برای مشاوره دیپورت یا حکم اخراج از کشور
برای مشاوره دیپورت یا حکم اخراج از کشور
حکم اخراج از کشور معمولا توسط اداره مهاجرت یک کشور یا استانداری های دارای صلاحیت صادر شده اما باید بررسی کرد که نحوه دیپورت چیست و انواع دلایل صدور این حکم برای پناهجویان یا مسافران چه می باشد؟ بررسی مراحل معافیت از جریمه و نحوه اعتراض به حکم در دادگاه مفید واقع شده و کسب اطلاعات در خصوص مراحل و فرآیند اخراج برای مهاجران مختلف حائز اهمیت است. اشخاص می بایست با قوانین مربوط به بازداشت نیز آشنا شده و اطلاعات کسب نمایند.
دیپورت یا حکم اخراج از کشور انواع مختلفی داشته و به دو دسته موقت و دائم تقسیم می شود. در این مقاله به سوال deport چیست پاسخ داده شده و انواع دلایل صدور حکم مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است. اشخاص با مطالعه این مطلب اطلاعاتی در خصوص مراحل اخراج به دست آورده و با مدت زمان دیپورت شدن، روش های معافیت و علت بازداشت مهاجران آشنا می شوند. در انتهای مقاله به شرح نکاتی جهت جلوگیری از محروم شدن از حضور در کشورهای خارجی پرداخته شده است.
دیپورت یا حکم اخراج از کشور چیست؟
مهاجران و پناهجویان ممکن است عبارت دیپورت را شنیده اما مفهوم آن را ندانسته و با سوال دیپورت یا حکم اخراج از کشور چیست؟ مواجه گردند. به طور کلی باید توضیح داد که هر کشوری اجازه اخراج مهاجران غیر قانونی را داشته و در صورتی که مهاجران اعمال غیر قانونی انجام دهند، از مقصد deport و به مبدا فرستاده خواهند شد. دارندگان تابعیت یک کشور معمولا در صورت انجام اعمال غیر قانونی زندانی شده اما مهاجرین متخلف ابتدا دستگیر و سپس زیر نظر پلیس یا ماموران راهی مبدا خود می گردند. البته باید توجه داشت که قوانین متفاوت بوده و انجام هر جرمی منجر به deport نخواهد شد.
در خصوص انواع دلایل دیپورت یا حکم اخراج از کشور باید توضیح داد که هر کشوری قوانین خاصی داشته و مهاجران یا پناهجویان موظف به رعایت قوانین می باشند. بنابراین هر زمان که مهاجر قانون را زیر پا بگذارد، احتمال دیپورت او وجود خواهد داشت. بدیهی است که در هر منطقه ای از جهان قانون های متفاوتی وجود داشته و برای مثال حضور موقت بدون ویزا در ترکیه برای ایرانیان مانعی نداشته اما اگر یک ایرانی پس از اتمام اعتبار ویزای شینگن خود، به اقامت در فرانسه ادامه دهد کاری غیر قانونی انجام داده است.
امکان دارد افراد به صورت دائم یا موقت دیپورت شده که امکان اعتراض به صدور این حکم نیز وجود دارد. بهتر است اشخاص با یک وکیل مشورت کرده و از او کمک گرفته تا موفق به رفع مشکل شده و اداره مهاجرت مقصد از حکم اخراج صرف نظر کند. باید اظهار داشت که برخی از مهاجران دارای شرایط خاص معمولا حکم deport نگرفته که لیست شرایط خاص در زیر آورده شده است:
شخص دارای بیماری خاصی بوده و امکان درمان او در مقصد فراهم نمی باشد.
مهاجر پیش از ورود به مقصد و خروج از مبدا، مورد شکنجه و خشونت قرار گرفته است. امکان دارد این اشخاص پس از گذراندن جلسات درمانی دیپورت شوند.
حکم deport برای قربانیان قاچاق انسان صادر نمی گردد.
اگر دیپورت ریسک بالایی داشته و خطر مرگ را به همراه داشته باشد، مهاجر اخراج نمی شود.
اشخاص آسیب پذیر که امکان سفر ندارند مانند سالمندان، افراد باردار و بیماران با وضعیت وخیم از مقصد اخراج نمی شوند.
