برای مشاوره نحوه معادل سازی مدرک در ترکیه
برای مشاوره نحوه معادل سازی مدرک در ترکیه


به معادل سازی مدارک در کشور ترکیه دنکلیک گفته می شود، افراد ممکن است سوالاتی در خصوص شرایط دنکلیک مدارک مدرسه یا دانشگاه داشته و با پرسش هایی مانند این که چگونه باید برای معادل سازی اقدام کرد مواجه می شوند. شرایط دریافت تاییدیه مدارک در ترکیه بر اساس نوع گواهی تحصیلی شخص تعیین شده و برای متقاضیان مختلف تا حدودی متفاوت است. آشنایی با هزینه ها و مدت زمان انتظار جهت دریافت جواب درخواست، مفید واقع می شود.
دنکلیک مدارک در ترکیه توسط سازمان های مختلفی مانند YOK یا وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد. در این مقاله ابتدا به سوال دنکلیک چیست پاسخ داده شده و در ادامه لیست شرایط و مدارک لازم آمده است. افراد با مطالعه این مقاله، اطلاعاتی در خصوص نحوه معادل سازی مدرک و هزینه ها به دست آورده و با مدت زمان مورد نیاز آشنا می شوند. اهمیت مدرک زبان برای درخواست معادل سازی در مقاله آمده و قابل مطالعه می باشد.
دنکلیک مدارک در ترکیه یعنی چه؟
هر فردی که در یک کشور خاص تحصیل کرده، اما در ادامه قصد کار یا تحصیل در خارج از کشور را دارد، ابتدا باید درخواست معادل سازی مدارک را به ثبت برساند. اغلب کشورهای جهان مدارک تحصیلی صادر شده در مناطق خارجی را معتبر ندانسته و افراد را ملزم به ثبت درخواست معادل سازی دانشنامه دیپلم یا دانشگاه می نمایند. در جواب این پرسش که دنکلیک مدارک در ترکیه یعنی چه؟ باید شرح داد که به معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه به اصطلاح دنکلیک گفته می شود.
این کشور مستندات تحصیلی صادر شده در ایران و سایر مناطق خارجی را قبول نداشته و بنابراین افراد پیش از طی کردن مراحل معادل سازی، نمی توانند از دانشنامه تحصیلی خود استفاده نمایند. دنکلیک مدارک در ترکیه با هدف بررسی معتبر بودن دانشنامه خارجی ها صورت گرفته و افرادی که مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه هایی با رتبه بسیار پایین دریافت کرده باشند، درخواست دنکلیک آنان رد می شود. همچنین اگر فرد نمرات بسیار پایین دریافت کند، موفق به معادل سازی مدارک نشده و واجد شرایط به حساب نخواهد آمد.
در خصوص نحوه معادل سازی مدرک باید شرح داد که در برخی مواقع دانشنامه تحصیلی شخص بدون نیاز به شرکت در آزمون یا دوره های آموزشی معادل سازی می شود. در برخی مواقع از اشخاص خواسته شده که در امتحانات خاصی شرکت کرده یا چند دوره کارآموزی بگذرانند. رتبه دانشگاه محل تحصیل و نمرات دانش آموخته، اهمیت زیادی در اخذ تاییدیه از ترکیه یا دریافت جواب رد دارد.
انواع دنکلیک مدارک در ترکیه
افراد زیادی هر ساله تصمیم می گیرند که مهاجرت کرده و در این میان برخی افراد قصد مهاجرت به ترکیه را دارند. ممکن است اشخاص با این سوال که انواع دنکلیک مدارک در ترکیه چیست مواجه شوند که باید شرح داد مدارک تحصیلی انواع مختلفی داشته و روند معادل سازی هر یک در ترکیه متفاوت است. برای مثال معادل سازی مستندات دبستان، متوسطه اول و دوم بر عهده آموزش و پرورش بوده در حالی که گواهی های دانشگاهی توسط YOK مورد بررسی قرار می گیرند. در ادامه توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه شده است:
در ارتباط با دنکلیک مدارک دیپلم و مدارک تحصیلی دبستان تا دبیرستان در ترکیه باید شرح داد که متقاضیان دارای دیپلم برای ثبت نام در دانشگاه ها می بایست ابتدا درخواست معادل سازی دیپلم را به ثبت برسانند. دارندگان تحصیلات پایین تر نیز جهت ادامه تحصیل در مدارس ترکیه نیاز به دنکلیک مدارک پیشین دارند، برای مثال متقاضی تحصیل در دبیرستان ابتدا باید دانشنامه متوسطه اول را به تایید آموزش و پرورش آن کشور برساند. طی کردن این مراحل معمولا هزینه در بر داشته و کلیه دانشنامه ها توسط آموزش و پرورش MEB مورد ارزیابی قرار می گیرند. نظام تحصیلی در آن کشور 12 ساله بوده و بنابراین افراد نیاز به ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی یا مدارک پایه دوازدهم دارند.
