برای مشاوره شرایط گرفتن عکس بیومتریک
برای مشاوره شرایط گرفتن عکس بیومتریک
در راستای احراز هویت افراد از عکس بیومتریک استفاده می شود که در ویژگی های زیست سنجی نظیر اثر انگشت، ساختار صدا، عنبیه چشم و هندسه صورت ضبط می شود. برخی از کاربران با شرایط ثبت عکس بیومتریک و کاربرد آن آشنا نبوده و نیاز به مطالعه و کسب راهنمایی در این باره خواهند داشت. از کاربردهای عکس بیومتریک می توان به استفاده از آن ها در گذرنامه، کارت های هویتی، احراز هویت و موارد دیگر اشاره کرد.
از شرایط ثبت عکس بیومتریک نیز بایستی از ثبت عکس به صورت پرتره، عدم داشتن لنز رنگی، عدم داشتن آرایش غلیظ و موارد دیگر اشاره کرد. در مقاله حال حاضر به عکس بیومتریک چیست و شرایط گرفتن این عکس برای سفارت پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز در ارتباط با نحوه ثبت عکس بیومتریک و کاربرد آن توضیح داده می شود.
عکس بیومتریک چیست؟
در بسیاری از موارد شناسایی از سیستم های احراز هویت استفاده شده تا امنیت سیستم مورد استفاده و همچنین امنیت اطلاعات کاربران افزایش یابد. عکس بیومتریک که یکی از موارد احراز هویت در سیستم های شناسایی بوده به دلایل مزایای فراوان از محبوبیت بالای برخوردار می باشد. برخی افراد با عکس بیومتریک آشنایی نداشته که بر همین اساس در بخش زیر به این مبحث پرداخته خواهد شد.
در پاسخ به سوال عکس بیومتریک چیست؟ بایستی گفت که عکس بیومتریک یک تصویر برای شناسایی افراد بوده در آن ویژگی های فیزیولوژیکی هر فرد تعیین می شود. این ویژگی ها که برای هر فرد منحصر به فرد بوده موجب این شده تا عکس بیومتریک هر شخص نیز منحصر به فرد باشد. از جمله ویژگی های فیزیولوژیکی معروف می توان به اثر انگشت اشاره کرد که برای هر انسان منحصر به فرد خواهد بود.
در جهت احراز هویت افراد از عکس بیومتریک استفاده می شود که در آن ویژگی های فیزیلوژیکی نظیر اثر انگشت، هندسه صورت، عنبیه چشم و صدا ثبت و ضبط می شود. به بیان دیگر عکس بیومتریک الگوهای منحصر به فرد برای احراز هویت یک فرد می باشند که در بسیاری از سیستم های شناسایی مورد استفاده قرار می گیرند.
عکس های بیومتریک نسبت به روش های قدیمی از دقت بالاتری برخوردار بوده و همچنین سرعت ثبت آن ها بیشتر می باشد. این عکس ها نسبت به روش های قدیمی شناسایی امنیت بیشتری داشته و در احراز هویت اشخاص موفق تر عمل می کنند. از جمله کاربردهای عکس بیومتریک می توان به استفاده از آن در پاسپورت ها، گذرنامه ها و کارت های هویتی اشاره کرد. شرایط گرفتن و ثبت عکس بیومتریک یکی از ابهامات موجود بوده که افراد جهت رفع آن نیاز به کسب راهنمایی در این باره خواهند داشت.
شرایط عکس بیومتریک برای سفارت
در راستای احراز هویت افراد و اطلاع از عدم جعلی بودن مشخصات فرد از عکس بیومتریک استفاده می شوند که به عنوان بهترین روش شناسایی در سیستم های امنیتی شناخته شده است. در جواب به سوال عکس بیومتریک چیست بایستی گفت که عکس بیومتریک مطابق موارد گفته شده ویژگی های فیزیلوژیکی فرد به مانند اثر انگشت را ثبت کرده که برای هر شخص منحصر به فرد می باشد. متقاضیان در راستای ثبت عکس بیومتریک برای سفارت نیاز به اطلاع از برخی شرایط داشته که بایستی در این باره به مطالعه بپردازند.
