برای مشاوره شرایط دریافت ویزای همراه آمریکا
برای مشاوره شرایط دریافت ویزای همراه آمریکا
زندگی در کنار خانواده درجه یک یعنی همسر و فرزندان همواره یکی از دغدغه های مهاجران یا افرادی است که به طور موقت در خارج از کشور اقامت دارند، سوالاتی مانند این که ویزای همراه آمریکا چیست و نحوه دریافت آن چگونه می باشد، اغلب توسط برندگان لاتاری یا متقاضیان ویزاهای تحصیلی و کاری یا حتی سرمایه گذاری مطرح خواهد شد. بررسی این که پس از مهاجرت به ایالات متحده چطور باید همسر و فرزندان را همراه برده و یک زندگی خانوادگی دلپذیر را در مقصد تجربه کرد از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا برخی افراد توانایی اقامت دور از خانواده را نداشته و با مشکلاتی مانند افسردگی مواجه می شوند.
ویزای همراه آمریکا اغلب برای خانواده درجه یک صادر شده که در واقع منظور از خانواده درجه یک، همسر و فرزندان وابسته زیر 21 سال خواهد بود. در این مقاله به بررسی شرایط ویزای پیوست ایالات متحده پرداخته شده و انواع آن معرفی شده است. از طریق بررسی این مطلب می توان با نحوه دریافت آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص روش های دریافت، مدارک لازم، هزینه ها، مدت زمان صدور و میزان تمکن مالی به دست آورد. در انتهای مقاله نحوه تغییر ویزای همراه آمریکا به گرین کارت و میزان اعتبار این نوع از روادید بررسی شده است.
ویزای همراه آمریکا
هر فردی پس از دریافت ویزاهای مهاجرتی یا غیر مهاجرتی ایالات متحده اجازه درخواست صدور ویزای همراه برای خانواده درجه یک را داشته و برای حمایت از خانواده ها غالبا ویزای همراه صادر شده و مانعی از این لحاظ وجود ندارد، اما نحوه دریافت، هزینه و شرایط ویزای پیوست متفاوت بوده و در واقع نوع روادید تحصیلی یا کاری شخص اصلی تعیین کننده قوانین و نوع روادید قابل صدور برای همسر و فرزندان است. منظور از شخص اصلی فردی بوده که خود روادید داشته و تمایل به پیوست وابستگان دارد.
درخواست ویزای همراه آمریکا غالبا توسط شخصی به ثبت رسیده که خود یکی از ویزاهای تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری یا سایر روادیدهای ایالات متحده را دریافت کرده و از لحاظ قانونی اجازه ورود به آن کشور و اقامت موقت یا دائم در مقصد را دارد. اشخاص تنها اجازه درخواست اقامت موقت یا دائم برای همسر و فرزندان زیر 21 سال را داشته که اگر فرزند زیر 21 سال بوده، اما متاهل و غیر وابسته به حساب آید، امکان ثبت درخواست روادید برای او وجود نخواهد داشت.
در خصوص ویزای همراه آمریکا باید توضیح داد که شهروندان ایالات متحده غالبا امکان درخواست ویزا یا اقامت برای فرزندان بالای 21 سال، خواهر و برادر یا پدر و مادر خود را داشته، اما افراد فاقد شهروندی و دارندگان گرین کارت تنها اجازه ثبت درخواست برای خانواده درجه یک را دارند. افرادی که مدت زمان محدودی در آمریکا حضور داشته و برای مثال از ویزای غیر مهاجرتی تحصیلی برخوردار شده اند، مانعی برای درخواست روادید برای همسر و فرزند وابسته ندارند.
انواع ویزای همراه آمریکا
هر فرد دارای روادید یا گرین کارت آمریکا می تواند لیست انواع ویزای همراه آمریکا را مورد بررسی قرار داده و سپس درخواست مناسب ترین نوع را برای همسر و فرزندان به ثبت برساند. ایالات متحده از خانواده ها حمایت کرده و پس از ارزیابی شرایط یکی از انواع موارد را صادر نموده که لیست موارد به شرح زیر است:
این ویزای همراه برای همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا F1 صادر می شود. بنابراین فرد در حین تحصیل می تواند کنار خانواده خود زندگی کرده اما نکته قابل توجه این است که همسر و فرزندان دارای F2 اجازه کار و تحصیل ندارند، تنها کودکان همراه می توانند در مدارس ابتدایی و متوسطه درس خوانده اما بزرگسالان اجازه نام نویسی در دانشگاه را ندارند. با این حال باید شرح داد که شرکت در دوره های تحصیلی غیر حرفه ای و تفریحی مانعی ندارد.
