برای مشاوره نحوه دریافت ویزای توریستی آمریکا
برای مشاوره نحوه دریافت ویزای توریستی آمریکا
جهت گردش و تفریح در آمریکا یا شرکت در رویدادهای تجاری و دریافت خدمات درمانی از آن کشور می توان ویزای توریستی دریافت کرد، دغدغه متقاضیان این است که نحوه دریافت چگونه بوده و مدت اعتبار روادید چقدر می باشد؟ بررسی انواع ویزای توریستی آمریکا اشخاص را در جهت انتخاب بهترین نوع یاری کرده و برآورد هزینه ها امکان برنامه ریزی مالی را فراهم می نماید. بررسی شرایط و مدارک لازم برای اخذ روادید، حائز اهمیت است.
ویزای توریستی آمریکا اجازه اقامت موقت در ایالات متحده را به افراد فاقد شهروندی و تابعیت داده و دارندگان آن می توانند 6 ماه در مقصد زندگی کرده اما اجازه کار و تحصیل یا کسب درآمد ندارند. در این مقاله انواع روادید معرفی شده و سپس شرایط دریافت، مدارک لازم، هزینه ها و نحوه دریافت بررسی شده است. مدت زمان صدور ویزای توریستی آمریکا و ریجکتی آن از سایر مواردی می باشد که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ویزای توریستی آمریکا چیست؟
در پاسخ به این سوال که ویزای توریستی آمریکا چیست؟ و مدت اقامت با این ویزا چقدر است؟ باید اظهار داشت که این روادید همچون ویزای توریستی فرانسه غیر مهاجرتی بوده و پس از اخذ آن می توان حداکثر 6 ماه در ایالات متحده به گردش و تفریح پرداخت. اشخاص با اهداف مختلف برای اخذ این روادید اقدام کرده و برای مثال برخی از متقاضیان، قصد شرکت در همایش های تجاری را داشته و برخی دیگر تمایل به دریافت خدمات درمانی دارند. مدت زمان اقامت در مقصد برای کلیه این متقاضیان حداکثر 6 ماه بوده و در صورت تمایل جهت اقامت طولانی تر می بایست روادیدهای دیگری دریافت کرد.
به ویزای توریستی آمریکا Visitor Visa نیز گفته می شود؛ زیرا هدف بسیاری از دریافت کنندگان آن، بازدید از دوستان و آشنایان ساکن ایالات متحده است. شرایط و نحوه دریافت این روادید به گونه ای بوده که متقاضی باید ثابت کند توانایی مالی مناسبی برای اقامت در مقصد داشته و از مدارک لازم برای اخذ روادید، باید به پاسپورت معتبر، بیمه و برنامه سفر اشاره نمود. داشتن دعوت نامه احتمال صدور ویزا را افزایش داده و دعوت شدگان کمتر با مشکل ریجکتی مواجه می شوند.
ویزای ویزیتوری آمریکا انواع مختلفی داشته و به دو نوع B1 و B2 تقسیم می گردد. همچنین افراد می توانند روادید 1 بار ورود یا چند بار ورود دریافت کنند که برای انتخاب بهترین نوع، ابتدا باید هدف از سفر را تعیین نمود. با دریافت Visitor Visa نمی توان اقامت دائم یا شهروندی ایالات متحده را اخذ کرده و این روادید کاملا غیر مهاجرتی است. لازم به ذکر است که با ویزای توریستی آمریکا نمی توان به عنوان خدمه هواپیما یا کشتی وارد ایالات متحده شده یا در آن محل نمایش های هنری جهت کسب درآمد و دریافت حق الزحمه اجرا کرد. اغلب اشخاص با هدف گردش و تفریح، ملاقات دوستان و آشنایان یا شرکت در رویدادهای تجاری این روادید را دریافت می نمایند.