متقاضیان پناهندگی، اتباع خارجی دارای مجوز اقامت که قانون را رعایت می کنند، مهاجرانی که در خانه خویشاوند خود که شهروندی مقصد را دارد زندگی می نمایند، در صورت پیروی از قوانین اخراج نخواهند شد.
ورود غیر قانونی به کشورهای خارجی احتمال دیپورت یا حکم اخراج از کشور را افزایش داده اما اشخاصی که خود را به پلیس معرفی کرده و درخواست پناهندگی می دهند، deport نمی شوند. این افراد مدتی در کمپ ها زندگی کرده تا درخواست آنان توسط اداره مهاجرت بررسی شده و در صورت برخورداری از شرایط لازم موفق به اخذ مجوز اقامت می شوند. پناهجویان در صورت نداشتن شرایط لازم، ممکن است به مبدا دیپورت گردند.
حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور را معمولا اداره مهاجرت یا استانداری های مربوطه صادر کرده و برای آشنایی با مراحل معافیت از جریمه می بایست با یک وکیل مشورت کرد. غالبا افراد اعتراض خود را از طریق حضور در دادگاه بیان نموده و از اداره مهاجرت درخواست تجدید نظر می کنند. در برخی از مواقع اعتراض نتیجه مثبتی داشته اما اگر حق با اداره مهاجرت باشد، شانس لغو حکم اخراج پایین است.
پس از بررسی این که دیپورت یا حکم اخراج از کشور چیست؟ باید توضیح داد که deport به دو دسته موقت و دائم تقسیم شده که اداره مهاجرت بر اساس ارزیابی شرایط مهاجر یکی از انواع حکم اخراج را صادر می نماید. در ادامه به معرفی بیشتر انواع دیپورت پرداخته شده و جزئیات لازم برای مهاجران قابل بررسی می باشد:
در صورتی که مهاجر عملی غیر قانونی انجام داده اما جرم او سنگین به حساب نیامده و در دسته جرم های تروریستی و اعمال غیر انسانی قرار نگیرد، به صورت موقت و به مدت حداکثر 5 سال از حضور در مقصد محروم خواهد شد. کشورهای مختلف قوانین متعددی برای صدور deport موقت داشته و برای مثال اداره مهاجرت ترکیه در صورتی که دلیل اخراج یکی از دلایل مفاد ماده 59 قانون دیپورت باشد، شخص را به شکل موقت اخراج می کند. پس از صدور حکم مربوطه فرد 3 ماه تا 5 سال امکان حضور در مقصد را نداشته و می بایست جریمه های نقدی را نیز پرداخت کند.
حکم deport دائم زمانی صادر می شود که حضور مهاجر در مقصد تهدیدی برای شهروندان به حساب آمده و برای مثال فرد یک تروریست، قاچاقچی انسان یا مواد مخدر باشد. افرادی که به صورت غیر قانونی از مرز رد شده یا بدون اخذ ویزای کاری در خارج از کشور به کسب درآمد می پردازند، حکم دیپورت دائم نگرفته و تنها مدت محدودی از حضور در مقصد منع می شوند. افرادی که به دلایل سیاسی مورد تعقیب قرار گرفته اند، در صورت عدم دریافت پناهندگی سیاسی به صورت دائمی اخراج خواهند شد.
اگر فرد از مقصد به صورت موقت دیپورت شده و هزینه های بازگشت به مبدا را پرداخت نکند، تا زمانی که بدهی خود را تسویه ننماید محدودیت حضور او در منطقه رفع نمی شود. از طریق مراجعه به سفارت کشور مقصد در منطقه مبدا می توان برای تسویه بدهی اقدام کرد.
مراحل معافیت از جریمه بر اساس انواع دلایل دیپورت یا حکم اخراج از کشور و انواع آن تفاوت دارد. به طور کلی افراد می بایست ابتدا علت اخراج را جویا شده و سپس مدارکی را برای نقض دلایل مطرح شده توسط اداره مهاجرت ارائه دهند. برای مثال اگر علت دیپورت موقت شخص کار در مقصد بدون مجوز کسب درآمد باشد، باید مستندات دال بر داشتن اجازه را ارائه داده و در غیر این صورت احتمال معافیت او از جریمه کاهش می یابد.
