برای مشاوره نحوه دریافت ویزای خانوادگی آمریکا
برای مشاوره نحوه دریافت ویزای خانوادگی آمریکا
شهروندان یا افراد مقیم دائم کشور آمریکا اجازه درخواست ویزا برای بستگان و خانواده غیر آمریکایی خود را داشته اما باید به قوانین احترام گذاشته و مدارک دال بر رابطه خویشاوندی را ارائه دهند، سوال آنان این است که نحوه دریافت انواع روادیدهای خانوادگی چه بوده و شرایط مورد نیاز چه می باشد؟ بررسی انواع ویزای ظرفیت محدود و ظرفیت نامحدود کمک کننده بوده و کسب اطلاعات در خصوص هزینه ها و مدت زمان صدور، پیش از اقدام برای ثبت درخواست الزامی است.
ویزای خانوادگی آمریکا به بستگان درجه یک مانند همسر و فرزندان وابسته شهروندان واجد شرایط تعلق گرفته اما امکان دریافت آن برای بستگان دورتر و غیر وابسته نیز وجود دارد. در این مقاله انواع ویزای خانوادگی آمریکا معرفی شده و شرایط و مدارک لازم نیز شرح داده شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مطلب با مراحل و نحوه اخذ روادید آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص مدت زمان اعتبار و دلایل ریجکتی کسب می نمایند.
ویزای خانوادگی آمریکا چیست؟
دریافت ویزا برای بستگان و خویشاوندان اقامت در خارج از کشور را دلچسب تر کرده و مهاجران بسیاری از مشکل دوری از خانواده رنج می برند. اغلب کشورهای خارجی از جمله آمریکا راه حل هایی برای این مشکلات داشته و اجازه دریافت روادید برای خانواده نزدیک مانند همسر و فرزندان را به شهروندان خود خواهند داد. در جواب این پرسش که ویزای خانوادگی آمریکا چیست؟ باید شرح داد روادید خانوادگی به بستگان افرادی اعطا شده که شهروند یا مقیم دائم آمریکا به حساب می آیند.
این روادید انواع مختلفی از جمله Family Preference Immigration Visa به اختصار F و Immediate Relative به اختصار IR دارد. نوع IR مخصوص خانواده درجه یک و وابسته است، اما نوع F که دیرتر صادر می شود، به غیر وابستگان مانند فرزند بالای 21 سال تعلق می گیرد. شرایط و نحوه دریافت هریک از انواع ویزای خانوادگی آمریکا با یکدیگر تفاوت داشته، اما یکی از شرایط مشترک، اثبات برخورداری از رابطه خویشاوندی است.
افراد سوالاتی در خصوص نحوه اخذ ویزای خانوادگی آمریکا توسط افراد فاقد شهروندی یا گرین کارت پرسیده که باید توضیح داد شخص فاقد شهروندی، موفق به درخواست صدور IR یا F برای بستگان نمی شود. دارندگان گرین کارت اجازه درخواست صدور F2 را داشته، اما اشخاص فاقد شهروندی و اقامت می توانند درخواست روادید همراه برای همسر و فرزندان زیر 21 سال را با سفارت مطرح نمایند. در جواب این سوال که مدت اقامت با ویزای خویشاوندی چقدر است باید توضیح داد که مدت اعتبار روادید خانوادگی آمریکا 6 ماه بوده، اما با استفاده از این روادید، می توان به گرین کارت آمریکا دست یافت.
بنابراین شخص پس از دریافت روادید 6 ماه برای حضور در ایالات متحده فرصت داشته و باید پیش از انقضای اعتبار، گرین کارت خود را دریافت کند. دارندگان روادید CR که به ویزای ازدواج نیز مشهور می باشد، 6 الی 9 ماه پس از حضور در مقصد از گرین کارت موقت 2 ساله بهره مند می شوند. اعتبار گرین کارت برای سایر دارندگان ویزاهای خانوادگی 10 سال است و در ادامه می توان از شهروندی ایالات متحده بهره مند شد.
