برای مشاوره شرایط گرفتن پناهندگی هلند
برای مشاوره شرایط گرفتن پناهندگی هلند
سالانه تعداد زیادی از افراد برای پناهندگی به کشورهای مختلف اقدامات لازم را انجام می دهند و یکی از این کشورها، هلند می باشد. کشور هلند عضو کنوانسیون ژنو بوده و از پناهجویان واجد شرایط حمایت های لازم را به عمل آورده و اجازه اقامت رایگان در کشور را به آنان می دهد. در این میان برای افراد ابهاماتی از جمله قوانین پناهندگی چیست و چه افرادی موفق به اخذ اقامت از طریق پناهنده شدن در هلند می شوند وجود دارد. به طور کلی پناهجویان نیاز به پرداخت هزینه های خاصی نداشته و در واقع موفق به مهاجرت رایگان خواهند شد، اما درخواست بسیاری از آنان به علت عدم برخورداری از شرایط لازم رد می گردد.
پناهندگی در هلند انتخاب افرادی است که به دلایل سیاسی، نژادی، اعتقادی یا جنگ امکان زندگی در کشور مبدا را نداشته و چاره ای جز مهاجرت ندارند. در این مقاله به بررسی شرایط پناهنده شدن در هلند پرداخته شده و هزینه های لازم شرح داده شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مطلب با نحوه ثبت درخواست آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص شیوه ثبت نام برای افغان ها به دست می آورند. در انتهای مقاله به شرح حقوق پناهندگی در هلند و مزایا و معایب این امر پرداخته شده است.
پناهندگی در هلند
هر فردی که در کشور مبدا مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته یا به دلیل جنگ و ناامنی امکان ادامه زندگی در مبدا را نداشته باشد، اجازه درخواست پناهندگی در هلند را داشته اما می بایست شرایط را جویا شده و قوانین را رعایت کند. یکی از مهم ترین شرایط پناهندگی هلند این است که شخص هنگام ثبت درخواست می بایست در مقصد حضور یافته و در مصاحبه های حضوری شرکت نماید. کشور هلند عضو کنوانسیون ژنو بوده اما از پناهندگانی که کشور مبدا آنان امن به نظر می رسد، حمایت نخواهد کرد. همچنین اگر پناهجو در گذشته از کشور دیگری درخواست پناهندگی کرده باشد، طبق قانون دوبلین از هلند اخراج شده و به کشور امن ابتدایی جهت دریافت پناهندگی و مورد حمایت قرار گرفتن ارجاع داده خواهد شد.
هلند مزایایی برای پناهندگان در نظر گرفته و برای مثال به پناهجو اجازه می دهد تا 6 روز استراحت کرده و سپس در مصاحبه حاضر شده و وضعیت خود را شرح دهد. پناهجویان زیر 12 سال نیاز به شرکت در مصاحبه نداشته و همچنین باید اشاره کرد که مراحل ثبت درخواست اغلب به صورت رایگان طی خواهند شد. افراد واجد شرایط پناهندگی در نهایت یکی از مدارک زیر را برای اقامت در هلند دریافت می کنند:
اقامت پناهندگی A: مدرک A به پناهجویانی اعطا شده که به علت عضویت در گروه های خاص یا اعتقادات مذهبی در کشور مبدا مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند. فعالان سیاسی یا اعضای گروه های اجتماعی خاص مانند LGBTQ+ این مدرک را اخذ خواهند نمود.
اقامت پناهندگی B: اگر کشور مبدا به طور کلی ناامن شده و برای مثال جنگ و درگیری در آن صورت گرفته باشد، به پناهجویان مدرک اقامت B اعطا می شود. اعطای مدرک B بیانگر این است که زندگی در مبدا به طور کلی برای همه اعضا خطرناک بوده و شخص به علت عضویت در گروه های خاص مورد شکنجه قرار نگرفته است.