انواع دیپورت یا اخراج از کشور بر اساس دلیل deport انتخاب شده و به طور معمول افراد خطرناک که حضور آنان در مقصد تهدید کننده است، در اسرع وقت دستگیر و به مبدا فرستاده می شوند. اشخاصی که جاسوس یا تروریست نبوده و جرم آنان سنگین به حساب نمی آید، معمولا از مهلتی برای خروج از مقصد و بازگشت به مبدا بهره مند شده و امکان دارد اداره 30 روز به آنان فرصت بازگشت دهد.
دلایل دیپورت شدن یا اخراج از کشور
انواع دلایل دیپورت شدن یا اخراج از کشور ممکن است در هر منطقه ای از جهان متفاوت بوده و هر کشور قوانین خاصی برای رد پناهجویان یا بازداشت و اخراج مسافران خارجی داشته باشد. با این حال کلیه مناطق در خصوص برخی از دلایل اتفاق نظر داشته که لیست متداول ترین دلایل و مهم ترین آن ها در زیر آورده شده است:
کسب درآمد یا تحصیل در مقصد با ویزای توریستی و عدم اخذ مجوز
کسب درآمد از راه های غیر قانونی مانند دزدی که قوانین هر کشوری در این زمینه متفاوت است، برای مثال در ایران نمی توان نوشیدنی الکلی به فروش رساند.
رد درخواست حمایت بین المللی یا پناهندگی
عدم رعایت قوانین در نظر گرفته شده برای ورود و خروج اتباع خارجی
استفاده از مدارک جعلی برای گرفتن ویزا و اقامت
بر عهده گرفتن مدیریت گروه تروریستی یا فعالیت در گروه های جنایی
قاچاق انسان یا مواد مخدر
عدم بازگشت به مبدا پس از انقضای ویزا
ایجاد اختلال در نظم یا بهداشت عمومی مقصد
ورود به مقصد پس از صدور حکم ممنوعیت ورود و دیپورت موقت یا دائم
انجام اعمال غیر اخلاقی
داشتن بیماری مسری و خطرناک
حضور در رای گیری های غیر قانونی
ازدواج سوری برای اخذ تابعیت
تشویق یا کمک به خارجی ها برای ورود غیر قانونی به مقصد
خروج غیر قانونی از مقصد
محکومیت به حبس بالای 2 سال در مقصد
داشتن سابقه کیفری در صورتی که جرم مربوطه در مقصد نیز جرم به حساب بیاید، منجر به دیپورت می شود. اگر عملی تنها در مبدا جرم شناخته شود مانعی برای حضور در مقصد نخواهد بود.
درخواست بیش از حد خدمات اجتماعی و بهداشتی
علاوه بر موارد مندرج در لیست بالا، عدم رعایت قانون های خاص برخی از کشورها احتمال صدور حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور را افزایش می دهد. برای مثال اگر رعایت حجاب اسلامی در کشوری جزو قوانین به شمار می رود، توریست ها و پناهجویان ملزم به رعایت آن بوده تا در اعطای مجوز اقامت به آنان و تمدید اعتبار ویزا اختلال ایجاد نشود. در صورت deport می توان مراحل معافیت از جریمه یا اخراج را طی کرده و اعتراض نمود.
مهاجران و پناهجویان پس از حضور در کشورهای خارجی ابتدا باید قوانین منطقه را جویا شده و از موارد پیروی نمایند. به طور کلی اشخاص برای جرم های کوچک دیپورت نشده و از پلیس یا ماموران تذکر گرفته اما در صورت انجام اعمالی خاص مانند سرقت های بزرگ و قاچاق مواد مخدر، شخص در اسرع وقت اخراج می شود.