دارندگان ویزاهای H2A، H2B و H3 یا H1B می توانند درخواست صدور H4 را برای همسر و فرزندان زیر 21 سال داده تا در طول اقامت کاری در ایالات متحده در کنار خانواده زندگی کنند. خانواده دریافت کننده H4 می توانند، حساب بانکی افتتاح کرده و از گواهینامه رانندگی بهره مند شده، اما امکان کار و درآمد زایی ندارند، این افراد می توانند درخواست مجوز EAD را برای استخدام و درآمد زایی ثبت کرده، اما شرایط اعطای مجوز ویژه و خاص خواهد بود که برای مثال دارنده ویزای اصلی می بایست جزو متقاضیان ویزای مهاجرت برای کارگران بیگانه H-1B به حساب آمده تا EAD به همسر و فرزندان او تعلق گیرد.
این روادیدها به افرادی اعطا شده که دچار سو استفاده قرار گرفته و برای مثال مورد قاچاق انسان واقع شده و خانواده آنان در آمریکا اقامت موقت کاری دارد. این افراد اغلب در صورت بازگشت به مبدا دچار مشکل شده و به همین دلیل می توانند در ایالات متحده اقامت داشته اما باید از قوانین پیروی کرده و بر علیه مجرمان شهادت دهند.
این روادید برای خانواده درجه یک و وابسته دارندگان ویزای J1 صادر شده که روادید J1 به اساتید دانشگاه و محققان جهت اقامت کوتاه مدت در ایالات متحده و تحقیق و مطالعه اعطا می شود.
دارندگان روادید TN اجازه درخواست TD برای همسر و فرزندان را داشته که TN به مکزیکی ها و کانادایی های علاقمند به شرکت در فعالیت های تجاری در ایالات متحده اعطا می گردد.
دارندگان اقامت دائم آمریکا می توانند درخواست روادیدهای V را برای خانواده درجه یک داده که این نوع از ویزا غیر مهاجرتی بوده و تا زمانی که همسر و فرزندان از اقامت دائم بهره مند نشوند، با محدودیت هایی مواجه خواهند بود. مورد S7 به همراهان تابعین خارجی که اطلاعات مهمی در خصوص جرایم خاص در اختیار ایالات متحده قرار می دهند، تعلق می گیرد.
موارد K1، K2، K3 مخصوص علاقمندان به ازدواج با یک شهروند آمریکایی بوده و موارد U1، U2، U3، U4، U5 به همسران و خانواده نزدیک قربانیان فعالیت های جنایی اعطا خواهند گشت.
روادید CW-2 به خانواده دارندگان CW-1 یعنی کارگران غیر مهاجر مشغول کار موقت در ایالات متحده اعطا خواهد شد. مورد E-3D غالبا به وابستگان کارکنان استرالیایی در آمریکا اعطا می شود. مورد R2 مخصوص اعضای خانواده کارکنان مذهبی دارای ویزای R1 است.
شرکت های چند ملیتی اجازه جابجایی کارکنان خود را از دفاتر خارجی به دفاتر داخل ایالات متحده داشته و برای این کارکنان ویزای L1 صادر شده که L2 به وابستگان آنان تعلق می گیرد. هنرمندان، ورزشکاران و کارآفرینان دارای ویزای O1 یا O2 می توانند درخواست O3 را برای وابستگان بدهند. روادید P4 به همسر و فرزندان دارندگان P1، P2، P3 اعطا شده و اغلب این اشخاص اعضای هیات علمی یا استاد دانشگاه می باشند.
مورد M2 به دارندگان ویزای M1 مشغول تحصیل در آمریکا اعطا شده و N9 به وابستگان دارای N8 اعطا می شود. ویزای N8 به والدین مهاجران خاص مانند کارکنان ناتو تعلق می گیرد.
این روادید به شخصی که با یک دارنده گرین کارت آمریکا ازدواج کرده تعلق گرفته و اجازه کار و زندگی در ایالات متحده بدون محدودیت خاصی را به همراه خواهد داشت.
باید اظهار داشت که ویزاهای F2 و H4 جزو محبوب ترین روادید برای ایرانیان بوده و اغلب مهاجران تحصیلی و کاری درخواست این موارد را برای خانواده درجه یک به ثبت می رسانند. شرایط ویزای پیوست بر اساس نوع آن تعیین شده و برای مثال دارندگان F2 اجازه کار در مقصد را نداشته و دارندگان H4 نیز تنها در صورت اخذ یک ویزای کاری علاوه بر روادید همراه می توانند مشغول درآمدزایی شوند.
تنها راه همراهی خانواده در ایالات متحده دریافت ویزای همراه آمریکا نبوده و به علت محدودیت ها و هزینه و شرایط ویزای پیوست، بسیاری از افراد از طریق روش های دیگری به همسر خود می پیوندند. برای مثال همسر می تواند ویزای تحصیلی یا کاری آمریکا را دریافت نموده تا در ایالات متحده درآمد زایی داشته یا دانش خود را ارتقا دهد.