باید توجه داشت که اگر در آینده شرایط کشور مبدا مساعد شده و برای مثال جنگ تمام شود، اعتبار مدارک پناهندگی در هلند به پایان رسیده و شخص می بایست به مبدا بازگردد. بنابراین افراد پس از پناهنده شدن در هلند تا زمانی که در وطن خود مورد تهدید واقع شده و امکان بازگشت به مبدا را ندارند، تحت حمایت قرار گرفته و ممکن است امکان زندگی طولانی مدت در کشور مربوطه را نداشته باشند.
شرایط پناهندگی هلند
پناهنده شدن در هلند شرایط خاصی داشته و برای مثال شخص باید ثابت کند در صورت بازگشت به مبدا مورد شکنجه قرار گرفته و امنیت نخواهد داشت. افرادی که حقوق انسانی آنان در وطن نادیده گرفته شده با ارائه مدارک و مستندات می توانند درخواست پناهندگی هلند را به ثبت برسانند. به طور کلی لیست شرایط و قوانین پناهندگی در هلند به شرح زیر می باشد:
اشخاص باید در کشور مبدا مورد شکنجه و آزار و اذیت جسمی یا روانی قرار گرفته و مستندات دال بر این مورد را ارائه دهند.
مورد تهدید مالی یا جانی قرار گرفتن شخص را واجد شرایط پناهندگی هلند و ثبت درخواست می نماید.
آن دسته از افرادی که به صورت قانونی و از طریق ویزای توریستی وارد هلند می شوند، شانس کمتری برای دریافت پناهندگی با ویزای توریستی دارند؛ زیرا شرایط آنان در مبدا به اندازه کافی مناسب بوده که ویزا دریافت کنند.
بروز جنگ در مبدا و ترس از اعدام و شکنجه علت خوبی برای درخواست پناهندگی است.
افرادی که یکی از اعضای درجه یک خانواده آنان اقامت هلند را دریافت کرده و خود شرایط پناهندگی دارند، شانس بیشتری برای اخذ جواب مثبت خواهند داشت.
غالبا اشخاص باید مدارک هویتی خود را ارائه داده تا تابعیت آنان مشخص شود که منظور از مدرک هویتی لزوما پاسپورت نبوده و شناسنامه یا سند ازدواج نیز مفید است.
هلند به طور معمول به پناهجویان 6 روز فرصت برای استراحت داده اما به درخواست کسانی که از کشور مبدا امن می آیند، فوری رسیدگی کرده و معمولا آن ها را اخراج می کند.
پناهجویان می توانند با یک وکیل صحبت نموده و حقوق خود را جویا شده و از یک مترجم برای صحبت در جلسه مصاحبه کمک بگیرند.
لازم به ذکر است که افراد زیر 12 سال که بدون همراه وارد هلند شده اند، نیاز به شرکت در مصاحبه نخواهند داشت. همچنین افرادی که طبق قانون دوبلین می بایست در کشور امن دیگری مورد حمایت قرار گیرند، بدون شرکت در مصاحبه و در اسرع وقت از کشور اخراج خواهند شد. طبق قانون دوبلین اگر فرد وارد یک کشور اروپایی شده و درخواست پناهندگی را به ثبت برساند، اجازه ثبت تقاضا در سایر کشورهای اروپایی را ندارد. هلند به درخواست پناهجویانی که کشور مبدا آنان امن به حساب می آید، رسیدگی نکرده و آن ها را به وطن باز می گرداند.
درخواست پناهنده شدن در هلند توسط اداره مهاجرت و تابعیت IND مورد بررسی قرار گرفته و ممکن است پاسخگویی 3 الی 15 ماه به طول انجامد. پناهندگی در هلند نیاز به سرمایه زیادی نداشته و همچنین افراد نیاز به ارائه رزومه کاری یا تحصیلی ندارند، برخورداری از مدارک دال بر نابسامانی اوضاع مبدا مانند فیلم و تصاویر شکنجه ها جزو مهم ترین شرایط پناهندگی به حساب می آید.