کشورهای مختلف انواع دلایل دیپورت شدن یا اخراج از کشور را در قوانین خود ذکر کرده و برای مثال دلایل اخراج از ترکیه شامل عدم رعایت موارد مندرج در ماده 54 قانون اتباع خارجی می شود. باید اشاره کرد که در برخی از مواقع پناهجویان پس از حضور در ترکیه درخواست دریافت حمایت بین المللی را مطرح کرده و پس از یک اقامت موقت در ترکیه برای زندگی به عنوان پناهنده به کشورهایی مانند اسپانیا یا کانادا فرستاده می شوند. باید اظهار داشت که اگر پس از بررسی پرونده پناهجویان درخواست حمایت بین المللی رد گردد، شخص به مبدا باز گردانده خواهد شد
مراحل و فرآیند اخراج از کشور
در ارتباط با مراحل و فرآیند اخراج از کشور باید اظهار داشت که معمولا اشخاص ابتدا توسط ماموران و پلیس ها دستگیر شده و سپس به سفارت ایران در مقصد تحویل داده شده یا به مبدا بازگردانده می شوند. اگر شخص جرم سنگینی انجام نداده باشد، دستگیر و زندانی نشده اما از او خواسته می شود تا در طی 7 الی 30 روز مقصد را ترک نماید.
برای بررسی مراحل و فرآیند اخراج از کشور یا مراحل معافیت از جریمه ابتدا باید انواع دلیل deport را بررسی کرده و علت صدور حکم را جویا شد. برای مثال اگر جرم شخص زندگی در مقصد پس از اتمام اعتبار ویزا باشد، می تواند با پرداخت جریمه و ثبت درخواست تمدید از طی کردن مراحل بازگشت به مبدا معاف گردد. در ادامه یک لیست کلی از مراحل و فرآیند اخراج از کشور آورده شده است:
در برخی از کشورها اداره مهاجرت حکم deport را بدون حضور فرد در اداره یا دادگاه صادر کرده و از پلیس خواسته تا اطلاعات مربوط به اخراج را به مهاجر برساند. در برخی از مواقع از مهاجر دعوت شده تا در جلسه دادرسی حضور یافته و از خود دفاع کند.
مهاجران می توانند پس از بررسی انواع دلایل دیپورت یا حکم اخراج از کشور، علت دریافت حکم را شناسایی کرده و در ادامه برای اعتراض به آن از طریق حضور در دادگاه اقدام نمایند.
پس از دریافت حکم deport مهاجر 7 الی 30 روز برای بازگشت به مبدا فرصت دارد. ممکن است مدارک هویتی شخص مانند گذرنامه ضبط شده و پس از اقدام برای خروج به او برگردانده شود. اگر حضور شخص در مقصد تهدید کننده بوده یا احتمال فرار او وجود داشته باشد، پلیس فرد را دستگیر کرده و به زندان یا محل نگهداری افراد اخراج شده می برد. در ادامه زندانیان توسط ماموران نظامی به درب مرزی جهت خروج از مقصد منتقل خواهند شد. امکان دارد برخی از افراد در همان زندان با وکیل قانونی ملاقات کرده و بدون آزادی از زندان، در جلسات دادگاه حضور یابند. اگر قاضی حق را به مهاجر دهد، حکم بازداشت و اخراج لغو شده اما در غیر این صورت فرد به مبدا بازگردانده می شود. ممکن است مهاجران پیش از حضور در زندان یا محل اقامت اخراج شدگان مورد معاینه قرار گیرند. در برخی از کشورها خدمات رفاهی به دیپورتی ها ارائه شده و اجازه برقراری تماس با خانواده یا دوستان به آنان داده می شود.
افراد می توانند پس از بازگشت به مبدا از طریق برقراری ارتباط با سفارت مقصد برای تسویه بدهی ها و رفع محدودیت اقدام کنند. در اغلب مواقع حکم دیپورت دائم لغو نشده اما مشکل اخراج موقت قابل حل است.
هزینه بازگشت به مبدا توسط مهاجر یا شخص حقیقی و حقوقی که ورود او را ضمانت کرده پرداخت شده اما اگر فرد امکان پرداخت را نداشته باشد، اداره های مقصد هزینه را متقبل می گردند. به طور معمول گذرنامه و مدارک اتباع خارجی از آن ها گرفته شده و ممکن است تا زمان تسویه بدهی به فرد برگردانده نشود. اخراج شدگان موقت در صورت عدم پرداخت هزینه ها به اداره های مقصد، موفق به رفع محدودیت های اعمال شده نگشته و حتی پس از گذشت 3 ماه تا 5 سال از deport اجازه ورود به مقصد را پیدا نمی کنند.