روش های دریافت ویزای همراه آمریکا
در ارتباط با روش های دریافت ویزای همراه آمریکا باید توضیح داد که به طور کلی شهروند ایالات متحده، دارنده گرین کارت یا فرد دارای ویزای مهاجرتی یا غیر مهاجرتی اجازه درخواست روادید برای همسر و فرزندان را دارد، اما روش های ویژه ای برای اخذ روادید جهت پیوست به همسر وجود داشته که کلیه موارد در ادامه شرح داده شده و بهترین شیوه در نهایت معرفی شده است:
اخذ ویزا برای پارتنر تا حدودی سخت و پیچیده بوده و اغلب روادید به پارتنر دارندگان ویزاهای کاری یا سایر موارد تعلق نمی گیرد. بنابراین ازدواج و قانونی کردن رابطه بهترین راه برای دریافت ویزا خواهد بود. ازدواج ممکن است با یک شهروند یا دارنده گرین کارت آمریکا صورت گرفته یا شخص همسر یک دارنده ویزای کاری یا تحصیلی شود که شرایط هر یک متفاوت می باشد.
ایرانیان مشغول تحصیل در ایالات متحده غالبا برای همسر و فرزندان زیر 21 سال ویزای F2 گرفته و کارکنان ایرانی آن محل برای وابستگان درخواست روادید H4 می دهند. همسر و فرزندان به راحتی موفق به ورود به ایالات متحده شده، اما تنها تا زمانی که دارنده ویزای تحصیلی یا کاری در مقصد حضور دارد، اجازه اقامت خواهند داشت.
دارندگان اقامت دائم آمریکا مانعی برای درخواست ویزا برای همسر و فرزندان زیر 21 سال ندارند. تنها محدودیت موجود این بوده که شهروندان ایالات متحده می توانند برای والدین یا خواهر و برادر درخواست ویزا داده، اما دارنده گرین کارت چنین اجازه ای ندارد.
هنگام ثبت نام در لاتاری افراد می بایست مشخصات خانواده خود را نیز در فرم ها درج کرده تا امکان مهاجرت خانوادگی فراهم شود. تنها امکان اخذ گرین کارت برای همسر و فرزندان زیر 21 سال برنده وجود داشته و اگر فرزند 22 ساله باشد، موفق به ورود به آمریکا نخواهد شد.
برخی از روش های سرمایه گذاری در آمریکا منجر به اخذ اقامت دائم و گرین کارت خواهد شد. برای مثال متقاضیان ویزای EB5 پس از طی کردن مراحل اداری و اثبات واجد شرایط بودن موفق به اخذ گرین کارت برای خود و خانواده شده و در ادامه نیاز به درخواست ویزای پیوست به شکل جداگانه ندارند.
قربانیان جنایت ها و افرادی که از طریق پناهندگی موفق به اخذ اقامت دائم آمریکا شده اند، اغلب اجازه درخواست ویزای پیوست برای همسر و فرزندان را خواهند داشت. این روش تا حدودی سخت و پیچیده بوده زیرا اغلب قربانیان جنایت هایی مانند قاچاق انسان باید به ایالات متحده در جهت دستگیری مجرم کمک کرده تا از مزایا بهره مند شوند.
ایالات متحده از قانون خاک پیروی کرده و بنابراین تولد هر فرزند در خاک آمریکا، باعث اخذ اقامت دائم و شهروندی برای آن فرزند می شود. شخص پس از رسیدن به سن 18 سالگی اجازه درخواست اقامت برای والدین را داشته که این پروسه طولانی و زمان بر می باشد.
پس از شرح روش های دریافت ویزای همراه آمریکا باید توضیح داد که شرایط ویزای پیوست بر اساس نوع روادید دریافتی متفاوت بوده که بهترین راه ها اخذ از طریق لاتاری، گرین کارت و سرمایه گذاری یا ازدواج می باشد. اگر چه امکان دریافت ویزای همراه برای وابستگان افراد مشغول تحصیل یا کار در آمریکا وجود داشته، اما پس از اخذ موارد F2 یا H2 شخص امکان کار در مقصد را نداشته و توانایی کسب درآمد ندارد، در حالی که وارد شدن به ایالات متحده از طریق لاتاری اجازه کار و تحصیل را به همراه دارد.
ممکن است برخی از افراد تصور کنند که در صورت تحصیل دانش آموز در ایالات متحده امکان اخذ ویزای همراه برای والدین وجود دارد، اما باید اظهار داشت که ویزای بستگان درجه یک برای والدین دانش آموزان خارجی صادر نمی شود. والدین می توانند روادید توریستی B-2 با حداکثر اعتبار 6 ماهه دریافت کرده و آن را پس از پایان مهلت تمدید نمایند که در این صورت اجازه کار و کسب درآمد وجود نخواهد داشت.