انواع ویزا توریستی آمریکا
هر یک از ویزاهای کشورهای خارجی انواع مختلفی داشته که آشنایی با آن ها برای متقاضیان اخذ روادید مفید و حائز اهمیت است. پیش از ثبت درخواست صدور Visitor Visa باید انواع ویزای توریستی آمریکا را مورد بررسی قرار داد تا در نهایت بهترین نوع را انتخاب نمود. به همین دلیل اطلاع از لیست انواع روادید برای متقاضیان دریافت ویزا اهمیت بسیاری دارد. لیست انواع روادید به شرح زیر است:
ویزای توریستی آمریکا B1: این نوع از روادید برای اشخاصی صادر شده که تمایل به شرکت در همایش ها و رویدادهای تجاری داشته اما قصد کار و کسب درآمد در ایالات متحده را ندارند. آن دسته از افرادی که تمایل به استخدام در آمریکا نشان می دهند، نیاز به اخذ ویزای کاری داشته اما فعالان در حوزه تجارت برای حضور در رویدادهای مهم ویزای B1 را دریافت می کنند. پس از اخذ این مدرک می توان در کنفرانس های آموزشی شرکت نموده و در رویدادهای تجاری حضور یافت. آن دسته از اشخاصی که تمایل به مذاکره با شریک تجاری یا عقد قراردادهای کاری داشته و هنوز موفق به دریافت روادید شغلی یا سرمایه گذاری نشده اند، از Visitor Visa برای حضور موقت در ایالات متحده و مدیریت امور استفاده می کنند.
ویزای توریستی آمریکا B2: این نوع از روادید مخصوص متقاضیان گردش و تفریح در آمریکا بوده و در برخی از مواقع جهت دریافت خدمات درمانی از پزشکان ایالات متحده نیز می توان درخواست Visitor Visa را به ثبت رساند. اشخاص پس از اخذ ویزای توریستی آمریکا B2 می توانند به ملاقات دوستان و آشنایان در ایالات متحده پرداخته یا در جشن ها، مسابقات و کنسرت ها یا برنامه های خاص اجتماعی و فرهنگی آن کشور شرکت نمایند. امکان حضور در دوره های آموزشی تفریحی کوتاه مدت چند روزه بدون دریافت مدرک در پایان آموزش نیز وجود دارد.
ویزای توریستی آمریکا سینگل: منظور از روادید سینگل، ویزای یک بار ورود بوده که پس از دریافت آن تنها 1 بار می توان وارد خاک آمریکا شد. در واقع اعتبار Visitor Visa یک بار ورود، به محض خروج از ایالات متحده به اتمام رسیده و شخص جهت حضور مجدد در آن کشور نیاز به اخذ روادید جدید دارد.
ویزای توریستی آمریکا مولتیپل: افرادی که قصد رفت و آمد مداوم به آمریکا را دارند، معمولا از ویزای مولتیپل یا چند بار ورود بهره مند خواهند شد. این اشخاص در واقع محدودیتی برای ورود چند باره با یک روادید به ایالات متحده نداشته و اعتبار روادید آنان پس از خروج از مقصد منقضی نمی شود. نکته قابل توجه این است که تعداد ورودهای فرد به آمریکا نامحدود بوده اما حداکثر مدت زمان اقامت پس از هر بار حضور در مقصد، 6 ماه است. پس از شش ماه اقامت می بایست مدتی در خارج از مرزها زندگی کرده تا مجددا موفق به حضور در خاک مقصد شد.
انواع ویزا توریستی آمریکا B1 و B2 می توانند به صورت سینگل یا مولتیپل صادر شوند. غالبا متقاضیان گردش و تفریح در ایالات متحده ویزای یک بار ورود دریافت کرده، اما تاجران و اشخاص فعال در حوزه کسب و کار، برای راحتی بیشتر درخواست روادید مولتیپل را به ثبت می رسانند. نحوه دریافت انواع Visitor Visa یکسان بوده و شرایط اخذ آن ها نیز تا حدودی مشابه است؛ زیرا اشخاص نیاز به اثبات تمکن مالی داشته و همچنین باید مدارک دال بر داشتن قصد بازگشت به مبدا و عدم اقامت طولانی مدت در ایالات متحده را ارائه دهند. اگر سفارت مقصد تردیدی در خصوص این که فرد پس از دریافت Visitor Visa به مبدا باز نگردد داشته باشد، روادید صادر نمی شود.