انواع ویزا خانوادگی آمریکا
متقاضیان ویزای خانوادگی آمریکا می بایست ابتدا وضعیت ارتباط خود با خویشاوندان را بررسی کرده و سپس درخواست یکی از روادید IR یا F را به ثبت برسانند. معمولا ویزای فوری برای بستگان درجه یک صادر شده، اما روادید محدود، برای خویشاوندان با رابطه دورتر صادر می شود. در ادامه انواع ویزا خانوادگی آمریکا معرفی شده است:
به این ویزا Immediate Relative گفته شده و به اختصار IR نامیده می شود که خود شامل انواع مختلف IR-1، IR-2، IR-3 ،IR-4 و IR-5 می گردد. برای صدور این ویزا محدودیت خاصی در طی 1 سال در نظر گرفته نشده و مدت زمان انتظار برای صدور آن نسبت به نوع Family Preference Immigration Visa کمتر است. تنها شهروندان آمریکا اجازه درخواست IR برای همسر و فرزندان زیر 21 را دارند، همچنین می توان برای فرزند خوانده یا والدین نیز روادید دریافت کرد.
به روادید Family Preference Immigration Visa به اختصار F گفته شده و این ویزا به فرزندان بالای 21 سال، فرزندان متاهل، خواهر و برادر شهروند آمریکا اعطا می شوند. اشخاص مقیم ایالات متحده اجازه درخواست روادید F برای همسر و فرزندان زیر 21 سال یا بالای 21 سال را دارند. صدور این روادید در سال محدویت خاصی داشته و از انواع مختلف آن باید به F1، F2A، F2B، F3 و F4 اشاره کرد.
به ویزای CR1 و CR2 روادید ازدواج نیز گفته می شود؛ زیرا همسر و فرزندان شهروندان آمریکایی موفق به دریافت آن ها می شوند. برای اخذ این روادید نیازی به رعایت این شرط که حداقل 2 سال از ازدواج شهروند با همسر خارجی خود گذشته باشد، نبوده اما طبق قوانین فرزندان همسر می بایست زیر 21 سال به حساب آیند.
شهروند آمریکا یا دارنده گرین کارت متقاضی ویزای خانوادگی آمریکا پس از آشنایی با نحوه دریافت و شرایط می بایست ثابت کند که توانایی لازم برای حمایت مالی از بستگان خود، تهیه خوراک و پوشاک و محل اسکان را دارد. وابستگان نیاز به مدرک زبان خارجه و بودجه مالی خاصی برای ورود به آمریکا ندارند؛ زیرا شهروند ایالات متحده اسپانسر و حامی آنان به شمار می رود.
شرایط دریافت ویزای خانوادگی آمریکا
شرایط دریافت ویزای خانوادگی آمریکا بر اساس نوع ارتباط خویشاوندی تعیین شده و به طور معمول قوانین درخواست روادید Immediate Relative با شرایط صدور Family Preference Immigration Visa تفاوت دارد. در ادامه لیست شرایط دریافت انواع مختلف روادید آمده و برای شهروندان ایالات متحده یا وابستگان قابل مطالعه می باشد:
ویزای IR-1 به همسر شهروندی اعطا شده که حداقل 2 سال از ازدواج او با شهروند ایالات متحده می گذرد. IR-2 به فرزندان مجرد زیر 21 سال شهروند تعلق گرفته که طبیعتا ارائه گواهی تولد و مدارک معتبر الزامی است. IR-3 مخصوص فرزند خوانده شهروند می باشد که خارج از مقصد بوده و IR-4 نیز به یتیمی تعلق گرفته که در حال حاضر در آمریکا بوده، اما آمریکایی نمی باشد و توسط یک آمریکایی به سرپرستی گرفته می شود.
IR-5 برای والدین شهروندان صادر شده اما متقاضی در حین ثبت درخواست، باید حداقل 21 ساله باشد. ارائه گواهی تولد یا ازدواج، داشتن تمکن مالی کافی برای حمایت از خانواده و برخورداری از آدرس معتبر جهت اثبات سکونت داشتن در ایالات متحده الزامی است. خانواده و بستگان می بایست حین ثبت درخواست خارج از ایالات متحده بوده، اما IR-4 به فرزند خوانده حاضر در آمریکا تعلق می گیرد.