سازمان یوک یا YOK وظیفه ارائه دنکلیک مدارک دانشگاهی در ترکیه را بر عهده داشته و ممکن است در قبال ارائه خدمات، هزینه دریافت کند. افراد برای استخدام در ترکیه یا ادامه تحصیل، درخواست دنکلیک را داده و منتظر پاسخ یوک می مانند. به طور معمول درخواست متقاضیان مورد قبول قرار گرفته اما اگر رتبه دانشگاه محل تحصیل پایین بوده یا نمرات فرد کمتر از حد معمول باشد، تقاضا رد می شود. در برخی از مواقع از شخص خواسته شده تا در امتحان شرکت کرده یا در دوره آموزشی و کارآموزی حضور یابد.
امکان معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه وجود داشته و متقاضیان می توانند ابتدا نوبت راندوو گرفته و هزینه های لازم را پرداخت کرده تا مدرک آنان توسط YOK مورد ارزیابی قرار گیرد. پس از ثبت درخواست معادل سازی، افراد یا با جواب قبولی مواجه شده یا درخواست آنان ریجکت می شود. باید توضیح داد که در برخی مواقع پذیرش مشروط به متقاضی اعطا شده و در ادامه لازم است پزشک در امتحان STS نوع TUS برای تعیین سطح شرکت کند، معمولا پزشکان باید دوره 6 ماهه کارآموزی را نیز بگذرانند. کسب حداقل نمره 40 در امتحان معادل سازی الزامی است. پیش از طی کردن این مراحل شخص اجازه تاسیس مطب در کشور مربوطه را نخواهد داشت.
برای معادل سازی مدرک دندانپزشکی در ترکیه نیاز به گذراندن 6 ماه کارآموزی و شرکت در آزمون STS نوع DUS یا STS Dentistry است. کل امتیاز آزمون 100 بوده و متقاضیان باید حداقل نمره 40 را به دست آورند. در نهایت پس از اخذ برگه دنکلیک می توان مشغول به کار یا تحصیل در ترکیه شد. آزمون STS توسط سازمان سنجش آن کشور یعنی OSYM برگزار خواهد شد.
درخواست معادل سازی مدرک داروسازی در ترکیه توسط یوک بررسی شده و این سازمان تنها درخواست افراد واجد شرایط را مورد قبول قرار خواهد داد. در اغلب مواقع از اشخاص خواسته می شود تا در آزمون شفاهی یکی از دانشگاه های ترکیه با نام آنادولی شرکت کنند. بنابراین نیاز به شرکت در امتحان کتبی نبوده اما یک ارزیابی شفاهی صورت خواهد گرفت. ممکن است در برخی مواقع شخص ملزم به شرکت در آزمون کتبی STS Pharmacy گردد.
مهندسان و معماران برای اثبات داشتن شرایط لازم جهت ادامه تحصیل یا کار در ترکیه باید در آزمون STS-2 شرکت کنند. پیش از اخذ برگه دنکلیک، نمی توان در اتاق مهندسان حضور یافته و بر روی پروژه ها کار کرده و آن ها را امضا نمود. به عبارتی دیگر مهندسان خارجی فاقد برگه معادل سازی مدرک مهندسی در ترکیه، اجازه کار در آن منطقه را ندارند.
برای درخواست معادل سازی مدرک حقوق در ترکیه نیاز به اخذ نوبت و پرداخت هزینه های لازم می باشد. کلیه مدارک دانشگاهی از جمله دانشنامه حقوق توسط یوک یا YOK مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه نتیجه اعلام می شود. شرایط و نحوه معادل سازی مدرک به این صورت است که دارندگان مدارک تحصیلی غیر پزشکی معمولا باید در امتحان SAT شرکت کرده و حداقل نمره 40 را از 100 کسب کنند.
معلمانی که قصد تدریس در مدارس خصوصی ترکیه را دارند، نیاز به شرکت در آزمون ویژه ای نداشته، اما برای تدریس در مدارس دولتی باید در امتحان Kpss ثبت نام کرد. جهت شرکت در آزمون مربوطه نیاز به طی کردن مراحل دنکلیک مدارک در ترکیه نبوده و کسب قبولی در امتحان کافی است که حداقل امتیاز لازم 50 می باشد. Kpss در ماه های آگوست و جولای برگزار می شود.