شرایط دریافت ویزای همراه آمریکا
پیش از بررسی نحوه دریافت و مراحل می بایست به شرح شرایط ویزای پیوست پرداخته، زیرا افراد در صورت عدم رعایت قوانین دچار مشکل شده و موفق به جلب رضایت آفیسر سفارت نمی شوند. شرایط اخذ روادید پیوست بر اساس نوع ویزای شخص اصلی تعیین شده، اما به طور کلی شامل موارد زیر می باشد:
همسر و فرزندان برای دریافت ویزای همراه نیاز به تسلط بر زبان انگلیسی ندارند.
غالبا شخص اصلی دارای ویزا باید درخواست ویزای پیوست برای خانواده را ثبت کند.
ویزای همراه تنها به همسر و فرزند زیر 21 سال تعلق می گیرد.
فرزند زیر 21 سال باید مجرد بوده و مستقل به حساب نیاید.
متقاضی ویزای پیوست باید ثابت کند تمکن مالی کافی برای حمایت از خانواده را داشته، زیرا اغلب وابستگان اجازه کار در ایالات متحده را ندارند.
مدت زمان اعتبار ویزای پیوست وابستگان به طور معمول بر اساس مدت زمان اعتبار روادید شخص اصلی تعیین خواهد شد.
اگر اعتبار ویزای شخص اصلی زودتر از موعد منقضی شده یا به عبارتی دیگر فرد از آمریکا اخراج شود، همراهان هم دیگر اجازه زندگی در ایالات متحده را ندارند.
ویزای پیوست محدودیت های زیادی به همراه داشته و در واقع وابستگان برای رفع نیازهای ضروری زندگی به شخص اصلی دارای ویزا متکی هستند.
شهروندان آمریکایی، دارندگان گرین کارت و افراد دارای ویزای مهاجرتی یا غیر مهاجرتی امکان درخواست پیوست خانواده درجه یک را داشته، اما مزایایی که در اختیار وابستگان قرار می گیرد متفاوت است، برای مثال شخصی که با دارنده گرین کارت ازدواج کند امکان کار در ایالات متحده را به دست آورده، اما وابسته فرد مشغول تحصیل در آمریکا و دارای روادید تحصیلی حق کار و حتی حق تحصیل را نخواهد داشت.
مهم ترین شرایط دریافت ویزای همراه آمریکا شامل برخورداری از ارتباط قوی با شخص اصلی دارای ویزا است. به طور کلی ویزای پیوست به فردی اعطا شده که فرزند زیر 21 سال یک شهروند یا فرد ساکن آمریکا بوده یا همسر قانونی و رسمی او به حساب آمده و یک سند ازدواج رسمیت زندگی آنان را ثابت کند، بنابراین پارتنرها از روادید بهره مند نمی شوند.
ایالات متحده امکان مهاجرت خانوادگی را نیز فراهم کرده که برای مثال شهروندان می توانند درخواست پیوست والدین یا خواهر و برادر را به ثبت برسانند، اما ویزای همراه غالبا به روادید مهاجرتی یا غیر مهاجرتی گفته شده که به همسر و فرزندان وابسته تعلق می گیرد. همسران در برخی مواقع برای جلوگیری از بروز محدودیت ها خود برای اخذ روادید کاری آمریکا اقدام کرده تا در مقصد مشغول کار شوند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه آمریکا
مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه آمریکا شامل مواردی است که نمایانگر ارتباط قوی و قانونی وابستگان به شخص اصلی دارای انواع ویزاهای کوتاه مدت یا طولانی مدت آمریکا می باشد. برای مثال سند ازدواج یا گواهی تولد آفیسر سفارت را در خصوص وجود رابطه خانوادگی قانع کرده و رضایت او را جلب می نماید.