شرایط دریافت ویزای توریستی آمریکا
یکی از مهم ترین شرایط دریافت ویزای توریستی آمریکا داشتن بودجه مالی کافی برای زندگی در مقصد می باشد. بدیهی است که دولت آمریکا امکان بر عهده گرفتن هزینه های زندگی و اقامت توریست ها را نداشته و هر مسافر خود باید مبالغ لازم را پرداخت نماید. برای جلوگیری از بروز مشکلات مالی در حین سفر، پیش از صدور Visitor Visa وضعیت تمکن مالی متقاضی بررسی می شود.
لیست شرایط دریافت ویزای توریستی آمریکا شامل مواردی مانند داشتن وابستگی به مبدا و برخورداری از سوابق سفر به خارج از کشور می گردد. در واقع افراد باید مدارک دال بر Tie را ارائه دهند که منظور از تای، وابستگی به وطن و اثبات ضرورت بازگشت به مبدا است. در برخی از مواقع افراد پس از اخذ Visitor Visa به مبدا بازنگشته که به همین دلیل صدور روادید سختگیرانه تر شده و متقاضیان می بایست مدارک دال بر Tie مانند وثیقه های مالی را ارائه دهند. لیست کلیه شرایط مورد نیاز در زیر آورده شده است:
برخورداری از تمکن مالی کافی: شخص باید بودجه مالی لازم برای حضور در ایالات متحده را داشته یا پس از حضور در مقصد، تحت حمایت مالی دعوت کننده قرار گیرد. برای مثال متقاضیان شرکت در مسابقات معمولا توسط یک سازمان خاص مورد حمایت مالی واقع شده و خود کلیه هزینه های سفر را نمی پردازند.
اثبات داشتن وابستگی به مبدا: ویزای توریستی آمریکا غیر مهاجرتی است و به همین دلیل یکی از شرایط دریافت آن اثبات نداشتن قصد اقامت دائم در ایالات متحده می باشد. با ارائه مدارک شغلی، اشتغال به تحصیل یا مدارک تجاری به سفارت می توان Tie را اثبات کرده و همچنین اسناد خانه یا زمین و شرکت بیانگر وابستگی به حساب می آیند. برخی از افراد وثیقه هایی را به عنوان ضمانت در اختیار آژانس مسافرتی قرار داده تا بازگشت خود را تضمین نمایند.
داشتن تراول هیستوری: برخورداری از سابقه سفر به آمریکا یا اروپا، صدور Visitor Visa را ساده تر می سازد. آفیسر سفارت پس از مشاهده تاریخچه سفر، از این که متقاضی به طور کلی اهل گردش بوده و قصد مهاجرت به آمریکا را ندارد اطمینان حاصل کرده و موافقت خود را اعلام می نماید.
برخورداری از دعوت نامه: داشتن این مدرک اجباری نبوده، اما دعوت نامه شانس صدور ویزای توریستی آمریکا را افزایش و احتمال ریجکتی را کاهش می دهد. دعوت نامه ممکن است از سوی سازمان خاص یا یک دوست و فامیل ساکن در ایالات متحده ارسال شود.
نداشتن سابقه کیفری و برخورداری از سلامتی: ممکن است با درخواست افرادی که سابقه کیفری داشته و حضور آنان در ایالات متحده تهدید به حساب می آیند، موافقت نگردد. ویزای توریستی آمریکا به متقاضیان دریافت خدمات درمانی از ایالات متحده تعلق گرفته و نمی توان برخورداری از سلامتی کامل را جزو شرایط اخذ آن به حساب آورد، اما در صورتی که هدف فرد از تقاضای Visitor Visa درمان در آمریکا است باید مدارک دال بر دریافت نوبت از بیمارستان یا پزشک خاص را ارائه دهد. امکان دارد داشتن بیماری های واگیردار و خطرناک منجر به دریافت جواب ریجکتی شود.
هر شخصی که شرایط و نحوه دریافت را مطالعه کرده و در ادامه درخواست ویزای توریستی آمریکا را به ثبت برساند، موفق به اخذ روادید نمی گردد. صدور Visitor Visa تا حدودی سختگیرانه بوده و می توان برای کاهش احتمال ریجکتی از یک وکیل یا مشاور مهاجرتی کمک گرفت. همراهی با تور و دریافت خدمات از آژانس مسافرتی نیز کمک کننده است.
مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی آمریکا
پیش از بررسی نحوه دریافت روادید ویزیتوری باید به بررسی لیست مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی آمریکا پرداخت. مدارک مورد نیاز به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند که لیست آن ها به شرح جدول زیر است. منظور از مستندات غیر ضروری مدارکی بوده که ارائه آن ها شانس صدور ویزا را افزایش داده اما عدم برخورداری از آن ها، لزوما منجر به ریجکتی درخواست نمی شود.
مدارک ضروری | مستندات غیر ضروری |
پاسپورت و عکس پرسنلی | دعوت نامه و تراول هیستوری |
شناسنامه، گواهی ازدواج و سایر مدارک هویتی لازم مانند گواهی طلاق به شکل ترجمه شده | مدارک تحصیلی یا شغلی مانند قرارداد کاری، حکم بازنشستگی، گواهی ثبت شرکت و فیش حقوقی، گواهی اشتغال به تحصیل |
گواهی تمکن مالی مانند پرینت گزارش موجودی حساب بانکی | اسناد مالکیت خانه، زمین یا مغازه و شرکت |
فرم Ds160 | فرم Ds-5535 در صورت لزوم و درخواست توسط سفارت |
برنامه سفر | مدارک مربوط به درمان در آمریکا، مسابقات و همایش مد نظر برای شرکت |
بلیط رفت و برگشت و واچر هتل یا مدارک مربوط به محل اقامت در مقصد | مستندات مربوط به اسپانسر و حامی مالی مانند گزارش گردش حساب او |
رسید پرداخت هزینه ها و پرینت نامه مصاحبه با سفارت | گواهی نداشتن سابقه کیفری و مدارک پزشکی در صورت لزوم |
پاسپورت متقاضیان واجد شرایط ویزای توریستی آمریکا باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته و عکس پرسنلی آنان جدید بوده و در 3 الی 6 ماه اخیر گرفته شده باشد. توصیه می شود اشخاصی که قصد شرکت در رویداد تجاری یا همایش های علمی خاص را دارند، از سازمان برگزار کننده درخواست ارسال دعوت نامه کرده تا از طریق ارائه آن به سفارت موفق به دریافت روادید در اسرع وقت شوند. عدم برخورداری از مدارک کافی صدور روادید را به تعویق انداخته و آفیسر به علت داشتن شک و تردید، بررسی های بیشتری در خصوص شخص انجام خواهد داد.
ویزای توریستی آمریکا غیر مهاجرتی بوده و افراد اجازه کار یا تحصیل با آن را در مقصد ندارند، اما هدف از ارائه مدارک شغلی و تحصیلی اثبات داشتن وابستگی به مبدا است. هنگامی که فرد قرارداد کاری یا نامه اشتغال به تحصیل را به آفیسر ارائه می دهد، در واقع ثابت می کند که در مبدا مشغول فعالیت های خاصی بوده و در صورت عدم بازگشت به وطن فعالیت های او نیمه کاره مانده و با مشکل مواجه می شود. ممکن است برخی از قراردادهای کاری اطمینان لازم را به آفیسر نداده که می توان با ارائه اسناد یا مدارک مالی در کنار مستندات کاری یا تحصیلی، وابستگی را به طور کامل ثابت کرد.
منظور از تراول هیستوری در واقع پاسپورت های قبلی متقاضی است که لیبل ویزا بر روی آن ها درج شده و سابقه سفر را نمایش می دهد. سفارت آمریکا در صورت مواجهه با مشکل مفقودی اطلاعات و نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص وضعیت متقاضی ممکن است درخواست تکمیل فرم Ds-5535 را داشته که تکمیل آن به صورت آنلاین انجام می شود.
هزینه ویزای توریستی آمریکا
اشخاص با این سوال که هزینه ویزای توریستی آمریکا چقدر است مواجه شده و ابهاماتی در خصوص میزان تمکن مالی مورد نیاز دارند. تعداد اعضای خانواده، مدت زمان اقامت، هدف از سفر و دریافت یا عدم دریافت خدمات از آژانس های مسافرتی از عوامل موثر در برآورد هزینه می باشند. یک لیست حدودی از هزینه ها در جدول زیر آورده شده و برای علاقمندان قابل بررسی است.