توصیه می شود افراد در صورت برخورداری از مدارک لازم برای رد ادعای اداره مهاجرت، اعتراض خود را به حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور به ثبت برسانند. اما در برخی از مواقع حق با اداره مهاجرت بوده و مهاجران مجرم می بایست جریمه پرداخته یا مراحل اخراج را طی نمایند. پناهجویان معمولا با دریافت کمک از یک وکیل سعی در راضی کردن اداره مهاجرت داشته که اگر وکیل با تجربه باشد، احتمال لغو حکم deport وجود دارد.
مدت زمان دیپورت شدن و صدور حکم اخراج از کشور
مدت زمان دیپورت شدن و صدور حکم اخراج از کشور بر اساس قوانین کشورها و انواع دلایل deport متفاوت است. انواع دیپورت نیز بر روی برآورد مدت تاثیر داشته و برای مثال اگر شخص به صورت دائم اخراج شود، به هیچ عنوان اجازه بازگشت به مقصد را ندارد. مطالعه اطلاعات جدول زیر مفید واقع خواهد شد.
مدت زمان دیپورت شدن و صدور حکم اخراج از کشور | |
مدت زمان دیپورت دائم | دائمی است. |
مدت زمان دیپورت موقت | 3 ماه تا 5 سال |
برای رفع دیپورت یا حکم اخراج از کشور دائم می بایست مراحل معافیت از جریمه را طی کرده و از طریق حضور در دادگاه اعتراض را مطرح نمود. لازم به ذکر است که مدت دیپورت موقت 3 ماه تا 5 سال بوده که امکان دارد با ثبت شکایت در دادگاه، مدت ممنوعیت حضور کاهش یابد. میزان محدودیت به شکل دقیق در نامه deport درج شده و قابل مشاهده می باشد.
در جواب این پرسش که پس از اخراج چند روز برای خروج از کشور فرصت داریم؟ باید توضیح داد که اگر فرد بازداشت نشود، 7 الی 30 روز جهت خروج فرصت دارد. افرادی که زندانی می شوند حداکثر 6 الی 18 ماه در بازداشتگاه بوده و به محض تعیین تکلیف توسط ماموران به مرزها برده شده و به مبدا فرستاده می شوند. ثبت شکایت در دادگاه مدت زمان اخراج را طولانی کرده و فرد تا زمان صدور حکم قاضی اجازه اقامت در مقصد را دارد.
ارزیابی حکم اخراج از کشور و تصمیم گیری مبنی بر صدور فراخوان ترک یا بازداشت مهاجر در ادارات کشورهای خارجی حدودا 1 الی 2 روز یا 48 ساعت به طول می انجامد. هر مرکزی اجازه اخراج مهاجران را نداشته و اداره مهاجرت یا استانداری ها تنها در صورت اثبات این که مهاجر عملی غیر قانونی انجام داده موفق به دیپورت او می شوند.
جریمه دیپورت شدن و اخراج از کشور
مهاجرانی که از قانون سرپیچی می کنند معمولا ملزم به پرداخت جریمه شده که در برخی از مواقع در صورت پرداخت جریمه دیپورت شدن و اخراج از کشور، حکم لغو می شود. برای مثال اگر از زمان اخراج فردی از ترکیه تنها 1 الی 15 روز گذشته باشد، هنگام خروج تنها نیاز به پرداخت جریمه دارد. در صورت واریز مبلغ، دیپورتی موقت یا دائم برای او در نظر گرفته نشده اما در غیر این صورت تا زمانی که جریمه را پرداخت نکند، اجازه ورود به ترکیه را نخواهد داشت.
میزان جریمه دیپورت شدن و اخراج از کشور در مناطق مختلف متفاوت بوده و همچنین انواع دلایل گرفتن این حکم در افزایش یا کاهش جریمه تاثیر دارد. در برخی از مواقع علاوه بر در نظر گرفتن جریمه نقدی، شخص به صورت موقت از ورود به مقصد منع و محروم می شود. هر چقدر جرم مهاجر سنگین تر باشد، میزان جریمه بیشتر خواهد شد. ممکن است با طی کردن مراحل معافیت از جریمه، مبلغ در نظر گرفته شده کاهش یابد.