افراد واجد شرایط اخذ ویزای پیوست ابتدا باید نوع روادید مورد نظر را تعیین کرده و سپس به آماده سازی مستندات لازم بپردازند. نحوه دریافت به این صورت بوده که اغلب شخص اصلی دارای ویزا تقاضای صدور روادید برای همراهان را داشته و مدارک زیر را در فرم های آنلاین بارگذاری کرده یا به صورت حضوری در اختیار سفارت قرار می دهد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه آمریکا | ||
پاسپورت و کپی صفحات آن | کپی فرم I-20 برای دارندگان F1 و کپی فرم های I-129، I-797 و LCA برای متقاضیان H4 | سند ازدواج، عکس های عروسی و کارت مراسم |
کپی ویزای شخص اصلی | مدارک دال بر تحصیل یا کار متقاضی در ایالات متحده مانند گواهی SEVP که از دانشگاه قابل دریافت بوده یا گواهی مربوط به استخدام که باید از کارفرما دریافت شود. | گواهی عدم سو پیشینه |
فرم DS-160 به شکل پر شده | قراردادهای کاری یا مدارک مربوط به سرمایه گذاری در ایالات متحده | رسید پرداخت هزینه مصاحبه و فرم حاوی تاریخ مصاحبه برای حضور در جلسه ارزیابی در سفارت |
حداقل 2 عکس پرسنلی 5 در 5 | مدارک هویتی یا گرین کارت برای شهروندان و مقیم های دائم | رزومه کاری یا تحصیلی در صورت لزوم |
موارد دال بر برخورداری از تمکن مالی کافی مانند گزارش موجودی حساب | گواهی تولد فرزندان | مستندات پزشکی |
مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه آمریکا به دو دسته مدارک دال بر حضور قانونی شخص اصلی دارای ویزای تحصیلی یا کاری در ایالات متحده و مدارک دال بر وجود روابط خویشاوندی با بستگان تقسیم می شود. بنابراین فرد در مرحله اول باید ثابت کند که به شکل قانونی در ایالات متحده حضور داشته و حالا درخواست پیوست خانواده را دارد. بدیهی است که دارندگان اقامت دائم نیاز به ارائه گرین کارت و شهروندان نیاز به درج مشخصات مدارک هویتی خود در فرم ها خواهند داشت.
فرم I-20 را می توان از طریق برقراری ارتباط با دانشگاه درخواست کرده که این فرم نمایانگر برخورداری فرد از شرایط دانشجویی غیر مهاجر است. فرم DS-160 غالبا به صورت آنلاین قابل تکمیل بوده و در نهایت می توان آن را پرینت گرفت. مورد I-797 نیز بیانگر تاریخ اعتبار ویزای شخص اصلی بوده و از فرم I-539 برای درخواست تمدید اقامت استفاده می شود. در واقع اگر شخص اصلی دارای ویزا موفق به افزایش اعتبار روادید خود گردد، همراهان واجد شرایط ویزای پیوست نیز از چنین شانسی برخوردار خواهند شد.
هزینه دریافت ویزای همراه آمریکا
برای برآورد هزینه دریافت ویزای همراه آمریکا باید به مبالغ مورد نیاز برای ثبت درخواست ویزا و همچنین تمکن مالی لازم توجه داشت، در واقع متقاضیان باید توانایی فراهم کردن محل اقامت و رفع نیازهای ضروری وابستگان را داشته تا ویزای پیوست برای همسر یا فرزندان آنان صادر گردد. لیستی از مبالغ حدودی در جدول زیر آورده شده است.
هزینه دریافت ویزای همراه آمریکا | |
هزینه درخواست ویزای همراه آمریکا | 160 الی 360 دلار بر اساس نوع ویزای شخص اصلی |
کارمزد دریافت خدماتی مانند SEVIS | 200 الی 350 دلار |
تعرفه ترجمه مدارک مانند سند ازدواج | هر مورد 33.000 الی 273.000 تومان |
تمکن مالی لازم برای همسر | 7200 الی 13403 بر اساس نوع ویزای شخص اصلی |
تمکن مالی لازم جهت صدور ویزا برای هر فرزند | 3600 الی 6701 دلار |
هزینه های شرکت در مصاحبه سفارت | 6 الی 15 میلیون تومان |
حق الزحمه وکیل مهاجرت | 1500 الی 10000 دلار |
هزینه های مسکن | 1000 الی 1300 دلار |
هزینه قبوض، اینترنت و حمل و نقل | ماهی 260 الی 400 دلار |
هزینه خورد و خوراک | روزی 30 الی 200 دلار برای هر نفر |
در صورتی که متقاضیان واجد شرایط اخذ ویزای پیوست پس از بررسی نحوه دریافت و آماده سازی مدارک از یک وکیل مهاجرتی برای دریافت روادید کمک بگیرند باید حق الزحمه های لازم را پرداخت کرده که این مبلغ 1500 الی 10000 دلار است. اگر فرد از ابتدا از وکیل مهاجرتی برای اپلای تحصیلی یا کاری کمک گرفته و درخواست پیوست خانواده را نیز مطرح کرده باشد، به طور معمول نیاز به پرداخت هزینه اضافه نخواهد داشت.
به افراد فاقد بودجه کافی جهت هزینه دریافت ویزای همراه آمریکا توصیه می شود که مراحل جستجوی کار در ایالات متحده را طی کرده و ویزای شغلی گرفته تا امکان استخدام در مقصد را به دست آورند. با کار کردن والدین در آمریکا و اخذ حقوق ماهانه غالبا تمکن مالی کافی برای حمایت از فرزندان زیر 21 سال فراهم شده که البته افراد بالای 18 سال نیز اجازه دریافت روادید تحصیلی یا کاری خواهند داشت.
