برای مشاوره نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
برای مشاوره نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
برخورداری از نمرات بالا یکی از شروط دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج یا اخذ بورسیه به حساب آمده، اما سوال متقاضیان این است که سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور چگونه بوده و چطور می توان معدل دریافتی در ایران را معادل سازی کرد؟ بررسی نحوه محاسبه امتیازات و شیوه تبدیل معدل اهمیت بالایی داشته و به متقاضیان در جهت اخذ تصمیم صحیح کمک خواهد نمود، زیرا برخی از مراکز آموزشی داوطلبان با نمرات پایین تر را نیز مورد پذیرش قرار داده و فرد می بایست مرکز آموزشی متناسب با معدل خود را برای اپلای انتخاب کند.
نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور در هر منطقه ای متفاوت بوده و برای مثال شیوه محاسبه امتیازات دانشجویان در کانادا با آلمان فرق دارد. در این مقاله به شرح نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور پرداخته شده و نحوه تبدیل معدل دریافتی در ایران بررسی شده است. اشخاص از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با گواهی مربوط به سیستم نمرات آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص تفاوت مقیاس ها و مواردی مانند GPA و سیستم امتیازدهی لاتین به دست خواهند آورد.
سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
یکی از دغدغه های متقاضیان علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور، اطلاع از سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور و نحوه تبدیل معدل می باشد. به طور کلی باید توضیح داد که هر کشوری قوانین خاصی برای محاسبه امتیازات دانشجویان اعمال کرده و تفاوت های بسیاری بین قوانین مناطق مختلف دیده خواهد شد. افراد ابتدا باید مقصد مورد نظر را انتخاب کرده و سپس به جستجو در خصوص مقایسه محاسبه امتیازات بپردازند.
نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور متفاوت بوده، اما امکان تبدیل معدل ها فراهم بوده و مانعی از این لحاظ وجود ندارد. برای مثال شخصی که در ایران از معدل 20 برخوردار به حساب آمده پس از حضور در کشور کانادا از GPA با نمره 4.33 بهره مند شده و امتیاز A+ به او تعلق می گیرد. بنابراین شخص همچنان شاگرد ممتاز بوده و ارزش امتیازات او محفوظ خواهد ماند.
نحوه تبدیل نمرات دریافتی در ایران بر اساس سیستم امتیازدهی لاتین یا درصدی مقصد متغیر بوده و افراد پس از آشنایی با نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور، می توانند مطابق یک جدول خاص برای معادل سازی اقدام کنند. برای مثال نمره 18 الی 19 معادل امتیاز A لاتین بوده، اما به شخصی که از 15 برخوردار می شود، امتیاز B تعلق می گیرد. در خصوص سیستم نمره دهی در خارج باید توضیح داد که در برخی مناطق مانند جمهوری چک قوانین اعطای امتیاز به دانش آموزان با دانشجویان تفاوت داشته و برای دانشجویان قوانین جداگانه ای در نظر گرفته می شود.
برای مثال در کشور مذکور حداکثر امتیاز قابل دریافت در مدرسه 5 بوده، در حالی که دانشجویان برخی دانشگاه ها امکان اخذ حداکثر امتیاز 6 را دارند. نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور ممکن است توسط استاد هر درس معین شده و اطلاع رسانی گردد. برای مثال در کشور دانمارک دانشگاه ها روش های متفاوتی برای اختصاص امتیاز داشته و امکان دارد یک استاد حداکثر نمره قابل دریافت را 5 تعیین کرده، در حالی که استادی دیگر حداکثر امتیاز را 3 برآورد نماید.