هزینه پناهندگی در هلند
در خصوص هزینه پناهندگی در هلند باید توضیح داد که تکمیل فرم های درخواست پناهندگی، صحبت با وکیل و دریافت خدمات از مترجم رایگان است. افراد می توانند بدون پرداخت هزینه در کمپ ها زندگی کرده و مورد حمایت مالی دولت هلند قرار گیرند، بنابراین پناهنده شدن به طور کلی روشی کم هزینه برای مهاجرت به هلند خواهد بود. اگر چه برای پناهندگی در هلند نیاز به پرداخت هزینه خاصی نبوده اما باید توجه داشت که یکی از شرایط پناهنده شدن حضور در خاک هلند است، بنابراین اشخاص می بایست مبالغی را برای طی کردن مسیر در اختیار داشته که به طور معمول متقاضیان به صورت غیر قانونی وارد مقصد می شوند. لیستی از هزینه های احتمالی در جدول زیر آورده شده است:
هزینه پناهندگی در هلند | |
هزینه ورود قاچاقی به هلند | 3 الی 7 هزار یورو |
مبلغ لازم برای صحبت با وکیل در هلند | رایگان |
هزینه تکمیل فرم ثبت درخواست | رایگان |
مبالغ لازم برای اقامت در کمپ | نیازی به پرداخت هزینه وجود ندارد. |
هزینه خدمات درمانی | رایگان |
مبالغ لازم برای بررسی پرونده | رایگان |
پس از حضور در هلند اداره مهاجرت و تابعیت IND وظیفه بررسی فرم های ثبت درخواست پناهجویان را بر عهده می گیرد. بهترین کیس پناهندگی مواردی مانند سیاسی، مذهبی و اجتماعی بوده و افرادی که در کشور مبدا آنان جنگ و درگیری است، امکان دارد موفق به اخذ پناهندگی شوند. ورود غیر قانونی به هلند خطرهای زیادی داشته و گاهی اوقات افراد در بین راه جان خود را از دست داده و به مقصد نمی رسند.
نحوه پناهندگی هلند
همانطور که گفته شد امکان پناهندگی در کشور هلند تحت شرایط خاصی وجود دارد. در ادامه در خصوص نحوه پناهندگی هلند و شیوه تکمیل فرم های ثبت درخواست باید توضیح داد که متقاضیان پیش از هر چیز باید در خاک آن کشور حضور یافته و در ادامه خود را به پلیس هلند معرفی کنند. لیستی از مراحل در زیر آورده شده و پناهجویان می توانند پس از بررسی شرایط و مراحل تصمیم صحیح و معقولانه ای را اتخاذ نمایند:
ورود به هلند و ثبت نام در AC: اشخاص پس از ورود به کشور هلند می بایست ابتدا در مراکز پناهندگی یا AC ثبت نام کرده که AC در روستای Ter Apel یا تراپل به پناهجویانی که به صورت زمینی وارد مقصد می شوند، خدمات ارائه می دهد. افرادی که از طریق روش هوایی یا دریایی وارد می شوند، باید در AC Schiphol حاضر شده و تقاضای خود را مطرح نمایند.
نام نویسی در اداره مهاجرت و تابعیت: در ادامه افراد راهنمایی لازم برای ثبت نام در IND را دریافت کرده و می بایست در اداره مهاجرت و تابعیت حاضر شوند. فرم نام نویسی در IND شامل گزینه های نام، تاریخ تولد، کشور مبدا، زبان و تعداد اعضای خانواده همسفر است. در نهایت اداره مهاجرت و تابعیت یک نامه حاوی تاریخ ثبت نام در اختیار فرد قرار خواهد داد.
