برای مشاوره نحوه خرید خودرو در خارج از کشور
برای مشاوره نحوه خرید خودرو در خارج از کشور
افراد پس از مهاجرت در صورت داشتن خودروی شخصی، حس استقلال بهتری را تجربه خواهند کرد، اما بهتر است این کار با آگاهی از شرایط خرید خودرو در کشور مقصد انجام دهند. روش های مختلفی برای خرید خودرو پس از مهاجرت وجود دارد که هر فرد با توجه به شرایط خود میتواند یکی از این روش ها را انتخاب کند. هرکدام از روش های خرید خودرو، مزایا و معایب خاصی دارد که همگی آن ها بایستی در نظر گرفته شوند. مزایا و معایب روش های مختلف خرید خودرو، بسته به کشورهای مختلف، تفاوت دارد.
با این حال، شرایط مالکیت و قیمت خودرو در خارج از کشور شباهت های زیادی به همدیگر دارند. خرید خودرو در خارج از کشور به صورت نقدی، چالش زیادی ندارد، اما از آنجا که در ابتدای ورود به یک کشور خارجی، سرمایه کافی برای خرید نقدی خودرو وجود ندارد، گزینههای دیگر را باید در نظر گرفت. در این مقاله، تمامی شرایط و مدارک لازم برای خرید خودرو در خارج از کشور و همچنین قیمت خودرو در خارج از کشور ارائه شده است.
خرید خودرو در خارج از کشور
افراد پس از مهاجرت و ساکن شدن، یکی از نیازهایی که به آن فکر می کنند، خرید خودروی شخصی است. یکی از جذابیت های زندگی در مهاجرت، خرید خودروهایی است که به راحتی وارد ایران نشده اند. قیمت خودرو در خارج از کشور مناسب تر است و همین موضوع باعث میشود که تمایل به داشتن خودروی شخصی یکی از گزینهها باشد. اولین سوالی که پیش میآید، این است که خرید خودرو در خارج از کشور توسط یک مهاجر یا غیرمقیم چگونه امکان پذیر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که خرید خودرو، معمولا ارتباطی به اقامت در کشور دوم ندارد که لازم باشد مدارک اقامت و زندگی در آن کشور را ارائه کرد. صرفاً با داشتن مدارک شناسایی معتبر و هزینه لازم برای خرید، میتوان هر خودرویی را مالک شد. در بیشتر کشورهای اروپایی، آسیایی و انگلیسی زبان، مشکلی برای خرید خودرو توسط خارجیها وجود ندارد. اما برخی کشورها، خودروهای خود را فقط به کسانی واگذار می کنند که در این کشور ساکن هستند؛ بنابراین امکان دارد افرادی که اقامت دائم این کشورها را ندارند، موفق به تهیه خودرو نشوند.
مسئله بعدی که وجود دارد، خرید خودروی نو یا دست دوم است. خرید خودرویی که چند سال از تولید آن میگذرد، میتواند به صرفه تر از خودروی تازه تولید باشد. امکان وام گرفتن روی خرید خودرو نیز گزینه دیگری است که میشود آن را در بین ملاک های انتخاب قرار داد. علاوه بر موارد گفته شده، باید مالیات خرید خودرو را نیز به آن اضافه کرد که در کشورهای مختلف وجود دارد. هر کشور با توجه به قوانین خود، نسبت به دریافت این مالیات اقدام میکند. درنتیجه هزینه مالیات را نیز باید به رقم نهایی خرید خودرو در خارج از کشور اضافه کرد.