مقیاس نمره دهی در کشورهای مختلف
مقیاس نمره دهی در کشورهای مختلف، متفاوت بوده که بررسی قوانین هر منطقه مفید واقع خواهد شد. برخی از کشورها مانند کانادا، آلمان، فرانسه، آمریکا، ایتالیا و استرالیا همواره مقصد متقاضیان تحصیل در خارج واقع شده که جهت رفاه حال داوطلبان در ادامه به شرح مقیاس امتیازدهی در این مناطق پرداخته شده و جزئیات کامل قابل مطالعه است:
کشور کانادا اغلب از سیستم نمره دهی GPA استفاده کرده و به دانشجویان حداقل امتیاز صفر و حداکثر نمره 4.33 را اختصاص داده که بالاترین مورد قابل اخذ همان چهار و سی و سه صدم می باشد. ممکن است در برخی مناطق کانادا امتیاز از 0 تا 9 در نظر گرفته شده و بالاترین نمره قابل اخذ نه به حساب آید. باید توجه داشت که امکان مشاهده تفاوت در مقیاس امتیازدهی استان های مختلف وجود داشته و بهترین راه برای کسب اطلاعات، مراجعه به سایت دانشگاه محل تحصیل در کانادا منتخب می باشد. ممکن است امتیازات A تا F نیز به دانشجویان تعلق گیرد که علامت های + یا - نیز جهت بیان میزان بهتر یا بدتر بودن امتیاز در کنار مواردی مانند A قرار خواهند گرفت.
تحصیل در کشور آلمان یکی از فرصت های در پیش رو برای دانشجویان با استعداد بوده که باید شرح داد، این کشور از سیستم نمره دهی 1 تا 6 استفاده می کند. امتیاز دهی در آلمان تا حدودی شباهت به رتبه کنکور ایران داشته و هر چقدر فرد استعداد بیشتری داشته باشد، نمره کمتری به دست خواهد آورد. بنابراین 1 بالاترین امتیاز به شمار رفته و 6 کمترین مورد بوده که حداقل امتیاز لازم برای دریافت قبولی چهار است.
دانشگاه ها و مدارس کشور فرانسه به داوطلبان امتیاز 0 تا 10 یا صفر تا 20 را اختصاص داده و این مورد در مراکز آموزشی مختلف متغیر می باشد. به طور کلی حداقل نمره لازم برای قبولی امتیاز حد وسط بوده که اگر حداکثر امتیازات 10 به حساب آید، باید 5 را کسب کرده و اگر حداکثر 20 تعیین شود نیاز به دریافت حداقل امتیاز ده برای تحصیل در فرانسه خواهد بود. متقاضیان می توانند از طریق برقراری ارتباط با کارشناسان دانشگاه سوالات خود را در این خصوص مطرح نمایند.
ایالات متحده از برترین دانشگاه ها برخوردار بوده و از مقیاس نمره دهی لاتین پیروی کرده که همچنین نمرات GPA را نیز مورد قبول قرار خواهد داد. افراد ممکن است نمره 0 تا 4 یا 4.33 را به دست آورده یا از امتیاز A تا F بهره مند گردند که کمترین مورد F می باشد. نکته قابل توجه این است که برخی از امتیازات لاتین مانند A شامل سه نوع +A و A و -A شده که بالاترین مورد ای مثبت به شمار خواهد رفت.
کشور ایتالیا حداقل امتیاز 0 و حداکثر امتیاز 30 را برای دانشجویان در نظر گرفته که حداقل نمره لازم برای اخذ قبولی و تحصیل در ایتالیا 18 است. نحوه ارزیابی دانشجویان به این صورت بوده که سه امتحان ده نمره ای از آن ها گرفته شده و در نهایت مجموع امتیازات محاسبه می گردد، اما امکان دارد برخی اساتید روش دیگری را برای ارزیابی انتخاب کرده و اجباری در این خصوص نخواهد بود.
در کشور استرالیا ایالت های مختلفی وجود داشته و هر منطقه می تواند از قوانین مختلفی پیروی نماید. باید توجه داشت که اغلب امتیاز A تا F به دانشجویان تعلق گرفته که اف کمترین نمره بوده، اما برخی از مراکز از سیستم N تا HD استفاده می کنند، در این مقیاس شخص دریافت کننده HD فوق ممتاز به حساب آمده و داوطلب دریافت کننده نمره N مردود است که حداقل امتیاز برای قبولی P می باشد.
در خصوص سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور باید توضیح داد که دانشجویان دانشگاه های انگلیس امتیاز A تا F را کسب کرده و اغلب دریافت E و F به معنای مردودی و اخذ موارد A، B، C و D به معنای قبولی است. معادل درصدی امتیاز A هفتاد الی صد بوده و معادل درصدی امتیاز دی را می توان 40 تا 49 دانست.