ویزای F1 مخصوص فرزندان مجرد بالای 21 سال شهروندان است که در 1 سال مالی حداکثر 23400 ویزا از این نوع صادر می شود. ویزای F2A مخصوص همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال فرد دارای گرین کارت است، در حالی که F2B برای فرزند بزرگسال بالای 21 سال مقیم دائم ایالات متحده صادر می گردد.
لازم به ذکر است که جهت اخذ F2 برای همسر باید 2 سال از ازدواج گذشته باشد، سقف صدور F2 در سال مالی 114200 مورد بوده و اولویت با همسر و فرزندان زیر 21 سال است و 77 درصد ظرفیت به نوع F2A تعلق دارد. در هر سال مالی 23400 ویزای F3 برای فرزندان متاهل شهروندان آمریکا صادر می شود. همچنین برای خواهران و برادران شهروندان بالای 21 سال، 65 هزار روادید در هر سال مالی صادر خواهد شد. برخورداری از تمکن مالی و آدرس محل سکونت معتبر در ایالات متحده جهت ثبت درخواست الزامی است.
جهت اخذ CR1 باید کمتر از 2 سال از ازدواج شهروند با همسر خارجی گذشته باشد. اگر همسر خارجی فرزند زیر 21 سال داشته و ازدواج پیش از رسیدن فرزند خوانده شهروند به سن 18 سالگی صورت گیرد، به کودک یا نوجوان ویزای CR2 اعطا خواهد شد.
در خصوص شرایط و نحوه دریافت ویزای خانوادگی آمریکا باید توضیح داد که اگر فرزند خوانده بیش از 2 سال در یک کشور خارجی با شهروند آمریکایی زندگی کرده باشد، می توان ویزای IR-2 را برای او دریافت نمود. لازمه اخذ IR-3 و IR-4 رعایت قوانین فرزند خواندگی آمریکا است و فرزند باید مجرد بوده و کمتر از 21 سال، سن داشته باشد. شهروند یا مقیم آمریکا هنگام ثبت درخواست هر یک از ویزاهای IR یا F باید 21 ساله به حساب آید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای خانوادگی آمریکا
مدارک لازم برای دریافت انواع ویزای خانوادگی آمریکا را می توان تا حدودی مشابه دانست؛ زیرا به طور کلی افرادی که قصد مهاجرت خانوادگی به آمریکا را دارند باید ثابت کنند که رابطه خویشاوندی با شخص مدنظر داشته و از بودجه مالی کافی نیز برخوردار می باشند. ارائه آدرس محل سکونت در آمریکا، فرم اسپانسری، گواهی تولد یا ازدواج نیز حائز اهمیت خواهد بود. برای کسب اطلاعات در خصوص مدارک لازم برای دریافت ویزای خانوادگی آمریکا می توان به سایت سازمان شهروندی و مهاجرت ایالات متحده یا USCIS مراجعه کرد. لیستی از شرایط و نحوه دریافت روادید همراه با قوانین و فرم ها در سامانه وجود دارد. جهت رفاه حال متقاضیان لیست مستندات لازم در جدول زیر آورده شده است:
مدارک لازم برای دریافت ویزای خانوادگی آمریکا | |
فرم درخواست I-130، فرم I-693 مربوط به معاینه پزشکی و سوابق واکسیناسیون، فرم I-94 مربوط به سوابق ورود و خروج، فرم I-864 برای تعهد دادن جهت حمایت از خانواده، DS-260 جهت درخواست ویزای مهاجرتی که البته در مرحله اول I-130 تکمیل می شود. | گواهی دال بر نداشتن سابقه کیفری برای اعضای خانواده |
فرم های I-800، I-800A، I-600، I-600A در صورت لزوم برای دریافت ویزاهای خاصی مانند IR-3 و IR-4 | آدرس محل سکونت در آمریکا و اطلاعات تماس شهروند یا مقیم دائم |
پاسپورت، شناسنامه و عکس پرسنلی اعضای خانواده | اطلاعات و مدارک هویتی شهروند |
گواهی تولد یا ازدواج، اسناد فرزند خواندگی | سوابق واکسیناسیون و مدارک پزشکی |
کارت پایان خدمت یا معافیت دائم | گواهی تمکن مالی مانند گزارش موجودی حساب یا قرارداد کاری حاوی میزان درآمد |
فرم I-130 را می توان به صورت الکترونیکی تکمیل کرده یا نسخه چاپی آن را پر نموده و به USCIS تحویل داد. لازم به ذکر است که درخواست ویزای خانوادگی آمریکا معمولا توسط شهروند آمریکایی به ثبت رسیده و بستگان ساکن خارج از ایالات متحده، در مراحل اولیه نیاز به ثبت درخواست ندارند. بستگان پس از اخذ روادید خانوادگی و ورود به آمریکا اجازه تکمیل فرم I-485 را جهت درخواست گرین کارت خواهند داشت.