شرایط دریافت دنکلیک مدارک در ترکیه
شرایط دریافت دنکلیک مدارک در ترکیه برای هر متقاضی متفاوت است، زیرا ادارات مختلفی مانند MEB و YOK به درخواست ها رسیدگی کرده و هر یک قوانین خاص و ویژه ای دارند. برخی افراد ممکن است در رابطه با مهاجرت پزشک به ترکیه با والاتی مواجه شوند. در ادامه به شرح شرایط معادل سازی مدارک دیپلم و کاردانی تا دکتری پرداخته شده و اطلاعاتی در ارتباط با قوانین معادل سازی مدرک پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی و حقوق آمده است.
برای معادل سازی مدارک تحصیلی مدرسه در ترکیه ابتدا باید نظام آموزشی آن کشور را شناخته و مورد بررسی قرار داد. نظام تحصیلی در ترکیه 12 ساله بوده و بنابراین ایرانیان برای اخذ برگه دنکلیک باید مدارک دال بر 12 سال تحصیل در مدارس را ارائه دهند. لیست شرایط دنکلیک مستندات دیپلم یا Diploma و مدارک تحصیلی دبستان تا دبیرستان در ترکیه به شرح زیر است:
افراد دارای مدرک نظام قدیم می بایست گواهی دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی را ارائه دهند.
اشخاص دارای مدرک نظام جدید به مدرک دیپلم دوازده ساله و ریز نمرات دوازدهم نیاز دارند.
معمولا برای معادل سازی دیپلم نیاز به شرکت در امتحان خاصی نمی باشد.
ممکن است در زمان هایی که متقاضی نیاز به شرکت در آزمون یا دوره خاصی ندارد، معادل سازی مدرک به شکل رایگان انجام شود.
معادل سازی مدارک مدارس توسط MEB صورت می گیرد.
اخذ نوبت راندوو ضرروی است.
شخص نباید دوره دبیرستان را آنلاین گذرانده باشد.
ترجمه مدارک به زبان ترکی الزامی بوده که این کار باید در دارالترجمه رسمی صورت گرفته تا مهرهای لازم در مدرک درج شود.
لازم به ذکر می باشد که اگر متقاضی دنکلیک مدارک در ترکیه هنوز فارغ التحصیل نشده و در واقع دیپلم ندارد، طبیعتا نیاز به ارائه مدارک تحصیل 12 ساله نخواهد داشت. این اشخاص باید مستندات تحصیلی را آماده کرده و ریز نمرات ابتدایی تا مقطع گذرانده شده را ارائه دهند. پس از معادل سازی دانشنامه می توان در مدارس ترکیه درس خوانده و ادامه تحصیل داد.
در خصوص شرایط دنکلیک مدارک دانشگاهی کاردانی تا دکتری یا موارد Associate’s degree، Undergraduate’s degree یا bachelor’s degree، graduate’s degreیا master’s degree، Phو Postdoc در ترکیه باید شرح داد که سازمان یوک یا YOK به بررسی درخواست متقاضیان دارای مدرک دانشگاهی پرداخته اما در برخی مواقع برگه تاییدیه را صادر نکرده و از شخص می خواهد تا در آزمون تعیین سطح شرکت نموده و واجد شرایط بودن خود را به اثبات برساند. در ادامه لیستی از شرایط مورد نیاز آورده شده و باید اظهار داشت که امکان دارد برخی از افراد بدون شرکت در امتحان تعیین سطح، برگه دنکلیک را دریافت کنند:
اشخاص در صورت لزوم باید هزینه های لازم را پرداخت کنند.
از دارندگان مدارک غیر پزشکی خواسته شده تا در امتحان SAT شرکت کرده و دارندگان مدارک پزشکی باید در آزمون STS شرکت نمایند.
ممکن است برای اخذ برگه دنکلیک نیاز به شرکت در دوره های آموزشی باشد.
برای معادل سازی مدرک نیاز به نوبت گیری راندوو است.
تمامی مدارک مورد نیاز باید به ترکی ترجمه شده و سپس ارائه گردند.
سن دانشجو و رشته تحصیلی او باید همخوانی داشته باشد.
متغیر نبودن رشته تحصیلی متقاضی در دبیرستان یا پیش دانشگاهی اهمیت دارد.
ارزیابی مدارک توسط یوک انجام می شود.
