برای مشاوره دریافت ویزای ترکیه
برای مشاوره دریافت ویزای ترکیه
ترکیه، این کشور نه چندان بزرگ بواسطه موقعیت مکانی و پتانسیل های بسیار زیادی که دارد، توانسته است مهاجران زیادی را از سراسر دنیا به ویژه کشور ما به خود جلب کند. مزایای بزرگی همچون نزدیکی، آب و هوای خوب و پاکیزه، هزینه کم تر برای مهاجرت، اقامت ارزانتر نسبت به بسیاری از کشورهای هم سطح، ارتباط آسان تر با کشورهای اروپایی، اقتصاد مناسب و غیره، درخواست برای اخذ ویزای ترکیه از سوی ایرانیان را به طرز چشمگیری افزایش داده است.
در این بین، مدارک، شرایط، هزینه و نحوه اخذ انواع ویزای ترکیه از مهم ترین مسائلی است که علاقه مندان باید در مورد آن آگاهی داشته باشند. چرا که در برخی از موارد همچون سفرهای گردشگری اصلا نیازی به اخذ ویزای ترکیه برای ایرانیان نیست، اما در مواردی دیگر دریافت آن الزامی می باشد. در ادامه جزئیات موارد ذکر شده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انواع ویزای ترکیه
سفر به ترکیه به دلایل مختلفی ممکن است صورت گیرد و بر همین اساس نوع ویزاها هم متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، برخی از افراد تنها به قصد تفریح و دیدن جاذبه های گردشگری، سفری کوتاه مدت به این کشور دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است برای اقامت دائم یا اهداف کاری یا تحصیل و اسکان در خوابگاه دانشجویی در ترکیه و یا تجارت وارد آن شوند. به طبع هر کدام از این موارد ویزای خاص خود را می طلبد. در ادامه انواع این ویزاها ذکر شده است.
برای ایرانیانی که می خواهند یکی از کشورهای نیمه مدرن را از نزدیک ببیند و در عین حال یک سفر ارزان و آسان داشته باشند، کشور ترکیه یکی از بهترین گزینه ها است. این کشور آنقدر جاذبه طبیعی، تاریخی، فرهنگی، علمی و بازارهای متنوع برای خرید دارد که یک مقصد عالی برای یک سفر خاطره انگیز است.
نکته بسیار مثبت در این خصوص آن است که برای ورود گردشگران ایرانی، نیازی به اخذ ویزای توریستی ترکیه نبوده و مسافران تنها باید از پاسپورت معتبر برخوردار باشند. البته حداکثر مدت اقامت توریستی در این کشور 3 ماه است و پاسپورت نیز باید دارای حداقل 6 ماه اعتبار باشد. این قانون برای گردشگران ترکیه ای که قصد سفر به ایران را دارند نیز صدق می کند.
با توجه به موقعیت اقتصادی نسبتا خوب در ترکیه، ورود به این کشور برای اهداف تجاری و شغلی زیاد است. برای چنین مواردی، اخذ ویزای کاری ترکیه ضروری است و بدون آن امکان فعالیت های تجاری یا شغلی وجود ندارد. به طور کلی چند نوع ویزای کاری وجود دارد که عبارتند از:
ویزای کار موقت یکساله: ویژه افرادی است که یک پیشنهاد کاری را از جانب یک کارفرمای معتبر دریافت کرده و پس از امضای قرارداد، قصد دارند برای اولین بار جهت انجام امور کاری به ترکیه سفر کنند.
ویزای کار دائم: تنها به افردی تعلق می گیرد که بیش از 8 سال سابقه کار در ترکیه داشته و بواسطه ویزای اقامت یکساله، مجاز به اقامت دائم هستند. این افراد در صورت داشتن شرایط لازم می توانند تابعیت ترکیه را نیز دریافت نمایند.
ویزای کار مستقل: مناسب افرادی است که قصد دارند تا شغل یا کسب و کار مستقلی در کشور ترکیه راه اندازی کنند و 5 سال سابقه کار دارند.
ویزای کارت فیروزه ای: به افرادی که از دانش و تحصیلات بالایی برخوردار بوده و با داشتن کار دائم مفید، توانسته اند در بهبود اقتصاد ترکیه اثر گذار باشند، تعلق می گیرد.
ویزای کار ویژه: مختص به دارندگان سرمایه های کلان، کارشناسان و یا تحصیل کردگان عالی رتبه، سرمایه گذاران حوزه فناوری، اتباع قبرس شمالی و کسانی است که اجداد ترک دارند. همچنین، شهروندان اروپایی، شهروندان ترک ازدواج کرده و پناهجویان واجد شرایط نیز این ویزا را می توانند دریافت کنند.
ویزای کار موقت: ویژه افراد شناخته شده در حوزه ورزش و هنر که قصد فعالیت کوتاه مدت دارند می باشد.