هزینه ویزای خانوادگی آمریکا
هزینه تکمیل هر یک از انواع فرم های ویزای خانوادگی آمریکا با دیگری تفاوت داشته و برخورداری از تمکن مالی لازم جهت پرداخت مبالغ مربوطه اهمیت دارد. اشخاص پس از بررسی شرایط، نحوه دریافت و انتخاب مناسب ترین نوع روادید، می توانند برای بررس هزینه های لازم جهت تکمیل فرم های درخواست به سایت USCIS مراجعه کرده یا با وکیل مهاجرتی مشورت نمایند. در ارتباط با هزینه ویزای خانوادگی آمریکا باید توضیح داد که یکی از مهم ترین قوانین صدور ویزا، داشتن تمکن مالی کافی جهت حمایت از خانواده است. باید بررسی کرد که بودجه مالی لازم جهت حمایت از همسر، فرزندان، والدین یا خواهر و برادر چقدر می باشد؟ اطلاعات لازم در خصوص هزینه درخواست روادید و میزان تمکن مالی در جدول زیر آورده شده است:
هزینه های ویزا | تمکن مالی لازم | ||
هزینه تکمیل I-130 | 535 الی 540 دلار | میزان درآمد لازم برای اسپانسر در هر سال | 22 الی 23 هزار دلار |
قیمت تکمیل فرم DS-260 برای درخواست ویزای مهاجرتی | 230 الی 235 دلار | هزینه زندگی در آمریکا بدون محاسبه اجاره | 1 الی 2 هزار دلار در ماه |
هزینه های اداره USCIS | 220 الی 230 دلار (ممکن است برای هر پرونده متفاوت باشد.) | بودجه لازم برای اجاره آپارتمان | ماهی 1.300 الی 3 هزار دلار |
قیمت سایر فرم ها مانند I-800 یا I-600 | 725 الی 775 دلار | دارایی مورد نیاز برای خرید آپارتمان | 2 الی 4 هزار دلار برای هر فوت مربع |
هزینه مدیکال و تزریق واکسن | 270 الی 400 دلار | هزینه قبوض و اینترنت | ماهی 200 الی 300 دلار |
قیمت ترجمه مدارک | هر مورد 33 الی 273 هزار تومان | قیمت حمل و نقل | بلیط ماهانه 85 الی 100 دلار |
هزینه تور سفارت آمریکا برای شرکت در مصاحبه | حدودا 7 الی 40 میلیون تومان | هزینه وعده غذایی | هر وعده 10 الی 60 دلار |
قیمت مصاحبه و وقت سفارت برای انگشت نگاری | 185 الی 200 دلار | قیمت گوشت گاو | 14 الی 15 دلار به ازای 1 کیلوگرم |
هزینه های جانبی مانند هزینه دریافت پاسپورت و مدرک عدم برخورداری از سو پیشینه | 1 الی 2 میلیون تومان به بالا | هزینه شلوار | 45 الی 46 دلار |
غالبا فردی که درخواست ویزای خانوادگی آمریکا را به ثبت می رساند، نیازی به تهیه خانه یا آپارتمان جداگانه برای خویشاوندان ندارد. به همین دلیل تمکن مالی لازم تنها شامل بودجه کافی برای پرداخت هزینه خورد و خوراک و پوشاک شده که البته واریز مبالغ مورد نیاز برای صدور ویزا نیز الزامی است. از مزایای روادید خانوادگی باید به عدم نیاز به ارائه مدرک زبان یا رزومه کاری و تحصیلی اشاره کرد، بنابراین افراد نیاز به پرداخت هزینه های آیلتس یا تافل نخواهند داشت.