پس از بررسی نحوه معادل سازی مدرک و اخذ دنکلیک مدارک در ترکیه می توان به آسانی در مراکز مختلف مشغول کار و کسب درآمد شد. پیش از دریافت تاییدیه دانشنامه شخص مجوز فعالیت در مشاغلی که شرایط جذب در آن ها برخورداری از مدرک دانشگاهی است را نداشته اما پس از معادل سازی می توان در هر سازمانی استخدام شد.
ایرانیان علاقه بسیاری به رشته پزشکی داشته و برخی از اشخاص ممکن است تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع تخصصی در ترکیه داشته باشند. افرادی که مدرک تحصیلی خود را از ایران گرفته و تمایل به استخدام در ترکیه دارند نیز باید با قوانین آشنا شوند. جهت رفاه حال متقاضیان لیست شرایط معادل سازی مدرک پزشکی در کشور مذکور در زیر آورده شده است:
اشخاص می بایست در امتحان STS نوع TUS شرکت نموده و حداقل امتیاز 40 را کسب کنند.
ممکن است نیاز به گذراندن 6 ماه کارآموزی باشد.
ارائه ترجمه رسمی مدارک الزامی است.
متقاضیان نباید در دانشگاه با رتبه پایین درس خوانده باشند.
برای درخواست معادل سازی مدرک دندانپزشکی در ترکیه می بایست وقت قبلی گرفت.
پرداخت هزینه های شرکت در آزمون الزامی است.
پزشکان در ترکیه می توانند در بیمارستان ها یا درمانگاه ها مشغول خدمت رسانی شده و درآمد مناسبی را برای داشتن یک زندگی مناسب و با کیفیت بالا کسب نمایند. امکان تاسیس مطب نیز وجود داشته که باید توضیح داد پیش از معادل سازی مدارک و اخذ برگه دنکلیک نمی توان برای تاسیس مطب یا استخدام در مراکز اقدام کرد.
شرایط معادل سازی مدرک دندانپزشکی در ترکیه تا حدودی شبیه به قوانین دنکلیک مدارک پزشکی است. اشخاص می بایست در آزمون کتبی تعیین سطح شرکت کرده، حداقل نمره مورد نیاز را به دست آورده و دوره کارآموزی را بگذرانند که لیست کلیه شرایط مورد نیاز برای اخذ تاییدیه مدارک تحصیلی در زیر آورده شده است:
متقاضی باید 6 ماه کارآموزی بگذراند.
شرکت در امتحان STS نوع DUS و کسب نمره قبولی الزامی می باشد.
نمره قبولی در امتحان تعیین سطح، حداقل امتیاز 40 برآورد شده است.
ارائه ترجمه رسمی مدارک الزامی می باشد.
افراد باید هزینه های لازم را پرداخت کنند.
اخذ وقت راندوو الزامی است.
پس از بررسی شرایط دریافت دنکلیک مدارک در ترکیه باید توضیح داد که پیش از معادل سازی، مدارک افراد اعتبار نداشته و در واقع شخص اجازه هیچ گونه فعالیت قانونی با مدرک خود را ندارد. به همین دلیل هر متقاضی کار یا تحصیل در ترکیه ابتدا باید مراحل معادل سازی را طی کرده تا در ادامه موفق به استفاده از اعتبار مدرک خود گردد.
در ارتباط با شرایط معادل سازی مدرک داروسازی در ترکیه باید شرح داد که این متقاضیان نیاز به شرکت در امتحانات کتبی نداشته و می توانند در ارزیابی شفاهی شرکت کنند. در برخی از مواقع از اشخاص خواسته شده تا در آزمون کتبی شرکت نمایند که در این صورت امتحان در نظر گرفته شده STS Pharmacy نام دارد. لیست شرایط لازم در زیر آورده شده است:
اشخاص باید در ارزیابی شفاهی دانشگاه آنادولی شرکت کنند.
در صورت لزوم باید در امتحان STS Pharmacy شرکت داشته و نمره قبولی را کسب نمود.
ارائه ترجمه رسمی مدرک موقت تحصیلی همراه با مهرهای دادگستری و وزارت خارجه الزامی است.
شخص باید هزینه های معادل سازی را به طور کامل پرداخت کند.
دریافت نوبت قبلی الزامی است.