مصاحبه با پلیس: افراد باید نامه دریافتی از IND را به پلیس بخش AVIM و بیگانگان و قاچاق ارائه دهند. در ادامه پلیس KMar سوالاتی در خصوص نام، تاریخ تولد، علت فرار، تعداد اعضای خانواده همسفر و زبان شخص خواهد پرسید. در مرحله بعدی از پناهجو عکس گرفته شده و نیاز به دریافت اثر انگشت می باشد. پس از ثبت مشخصات متقاضی در سیستم ملی BVV یک شماره به او اختصاص داده می شود، در نهایت فرد می تواند مجوز W-dcoument که حاوی عکس و مشخصات و شماره V است را اخذ نماید. امضای فرم ثبت درخواست M35H-formulier الزامی است. اگر شخص در IND ثبت نام کرده اما به دلیلی شلوغی ها هنوز موفق به مصاحبه با پلیس نشده می بایست به VluchtelingenWerk مراجعه کرده و وضعیت را گزارش داده تا پیگیری صورت گیرد.
بررسی وسایل: پلیس هلند اجازه بازرسی وسایل و چمدان های پناهجویان را دارد. ممکن است برخی از وسایل مصادره شده که یک رسید مصادره در اختیار قرار گرفته تا در آینده امکان پس گرفتن موارد وجود داشته باشد.
انجام آزمایشات ضروری پزشکی: پناهجویان می بایست آزمایش سل و بیماری های اپیدمیک را داده تا سلامتی آنان مشخص شود. اگر فرد بیمار باشد، مورد درمان قرار خواهد گرفت.
مصاحبه اولیه با اداره مهاجرت: ممکن است در این مرحله کارکنان IND سوالاتی در خصوص علت فرار از شخص پرسیده که با کودکان زیر 12 سال و پناهجویانی که از مبدا امن آمده اند، مصاحبه نمی شود.
استراحت و دریافت خدمات قانونی: در ادامه پناهجویان علاقمند به پناهندگی در هلند به مراکزی مانند COA فرستاده شده و می توانند 6 روز استراحت کنند. در این مدت یک وکیل با فرد در ارتباط بوده و اطلاعات مربوط به روند پناهندگی را ارائه می دهد. پناهجویان 15 تا 18 سال بدون همراه در مراکز جداگانه اسکان داده می شوند.
شرکت در مصاحبه: پناهندگان همراه با یک مترجم در جلسه مصاحبه حاضر شده و ابتدا به سوالات وکیل و در ادامه به سوالات کارکنان IND پاسخ می دهند. در صورت دریافت جواب مثبت شخص امکان اقامت قانونی در هلند را داشته و در غیر این صورت می تواند با وکیل مشورت کرده و درخواست تجدید نظر دهد. به طور معمول افراد اقامت موقت دریافت کرده یا درخواست آنان برای بررسی بیشتر به VA ارجاع داده شده اما ممکن است تقاضا به طور کلی رد شده و شخص از ورود مجدد به منطقه منع گردد.
مصاحبه با IND غالبا 6 روز به طول انجامیده اما مصاحبه گسترده VA نه روز طول می کشد. امکان دارد دریافت جواب نهایی درخواست پناهندگی 3 الی 15 ماه به طول انجامیده و به طور کلی نمی توان بازه زمانی دقیقی را در این خصوص اعلام کرد. افرادی که از کشور امن به هلند می آیند، غالبا شانس شرکت در مصاحبه را نداشته و در اسرع وقت اخراج شده که لیست کشورهای امن به شرح جدول زیر است:
کشورهای امن از نظر هلند | ||
آلبانی | هندوستان | مقدونیه شمالی |
ارمنستان | جامائیکا | اوکراین (در حال حاضر جزو کشورهای امن به شمار نمی رود.) |
بوسنی و هرزگوین | کوزوو | سنگال |
برزیل | مراکش | صربستان |
گرجستان | مغولستان | ترینیداد و توباگو |
غنا | مونته نگرو | برخی از کشورهای اتحادیه اروپا |
ممکن است درخواست افرادی که از کشورهای ناامن و خاص مانند سوریه وارد هلند می شوند، زودتر از دیگران مورد بررسی قرار گرفته و تکلیف پناهجو زودتر مشخص شود. در نهایت به افرادی که شرایط آنان مورد تایید IND قرار گیرد کارت اقامت A یا B اعطا شده و شخص می تواند به صورت قانونی مجوز زندگی در هلند را دریافت نماید. لازم به ذکر است، اعتبار مجوز اقامت موقت 5 سال است و پناهجویان باید در امتحان ادغام مدنی شرکت کنند.