مراحل گرفتن ویزای خانوادگی آمریکا
افرادی که قصد دریافت ویزای خانوادگی آمریکا را دارند، لازم است از نحوه گرفتن این ویزا اطلاع داشته باشند. نحوه دریافت و مراحل گرفتن ویزای خانوادگی آمریکا شامل تکمیل فرم درخواست، ارائه مدارک لازم، شرکت در جلسات معاینه و مصاحبه می باشد. در ادامه لیستی از مراحل آمده و برای افراد واجد شرایط قابل مطالعه است، بسیاری از اشخاص از یک وکیل مهاجرتی کمک گرفته تا شانس صدور روادید را افزایش دهند:
تکمیل فرم I-130: خانواده شهروند یا مقیم دائم ایالات متحده نمی توانند برای ثبت درخواست ویزای خانوادگی اقدام کنند، بلکه شهروند باید برای ثبت تقاضا اقدام کرده و مراحل لازم را طی نماید. متقاضی دریافت ویزای خانوادگی آمریکا برای بستگان درجه یک یا فامیل دورتر مانند خواهر و برادر، می بایست فرم I-130 را به صورت الکترونیکی یا چاپی تکمیل کند. برای ثبت نهایی فرم مذکور، نیاز به پرداخت هزینه های خاصی بوده که شهروند آمریکایی می تواند با کارت های بانکی ایالات متحده یا سایر کارت های بین المللی برای واریز اقدام نماید. آن دسته از افرادی که فرم کاغذی را تکمیل می کنند، باید مدرک را از طریق پست برای USCIS بفرستند.
دریافت تاییدیه از اداره شهروندی و آغاز پردازش: ابتدا می بایست USCIS درخواست شهروند را مورد تایید قرار داده تا پرونده برای NVC ارسال شده و پردازش درخواست آغاز شود. مرکز ملی ویزا یا همان NVC یک پیام حاوی خوشآمد گویی برای متقاضی فرستاده و اطلاعات ورود به CEAC یا سایت ceac.state.gov جهت بررسی وضعیت ویزا را نیز در آن شرح می دهد. اگر نیاز به تکمیل پرونده باشد، شخص ابتدا باید مراحل تکمیل را طی کرده تا پیام برای او ارسال شود.
پرداخت هزینه اداری و تکمیل I-864: در مرحله بعدی سازمان پردازش ویزا از شهروند خواسته تا کلیه مبالغ لازم برای بررسی پرونده را در طی حداکثر 7 روز واریز کند. در ادامه نوبت به تکمیل I-864 خواهد رسید. فرم I-864 با هدف تعهد دادن بابت حمایت مالی از خانواده تکمیل شده و تنها اشخاص دارای تمکن مالی کافی، قادر به پر کردن فیلدهای آن می باشند.
ارائه مدارک لازم و تکمیل DS-260: تنها تکمیل I-864 برای جلب رضایت مرکز پردازش ویزا کافی نبوده و افراد باید مدارک دال بر تمکن مالی را همراه با سایر گواهی های درخواستی ارائه دهند. در مرحله بعدی فرم DS-260 جهت ثبت درخواست ویزای مهاجرتی در اختیار شهروند و اعضای خانواده او قرار می گیرد. متقاضیان باید فرم DS-260 را تکمیل کرده و سپس یک پرینت از آن جهت ارائه در روز مصاحبه تهیه نمایند. لازم به ذکر است که اگر وضعیت روادید در CEAC به PAID تبدیل نشده و هزینه ها مانند هزینه سفارت آمریکا واریز نشود، فرم درخواست ویزا قابل تکمیل نمی گردد. در ادامه می بایست سایر مدارک لازم را به صورت ترجمه شده به اداره مربوطه ارائه داده و در ceac.state.gov بارگذاری کرد.