برای پرداخت جریمه دیپورت شدن و اخراج از کشور افراد نیاز به دسترسی به فرم جریمه داشته و به طور معمول هزینه باید در مرز گمرک یا فرودگاه ها واریز شود. بنابراین ممکن است پس از بازگشت به مبدا امکان پرداخت جریمه از طریق مراجعه به سفارت وجود نداشته باشد. لازم به ذکر است که در برخی از مواقع مهاجر هزینه های خروج از مقصد را پرداخت نکرده و به آن کشور بدهکار شده که این بدهکاری جریمه به حساب نمی آید، برای تسویه بدهی مربوط به خروج از منطقه مقصد معمولا می توان با سفارت در ارتباط بود.
جریمه دیپورت یا حکم اخراج از کشور در ترکیه به ازای هر ماه اقامت بدون مجوز، حدودا ماهی 10 الی 50 دلار است. معمولا جریمه ماه اول 50 دلار و باقی ماه ها 10 دلار خواهد بود. این جریمه امکان دارد در سایر کشورهای خارجی بیشتر بوده و برخی از آن ها نیز علاوه بر دریافت وجه نقدی از مجرم، او را از حضور در مقصد در آینده منع نمایند. لازم به ذکر است که ایرانیان می توانند 90 روز بدون ویزا در ترکیه اقامت داشته و اقامت در این سه ماه، قانونی بوده و جریمه ای نخواهد داشت.
روش هایی برای معافیت و رفع دیپورتی از کشور
پس از بررسی انواع دلایل deport باید توضیح داد که روش هایی برای معافیت و رفع دیپورتی از کشور وجود داشته و افراد می توانند مراحل معافیت از جریمه را طی کرده تا موفق به لغو حکم اخراج یا معاف از واریز وجه نقدی شوند. لیست روش ها در زیر آورده شده و توضیح مختصری در خصوص هر یک نیز داده شده است:
پس از صدور حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور شخص می تواند در دادگاه اظهار پشیمانی کرده و برای مثال درخواست تبدیل حکم اخراج به جریمه نقدی را بدهد. در برخی از مواقع ممکن است با چنین درخواستی موافقت شده و برای فرد ممنوعیت حضور در کشور لحاظ نشود.
افراد همچنین می توانند پس از دریافت حکم، از یک وکیل خدمات و راهنمایی های لازم را دریافت کرده و در حضور وکیل، در دادگاه اعتراض نمایند. زندانی ها نیز امکان دادخواست دعوی و مطرح کردن شکایت در دادگاه را داشته و مانعی از این لحاظ وجود ندارد. بهتر است افراد مراجعه خود به دادگاه را به حکم دهنده اطلاع دهند. معمولا فرصت اعتراض محدود بوده و برای مثال اخراج شدگان از ترکیه تا 10 الی 15 روز پس از صدور حکم deport برای یافتن وکیل و حضور در دادگاه فرصت دارند، در حالی که به دیپورت شدگان از ایتالیا 30 روز فرصت برای شکایت داده می شود. تا پایان بررسی اعتراض و پاسخگویی به شکایت فرد، اخراج صورت نگرفته و در واقع فرآیند خروج متوقف می شود اما شخص از زندان آزاد نخواهد شد.
یکی دیگر از روش های معافیت از دیپورتی، درخواست ویزای مشروح و اقامت قانونی در مقصد است. ویزای مشروح به آن دسته از اتباع خارجی تعلق گرفته که اجازه ورود به مقصد را نداشته و پس از دریافت روادید، موفق به حضور در محل می شوند. علت حضور معمولا کار، تحصیل، دریافت خدمات درمانی، پیوست به خانواده یا گردش بوده که بر روی ویزا درج می گردد.
در برخی از مواقع افراد دیپورت موقت شده و با هزینه دولت کشور مقصد به مبدا بازگردانده شده اند. این افراد با تسویه بدهی خود می توانند پس از پایان مدت دیپورت به مقصد بازگردند. اگر شخص برای اقدامات غیر قانونی در محل جریمه شده باشد، می بایست جریمه را پرداخت کرده تا محدودیت رفع شود.