نکته: افرادی که مدت ویزای کاری آن ها یک سال است، در صورتی که در همان شرکت یا محل قبلی کار خود را ادامه دهند می توانند ویزای خود را تا دو سال دیگر تمدید کنند.
تحصیل در ترکیه برای افراد واجد شرایط در مدارس و تمام مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری امکانپذیر است. برای این منظور، دریافت ویزای تحصیلی ترکیه از طریق مراجعه به سفارت ترکیه در ایران الزامی است. انواع ویزای تحصیلی ترکیه عبارتند از: ویزای کارآموزی (internship)، دوره های کارآموزی ERASMUS، دوره های کارآموزی AISEC، دوره های زبان، دوره های آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی، و دوره های تحقیقاتی.
گفتنی است که اغلب کلاس های آموزشی ترکیه به زبان ترکی برگزار می شود، اما برخی از دانشگاه های معتبر به زبان انگلیسی آموزش می دهند. آزمون sat ترکیه نیز به زبان انگلیسی برگزار خواهد شد. به طور کلی، برای قبولی در دانشگاه ها، شرکت در آزمون ورودی و قبولی در آن الزامی است.
با توجه به آن که کشور ترکیه به عنوان دروازه ورود به اروپا محسوب می شود و دارای راه ارتباطی با بسیاری از کشورهای دنیا است، بسیاری از ایرانیان برای رسیدن به کشورهای دیگر وارد آن می شوند. برای این منظور، لازم است که ویزای ترانزیت ترکیه اخذ شود تا بتوان یک شب در ترکیه اقامت داشت و به کشورهای دیگر سفر کرد.
سیستم درمانی و علم پزشکی خوب کشور ترکیه می تواند دلیل مهمی برای مراجعه به این کشور جهت انجام امور درمانی باشد. برای این منظور، لازم است که ویزای درمانی ترکیه اخذ شود. این ویزا برای 30 یا 90 روز در یک دوره 180 روزه اعتبار دارد و اگر بیشتر از این طول بکشد، بایستی با مراجعه به سفارت آن را تمدید نمود.
ترکیه از جمله کشورهای است که به 78 کشور بدون صدور ویزا اجازه ورود می دهد. کشور ما نیز در میان این لیست قرار دارد و ایرانیان می توانند برای سه بازه زمانی 30، 60 یا 90 روزه تنها از طریق یک پاسپورت یا کارت شناسایی به ترکیه سفر کنند.
لازم به ذکر است که سفر بدون ویزا تنها دو بار در سال و نهایتا در دو دوره 90 روزه به این کشور مجاز است. در سایر موارد چنین موردی صدق نمی کند و گرفتن ویزای ترکیه برای ایرانیان الزامی خواهد بود.
شرایط دریافت ویزای ترکیه
کشور ترکیه همانند تمام کشورهای دنیا، برای صدور ویزای خود شرایط خاصی را تعیین کرده است که تخطی از آن ها به منزله حتک قوانین این کشور بوده و اجازه ورود به شخص داده نمی شود. یکی از مهم ترین این شرایط آن است که مدت اعتبار پاسپورت بیشتر از مدت زمان اقامت در ترکیه باشد. این یک قانون کلی است، اما برای هر کدام از انواع ویزاها شرایط جزئی دیگری وجود دارد که به شرح زیر می باشند.
افرادی که قصد اخذ ویزای کاری ترکیه را از طریق یک دعوت نامه شغلی دارند، بایستی مدارک و رزومه خود را برای کارفرما ارسال کنند. در صورت تایید، شخص متقاضی نهایتا تا 180 روز فرصت دارد تا به کشور مربوطه سفر کند.
اگر اقامت بیش از 90 روز باشد، لازم است ویزای بلند مدت گرفته شود و در صورت لزوم با مراجعه به وزارت اجتماعی این کشور، مدت ویزا را تمدید کرد.
گرچه برای سفرهای توریستی ویزا صادر نمی شود، اما اقامت بیش از 90 روز در کشور ترکیه در موارد توریستی غیر قانونی است و شخص باید قبل از اتمام مدت انقضا، به کشور خود بازگردد.
برای دریافت ویزای ترکیه لازم است که به نزدیکترین سفارت و کنسولگری ترکیه مراجعه شود.
حضور برای مصاحبه جهت اخذ ویزا در سفارت ترکیه الزامی است.
به دو شکل آنلاین و یا حضوری می توان برای دریافت ویزا درخواست داد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای ترکیه
با توجه به آنکه ویزای ترکیه انواع مختلفی دارد، مدارک لازم جهت اخذ آن نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، مدارک ویزای تحصیلی نمی تواند با مدارک ویزای کاری یا درمانی کاملا یکسان باشد. با این حال به طور کلی برای همه انواع ویزای ترکیه داشتن یک سری مدارک الزامی است که در زیر به آن ها اشاره شده است.