شرایط خرید خودرو در خارج از کشور
افراد پس از مهاجرت در صورتی که قصد خرید خودرو را داشته باشند، قبل از هر اقدامی، حتماً باید شرایط خرید خودرو در خارج از کشور را بررسی کنند. مالکیت قطعی خودرو، مهم ترین گزینه ای است که باید در نظر گرفته شود. افراد باتوجه به شرایط و میزان بودجه خود ممکن است تصمیمات متفاوتی برای خرید خودرو در خارج از کشور لحاظ کنند. در ادامه شرایط خرید خودرو در خارج از کشور ارائه شده است:
بعضی از خریداران هرگز به سمت خرید خودروی قسطی و لیزینگی نمی روند؛ زیرا شرایط خرید این خودروها به صورت مالکیت قطعی نیست و تا زمان تمام نشدن تمام اقساط، خودرو به نام شخص نخواهد بود. عقب افتادن قسط های وام می تواند به شخص یادآوری کند که مالک قطعی خودرو نیست و بانک هر لحظه میتواند مالکیت را از او پس بگیرد.
برای بعضی دیگر از افراد، داشتن خودرو برای سفرهای داخل شهری و استفاده روزانه ملاک است. به همین دلیل گزینه هایی مانند خرید خودروی لیزینگی را هم در نظر می گیرند که توسط خیلی از خریداران خوشایند نیست. افراد با در نظر گرفتن ذهنیت و شرایط مالی، می توانند برای خرید خودرو در هر کشوری اقدام کنند. برای این کار در قدم اول لازم است بودجه ای که برای خرید خودرو کنار گذاشته اند، و مبلغی که در ادامه می توانند پرداخت کنند را مورد بررسی قرار دهند.
علاوه بر مبلغ موردنیاز برای پرداخت اقساط، هزینه های دیگر نیز می بایست در نظر گرفته شوند؛ زیرا هزینه خودرو، بخشی از مبلغ موردنیاز برای خرید خودرو است. هزینه های دیگری همچون مالیات، بیمه خودرو، هزینه ثبت پلاک و... هم در این شرایط وجود دارند که بایستی لحاظ شوند. همچنین شیوه های پرداخت هزینه، می تواند مهم ترین شرط برای خرید خودرو باشد. افراد اگر بتوانند خودرویی را به صورت نقدی خریداری کنند، بهتر است این کار را انجام دهند. در غیر اینصورت باید سراغ روش هایی مثل اجاره اعتباری، وام و یا لیزینگ خودرو رفت.
نکته قابل توجه این است که قیمت خودرو در شهرهای مختلف یک کشور می تواند متفاوت باشد؛ به خصوص اگر خودروی مورد نظر افراد دست دوم باشد. برند خودرو، در کنار طول عمر، میزان مصرف و موقعیتی که خودرو به فروش میرسد، در قیمت نهایی تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین افراد قبل از هر اقدامی برای خرید خودرو در خارج از کشور، لازم است تمامی شرایط را در نظر بگیرند تا درنهایت بتوانند بهترین تصمیم را برای خرید خودرو بگیرند.
مدارک لازم برای خرید خودرو در خارج از کشور
خرید خودرو در هر کشوری نیاز به مدارکی دارد که هویت فرد مورد نظر را نشان بدهد. مدارک شناسایی معتبر برای خرید خودرو در هر کجای دنیا الزامی است؛ زیرا خودرو باید به نام صاحب آن ثبت شود. اقساط نهایی یا لیزینگ خودرو باید توسط صاحب خودرو پرداخت شود. در نتیجه مدارک لازم برای خرید خودرو در خارج از کشور نیز شامل همین قانون میشود. در ادامه مدارک موردنیاز برای خرید خودرو در خارج از کشور ارائه شده است:
برای خرید خودرو در بیشتر کشورها، نیاز به مدارک شناسایی مانند پاسپورت، ویزای معتبر، و مدارک سکونت در آن کشور خواهد بود. در مورد کشوری مثل آلمان، مدارک سکونتی حتماً باید وجود داشته باشد.
در صورتی که افراد قصد خرید غیر نقدی خودرو دارند، باید حساب بانکی معتبری در آن کشور داشته باشند. به این حساب میتواند وام خرید خودرو تعلق بگیرد و افراد بتوانند خودروی با کیفیت تری خریداری کنند.