هر فرد دارای شرایط ویزای پیوست پیش از ثبت درخواست ویزای همراه برای وابستگان باید از برخورداری از بودجه لازم اطمینان حاصل کرده تا در میانه راه دچار مشکل نشود. باید اظهار داشت که منظور از هزینه های شرکت در مصاحبه سفارت هزینه سفر به کشورهای همسایه مانند ترکیه یا ارمنستان بوده زیرا سفارت ایالات متحده در ایران فعالیت ندارد.
مراحل دریافت ویزای همراه آمریکا
پس از شرح شرایط ویزای پیوست باید به بررسی نحوه دریافت آن برای وابستگان درجه یک پرداخت که مراحل دریافت ویزای همراه آمریکا بر اساس نوع مجوز اقامت شخص اصلی تعیین می شود. به علت درخواست بالای ایرانیان دارای روادیدهای تحصیلی و کاری برای F2 و H4 لیستی از کلیه مراحل مربوطه در ادامه آمده است.
برای دریافت ویزای F2 شخص باید همسر یا فرزند زیر 21 سال فرد دارای ویزای تحصیلی ایالات متحده یا همان F1 بوده که در صورت برخورداری از شرایط لازم می توان مراحل زیر را طی نمود، باید توجه داشت که اشخاص در صورت لزوم می توانند از یک وکیل مهاجرتی برای ثبت درخواست ها و تکمیل فرم ها کمک گیرند:
دریافت SEVP از دانشگاه محل تحصیل که نمایانگر حضور قانونی شخص در ایالات متحده است.
دریافت فرم I-20 یا I-20A-B و تکمیل آن
پرداخت هزینه های مورد نیاز مانند هزینه اخذ SEVIS
تکمیل فرم DS-160 و چاپ آن
دریافت وقت مصاحبه
شرکت در جلسه مصاحبه و ارائه مدارک
دانشجویان پس از دریافت تاییدیه های لازم از مرکز آموزشی محل تحصیل باید فرم I-20 را با اطلاعات صحیح تکمیل کرده تا موفق به اخذ SEVIS و تکمیل فرم DS-160 و اخذ وقت مصاحبه شوند. در جلسه مصاحبه سوالاتی در خصوص ارتباط وابستگان با شخص اصلی مطرح شده و می بایست پاسخ ها قانع کننده به حساب آید.
تنها همسر و فرزندان زیر 21 سال فرد دارای ویزاهای H موفق به اخذ ویزای همراه کاری H4 شده و برای دریافت روادید نیاز به انجام اقدامات خاصی دارند. در ادامه لیستی از مراحل آمده و توضیحات کلی قابل بررسی بوده که افراد می توانند طی نمودن مراحل خاص مانند تکمیل فرم DS-160 را به علت عدم تسلط بر زبان انگلیسی به افراد متخصص بسپارند:
مراجعه به سایت ceac.state.gov و تکمیل فرم DS-160
پرینت گرفتن از فرم جهت ارائه به سفارت یا چاپ بارکد آن
پرداخت هزینه های لازم
دریافت نوبت سفارت
حضور در سفارت آمریکا و شرکت در مصاحبه
دریافت ویزا و حضور در ایالات متحده
اشخاصی که از قبل در ایالات متحده حضور داشته و در حال حاضر به شکل موقت در آمریکا اقامت دارند، امکان مراجعه به www.uscis.gov و تکمیل فرم I-539 را خواهند داشت. همچنین در صورت تمایل برای تمدید ویزا نیاز به تکمیل فرم I-539 بوده و اشخاص واجد شرایط ممکن است تصمیمی مبنی بر تبدیل H4 به H1-B برای اخذ مجوز کار اتخاذ نمایند. باید توجه داشت که تنها همسران اشخاص دارای ویزای H1-B توانایی درخواست مجوز EAD برای کار را پس از اخذ ویزای همراه دارند.
مدت زمان صدور ویزای همراه آمریکا
صدور ویزای همراه آمریکا به دو صورت همزمان و غیر همزمان تقسیم شده که اگر صدور به شکل همزمان صورت گیرد، دارنده ویزای اصلی همراه با خانواده وارد مقصد شده اما در روش دوم ابتدا فرد اصلی به مقصد رفته و در ادامه خانواده به او می پیوندند. معمولا مجوز ورود F2 غیر همزمان صادر شده اما امکان دارد ویزای همراه دارندگان روادید کاری به شکل همزمان صادر شود. سرمایه گذاران در ایالات متحده اگر از روادیدهای دارای مزیت اخذ گرین کارت مانند ویزای EB5 بهره مند شوند، همزمان با همسر و فرزندان وارد آمریکا شده و برندگان لاتاری نیز نیازی به انتظار برای پیوست خانواده نخواهند داشت.