درخواست پناهندگی از داخل ایران به هلند
برخی از کشورهای خارجی امکان ثبت درخواست پناهندگی در خارج از مرزها را فراهم کرده اند اما هلند چنین اجازه ای به پناهجویان نمی دهد. متقاضیان ورود قانونی به کشور مربوطه می توانند از داخل مبدا برای اخذ ویزای توریستی، کاری یا ویزای تحصیلی درخواست داده اما چیزی به عنوان ویزای پناهندگی وجود نداشته و شرط تکمیل فرم های ثبت درخواست، حضور در مقصد است.
امکان درخواست پناهندگی از داخل ایران به هلند وجود نداشته و به همین دلیل افراد با سوالاتی در این خصوص که چگونه وارد هلند شویم مواجه خواهند شد. به طور کلی ورود قانونی از طریق اخذ ویزاهای توریستی غالبا نتیجه مناسبی نداشته و منجر به ریجکتی درخواست شده اما افرادی که به صورت غیرقانونی وارد مقصد می شوند، شانس بیشتری برای دریافت اقامت موقت دارند.
به طور معمول امکان ثبت درخواست ویزای بشر دوستانه از داخل مبدا فراهم شده اما اطلاعات دقیقی در خصوص قوانین اخذ ویزای بشر دوستانه هلند برای متقاضیان واجد شرایط در دسترس نمی باشد. این کشور تنها به پناهجویان حاضر در خاک هلند امکانات ارائه داده و درخواست کتبی آن اشخاص را بررسی می نماید.
ثبت نام پناهندگی هلند برای افغان ها
اوضاع نابسامان افغانستان احتمال اعطای پناهندگی به افغان ها را افزایش داده و ممکن است برخی از تابعین کشور مربوطه تمایل به پناهنده شدن در هلند داشته باشند. این اشخاص می بایست مراحل ثبت درخواست حضوری در اداره مهاجرت و تابعیت را طی کرده که بنابراین ابتدا باید وارد خاک کشور هلند گشته و در اداره مهاجرت حاضر شوند.
برخی از کشورها مانند استرالیا برای حمایت از افغان ها ویزای بشر دوستانه ارائه داده و روش های متعددی را برای مهاجرت این افراد در نظر گرفته اند، اما اطلاعاتی در ارتباط با ثبت نام پناهندگی هلند برای افغان ها از طریق ویزای بشر دوستانه منتشر نشده و تابعین افغانستان می بایست مانند سایر متقاضیان مراحل شرکت در مصاحبه را طی نمایند. ممکن است درخواست این افراد زودتر مورد بررسی قرار گرفته و شانس اخذ قبولی بیشتر باشد.
اگر افغان ها واجد شرایط پناهندگی در هلند به حساب آیند، در نهایت از مدرک اقامت B بهره مند خواهند شد، زیرا اوضاع نابسامان افغانستان برای کلیه شهروندان ناخوشایند بوده و امکان دارد پس از رفع ناامنی ها اعتبار مدرک اقامت پناهجویان باطل گردد. توصیه می شود افراد تا حد امکان روش مهاجرت از طریق پناهندگی را انتخاب نکنند؛ زیرا خطرهای زیادی داشته و همچنین بلاتکلیفی های آن باعث ایجاد اضطراب خواهد شد.
فرم ثبت نام پناهندگی هلند برای افغان ها
فرم ثبت نام پناهندگی هلند برای افغان ها M35-H بوده که به آن M35H-formulier نیز گفته می شود، تمامی پناهجویان متقاضی حمایت از هلند باید این فرم را امضا کرده تا درخواست آنان مورد بررسی قرار گیرد که افغان ها نیز ملزم به امضای فرم ثبت درخواست می باشند. به طور کلی باید توضیح داد که کشور مذکور شرایط ویژه ای برای تابعین افغانستان در نظر نگرفته و فرم های متفاوتی را در اختیار آنان قرار نمی دهد.
