیرش در دانشگاه های چین را به همراه مدارک تحصیلات گذرانده شده را تحویل دهند.
به طور کلی 80 کشور از سراسر جهان بدون ویزا امکان سفر به قطر را دارند، اما ایرانیان برای ورود به این کشور باید به طور قانونی ویزای این کشور را دریافت کرده باشند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
قیمت ویزای چین
عوامل مختلفی بر قیمت ویزای چین تاثیر گذار است و نمی توان یک مقدار واحد برای آن عنوان کرد. به عنوان مثال، عادی یا فوری بودن صدور ویزا و یا مواردی همچون سینگل یا مالتیپل بودن می تواند باعث کاهش یا افزایش هزینه ویزا شوند. به طبع ویزا های عادی و سینگل ارزان تر از ویزای فوری و مالتیپل است.
عوامل دیگری که در هزینه ویزای چین تغییر ایجاد می کنند، تعداد ورود و نوع ویزا می باشد. به عنوان مثال، قیمت ویزای توریستی بر حسب تعداد ورود به شرح زیر است.
ویزای یک بار ورود: 40 دلار آمریکا
ویزای دو بار ورود: 60 دلار آمریکا
ویزای چند بار ورود برای 6 ماه: 80 دلار آمریکا
ویزای چند بار ورود برای 12 ماه: 120 دلار آمریکا
گفتنی است که ویزای تجاری چین نیازمند هزینه بیشتری است. به این ترتیب که هزینه ویزای یک بار ورود 190 دلار و ویزای فوری 220 دلار می باشد. البته تمامی قیمت های ذکر شده ممکن است دچار نوسان شوند و لازم است که برای اطلاع دقیق به سفارت چین مراجعه شود.
متقاضیان برای ورود به کشور امارات و شهر دبی باید نسبت به اخذ ویزا اقدام نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت ویزای دبی مقاله زیر را مطالعه کنید.
نحوه اخذ ویزای چین
همانطور که اشاره شد، برای درخواست صدور ویزای چین بایستی به سفارت خانه یا کنسول گری چین در ایران مراجعه شود. اما قبل از آن باید دید که آیا برای ورود به این کشور نیاز به ویزا است یا خیر؟ البته برای ایرانیان تنها در یک مورد، اخذ ویزا ضرورتی ندارد که در بالا به آن اشاره شد.
لازم به ذکر است برای درخواست ویزا هم می توان از طریق مراجعه به سفارت اقدام کرد، هم آژانس های مسافرتی. در هر صورت باید نوع ویزا را متناسب با هدف ورود به کشور چین مشخص و سپس مراحل ذکر شده در زیر را طی نمود.
تکمیل فرم درخواست ویزا
ارائه پاسپورت و مدارک مرتبط با نوع درخواست ویزا
مراجعه به سفارت چین
حضور برای مصاحبه در صورت میاز
صدور ویزا ( صدور ویزای عادی حدود 2 هفته، ویزای فوری 6 روز و ویزای 3 روز زمان می برد)
نکته: برای پیشگیری از ریجکت ویزا، توصیه می شود که فرم درخواست با دقت تکمیل شده و از ارائه هر گونه مدرک جعلی خودداری گردد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزا کارت می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر گرفتن ویزای چین همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با قیمت ویزای چین مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. باید جهت پیگیری درخواستتون جهت دریافت ویزای چین اقدام کنین.