برای دریافت وام، همچنین باید اظهارنامه مالیاتی حداقل یک ساله ارائه نمایند. همچنین معدل حساب هم باید متناسب با وامی باشد که قصد دریافت آن را دارند. این وام برای مهاجران نیز قابل دریافت است.
نکته ای افراد باید به آن توجه داشته باشند این است که خرید نقدی نیازی به مدرک سکونتی ندارد و اگر افراد هزینه کامل خرید یک خودرو را داشته باشند، تمام این مدارک به پاسپورت و موجودی بانکی محدود می شود. باتوجه به توضیحات ارائه شده، اینگونه به نظر می رسد که خرید نقدی بهترین روش برای خرید مطمئن خودرو در خارج از کشور است، اما با توجه به درآمد ماهیانه، شاید خرید نقدی برای همه امکان پذیر نباشد. بنابراین افراد برای خرید خودرو در خارج از کشور می توانند باتوجه به شرایط خود تصمیم نهایی را لحاظ کنند.
نحوه خرید خودرو در خارج از کشور
درتیترهای قبل شرایط و مدارک لازم برای خرید خودرو ارائه شد. افراد در ادامه ممکن است درخصوص نحوه خرید خودرو در خارج از کشور با سوالاتی مواجه شوند. در این رابطه بایدزگفت که سه مدل مختلف برای خرید خودرو وجود دارد که هر کس با توجه به شرایطی که دارد، میتواند روش مورد نظر خود را انتخاب کند. نحوه خرید خودرو در خارج از کشور نیاز به کمی هوشمندی و البته آینده نگری دارد. در ادامه به توضیح شیوه های خرید خودرو در خارج از کشور پرداخته شده است:
خرید نقدی خودرو با توجه به مزیت هایی که دارد، گزینه اول برای تهیه خودرو محسوب میشود. افراد با درآمدی که در اروپا یا دیگر کشورهای خارجی دارند، امکان خرید خودرو با پسانداز چند ماهه را خواهند داشت. اما خودرویی که افراد با این روش تهیه میکنند، خودرویی دست دوم خواهد بود که هزینه های جانبی آن می تواند برای مهاجران به صرفه نباشد. به خصوص که تعمیرات ماشین های خارجی نسبت به ماشین های داخل ایران متفاوت هستند. امکان دارد درصورت فروش همان خودرو، متضرر شده و خودروی بعدی که تهیه می کنند، بهتر از خودروی اول نباشد.
این روش برای کسانی مناسب است که دارای حساب بانکی معتبر در آن کشور هستند. افراد با مراجعه به بانکی که در آن حساب دارند، می توانند شرایط دریافت وام را پرس و جو کنند. وامی که تقاضا میکنند، بهتر است فقط کمی بیشتر از قیمت نهایی خودرو باشد. افراد جهت اخذ وام، می بایست مدت زمان بازپرداخت وام را نیز انتخاب کنند.
روش دیگری هم هست که افراد می توانند از خود فروشنده وام بگیرند که در این صورت، باز هم نیاز به حساب بانکی خواهند داشت. اما نکته ای که وجود دارد این است که ممکن است شرایط فروشنده نسبت به شرایط بانک سختگیرانه تر و گران تر باشد. بنابراین بهتر است افراد هر دو مسیر را در نظر داشته باشند و پس از بررسی هردو مورد، دست به انتخاب بزنند.
این روش مانند اجاره خودرو در خارج از کشور است. حدود 70 تا 80 درصد شرکت های خودروسازی از این روش برای فروش خودرو استفاده میکنند. شرایط آن مانند اجاره کردن خانه است که در صورت راضی نبودن متقاضیان از کیفیت و توان خودرو، میتوانند آن را به شرکت اصلی برگردانند. در بیشتر موارد، قیمت نهایی تمام شده خودروی لیزینگی، کمتر از قیمت خرید نقدی خودرو خواهد بود. نقطه ضعف این روش در مالکیت خودرو است. کمتر پیش می آید که خودروی لیزینگ در نهایت به نام خریدار بشود؛ زیرا بعد از پایان مدت قرارداد، خودرو باید به شرکت تولید کننده پس داده شود.