شرکت در جلسه انگشت نگاری مصاحبه و معاینه: اخذ ویزای خانوادگی آمریکا شرایط دریافت گرین کارت و شهروندی را برای افراد به وجود آورده که به همین دلیل اعضای خانواده باید مورد معاینه قرار گیرند. به علت عدم فعالیت سفارت ایالات متحده در ایران، متقاضیان به کشورهای همسایه سفر کرده، در جلسه انگشت نگاری و مصاحبه شرکت نموده و مدیکال را از پزشک معتمد آمریکا دریافت می کنند. تاریخ و ساعت مصاحبه نیز توسط سازمان پردازش ویزا تعیین شده و حضور بهنگام در جلسه الزامی است. امکان دارد از شهروند خواسته شده تا همراه با خانواده در جلسه مصاحبه حضور یابد.
در نهایت متقاضیان ویزای خانوادگی آمریکا را دریافت کرده و 6 ماه برای ورود به ایالات متحده و درخواست گرین کارت فرصت دارند. فرم درخواست گرین کارت I-485 نام داشته و افراد می بایست تا پیش از پایان اعتبار ویزا آن را تکمیل کنند. مدت زمان صدور انواع ویزای F تا حدودی طولانی بوده اما اشخاص نباید بدون روادید وارد آمریکا شوند؛ زیرا در ادامه گرین کارت برای آنان صادر نمی گردد.
نحوه درخواست ویزای خانوادگی آمریکا
در ارتباط با نحوه درخواست ویزای خانوادگی آمریکا باید توضیح داد که مراحل اخذ روادید شامل موارد متعددی بوده و افراد پس از طی کردن ترکیبی از مراحل آنلاین و حضوری، موفق به گرفتن ویزا برای خانواده خود می شوند. اغلب ثبت درخواست اولیه تا حدودی چالش برانگیز بوده و افراد ابهاماتی در آن زمینه دارند، به همین دلیل راهنمای تصویری تکمیل اولین فرم درخواست در زیر آورده شده است. پس از ثبت فرم I-130 اداره مهاجرت آمریکا اطلاعیه ها و راهنماها را از طریق ایمیل برای متقاضی فرستاده و طی کردن مراحل بعدی ساده تر می باشد.
ابتدا باید عبارت I-130 form USCIS را در گوگل جستجو کرده و سپس سامانه سازمان شهروندی و مهاجرت را انتخاب نمود.
حالا باید روی File Online کلیک کرد. اشخاص از طریق جستجوی نشانی www.uscis.gov/i-130 در مرورگر نیز می توانند وارد سایت سازمان شده و مراحل تکمیل فرم را طی نمایند.
در مرحله بعدی می بایست وارد حساب کاربری شده یا Create an account را مورد انتخاب قرار داد.
برای ایجاد حساب کاربری، نیاز به درج ایمیل در فرم می باشد.
در ادامه یک ایمیل برای اشخاص فرستاده شده که باید روی نشانی موجود در آن کلیک کرد. سپس اشخاص می بایست با قوانین مندرج در صفحه نمایش داده شده موافقت نمایند.
در مرحله بعدی نیاز به تعیین رمز عبور است.
پس از ورود به حساب کاربری می بایست سوالات امنیتی را پاسخ داده تا در صورت فراموشی رمز، امکان بازیابی فراهم شود.
در این مرحله نیاز به کلیک روی Go to myUSCIS است.
حالا نوبت به انتخاب نوع اکانت می رسد. افراد باید مشخص کنند که درخواست را به صورت فردی ثبت کرده یا به عنوان representative یا از طرف سازمان خاصی برای ثبت تقاضا اقدام می نمایند.
در مرحله بعدی باید روی File a form Online کلیک کرد.
پس از جستجوی I-130 در فرم، امکان انتخاب Start فراهم می شود.