برخی از افراد به اشتباه تصور می نمایند که داشتن مدرک زبان ترکی یکی از شرایط دریافت دنکلیک مدارک در ترکیه است، به طور کلی باید شرح داد که تاکنون ارائه مدرک زبان ترکی اجباری نشده و چنین اطلاعیه هایی منتشر نشده اما جهت شرکت در امتحانات تعیین سطح کتبی یا شفاهی نیاز به آشنایی با زبان ترکی می باشد. عدم تسلط بر زبان کشور مقصد منجر به کاهش نمره قبولی و عدم اخذ برگه دنکلیک می شود. اگر داشتن مدرک زبان ترکی اجباری به حساب آید، اطلاعات لازم توسط ادارات ترکیه در اختیار قرار داده خواهد شد.
مهندسان پیش از طی کردن مراحل معادل سازی مدارک اجازه فعالیت رسمی در پروژه ها را نداشته و امضای آنان فاقد اعتبار به حساب می آید. جهت رفاه حال متقاضیان لیست شرایط معادل سازی مدرک مهندسی در ترکیه در زیر آورده شده و برای علاقمندان به کار در ترکیه یا ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه قابل بررسی می باشد:
شرکت در امتحان STS-2 و کسب حداقل نمره 40
پرداخت هزینه ها و اخذ نوبت راندوو
ارائه مدارک ترجمه شده
آشنایی با زبان ترکی جهت شرکت در آزمون
داشتن نمرات بالا
تحصیل در دانشگاهی مناسب
نکته قابل توجه این است که برگه دنکلیک مدارک در ترکیه برای مهندسانی که در دانشگاهی با سطح پایین درس خوانده اند، صادر نمی شود. درج نمرات کم در کارنامه شخص، اخذ قبولی را غیر ممکن کرده و سازمان یوک درخواست چنین افرادی را رد می نماید. بنابراین داشتن نمرات عالی و تحصیل در دانشگاه مناسب شانس اخذ قبولی را افزایش می دهد.
شرایط معادل سازی مدرک حقوق در ترکیه مشابه شرایط معادل سازی سایر مدارک دانشگاهی غیر پزشکی می باشد. بنابراین اشخاص می بایست هزینه های لازم را پرداخت کرده، ترجمه رسمی مدارک را به اداره ارزیابی ارائه داده و در امتحانات کتبی جهت اثبات برخورداری از دانش و تخصص لازم شرکت نمایند. لیست شرایط در زیر آورده شده است:
ارائه ترجمه رسمی مدارک که ترجمه باید توسط دارالترجمه رسمی صورت گیرد.
شرکت در امتحان SAT که مخصوص رشته های غیر پزشکی است.
پرداخت هزینه های لازم
دریافت نوبت راندوو
ممکن است اشخاص لیسانس حقوق را در ایران یا سایر کشورهای خارجی دریافت کرده و تمایل به ادامه تحصیل در ترکیه داشته باشند، این افراد ابتدا باید مراحل معادل سازی مدارک را طی کرده تا موفق به اخذ قبولی از دانشگاه ها شوند. در برخی مواقع دانشگاه های ترکیه پذیرش را به فردی که هنوز دنکلیک را دریافت نکرده اعطا نموده، اما در ادامه از شخص تعهدی مبنی بر ارائه تاییدیه مستندات در بازه زمانی 90 الی 180 روزه خواهند گرفت.
به طور معمول امکان اخذ دنکلیک از کنسولگری های کشور مربوطه یا سفارت آن وجود نداشته و اشخاص باید در آن محل اقامت قانونی داشته باشند. اگر امکان اخذ خدمات از سفارت فراهم شود اطلاع رسانی های لازم صورت می گیرد. یکی دیگر از شرایط دریافت تاییدیه مدارک در ترکیه این است که دوران تحصیلی شخص در خارج از منطقه حداقل 4 سال به طول انجامیده باشد؛ زیرا مدارک سازمان های ارائه دهنده دوره های 2 ساله مورد تایید قرار نمی گیرند. اشخاص دارای مدرک Tanınırlık belgesi برای ادامه تحصیل نیاز به طی کردن مراحل معادل سازی ندارند؛ زیرا این مدرک بیانگر مورد تایید بودن تحصیلات است.
مدارک لازم برای گرفتن دنکلیک مدارک در ترکیه
مدارک لازم برای گرفتن دنکلیک مدارک در ترکیه برای دیپلم و دانشنامه تحصیل در دانشگاه یکسان بوده و تفاوت خاصی نخواهد داشت. جهت رفاه حال متقاضیان لیست موارد در جدول زیر آورده شده که باید توجه کرد امکان درخواست مستندات بیشتر جهت صدور برگه دنکلیک وجود دارد، برای مثال متقاضیان معادل سازی پزشکی باید ابتدا در امتحان تعیین سطح شرکت کرده و نمره خود را ارائه دهند.