برخی از اشخاص با این سوال که مدت زمان صدور ویزای همراه آمریکا چقدر می باشد مواجه شده، زیرا ممکن است یک والد موفق به اخذ ویزای تحصیلی و کاری شده و امکان حضور در مقصد بدون فرزندان را نداشته باشد. به طور کلی هر چقدر مدارک کامل تر و فاقد نقص به حساب آیند، احتمال بروز تاخیر در صدور ویزا کاهش یافته، اما به طور کلی روادید پیوست 15 الی 18 ماه پس از درخواست صادر می شود.
در خصوص نحوه دریافت مدت زمان صدور ویزای همراه آمریکا غیر همزمان اطلاعات دقیقی در دسترس نبوده و آفیسر ویزا پس از بررسی مدارک و بر اساس شرایط ویزای پیوست نتیجه را اعلام خواهد کرد. ممکن است آماده سازی مدارک یا تکمیل فرم هایی مانند DS-160 نیز تا حدودی زمان برده و اخذ روادید را تا حدودی به تعویق بیندازد.
مشورت با وکلای مهاجرتی تا حدودی کمک کننده بوده و منجر به رفع ابهامات شده، اما زمان دقیق اخذ ویزا نامشخص است. به طور کلی باید توضیح داد که ویزاهای F2 و H4 در کمتر از 2 سال صادر شده اما امکان دارد سایر انواع ویزاهای همراه مانند J2 سریع تر صادر شده و در اختیار قرار گیرند، زیرا دارندگان ویزای اصلی مرتبط یعنی J1 مدت محدودی در آمریکا خواهند ماند.
تمکن مالی ویزای همراه آمریکا
شرایط ویزای پیوست و نحوه دریافت به گونه ای است که دارنده آن اجازه تحصیل یا کار در خارج از کشور را نداشته و تحت حمایت دارنده ویزای اصلی قرار می گیرد. بنابراین فرد می بایست به ازای همسر حدودا 7200 الی 13403 دلار تمکن مالی داشته و به ازای هر فرزند از بودجه 3600 الی 6701 دلاری بهره مند بوده تا روادید همراه برای بستگان صادر گردد.
در خصوص تمکن مالی ویزای همراه آمریکا باید توضیح داد که اغلب متقاضیان با گزارش موجودی حساب حداقل 20 هزار دلاری موفق به اثبات برخورداری از تمکن مالی کافی می گردند، این موجودی اغلب باید به مدت 3 ماه در حساب بوده تا مورد قبول واقع شود. همچنین امکان دارد ارائه موارد دال بر میزان حقوق ماهانه رضایت آفیسر را جلب کرده که البته حقوق ماهانه دارندگان ویزاهای کاری باید برای حمایت از وابستگان کاملا کافی باشد.
پس از برآورد کلی تمکن مالی ویزای همراه آمریکا باید شرح داد که بررسی هزینه های لازم برای زندگی در ایالات متحده کمک کننده و مفید واقع می شود. اشخاص باید توانایی اجاره یا خرید ملک در آمریکا برای همسر و فرزندان را داشته و همچنین خوراک و پوشاک مورد نیاز در طول ماه یا سال را تهیه نموده که مطالعه جدول زیر حائز اهمیت است.
تمکن مالی ویزای همراه آمریکا | |
قیمت خانه و آپارتمان در آمریکا | متری 2142 الی 3584 دلار |
اجاره آپارتمان | ماهی 800 الی 3000 دلار |
هزینه قبوض | ماهی 117 الی 128 دلار |
قیمت اینترنت | 30 الی 60 دلار در ماه |
هزینه حمل و نقل | ماهی 60 الی 120 دلار |
قیمت 1 کیلوگرم گوشت | 12 الی 13 دلار |
هزینه 1 کیلوگرم گوجه | 4 الی 5 دلار |
قیمت 1 جفت کفش | 77 الی 100 دلار |
هزینه خدمات درمانی فوری و اورژانس | 50 الی 1200 دلار |
برای اثبات برخورداری از تمکن مالی نمی توان گزارش موجودی حساب چند روز اخیر را به سفارت ارائه داده زیرا این مورد قانع کننده نمی باشد. شخص باید گزارش 3 ماه اخیر حساب را ارائه داده تا ثابت کند تمکن مالی کافی برای حمایت را داشته و این بودجه را به وابستگان اختصاص داده و در طول این 3 ماه از آن استفاده خاصی نکرده است.