از شرایط عکس بیومتریک برای سفارت می توان از استانداردها و شرایط خاص تهیه آن اشاره کرد. در وهله اول باید گفت که ثبت عکس بایستی به صورت پرتره بوده و همچنین نگاه فرد مستقیم به دوربین باشد. برخورداری از رنگ طبیعی و واقعی یکی از ملزومات تهیه عکس بومتریک بوده که بایستی مورد توجه قرار گیرد. دیگر ملزومات ثبت عکس بیومتریک در بخش زیر درج شده و قابل مشاهده خواهد بود.
تاریخ گرفتن عکس می بایست 6 ماه قبل از ارائه مدارک به سفارت باشد.
سایز عکس بیومتریک بایستی به عرض 3.5 سانتی متر و طول 4.5 سانتی متر در طول باشد.
درج تصویر شخص در وسط کادر
پوشش سر فرد به میزان 70 الی 80 درصد عکس
عدم پوشیدن لباس سفید یا روشن توسط شخص
عدم داشتن آرایش غلیظ توسط خانم ها
عدم استفاده از لنزهای رنگی
مشخص بودن گردی صورت در صورت داشتن حجاب
داشتن رزولوشن حداقل 300 و حداکثر 600 dpi
عکس فاقد هر گونه خراشیدگی کثیفی و مهر استامپ باشد.
شرایط ذکر شده در قسمت بالا در راستای تامین امنیت و احراز هویت در نظر گرفته شده که هر کدام جز استانداردهای گرفتن عکس بیومتریک شناخته می شود. در صورت عدم داشتن هر یک از شروط بالا، عکس بیومتریک تهیه شده مورد تایید سفارت قرار نخواهد گرفته که بایستی این نکته مورد توجه قرار گیرد. از مهمترین موارد قابل ذکر کاربرد عکس بیومتریک می باشد که در ادامه مطلب در ارتباط با آن توضیح داده می شود.
راهنمای گرفتن عکس بیومتریک
عکس بیومتریک یک عکس در راستای احراز هویت امنیتی افراد بوده که در آن ویژگی های فیزیلوژیکی اشخاص درج می شود، این جمله پاسخ پرسش عکس بیومتریک چیست، می باشد. افراد در راستای ثبت عکس بیومتریک برای سفارت مطابق موارد گفته شده نیاز به این داشته تا از شرایط تهیه آن اطلاع یابند. نحوه ثبت عکس بیومتریک برای برخی از افراد مبهم بوده که بر همین اساس در بخش زیر به این مبحث پرداخته خواهد شد.
طبق راهنمای گرفتن عکس بیومتریک بایستی گفت که فرد در این رویه نیاز به این داشته تا تمامی شرایط ثبت عکس را رعایت نماید. در این عملیات فرد بایستی بدون عینک و کلاه آماده عکس برداری گردد، وضوح عکس به میزان لازم باشد و همچینن رعایت موارد ذکر شده در قبل نیز الزامی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد. تصویر درج شده در زیر بیان گر این رویه بوده که قابل مشاهده می باشد.
دستگاه های مختلفی برای ثبت عکس بیومتریک مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله آن ها می توان از اسکنرهای تشخیص صوتی یا اثر انگشت، دوربین ها و موارد دیگر نام برد. اسکنرهای عنبیه چشم، میکروفون های ضبط صوت، پلتفرم های تشخیص الگوهای رفتاری و غیره نیز از جمله فناوری های تهیه عکس بیومتریک می باشند که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
برخی از سرویس ها نیز به صورت پیشرفته چندین شاخصه زیست سنجی را به صورت همزمان ثبت کرده که باعث کاهش زمان در تهیه عکس بیومتریک می شوند. عکس بیومتریک تهیه شده از هر فرد در پایگاه های اطلاعاتی ذخیره می شود که در هر بار احراز هویت مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد عکس بیومتریک
عکس بیومتریک چیست، شرایط گرفتن عکس بیومتریک برای سفارت و همچنین نحوه تهیه آن از جمله مواردی بوده که در قسمت قبل به هر یک پرداخته شد. عکس بیومتریک استفاده فراوانی داشته و امروزه در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مطالب مهم برای افراد اطلاع از کاربرد عکس بیومتریک بوده که نیاز به راهنمایی در این باره خواهند داشت.
کاربرد عکس بیومتریک در سیستم های امنیتی شناخته شده که برای احراز هویت افراد و بالا بردن امنیت از این نمونه عکس فیزیلوژیکی استفاده می شود. همان طور که در قبل اشاره شده عکس بیومتریک در مدارک شناسایی اعم از گذرنامه ها و کارت های هویتی به کار گرفته می شود. علت استفاده از عکس بیومتریک در مدارک شناسایی قابیلت احراز هویت امن و دقیق می باشد.