لازم به ذکر است که در برخی از کشورها فرد اخراج شده می تواند بدون حضور وکیل به حکم اعتراض کند، اما داشتن یک وکیل باتجربه شانس تغییر یا لغو حکم را افزایش می دهد. افراد باید بر اساس دلیل اخراج با یک وکیل فعال در حوزه مربوطه قرارداد بسته و برای مثال پناهجویان بهتر است از فرد متخصص در زمینه پناهندگی خدمات دریافت کنند.
دعوت برای ترک کشور یا فرخوان برای ترک کشور چیست
در پاسخ به این سوال که دعوت برای ترک کشور یا فرخوان برای ترک کشور چیست باید اظهار داشت که در برخی از مواقع اداره مهاجرت از فرد مهاجر خواسته تا ظرف مدت معینی به مبدا بازگردد. در چنین حالتی شخص بازداشت نشده و تنها باید به قوانین احترام گذاشته و مراحل خروج را طی نماید. در واقع هنگامی که فرد ملزم به خروج شده اما بازداشت نشود، حکم ترک گرفته و ملزم به زندگی در بازداشتگاه نمی باشد.
به طور معمول پس از صدور حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور مدارک هویتی اشخاص ضبط شده و هنگام خروج از مقصد، مدارک برگردانده می شود. امکان دارد پس از صدور فراخوان دعوت به ترک نیز مدارک ضبط شده تا اداره از فرار نکردن متقاضی یا اقامت طولانی تر اطمینان حاصل نماید. در صورتی که احتمال فرار یا انجام اعمال تهدید کننده مانند قاچاق یا دزدی وجود داشته باشد، فرد به هیچ عنوان دعوت ترک دریافت نکرده و بازداشت می شود.
مهاجرانی که حکم دیپورت گرفته و در بازداشتگاه زندگی می کنند، می توانند درخواستی مبنی بر آزادی و تبدیل حکم deport به فراخوان ترک داشته باشند. اگر حضور فرد در مقصد تهدید کننده به حساب نیاید، احتمال موافقت با درخواست وجود دارد. پس از صدور فراخوان ترک شخص حداقل 7 الی 15 روز و حداکثر 30 روز برای خروج مهلت دارد.
اگر فرد دعوت برای ترک کشور یا فرخوان برای ترک کشور دریافت کند، ممکن است نیاز به پرداخت جریمه نداشته اما قوانین کشورها متفاوت بوده و امکان دارد یک اداره درخواست واریز جریمه را مطرح نماید. انواع دلایل دیپورت بر روی صدور فراخوان دعوت یا صدور حکم اخراج تاثیرگذار بوده و انجام جرم های سنگین، بازداشت و اخراج را در پی دارد. مراحل معافیت از جریمه و روش ها نیز می بایست بر اساس دلیل مربوطه شناسایی و طی شوند.
حکم بازداشت چه افرادی بعد از دیپورت شدن صادر می گردد
پس از شرح انواع دلایل deport و مراحل معافیت از جریمه باید به سوال مهم حکم بازداشت چه افرادی بعد از دیپورت شدن صادر می گردد؟ پاسخ داد. به طور کلی اداره مهاجرت پس از ارزیابی وضعیت و بررسی شرایط مهاجر، فراخوان ترک کشور یا حکم بازداشت و اخراج را صادر کرده که لیست دلایل بازداشت مسافران در زیر آورده شده است:
افرادی که احتمال فرار آنان جهت سرپیچی از حکم وجود دارد.
اشخاصی که حضور آنان در کشور تهدید کننده بوده و برای مثال جزو گروه های تروریستی می باشند.
مهاجرانی که از مدارک جعلی استفاده کرده و قوانین ورود و خروج را نقض می نمایند.
افرادی که خطری برای نظم یا بهداشت عمومی به حساب می آیند.
مسافرانی که پس از اتمام مهلت اقامت، بدون عذر موجه به اقامت بدون مجوز ادامه داده اند.
اشخاصی که بیماری خطرناک و مسری دارند.