در خصوص فرم ثبت نام پناهندگی هلند برای افغان ها باید شرح داد که اشخاص پس از حضور در هلند به AC مراجعه کرده و یک فرم درخواست اولیه را تکمیل می نمایند، در ادامه نامه ای از AC دریافت شده و به پلیس ارائه دهنده خدمات به بیگانگان AVIM ارائه می شود. در مراحل بعدی از شخص عکس گرفته شده و انگشت نگاری انجام شده و در نهایت نوبت به امضای فرم M35H-formulier خواهد رسید. بنابراین کلیه پناهجویان از جمله افغان ها می بایست فرم های زیر را تکمیل نمایند:
فرم ثبت درخواست در اداره IND
فرم M35H-formulier
فرم M35-H پناهندگی در هلند و سایر موارد پس از مراجعه حضوری به ادارات در هلند در اختیار افراد قرار داده می شود، به این دلیل که امکان ثبت درخواست پناهندگی غیر حضوری وجود ندارد امکان دانلود فایل pdf فرم ها فراهم نگشته و تنها راه تکمیل موارد حضور در AVIM یا IND است. تابعین کشور افغاستان مانند سایر اشخاص باید مدارک دال بر داشتن تابعیت افغانی را ارائه داده تا مورد پذیرش قرار گیرند.
حقوق پناهندگی در هلند
هر فرد واجد شرایط پیش از ثبت درخواست پناهندگی هلند باید با حقوق پناهندگان در این کشور آشنا شده و اطلاعات کافی را به دست آورد. این کشور در برخی زمان های خاص امتیازات ویژه ای در اختیار شهروندان مناطق ناامن مانند سوریه یا اوکراین قرار داده اما باید بررسی کرد که امتیازات چیست و پناهندگان از چه امکاناتی بهره مند می شوند که لیست موارد در این بخش از مقاله ارائه شده است:
امکان دارد درخواست های پناهجویان سوریه زودتر از سایرین بررسی شود.
در گذشته اوکراین یکی از مبداهای امن به شمار رفته اما در حال حاضر تابعین اوکراین اجازه پناهنده شدن در هلند را به دلایل خاص مانند وقوع جنگ دارند.
پناهجویان در کمپ ها و مراکز متعدد اسکان داده شده و نیاز به پرداخت هزینه برای اقامت ندارند.
در صورتی که درخواست های پناهندگی زیاد بوده و محل های اسکان در Budel یا Ter Apel ظرفیت نداشته باشد، اشخاص به یک اقامتگاه موقت فرستاده شده و سپس برای شرکت در مصاحبه یا تکمیل فرم ثبت درخواست در روز موعود به AC بازگردانده می شوند.
اشخاص از حق داشتن وکیل رایگان برخوردار بوده و راهنمایی های لازم را از نماینده شورای پناهندگان دریافت می کنند.
افرادی که به شکل خانوادگی برای پناهندگی اقدام می نمایند، امکان گرفتن وکیل برای خانواده را نیز خواهند داشت.
یک مترجم به صورت رایگان در مصاحبه به پناهجو خدمات ارائه می دهد.
پناهجویان در شش ماه اول بررسی پرونده اجازه کار در هلند را نداشته اما در ادامه می توانند هفته ای 24 ساعت کار کرده و ساعتی حداکثر 14 یورو حقوق بگیرند.
افراد مورد معاینه رایگان قرار گرفته و در صورت لزوم درمان می شوند.
اشخاص زیر 12 سال بدون همراه نیاز به شرکت در مصاحبه نداشته و معمولا نوجوانان 15 تا 18 سال تنها، در کمپ جداگانه اسکان داده خواهند شد.
سن اتباع خارجی خردسال با استفاده از اشعه ایکس مشخص می شود.