هزینه درخواست ویزای توریستی آمریکا | 160 الی 200 دلار | قیمت بیمه مسافرتی | نفری 200 الی 900 دلار |
هزینه تور سفارت جهت سفر به ترکیه یا سایر کشورهای همسایه | نفری 10 الی 30 میلیون تومان | هزینه تور آمریکا در آژانس مسافرتی معتبر | نفری 9 هزار الی 11 هزار دلار |
تمکن مالی لازم برای اخذ ویزا | نفری 4 الی 5 هزار دلار جهت اقامت 15 روزه | قیمت 1 وعده غذایی | 10 الی 30 دلار |
هزینه اقامت در آمریکا | ماهی 8 الی 10 هزار دلار، روزی 200 الی 300 دلار | هزینه حمل و نقل | ماهی 70 الی 100 دلار |
قیمت بلیط هواپیما رفت و برگشت | 1 هزار الی 2 هزار دلار | بودجه لازم برای تفریح | هر مورد 40 الی 50 دلار |
هزینه هتل های آمریکا | شبی 100 الی 300 دلار | هزینه درمان در آمریکا | حداقل 5 هزار الی 6 هزار دلار |
میزان وثیقه مالی لازم | 30 میلیون الی 1 میلیارد تومان | تعرفه پیکاپ ویزا آمریکا | 1 الی 2 میلیون تومان |
هزینه ویزای توریستی آمریکا غیر قابل برگشت بوده و اگر تقاضای فرد ریجکت شود، مبلغ به او بازگردانده نخواهد شد. مبلغ لازم برای وثیقه گذاری در نزد آژانس های مسافرتی ممکن است 30 میلیون تومان الی 1 میلیارد تومان بوده که برآورد آن توسط آژانس و بر اساس شرایط صورت می گیرد. وثیقه پس از اتمام سفر و بازگشت به مبدا، به شخص برگردانده شده که می توان به جای آن اسناد مالکیت را در اختیار سفارت قرار داد. زیرا به طور کلی هدف از وثیقه گذاری اثبات داشتن وابستگی به مبدا است و بهره مندی از املاک در وطن، بازگشت فرد را ضروری می کند.
برای دریافت ویزای توریستی آمریکا می بایست در سفارت این کشور حضور یافته که به همین دلیل ایرانیان به ترکیه، امارات یا ارمنستان و سایر مناطق سفر می نمایند. آن دسته از افراد که جهت اخذ خدمات درمانی راهی ایالات متحده می شوند، باید هزینه های درمان و نحوه دریافت خدمات تخصصی را به دقت مورد بررسی قرار داده و بودجه لازم را تهیه نمایند.
تمکن مالی لازم برای دریافت ویزای توریستی آمریکا باید به اندازه ای باشد که شخص در طول مدت اقامت محتاج دریافت کمک مالی از دولت ایالات متحده نگردد. بنابراین میزان تمکن مالی بر اساس مدت زمان سفر و سایر عوامل موثر تعیین شده که به طور معمول اقامت 15 روزه در آمریکا، نیاز به 4 الی 5 هزار دلار بودجه مالی دارد. با افزایش تعداد اعضای خانواده این مبلغ دو برابر یا سه برابر نمی شود؛ زیرا شخص می تواند برای کل خانواده یک اتاق در هتل رزرو کرده و این امر طبیعتا هزینه ها را کاهش خواهد داد، همچنین قیمت رزرو برای کودکان معمولا نصفه یا کمتر است. بنابراین می توان اظهار داشت که یک خانواده سه نفره برای اقامت 15 روزه در آمریکا حدودا به 10 الی 12 هزار دلار نیاز داشته و می توانند با انتخاب اقامتگاهی ارزان تر، هزینه ها را کاهش دهند.
نحوه درخواست ویزای توریستی آمریکا
نحوه درخواست ویزای توریستی آمریکا برای افراد واجد شرایط به این شکل است که اشخاص ابتدا باید فرم Ds-160 را به صورت آنلاین تکمیل کرده و در ادامه برای شرکت در جلسه مصاحبه در سفارت ایالات متحده حضور یابند. بنابراین می توان مراحل اخذ ویزای ویزیتوری را ترکیبی از مراحل آنلاین و حضوری دانست. جهت رفاه حال متقاضیان راهنمای تصویری تکمیل فرم در ادامه آورده شده است.