داشتن پاسپورت دارای اعتبار
بیمه مسافرتی دارای مدت به اندازه تمام مدت اقامت
گواهی تمکن مالی در کشور ترکیه
گواهی مربوط به اجاره مسکن یا محل اقامت
گواهی عدم سوء پیشینه
دو قطعه عکس جدید پرسنلی با زمینه سفید
برای افرادی که قصد دریافت ویزای تحصیل در ترکیه را دارند، داشتن مدارکی از قبیل، ارائه نامه پذیرش از سوی موسسه، مدرسه یا دانشگاه پذیرنده و خرید بلیط رفت و برگشت الزامی است.
در مورد ویزای کاری نیز ارائه گواهی تاییدیه اجازه کار در کشور، ارائه نامه نشان دهنده سوابق کاری، مدارک تحصیلی ترجمه شده به انگلیسی، و بلیط رفت و برگشت اجباری است.
مدارک ویزای درمانی نیز علاوه بر مدارک اصلی ویزا، داشتن حداقل دو صفحه خالی در پاسپورت، کپی رنگی از پاسپورت دارای اعتبار، دعوت نامه از سوی درمان پزشکی کشور ترکیه، ارائه نامه پوششی، گزارش های پزشکی مربوط به بیمار لازم است.
قیمت ویزای ترکیه
قیمت ویزای ترکیه بسته به نوع آن متغیر است. به عنوان مثال، برای ویزای کاری می بایست علاوه بر صرف هزینه صدور ویزای اقامت موقت، بایستی هزینه مجوز ویزای کاری نیز پرداخته شود. در این مورد افراد باید ابتدا از طریق سایت های کاریابی در ترکیه، کار را پیدا کرده و از کارفرمای خود پیشنهاد شغلی دریافت کند و سپس برای دریافت ویزای کاری اقدام نماید. علاوه بر این، هزینه ویزاها بر حسب تعداد ورود به کشور ترکیه نیز متفاوت بوده و هر چه مدت اقامت طولانی تر باشد، باید هزینه بیشتری واریز شود. معیار هزینه ویزای ترکیه بر اساس یورو بوده، و لیبل دار یا الکترونیکی بودن آن، در میزان هزیته تاثیر می گذارند. برای مثال:
ویزای الکترونیکی 14 تا 71 یورو
ویزای لیبل دارد یک بار ورود 55 یورو
ویزای لیبل دو بار ورود 110 یورو
ویزای لیبل دار چند بار ورود 180 یورو است.
همچنین، افرادی که قصد تهیه ویزای مهاجرت کاری به ترکیه را دارند، بایستی مبلغی را متناسب با نوع مجوز کار و مدت اعتبار آن پرداخت کنند. برای مثال، هزینه مجوز کار موقت حدود 120 یورو و مجوز کار دائم و مستقل 1190 یورو می باشد. مبالغ مربوطه ممکن است تغییر کنند و بهتر است افراد متقاضی برای اطلاع دقیق به مراکز یا ادارات مربوطه مراجعه نمایند.
نحوه اخذ ویزای ترکیه
به طور معمول مراحل گرفتن پاسپورت و ویزا برای تمام کشورها یک روند مشابه دارد. نحوه اخذ ویزای ترکیه نیز مستلزم انجام یک سری مراحل ثابت است. با این وجود، برخی از ویزاها مثل ویزای کاری، تحصیلی و درمانی، نیازمند انجام چند مرحله دیگر نیز باشد.
نکته دیگر آنکه دریافت ویزای ترکیه به دو صورت آنلاین و حضوری امکانپذیر است. البته ویزای الکترونیکی تنها برای موارد گردشگری و تجاری قابل دریافت است و برای سایر انواع ویزاها می بایست به صورت حضوری به سفارت خانه ها یا کنسول گری ها مراجعه شود.
در روش الکترونیکی لازم است که از طریق سایت Turkey-visa-online.org اقدام شود. این شیوه بسیار سریع و آسان است. پس از انجام فرایند ابتدایی، نوبه به پرداخت هزینه می رسد و با اتمام همه مراحل، eVisa برای ایمیل شخص ارسال می شود.
برای دریافت ویزای حضوری نیز توصیه می شود که حداقل از 30 روز قبل اقدام شود تا ویزا بموقع حاضر شود. نحوه اخذ ویزای ترکیه در این روش نیز به صورت زیر است.
مشخص کردن نوع ویزا
مراجعه به سفارت خانه کشور ترکیه در تهران، یا کنسول گری مشهد، تبریز و ارومیه
پر کردن فرم ویزا
مشخص شدن وقت مصاحبه و حضورت بموقع برای ان
ارائه مدارک به سفارت خانه
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر گرفتن ویزای ترکیه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با قیمت ویزای ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. باید از سفارت استعلام بگیرین.