مدارک لازم برای دریافت دنکلیک مدارک در ترکیه | |
پاسپورت معتبر و کپی آن که حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. | اصل و کپی مدارک تحصیلی ترجمه شده به زبان ترکی دارای مهر دادگستری و وزارت خارجه |
ویزا در صورت لزوم | اصل و کپی دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی یا ریز نمرات دوازدهم یا مدارک دانشگاهی مانند کارشناسی، ارشد و دکتری |
کارت اقامت ترکیه یا برگه راندوو یا کارت کیملیک | آدرس محل سکونت در ایران و شماره تماس |
فیش واریز هزینه ها | اطلاعات هویتی |
عکس پرسنلی که در 6 ماه گذشته گرفته شده باشد. | رضایت نامه امضا شده توسط متقاضی که باید آن را از سایت آموزش عالی دریافت کرد. |
مدارک مربوط به گذراندن دوره کارآموزی یا شرکت در آزمون برای تبدیل پذیرش مشروط به پذیرش نهایی | لیست حاوی جزئیات دوره های تحصیلی گذرانده شده در صورت لزوم |
فرم درخواست معادل سازی |
در ارتباط با شرایط و نحوه معادل سازی مدرک، باید اظهار داشت که مراحل ثبت درخواست دنکلیک مدارک در ترکیه اینترنتی بوده اما در ادامه جهت ارائه اصل مستندات باید در سازمان آموزش عالی حضور یافت. بدیهی است که اگر مدارک تحصیلی شخص جعلی بوده یا دارای نمرات غیر قابل قبول باشد، برگه دنکلیک صادر نمی شود. افرادی که در مدارس یا دانشگاه های معتبر درس خوانده و نمرات قابل قبولی دارند، به طور معمول پذیرش دریافت کرده یا از پذیرش مشروط بهره مند می گردند.
برای تبدیل پذیرش مشروط به قبولی نهایی و اخذ برگه تاییدیه نیاز به شرکت در امتحانات تعیین سطح است. لازم به ذکر می باشد که مدارک لازم برای گرفتن دنکلیک مدارک در ترکیه می بایست در ایران ترجمه شده و به دارالترجمه های رسمی ارائه شوند. پس از اخذ مهر دادگستری و وزارت خارجه باید سفارت یا کنسولگری ترکیه نیز مدارک را تایید کرده و مهر تایید را بر روی مستندات درج نماید. در ادامه اشخاص می توانند مراحل اخذ دنکلیک را طی کنند.
هزینه دنکلیک مدارک در ترکیه
پرداخت هزینه دنکلیک مدارک در ترکیه یکی از شرایط دریافت برگه پذیرش بوده اما باید اظهار داشت که در برخی از مواقع افراد می توانند به شکل رایگان معادل سازی را انجام دهند. به طور معمول معادل سازی مشروط مدارک هزینه در بر داشته و افراد می بایست هزینه هایی را جهت شرکت در آزمون ها پرداخت نمایند. لیست قیمت ها به شکل حدودی در جدول زیر آورده شده است.
هزینه دنکلیک مدارک در ترکیه | |
هزینه دنکلیک مدارک در ترکیه به طور کلی | 500 الی 600 لیر |
قیمت ترجمه رسمی مدارک در ایران | هر مدرک 33.000 الی 273.000 تومان |
هزینه اخذ تاییدیه ترجمه مدارک از سفارت ترکیه | هر مورد 20 الی 25 دلار |
هزینه دنکلیک مدارک در ترکیه برای افراد دارای مدارک حاوی مهر تایید که نیاز به شرکت در امتحان ندارند. | رایگان |
قیمت امتحان STS | 500 تا 600 لیر |
هزینه امتحان SAT | 52 الی 68 دلار آمریکا |
افراد ناآشنا با شرایط و نحوه معادل سازی مدرک، می توانند طی کردن مراحل را به مشاوران یا وکلای مهاجرتی بسپارند. برای اخذ دنکلیک نیاز به مراجعه حضوری به آموزش عالی ترکیه بوده و به همین دلیل اشخاص می بایست از پاسپورت معتبر برخوردار باشند، ایرانیان برای اقامت موقت در آن کشور نیاز به گرفتن ویزا نداشته و به همین دلیل می توان شرایط اخذ مجوز تحصیل یا کار در ترکیه را نسبت به کشورهای دیگر تا حدودی ساده تر دانست.