در مرحله اول نیاز به درج اطلاعات هویتی است.
حالا باید اطلاعات تماس را درج نمود.
در ادامه نیاز به شرح آدرس محل سکونت یا سازمان خود در آمریکا است.
حالا باید وضعیت ذینفعان را مشخص کرد.
در ادامه اطلاعات بیشتری در خصوص ذینفعان، مانند تاریخ تولد آنان خواسته می شود.
پس از تکمیل فرم با اطلاعات خواسته شده، باید هزینه ثبت نهایی درخواست را واریز کرد. در ادامه درخواست توسط سازمان USCIS تایید شده و پرونده به NVC ارجاع داده می شود. لازم به ذکر است که در مراحل بعدی جهت بررسی وضعیت ویزا و بارگذاری مدارک نیاز به مراجعه به سایت ceac.state.gov می باشد، اما تا پیش از دریافت اطلاعات ورود به سایت از طریق NVC نمی توان برای پیگیری اقدام نمود. امکان تکمیل نسخه کاغذی I-130 و پست کردن آن برای USCIS وجود داشته که به همین دلیل نشانی دانلود فرم در زیر آورده شده است.
برای دانلود فایل فرم درخواست ویزای خانادگی آمریکا کلیک کنید.
در نحوه دریافت روادید باید شرح داد که بستگان شهروند یا یک فرد مقیم دائم کشور آمریکا پس از پرداخت هزینه های اولیه توسط حامی خود، می توانند برای تکمیل فرم DS-260 اقدام کنند. بنابراین در مراحل اولیه بستگان نیاز به انجام اقدامات خاصی ندارند. برای دریافت ویزاهای IR-3 و IR-4 ابتدا باید شرایط فرزند خواندگی مورد تایید ایالات متحده قرار گیرد.
مدت زمان صدور ویزای خانوادگی آمریکا
مدت زمان صدور ویزای خانوادگی آمریکا فوری طبیعتا کمتر از مدت زمان صدور روادید اولویت دار و محدود است. متقاضیان روادیدهای Family Preference Immigration Visa مدت زمان بیشتری انتظار کشیده و در برخی از مواقع 14 سال منتظر صدور مدرک خواهند ماند. در جدول زیر مدت زمان صدور ویزای خانوادگی آمریکا به شکل حدودی شرح داده شده است. منظور از مدت زمان صدور، زمان لازم برای تایید فرم I-130 بوده و در ادامه متقاضیان می بایست مراحل مصاحبه و معاینه را طی نمایند.
نام ویزا | مدت زمان صدور | نام ویزا | مدت زمان صدور |
IR-1 | 8 الی 11 ماه | F1 | 7 الی 8 سال |
IR-2 | 3 الی 12 ماه | F2 | 6 ماه الی 7 سال |
IR-3 و IR-4 و IR-5 | 6 الی 12 ماه | F3 | 1 الی 13 سال |
CR | 12 الی 18 ماه | F4 | 13 الی 14 سال |
مدت زمان صدور انواع ویزای IR حدودا 3 الی 12 ماه می باشد، در حالی که روادیدهای نوع F یک الی چهارده سال پس از ثبت درخواست، صادر می شوند. علت تاخیر این بوده که تعداد صدور Family Preference Immigration Visa در سال مالی محدود است و سازمان مهاجرت بر اساس اولویت بندی به افراد ویزا اعطا می کند. لازم به ذکر است که ویزای CR حدودا 12 الی 18 ماه پس از ثبت درخواست صادر شده، اما نمی توان با استفاده از آن در اولین فرصت، گرین کارت با اعتبار 10 ساله گرفت. افراد ابتدا از اجازه اقامت دو ساله مشروط بهره مند شده و پس از گذشت 2 سال، باید رسمی و غیر صوری بودن ازدواج را به سازمان شهروندی و مهاجرت اثبات کرده تا از تمدید مجوز اقامت در آمریکا بهره مند شوند.