نحوه تغییر ویزای همراه آمریکا به گرین کارت
به طور کلی باید توضیح داد که طبق قوانین نحوه دریافت و شرایط ویزای پیوست، وضعیت اقامت شخص دارای ویزای همراه آمریکا بر اساس وضعیت روادید یا اقامت شخص اصلی تعیین خواهد شد. اگر شخص اصلی دارای گرین کارت آمریکا و اقامت دائم یا شهروندی باشد، امکان اخذ اقامت برای همسر و فرزندان وجود داشته و پس از طی کردن مراحل قانونی گرین کارت اعطا خواهد شد، اما اگر شخص دارای روادید تحصیلی یا کاری غیر مهاجرتی باشد این امکان وجود نخواهد داشت.
افرادی که از ویزای EB3 یا EB5 بهره مند می شوند گرین کارت را برای خود و همسر و فرزندان دریافت کرده و در واقع به صورت قانونی به ایالات متحده مراجعه کرده اما دارندگان ویزاهای کاری H مهاجر به حساب نمی آیند. اغلب روادیدهای تحصیلی و کاری غیر مهاجرتی بوده و طبیعتا همسر و فرزندان فرد وابسته به شخص اصلی نیز تنها اجازه اقامت موقت در مقصد را دارند.
اگر شخص اصلی دارای ویزا موفق به اخذ گرین کارت آمریکا شود در ادامه می توان نحوه تغییر ویزای همراه آمریکا به گرین کارت را جویا شده و در واقع مراحل قانونی اخذ اقامت دائم برای وابستگان را طی کرد، اما برای درخواست گرین کارت برای وابستگان باید 5 سال از اخذ اقامت دائم شخص اصلی گذشته باشد. همچنین همسر یا فرزندان می توانند از طریق کارآفرینی یا سرمایه گذاری در آمریکا و سایر روش ها یا ثبت نام در لاتاری موفق به اخذ اقامت دائم شده و حق کار و تحصیل را به دست آورند.
ویزاهای کاری موقت و غیر مهاجرتی آمریکا مانند H1-B اغلب اجازه اقامت دائم را در اختیار قرار نداده، اما ویزاهایی مانند EB5 و EB3 مزیت دریافت اقامت دائم را خواهند داشت. همراهان دارنده روادید تحصیلی یا کاری موقت می توانند پس از حضور در ایالات متحده به مراکز و سازمان ها مراجعه حضوری داشته و زمینه را برای استخدام خود فراهم کرده تا موفق به تغییر ویزای همراه به کاری شده و حتی در صورت عدم اخذ گرین کارت، از حق کار برخوردار شوند.
اعتبار ویزای همراه آمریکا
اعتبار ویزای همراه آمریکا تابع مدت اعتبار روادید شخص اصلی بوده و غالبا همسر و فرزندان اجازه اقامت در ایالات متحده تا پایان اقامت همسر یا والدین را دارند. اگر شخص اصلی اقامت دائم داشته باشد، طبیعتا همسر و فرزندان اجازه اقامت بدون محدودیت را داشته و پس از گذشت زمان معینی خود نیز موفق به دریافت گرین کارت خواهند شد.
برای کسب اطلاعات در خصوص اعتبار ویزای همراه آمریکا باید به بررسی مدت اعتبار ویزای تحصیلی و کاری غیر مهاجرتی پرداخته که روادید تحصیلی بر اساس نوع مقطع تحصیلی اغلب 2 الی 4 سال اعتبار دارد. به این دلیل که روادید F2 به شکل غیر همزمان صادر می شود، ممکن است صدور یک سال به طول انجامیده و در نهایت شخص 1 الی 3 سال موفق به زندگی در ایالات متحده در کنار همسر یا والدین شود. مدت اعتبار موارد H یعنی H-1B، H-2A و H-2B یا H-3 حدودا یک الی سه سال بوده و می توان مدت اقامت همراهان را نیز حدودا 2 الی 3 سال برآورد کرد.
نحوه دریافت و شرایط ویزای پیوست F2 و H4 به گونه ای است که افراد اجازه کار و تحصیل را نداشته اما به شکل قانونی در آمریکا زندگی خواهند کرد. به طور معمول اجازه افتتاح حساب بانکی و دریافت گواهینامه رانندگی به دارندگان H4 داده شده اما کسب درآمد برای همراهان غیر قانونی است. امکان تمدید اعتبار روادید همراه آمریکا با رعایت شرایط ویزای پیوست وجود داشته و در صورتی که روادید شخص اصلی تمدید شود، همراه بدون نیاز به خروج از ایالات متحده اجازه تکمیل فرم های درخواست تمدید را دارد. باید اظهار داشت که اگر شخص پیش از اخذ روادید جدید و پس از انقضای مورد قبلی از کشور خارج شود، ممکن است موفق به ورود مجدد قانونی نگردد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ویزای همراه آمریکا، شرایط ویزای پیوست و نحوه دریافت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند یبا عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای همراه آمریکا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. شرایط دریافت ویزای همراه آمریکا در متن مقاله آمده است.