در خصوص مقیاس نمره دهی در کشورهای مختلف باید شرح داد که برخی مناطق قوانینی مشابه ایران دارند، برای مثال در بلژیک امتیاز 0 تا 20 به افراد اختصاص یافته و حداقل نمره قبولی 10 بوده که دریافت کنندگان 18 جزو شاگردان ممتاز به حساب می آیند. در آلبانی اشخاص می بایست در دو آزمون میان ترم و یک پایان ترم شرکت کرده و در مجموع حداقل امتیاز 1 و حداکثر 10 را اخذ می نمایند، در صورتی که داوطلب در دو امتحان میان ترم امتیاز 7 را به دست آورد، نیازی به شرکت در آزمون نهایی نداشته و در صورت اخذ امتیاز 4 از شرکت در امتحان محروم می شود.
انواع سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
لیست انواع سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور شامل نمره دهی لاتین، امتیاز درصدی و معدل GPA شده که برخی کشورها نیز از سیستم امتیازدهی 0 تا 5 یا 0 تا 10 استفاده می کنند. در ادامه به معرفی مقیاس درصدی و لاتین پرداخته شده و توضیحاتی در ارتباط با GPA آورده شده که مطالعه آن ها مفید خواهد بود:
منظور از مقایسه امتیازدهی لاتین اختصاص دادن مقادیر A تا F به دانشجویان بوده که اغلب اف کمترین نمره به شمار آمده و بیانگر مردودی شخص می باشد. در برخی از کشورها ممکن است مواردی مانند +B یا B و -B به اشخاص تعلق گیرد که نوع مثبت بالاترین امتیاز را در بر خواهد داشت. افراد می توانند موارد ای تا اف را در صورت لزوم به درصد یا GPA تبدیل کرده و از فرمول های موجود استفاده نمایند.
در این سیستم همان طور که از نام آن مشخص است، افراد امتیاز 0 تا 100 را دریافت کرده که اخذ صد به معنای دریافت نمره کامل و بیانگر ممتاز بودن شخص می باشد. در اکثر مراکز آموزشی شخص می بایست حداقل 40 را جهت قبولی به دست آورده و اخذ مواردی مانند 10 یا 20 از صد منجر به مردودی و عدم قبولی خواهد شد. دانشگاه های ژاپن، لهستان و کویت از این سیستم استفاده کرده و حداکثر امتیاز قابل اخذ را 100 می دانند.
از این سیستم در کشورهایی مانند آمریکا و کانادا استفاده شده که اشخاص می بایست بدانند حداکثر امتیاز GPA چهار یا 4.33 می باشد. دریافت نمره صفر نمایانگر مردودی بوده اما اخذ 0.7 یا 1 غالبا نشانه قبولی به حساب می آید. لازم به ذکر است که سیستم GPA در برخی مناطق مانند استان های مختلف کانادا دارای تفاوت هایی بوده که برای مثال ممکن است دانشگاهی حداکثر نمره را 4 و دیگری 4.33 بداند.
کشورهایی مانند جمهوری چک، اتریش، روسیه و فنلاند به دانشجویان نمرات 0 یا 1 تا 5 را اختصاص داده که بالاترین امتیاز در هر منطقه ای با دیگری فرق دارد، برای مثال اگر در زمان تحصیل در فنلاند شخصی امتیاز 5 به دست آورد ممتاز بوده، اما دریافت 1 در جمهوری چک نمایانگر ممتازی است. آلمان نیز نمره یک را به عنوان برترین امتیاز به حساب آورده اما علاوه بر پنج، امتیاز شش را نیز به مردودی ها اعطا می نماید.
هر کشوری امکان انتخاب سیستم نمره دهی خاصی را داشته و به همین دلیل مناطقی مانند فرانسه، هلند، کلمبیا و لتونی از مقیاس 0 یا 1 تا 10 استفاده می کنند. در برخی مناطق مانند دانمارک ممکن است قوانین جدیدی به چشم خورده و حداقل امتیاز قابل اخذ -3 و حداکثر مورد قابل دریافت +12 باشد.