در جواب این پرسش که آیا پس از اخذ دنکلیک مدارک در ترکیه می توان مشغول کار یا تحصیل در آن کشور شد؟ باید شرح داد که دنکلیک یکی از مجوزهای لازم بوده و افراد می بایست سایر مجوزهای مورد نیاز برای اخذ ویزا یا استخدام و تحصیل را به دست آورند. برای مثال شخص پس از معادل سازی، می بایست مدرک را در اختیار دانشگاه قرار داده تا پذیرش نهایی گرفته و موفق به اخذ ویزای تحصیلی شود.
نحوه و مراحل معادل سازی مدرک (دنکلیک) در ترکیه
افراد واجد شرایط می بایست با نحوه و مراحل معادل سازی مدرک (دنکلیک) در ترکیه آشنا شده و در ادامه مراحل لازم را به ترتیب طی نمایند. باید توجه داشت که سایت edenklik.meb.gov.tr برای ثبت درخواست معادل سازی در دسترس قرار گرفته و امکان اخذ نوبت آنلاین برای حضور در سازمان آموزش عالی را فراهم کرده است.
در نحوه معادل سازی مدرک باید شرح داد که اشخاص پس از جستجوی نشانی edenklik.meb.gov.tr در مرورگر می بایست گزینه Online Başvuru را انتخاب نمایند.
در ادامه نیاز به درج اطلاعات مربوط به ملیت، پاسپورت، شماره پاسپورت، نام والدین و اطلاعات محل تولد است.
حالا می توان آدرس محل سکونت را درج کرده که معمولا نشانی محل سکونت در ایران تایپ می شود. در ادامه نیاز به تعیین محل تحصیل و آخرین مدرک تحصیلی دریافتی است. تعیین زبان تحصیل، فارغ التحصیلی یا عدم فارغ التحصیلی الزامی می باشد. در نهایت می توان شماره تلفن و ایمیل را در فرم تایپ نموده و روی ileri کلیک کرد.
در ادامه اشخاص باید اسکن تمامی مدارک خواسته شده را در فرم درخواست دنکلیک مدارک در ترکیه بارگذاری کنند.
حالا باید یک محل خاص را برای مراجعه حضوری انتخاب نمود.
در ادامه امکان تعیین وقت فراهم می گردد.
تایید نوبت راندوو از طریق کلیک بر روی ileri الزامی است.
در ادامه افراد می بایست در زمان معین شده به سازمان آموزش عالی مراجعه کرده و اصل مدارک را تحویل داده و هزینه های لازم را پرداخت نمایند. سپس یک کد رهگیری در اختیار متقاضیان قرار گرفته و در نهایت پاسخ درخواست از طریق ایمیل اطلاع رسانی می شود. در صورت لزوم افراد می بایست در امتحانات خاصی مانند STS و SAT شرکت کرده تا معادل سازی صورت گیرد.
مدت زمان دنکلیک یا معادل سازی مدارک در ترکیه
نکته ای که در رابطه با معادل سازی مدارک در ترکیه اهمیت دارد و افراد بایستی به آن توجه داشته باشند در رابطه با مدت زمان دنکلیک است. مدت زمان دنکلیک یا معادل سازی مدارک در ترکیه حدودا 3 الی 6 ماه بوده اما ممکن است برای برخی از رشته های خاص مانند پزشکی، صدور تاییدیه یک سال به طول انجامد. معادل سازی برخی از مستندات ساده تر مانند مدرک دیپلم کمتر از 1 هفته زمان برده که جزئیات کامل تر جهت بررسی در جدول زیر آورده شده است.
مدت زمان دنکلیک مدارک در ترکیه | |
مدت زمان دنکلیک دیپلم یا سایر مدارک مدرسه | 1 تا 4 روز کاری |
مدت زمان معادل سازی مدارک دانشگاهی غیر پزشکی | 3 تا 6 ماه |
مدت زمان دنکلیک مدارک دانشگاهی پزشکی | 6 تا 12 ماه |
امکان استعلام آنلاین نتیجه دنکلیک مدارک در ترکیه فراهم شده و متقاضیان باید به سامانه الکترونیکی مربوطه به نشانی edenklik.meb.gov.tr مراجعه کنند. پس از جستجوی نشانی مذکور در مرورگر متقاضیان پیگیری نتیجه می توانند گزینه Başvuru Sorgulama را مانند تصویر زیر مورد انتخاب قرار دهند.
حالا باید وضعیت درخواست را تعیین کرده و کد رهگیری را همراه با نام و نام خانوادگی در فرم تایپ نموده تا نتیجه نمایش داده شود.