متقاضیان در مرحله ابتدایی لازم است نشانی ceac.state.gov را در فیلد جستجوی مرورگر تایپ کرده و در ادامه روی Online" Nonimmigrant Visa" کلیک نمایند.
حالا باید یکی از کشورهای همسایه را جهت مراجعه به سفارت ایالات متحده فعال در آن کشور انتخاب کرد. با کلیک بر روی "START AN APPLICATION" فرم درخواست ویزا نمایش داده خواهد شد. برای تکمیل درخواست های ناقص قبلی می بایست "RETRIEVE" و جهت بارگذاری مدارک، "UPLOAD" را انتخاب نمود.
در صورت انتخاب گزینه "START" اپلیکیشن نامبر به فرد تعلق گرفته که یادداشت آن شماره ضروری است، زیرا اشخاص در ادامه برای پیگیری روند صدور ویزای توریستی آمریکا به آن نیاز خواهند داشت. افراد پس از پاسخگویی به پرسش امنیتی باید "Continue" را انتخاب کنند.
حالا می توان اطلاعات هویتی را در فرم تایپ نمود.
اشخاص می بایست اطلاعات تولد خود را همراه با جزئیات جنسیت در فرم درج نمایند.
در این قسمت از فرم باید تابعیت را مشخص کرد.
هر متقاضی می بایست نشانی محل سکونت را در فیلدهای مربوطه ثبت نماید.
کاربران می بایست شماره تماس و ایمیل در فرم تایپ کنند. در صورت درج نشانی ایمیل اشتباه، افراد موفق به دریافت پیام های سفارت نمی شوند.
صفحه درج اطلاعات پاسپورت به شرح زیر است.
اشخاص باید جزئیات سفر مانند هدف و تاریخ ورود و خروج به آمریکا را معین نمایند.
در ادامه امکان بارگذاری تصویر پرسنلی با ابعاد 51 در 51 فراهم می شود.
پس از بررسی نحوه دریافت و طی نمودن مراحل بالا، اشخاص می توانند تصویر سایر مدارک مورد نیاز را در سایت بارگذاری کرده و هزینه درخواست ویزای توریستی آمریکا را بپردازند. در ادامه وقت مصاحبه تعیین شده و متقاضی می بایست در زمان معین در سفارت ایالات متحده حضور پیدا کرده و اصل مدارک لازم را نیز به همراه داشته باشد. بسیاری از اشخاص در یک تور سفارت ثبت نام کرده تا همراه با افراد با تجربه راهی آمریکا شده و اضطراب کمتری را تجربه نمایند. شرکت در مصاحبه تنها برای افراد 14 تا 80 سال ضروری است.
اگر درخواست ویزای توریستی آمریکا مورد تایید واقع شود فرد نامه ای مبنی بر ارسال گذرنامه برای سفارت دریافت کرده و باید پاسپورت خود را جهت درج لیبل به سفارت برساند. اغلب ایرانیان از شرکت های معتبر ارائه دهنده پیکاپ ویزا، خدمات اخذ می نمایند. برای این امر شخص به فرد مورد تایید شرکت پیکاپ وکالت داده تا در قبال دریافت حق الزحمه پاسپورت او را از ایران خارج کرده، به سفارت ایالات متحده برده و پس از دریافت لیبل به ایران برگرداند.
مدت زمان صدور ویزای توریستی آمریکا
مدت زمان صدور ویزای توریستی آمریکا متغیر بوده و به طور کلی بررسی درخواست و ارائه پاسخ 1 الی 3 ماه به طول می انجامد. بهتر است اشخاص 90 روز پیش از زمان سفر، درخواست ویزای توریستی آمریکا را به ثبت رسانده تا دچار مشکل نشوند. در صورت عدم ارائه مدارک کافی به سفارت آمریکا، صدور با تاخیر انجام شده و ممکن است 6 ماه طول کشیده که احتمال ریجکتی نیز وجود دارد. در برخی از مواقع افراد موفق به دریافت وقت زود هنگام از سفارت آمریکا در ترکیه، ارمنستان یا امارات نشده که این مورد نیز می تواند یکی از دلایل تعویق در صدور ویزا باشد.