امکان دارد برخی از کشورها دلیل دیگری برای بازداشت مهاجر داشته و برای مثال به این دلیل که پناهنده جایی برای اقامت و پولی برای زندگی در کشور غریب ندارد، خدمات رفاهی را در بازداشتگاه به او ارائه دهند. زندان در نظر گرفته شده برای دریافت کنندگان حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور از زندان های دیگر جدا بوده و اغلب افراد اخراجی در آن محل اسکان داده می شوند. خدمات رفاهی مانند تغذیه در اختیار اشخاص قرار گرفته و معمولا بازداشت شدگان ابتدا در یک جلسه معاینه شرکت می کنند.
فرد بازداشت شده اجازه آزادی از زندان جهت حضور در فرودگاه را نداشته و به طور معمول توسط ماموران به مرز برده می شود. مدت زمان بازداشت در کشورهای مختلف متفاوت بوده و حداکثر 6 ماه الی 18 ماه است. اگر زندانی اعتراضی به حکم نداشته باشد، در اسرع وقت از مرز خارج شده اما پس از اعتراض در دادگاه، قاضی درخواست تمدید مدت بازداشت را داشته تا به درخواست رسیدگی شود. معمولا دادگاه پاسخ شکایت را در طی 1 هفته داده و مهاجران مدت طولانی در بازداشتگاه نمی مانند، اما امکان طولانی تر شدن روند وجود دارد.
راهکارهایی برای جلوگیری از دیپورت شدن از کشور
جهت جلوگیری از دیپورت می بایست انواع دلایل اخراج را شناخته و در ادامه از قوانین کشور مقصد پیروی کرد. مهم ترین علت دیپورت افراد، اقامت غیر قانونی پس از انقضای اعتبار ویزا بوده و همچنین پناهجویان در صورت عدم اخذ جواب قبولی از اداره مهاجرت موظف به بازگشت به مبدا بوده و اگر اقدامات لازم را انجام ندهند، دیپورت می شوند. لیستی از راهکارهای جلوگیری در زیر آورده شده است:
دریافت ویزای مشروح با دلایل کار، درمان، تحصیل و سایر موارد
خروج بهنگام از مقصد و پیش از اتمام اعتبار ویزا، برخی از کشورها 10 روز پس از انقضا به فرد مهلت برای خروج داده و حکم deport صادر نمی کنند.
افراد می بایست 1 ماه مانده به انقضای ویزا، درخواست تمدید داده تا اقامت غیر قانونی برای آنان ثبت نشود.
رعایت قوانین کشور مقصد و عدم انجام کارهای غیر قانونی
عدم کار و تحصیل در مقصد بدون اخذ مجوز، معمولا دارنده ویزای توریستی اجازه کار و تحصیل ندارد.
عدم ایجاد مزاحمت برای شهروندان و آسیب رساندن به آنان از طریق مواردی مانند قاچاق مواد مخدر
اقدام بهنگام و سریع برای درمان بیماری های خاص
در جواب این پرسش که چگونه باید از دریافت حکم دیپورت یا حکم اخراج از کشور جلوگیری کرد؟ می توان توضیح داد که رعایت قوانین و مقررات کشورهای خارجی احتمال deport را کاهش می دهد. بهتر است اشخاص پیش از مهاجرت یا سفر به خارج از کشور، قوانین مهم و مقررات مربوط به اتباع خارجی را مطالعه کرده تا با مشکلات خاص مواجه نگردند.
پس از بررسی راهکارهایی برای جلوگیری از دیپورت شدن از کشور باید اظهار داشت که پس از deport امکان طی کردن مراحل معافیت از جریمه و اخراج وجود داشته و افراد می توانند با ارائه مدارک و مستندات معتبر مانند عذر موجه برای اقامت غیر قانونی، موانع را رفع نمایند. برای مثال اگر فرد ویزای توریستی داشته، به شکل قانونی وارد مقصد شده و سپس به علت بروز بیماری و شرایط وخیم موفق به ترک بهنگام کشور نشده می بایست مدارک پزشکی را ارائه دهد. در چنین مواقعی شخص زندانی نشده و تنها ملزم به ترک مقصد در اسرع وقت خواهد شد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دیپورت یا حکم اخراج از کشور، انواع دلایل و مراحل معافیت از جریمه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با دیپورت یا حکم اخراج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. روش های معافیت از دیپورتی ای اخراج از کشور در متن مقاله آمده است.