در سیستم های الکترونیکی حضور و غیاب نیز از عکس های بیومتریک استفاده می شود، با استفاده از اثر انگشت، عنبیه چشم و دیگر موارد قابلیت ثبت دقیق ورود و خروج افراد وجود دارد. از دیگر کاربردهای عکس بیومتریک نیز بایستی به استفاده از آن در فرودگاه ها، معابر مرزی و بنادر اشاره کرد. از عکس بیومتریک در این مکان ها جهت احراز هویت اتباع خارجی در هنگام ورود و خروج از کشور استفاده خواهد شد.
دسترسی به پرونده های الکترونیک با بهره گیری از عکس های بیومتریک یکی دیگر از قابلیت های این فناوری می باشد. بیمار در مراکز درمانی با ارائه اثر انگشت، اسکن انبیه چشم و موارد دیگر قابلیت این را داشته تا به راحتی و در سریع ترین زمان ممکن به پرونده پزشکی خود دست یابد.
سیستم امنیتی گوشی ها هوشمند نیز از عکس بیومتریک در راستای حفاظت از اطلاعات فرد استفاده می کند. استفاده از چهره یا اثر انگشت در راستای باز کردن قفل گوشی یکی از مثال های کاربرد عکس بیومتریک در گوشی های هوشمند می باشد. سیستم های قضایی در راستای افزایش کارایی و بالابردن دقت در احراز هویت افراد و شناسایی مجرمان از عکس بیومتریک استفاده می کنند که بایستی مودر توجه قرار گیرد.
مزایا و معایب عکس بیومتریک
افراد در راستای ارائه عکس بیومتریک به سفارت نیاز به این داشته تا از شرایط تهیه آن اطلاع یابند که بر همین اساس در قبل به این مورد اشاره شد. از اصلی ترین کاربردهای عکس بیومتریک نیز بایستی از بالا بردن دقت در احراز هویت افراد در سیستم های امنیتی نام برد. برخی از مخاطبان در استفاده از عکس بیومتریک دچار ابهام بوده که بر همین اساس در زیر مزایا و معایب عکس بیومتریک شرح داده می شود.
از مزیت های استفاده از عکس بیومتریک در وهله اول بایستی از حذف فیزیکی مدارک شناسایی در جهت احراز هویت افراد اشاره کرد. افزایش سرعت در شناسایی افراد نیز از دیگر مزایای بهره مندی از عکس بیومتریک می باشد که بایستی مورد توجه قرار گیرد. در کنار این موارد نیز دقت بالا در احراز هویت، عدم وجود خطا در شناسایی و برخی موارد دیگر نیز موجب رضایت مندی سیستم ها در استفاده از عکس بیومتریک شده است.
افزایش سرعت در عبور و مرور مسافران در مرزها، بالا رفتن دقت و سرعت در شناسایی سارقان، داشتن امنیت بیشتر و تجربه رابط کاربری بهتر نسبت به روش های سنتی و دیگر موارد از ویژگی های مثبت عکس های بیومتریک می باشند که البته بایستی گفت در آینده به تعداد مزایای این فناوری افزوده خواهد شد.
عکس بیومتریک علاوه بر مزایا داری معایبی نیز بوده که کاربران بایستی با هر یک آشنا گردند. از جمله معایب عکس بیومتریک در وهله اول بایستی از لو رفتن پایگاه داده جمع آوری شده از اطلاعات بیولوژیک افراد اشاره کرد. هک سیستم های ذخیره اطلاعات عکس بیومتریک یکی از ضعف های این فناوری می باشد.
ثبت اشتباه اطلاعات فیزیلوژیکی افراد موجب این شده تا برخی اطلاعات کاربران با یکدیگر ادغام گردد که این امر موجب نقص در سیستم امنیتی خواهد شد. تهیه عکس بیومتریک محدودیت های فنی داشته و همچنین ثبت آن هزینه بالایی دارد. از دیگر معایب این روش احراز هویت نیز بایستی به ضعف در هنگام ورود نویز، عدم ثبت عکس بیومتریک به صورت جمعیتی، ایجاد خطا در سیستم و موارد دیگر اشاره کرد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص گرفتن عکس بیومتریک همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با گرفتن عکس بیومتریک مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. شرایط عکس بیومتریک در متن مقاله آمده است.