پس از آشنایی با نحوه دریافت و شرایط، در جواب این پرسش که ویزای خانوادگی آمریکا چند روزه است؟ باید شرح داد که مدت اعتبار روادید حدودا 6 ماه بوده، اما اشخاص در ادامه از گرین کارت با اعتبار 2 الی 10 ساله بهره مند می شوند. تفاوت CR با Immediate Relative و Family Preference Immigration Visa در مشروط بودن گرین کارت دارندگان CR و مدت اعتبار کمتر مجوز اقامت در ایالات متحده می باشد.
تاریخ تکمیل فرم I-130 به عنوان Priority Date یا اولویت رسیدگی به پرونده شناخته می شود. ماهی یک بار لیست پرونده هایی که نوبت رسیدگی به آن ها فرا رسیده از سوی ویزا بولتن وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده و پردازش درخواست آغاز می گردد. به طور کلی باید توضیح داد که اخذ روادید برای همسر و فرزند وابسته آسان و سریع بوده اما خواهر و برادر یا فرزندان متاهل و بالای 21 سال، مدت بیشتری منتظر خواهند ماند.
رد شدن ویزای خانوادگی آمریکا
درخصوص ویزای خانوادگی آمریکا باید گفت که امکان رد درخواست افراد نیز وجود دارد. رد شدن ویزای خانوادگی آمریکا دلایل مختلفی دارد اما معمولا به علت عدم برخورداری از تمکن مالی کافی برای تهیه نیازهای اساسی همراهان، افراد با مشکل ریجکت شدن درخواست مواجه می شوند. لیستی از دلایل ریجکتی در زیر آورده شده و سپس راهکارهایی برای جلوگیری از بروز این مشکل شرح داده شده است:
عدم برخورداری از توانایی مالی لازم جهت حمایت مالی از خانواده
خانواده دارای بیماری خاص بوده یا سابقه کیفری داشته باشند.
ارائه مدارک جعلی به اداره
عدم پرداخت هزینه های لازم
عدم تکمیل فرم های مورد نیاز
خانواده به صورت غیر قانونی و بدون ویزا وارد ایالات متحده شده باشند.
انتخاب ویزای نامناسب، برای مثال انتخاب F2 برای فرزند متاهل به جای F3
برای جلوگیری از رد شدن ویزای خانوادگی آمریکا می بایست پیش از ثبت تقاضا، اطلاعات مندرج در سایت سازمان شهروندی و مهاجرت را مطالعه کرده و با وکیل مهاجرت به آمریکا مشورت نمود. در صورت عدم تسلط بر زبان انگلیسی باید تکمیل فرم I-130 را به یک شخص ماهر سپرده تا اطلاعات به درستی در فرم درج شوند.
آمریکا برای حمایت از خانواده اغلب درخواست های ویزای خانوادگی را ریجکت نکرده، اما در صورت عدم کسب اطمینان در خصوص توانایی مالی شهروند، تقاضا را ریجکت خواهد نمود. بنابراین پس از بررسی نحوه دریافت و شرایط باید توضیح داد که داشتن درآمد 22 الی 23 هزار دلاری در سال یا ماهانه 3 الی 4 هزار دلار به بالا اهمیت زیادی داشته و عدم بهره مندی از موجودی حساب کافی، مشکلاتی را به وجود می آورد.
در صورت رد شدن ویزای خانوادگی آمریکا، هزینه های پرداخت شده برگردانده نشده و همچنین ممکن است برای اعتراض به ریجکتی نیاز به پرداخت هزینه مجزا باشد. شیوه اعتراض در نامه رد شدن درخواست درج شده یا در سایت www.uscis.gov قابل مطالعه است. برای اثبات داشتن شرایط لازم جهت صدور روادید، باید مدارک بیشتری بر اساس علت ریجکتی ارائه داد. برای مثال اگر علت مربوطه نداشتن تمکن مالی کافی است، ارائه گزارش گردش حساب 6 ماهه اخیر، قرارداد کاری و مدارک دال بر داشتن خانه و شرکت یا سازمان مناسب می باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت ویزای خانوادگی آمریکا همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند یبا عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای خانوادگی آمریکا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام شرایط دریافت ویزای خانوادگی امریکا در متن مقاله آمده است.