به طور کلی میزان حقوق پناهندگی در هلند به طور دقیق مشخص نبوده و بسته به شرایط پناهنده کم یا زیاد خواهد شد. پس از بررسی حقوق پناهندگی در هلند باید توضیح داد که زندگی در کمپ ها سخت بوده و حقوق دریافتی پناهجویان کم و ناکافی است. اگر چه اشخاص می توانند به صورت رایگان در اقامتگاه ها زندگی کنند، اما اختلاف های فرهنگی تا حدودی زندگی را سخت نموده و مشکلات روحی روانی زیادی در پناهجویان دیده می شود.
پناهندگی آخرین راه نجات اشخاص بوده و فردی که این روش را انتخاب می کند، چاره دیگری نخواهد داشت. به همین دلیل می توان حقوق پناهندگی در هلند را مناسب دانسته و حق برخورداری از وکیل و مترجم را یک مزیت به شمار آورد. همچنین در صورت بیماری اشخاص مورد درمان قرار گرفته و به طور معمول نیاز به پرداخت هزینه ندارند.
مزایا و معایب پناهندگی در هلند
مقایسه مزایا و معایب پناهندگی در هلند برای تابعین کشورهای ناامن مفید واقع شده و برای افراد دارای اعتقادات خاص حائز اهمیت است. توصیه می شود اشخاص در صورتی که جان و مال آنان در خطر نمی باشد از طریق تقویت رزومه کاری یا تحصیلی روش دیگری را برای مهاجرت انتخاب کرده اما پناهجویانی که هیچ چاره دیگری ندارند، می بایست به معایب مندرج در جدول زیر توجه کنند.
مزایا | معایب |
پناهندگی یک روش مهاجرتی نسبتا رایگان است. | امکان باطل کردن اعتبار کارت اقامت موقت پناهندگان در صورت رفع مشکلات مبدا وجود دارد. |
پناهجویان هلند از خدمات یک وکیل و یک مترجم به شکل رایگان بهره مند می شوند. | درخواست بسیاری از افراد ریجکت خواهد شد. |
در صورت مورد تایید قرار گرفتن شرایط پناهنده، امکان اقامت موقت و کار در هلند فراهم می شود. | طی کردن مسیر مبدا تا مقصد خطرناک بوده و اغلب پناهجویان اضطراب زیادی را متحمل می شوند. |
افراد اجازه استراحت پیش از آغاز مصاحبه و بررسی وضعیت را خواهند داشت. | هر پناهجو پس از 6 ماه، اجازه 24 ساعت کار در هفته و اخذ 14 یورو به ازای هر ساعت را داشته که این حقوق بسیار کم می باشد. |
_ | تبعیض، سو استفاده مالی، انزوای اجتماعی، خطرات جانی و شرایط غیر انسانی کمپ ها جزو معایب پناهندگی است. |
لازم به ذکر است، عدم ارائه خدمات ویژه به تابعین افغانستان را می توان جزو معایب پناهندگی در هلند به حساب آورد، افغان هایی که در گذشته با سازمان های برخی از کشورها مانند استرالیا همکاری کرده اند، می توانند از طریق اخذ ویزای بشر دوستانه مهاجرت کنند. هلند چنین قوانینی را وضع نکرده اما پرونده پناهجویان افغان را پس از حضور در خاک هلند و تکمیل فرم ثبت درخواست مورد بررسی قرار خواهد داد.
مهم ترین مزیت پناهنده شدن در هلند این است که افراد برای اقامت در کمپ ها و استفاده از راهنمایی های وکیل و مترجم نیاز به بودجه مالی ندارند. اما باید توجه داشت که جهت ورود به هلند و طی کردن مسیر مبدا تا مقصد نیاز به بودجه کافی بوده که میزان آن بر اساس میزان مسیر و تعداد اعضای خانواده یا شرایط حمل و نقل متفاوت می باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ثبت درخواست پناهندگی در هلند همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند یبا عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پناهندگی در هلند مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام هزینه دریافت پناهندگی هلند در متن مقاله آمده است.