اقدام زود هنگام برای درخواست ویزا همواره بهتر از اقدام دیر هنگام بوده و می بایست حداقل 2 الی 3 ماه پیش از تاریخ پرواز، تقاضا را ثبت کرد. در پاسخ به این سوال که ویزای توریستی آمریکا چند روزه است؟ باید شرح داد که این روادید انواع مختلفی مانند یک بار ورود و چند بار ورود دارد. مدت اعتبار ویزای سینگل با مولتیپل تفاوت داشته، اما نکته قابل توجه این است که پس از هر بار ورود به ایالات متحده، تنها می توان 6 ماه در محل اقامت داشت. مطالعه اطلاعات مندرج در جدول زیر مفید خواهد بود.
نوع ویزای آمریکا | مدت زمان صدور | میزان اعتبار | مدت زمان مجاز جهت اقامت در آمریکا |
توریستی سینگل | 1 الی 3 ماه | 6 الی 12 ماه | 6 ماه |
توریستی مولتیپل | 30 الی 90 روز | 1 الی 10 سال | سالی 180 روز |
پس از بررسی شرایط و نحوه دریافت، باید اشاره کرد که مدت اعتبار ویزای سینگل 6 ماه بوده اما می توان آن را تا 1 سال افزایش داد. مدت اعتبار روادید چند بار ورود 1 سال تا 10 سال است، اما شخص اجازه دارد تنها 180 روز یا 6 ماه در هر سال در آمریکا زندگی کند. برای اقامت طولانی تر در ایالات متحده باید ویزاهای دیگری مانند روادید ازدواج، تحصیلی یا شغلی اخذ نمود.
رد شدن ویزای توریستی آمریکا
پس از بررسی شرایط و نحوه دریافت ویزای توریستی آمریکا، مطالعه دلایل ریجکت شدن ویزا نیز اهمیت دارد. باید اظهار داشت که به رد شدن ویزای توریستی آمریکا، ریجکتی درخواست نیز گفته می شود که دلایل دریافت جواب رد از سفارت بسیار متفاوت است. افراد می توانند پس از شناسایی دلیل رد شدن ویزای توریستی، مشکلات را رفع نموده تا رضایت آفیسر سفارت را جلب نمایند. بنابراین در ادامه لیستی از علل ریجکت شدن درخواست ویزای توریستی آمریکا ارائه شده است:
نداشتن تمکن مالی کافی
عدم اثبات داشتن وابستگی به مبدا
گذرنامه فاقد اعتبار کافی است.
ارائه مدارک جعلی
داشتن سابقه کیفری و تخلف مهاجرتی
عدم برخورداری از برنامه سفر قانع کننده
وجود ابهام در هدف سفر و عدم ارائه مدارک کافی در این زمینه
دلایل امنیتی
عدم پرداخت هزینه های لازم
آفیسر تشخیص دهد که شخص قصد مهاجرت داشته و از وابستگی به وطن مطمئن نشود.
ارائه اطلاعات دروغ
در صورت رد شدن ویزای توریستی آمریکا می توان مشکلات موجود را برطرف کرده و درخواست تجدید نظر داشته یا به ریجکتی اعتراض نمود. اگر علت رد شدن تقاضا ناقصی مدارک باشد، به طور معمول با تکمیل مستندات ویزا صادر می شود. اگر متقاضی موفق به رفع مشکلات نشده و رضایت آفیسر را جلب ننماید، روادید به هیچ عنوان صادر نخواهد شد. به طور معمول علت رد شدن ویزای توریستی آمریکا در نامه ریجکتی درج شده و شخص از طریق مطالعه آن موفق به بررسی علل می شود.
در ادامه باید یک نامه جهت اعتراض آماده کرده و برای سفارت فرستاده و همچنین در صورت لزوم هزینه های بررسی مجدد را که توسط کارشناسان تعیین می گردد، پرداخت نمود. اشخاص نباید پس از دریافت جواب ریجکتی اعتراض را برای یکی دیگر از سفارت های آمریکا ارسال کنند؛ زیرا قوانین در کلیه سفارت ها یکسان بوده و شخص می بایست با همان سفارت اولیه در ارتباط باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت ویزای توریستی آمریکا همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند یبا عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای توریستی آمریکا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. مدت زمان صدور ویزای توریستی امریکا در متن مقاله آمده است.