خرید خودرو دست دوم در خارج از کشور
خرید خودروی دست دوم در خارج از کشور کمی متفاوت از خودرویی است که از نمایندگی یا نمایشگاه خریداری می شود. برخلاف خودروی لیزینگی که احتمال مالکیت در آن بسیار پایین است، خودروی دست دوم را میتوان خرید و فروش کرد. با وجود اینکه ممکن است کیفیت خودرو پایین تر باشد یا مدل بالا نباشد، اما سرمایه به حساب میآید و نیازی نیست به شرکت خودروسازی باز پس داده شود. برای خرید خودرو دست دوم در خارج از کشور چند نکته هست که میتوان در نظر گرفت.
خودرویی که در شهرهای بزرگ قیمتی نزدیک به 2000 یورو دارند را شاید در شهری کوچک تر بتوان با قیمت 1700 یورو یا کمتر خریداری کرد. در شهرهای بزرگ به دلیل بالاتر بودن عرضه و تقاضا، قیمت خودرو هم کمی بالاتر است. برای خرید نقدی خودروی دست دوم، نیاز به مدارک مالکیت نیست. افراد با پرداخت هزینه خودرو و ارائه مدارک شناسایی معتبر، میتوانند خودرو را همان لحظه تحویل بگیرند.
تنها مسئله ای که افراد باید به آن توجه داشته باشند، صحت و سلامت، برند و طول عمر خودرویی است که در نظر گرفتهاند. برند خودرو از این نظر اهمیت دارد که شاید بتوانند ماشینی مثل بی ام و یا مرسدس یا یک برند خوب را با قیمتی بسیار پایین تر از خودروی نو خریداری کنند. اما با توجه به کارکرده بودن این خودروها، هزینه تعمیرات و قطعات یدکی می تواند به صرفه نباشد. به همین دلیل درنظر گرفتن تمامی شرایط برای اخذ بهترین تصمیم، ضروری می باشد.
قیمت خودرو در خارج از کشور
بحث اصلی در رابطه با خرید خودرو در خارج از کشور، قیمت خودروها است. کمترین قیمتی که افراد میتوانند با آن در اروپا خودرو تهیه کنند، حدود 500 یورو است. از نظر تکنیکی می توان با این قیمت، خودروی دست دوم مدل پایینی خریداری کرد. اما هزینه تعمیرات و قطعات یدکی ماشین دست دوم، متناسب با قیمتی نیست که خودروی نو را خریداری کردهاند. بهتر است متقاضیان برای خرید خودروی دست دوم، حتماً قیمتی بالاتر از 1000 یا 1500 یورو کنار بگذارند.
تمام این ها به حقوق افراد در کشور مقصد و درآمد در خارج از کشور بستگی دارد. متقاضیان می توانند با مبلغی بین 5000 تا 10,000 یورو، خودروهای دست دوم باکیفیتی خریداری کنند. برای خرید خودروی نقدی و یا دریافت وام از بانک، نیاز است که با ارائه مدارک لازم، میزان وام و قسط ماهیانه ای که میتوانند پرداخت کنند را در نظر بگیرند.
به طور مثال برای خرید خودروی دست دوم هم می شود از وام بانکی استفاده کرد، اما باید شرایط دریافت این وام و میزان پیش پرداخت خرید خودرو را در نظر بگیرید. برای این کار، همراه داشتن مدارکی که در بالا گفته شد، به همراه جزئیات خودروی مورد نظر لازم است. معمولاً با شرایط اقتصادی مختلف، خودروی تازه تولید با قیمت هایی بین 15,000 یورو تا 40,000 یورو پیدا می شوند. خودروهای دست دوم هم معمولاً بهتر است حداقل 2,000 یورو و تا 18,000 یورو باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل خرید خودرو در خارج از کشور همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط و قیمت خرید خودرو در خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. شرایط خرید خودرو در خارج از کشور در متن مقاله آمده است.