اشخاص می توانند پیش از بررسی شرایط و نحوه معادل سازی مدرک، از دانشگاه های ترکیه پذیرش مشروط دریافت کنند. نکته حائز اهمیت این است که دانشگاه حداکثر 90 الی 180 روز مهلت جهت ارائه برگه دنکلیک در اختیار قرار داده و اگر صدور تاییدیه بیش از 6 ماه طول بکشد، ثبت نام شخص باطل می شود.
مدرک زبان برای اخذ دنکلیک در ترکیه
ارائه مدرک زبان برای اخذ دنکلیک در ترکیه در حال حاضر اجباری نبوده و این مورد در لیست شرایط و مدارک لازم برای ثبت درخواست قرار نمی گیرد. در نتیجه افراد بدون نیاز به یادگیری زبان ترکی می توانند برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند. افراد می توانند بدون داشتن گواهی هایی مانند TÖMER درخواست معادل سازی را به ثبت رسانده و پس از ارزیابی اعتبار مستندات توسط سازمان هایی مانند یوک نتیجه را اخذ نمایند.
نکته قابل توجه در خصوص نحوه معادل سازی مدرک این است که به طور معمول دارندگان مدارک دانشگاهی برای معادل سازی نیاز به شرکت در آزمون تعیین سطح، ارزیابی شفاهی یا دوره کارآموزی دارند. بدیهی است که در صورت عدم آشنایی با زبان ترکی افراد با مشکل مواجه می شوند. همچنین اغلب متقاضیان دنکلیک مدارک در ترکیه، قصد ادامه تحصیل یا کار در آن منطقه را داشته و به تسلط بر زبان ترکی نیاز دارند. جهت صدور برگه دنکلیک مدارک در ترکیه، اعتبار مدرک دانشگاهی شخص مورد بررسی قرار گرفته و تسلط یا عدم تسلط بر زبان ترکی اهمیتی نخواهد داشت.
شخصی که در ایران مدرک پزشکی گرفته توانایی درمان بیماران را دارد و عدم آشنایی با ترکی، صلاحیت او را برای حضور در بیمارستان ها رد نمی کند. مدرک زبان برای اخذ دنکلیک در ترکیه اجباری نبوده اما به این دلیل که پس از معادل سازی جهت کار و تحصیل در آن منطقه نیاز به آشنایی با ترکی است، برخی از افراد پیش از درخواست معادل سازی یا در حین پردازش تقاضا یادگیری زبان را آغاز می نمایند.
مراحل پس از اخذ دنکلیک یا معادل سازی مدرک در ترکیه
پس از شرح شرایط و نحوه معادل سازی مدرک، در خصوص مراحل پس از اخذ دنکلیک یا معادل سازی مدرک در ترکیه باید شرح داد که اشخاص می توانند از اعتبار مدرک خود استفاده کرده و در دانشگاه ها تحصیل نموده یا مشغول کار در ترکیه گردند. هر فردی بر اساس شرایط و علایق خود مراحل متعددی را پس از معادل سازی طی کرده که یک لیست کلی در زیر آورده شده است:
مراجعه به سایت edenklik.meb.gov.tr و استعلام نتیجه درخواست
کسب اطمینان از مورد تایید واقع شدن مدرک
اخذ برگه دنکلیک و معادل سازی
ثبت نام در مراکز آموزشی مانند مدرسه یا دانشگاه یا اخذ پذیرش شغلی از مراکز معتبر و فعالیت قانونی
اخذ ویزای ترکیه
مهندسان پیش از دریافت برگه دنکلیک مدارک در ترکیه امکان امضای پروژه ها را نداشته و پزشکان نمی توانند مطب تاسیس کرده یا به صورت قانونی در مراکز استخدام شوند. تمامی این محدودیت ها پس از معادل سازی مدارک رفع شده و اشخاص می توانند پس از اخذ پذیرش شغلی یا تحصیلی برای درخواست ویزا نیز اقدام نمایند. ایرانیان برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا نداشته و اجازه اقامت محدود 3 ماهه در ترکیه به آنان اعطا می شود، اما باید توجه داشت که در طول این اقامت امکان کار یا تحصیل وجود ندارد. برای کار و تحصیل در آن کشور نیاز به اخذ ویزا بوده که لازمه دریافت روادید، معادل سازی مدارک و دریافت پذیرش از مراکز آموزشی یا سازمان ها است.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دنکلیک یا معدل سازی مدارک در ترکیه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند یبا عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با دنکلیک یا معدل سازی مدارک در ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. مراحل پس از اخذ دنکلیک یا معادل سازی مدرک در ترکیه در متن مقاله آمده است.