در برخی از کشورها مانند تحصیل در سوئیس نمرات 1 تا 6 به دانشجویان تعلق گرفته و در برخی مناطق مانند مجارستان برای تعیین بهتر یا بدتر بودن امتیاز از علامت های کاما یا آپاستروف ' استفاده می شود که برای مثال 1, به معنای نمره یک مثبت و 1' به معنای یک منفی می باشد. نحوه اختصاص امتیاز به دانشجویان در استان ها یا ایالات یک کشور خاص نیز در اغلب اوقات متغیر بوده اما اطلاعات لازم در خصوص نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور را می توان از طریق مراجعه به سایت های مراکز یا برقراری ارتباط با مشاوران به دست آورد.
نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
در جواب این پرسش که نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور چگونه است باید شرح داد هر کشوری قوانین خاصی داشته و استان های هر محل نیز می توانند قوانین ویژه ای را در این زمینه اعمال نمایند. در مناطقی مانند جمهوری چک به اساتید دانشگاه اختیاراتی داده شده و هر استاد می تواند از سیستم خاصی استفاده نماید.
سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور به طور کلی شامل مواردی مانند امتیاز درصدی، لاتین یا GPA شده که امکان تبدیل معدل اخذ شده از ایران به این موارد وجود دارد. جهت رفاه حال متقاضیان متداول ترین نحوه و روش های نمره دهی در خارج از کشور در جدول زیر آورده شده و اطلاعاتی در خصوص مقادیر قابل دریافت و حداقل امتیاز قبولی آمده است.
سیستم نمره دهی | نمرات قابل دریافت | حداقل نمره قبولی |
نمره لاتین |
A.B.C.D.E.F |
D |
نمره لاتین مرسوم در استرالیا |
HD.D.C.P.N |
P |
نمره درصدی |
0 الی 100 |
40 |
GPA |
0 تا 4.33 یا 0 تا 9 |
0.7 یا 1 به بالا |
باید اظهار داشت که در برخی کشورها مانند آلمان اخذ بالاترین نمره مانند امتیاز 6 منجر به مردودی شده و در واقع افراد می بایست برای کسب کمترین رتبه تلاش کنند. توجه به قوانین کشورها و دانشگاه های مختلف اهمیت بالایی داشته و فرمول تبدیل نمره یا معدل بر اساس دانشگاه مقصد تعیین خواهد شد. دریافت مشاوره از مشاوران تحصیلی مفید و کمک کننده است.
گواهی سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
پس از بررسی سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور باید توضیح داد که ایرانیان جهت اپلای و معادل سازی نمرات یا اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی نیاز به دریافت گواهی سیستم نمره دهی وزارت علوم دارند، بنابراین افراد احتیاج به گواهی مراکز آموزشی خارج نداشته و تنها می بایست از وزارت علوم ایران خدمات لازم را اخذ نمایند. در ادامه مراحل دریافت همراه با توضیحات کامل آمده است.
متقاضیان ابتدا باید نشانی cisc-fm.msrt.ir را در مرورگر جستجو کرده و سپس روی گواهی های عدم منع تحصیل و سیستم نمره دهی کلیک کنند.
در ادامه باید برای ورود به حساب کاربری یا ایجاد حساب اقدام نمود.
فرم ورود به حساب کاربری شامل فیلدهای ایمیل و رمز عبور می باشد.
متقاضیان ثبت نام در سایت گواهی های عدم منع تحصیل و سیستم نمره دهی می بایست کد ملی، نام و نام خانوادگی، شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل را در فرم وارد کنند.
حالا باید رمز عبور و عبارت امنیتی در فرم درج شود.
در ادامه متقاضیان باید گزینه درخواست صدور گواهی سیستم امتیازدهی را انتخاب کرده و فرم الکترونیکی را با اطلاعات صحیح تکمیل نمایند. در نهایت یک کد رهگیری به هر شخص اختصاص داده شده که از طریق کد مذکور می توان برای دانلود فایل pdf گواهی و ترجمه آن جهت طی نمودن مراحل اپلای اقدام کرد.
پس از بررسی نحوه دریافت باید اشاره کرد که گواهی نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور می بایست به صورت ترجمه شده ارائه شده و در اختیار دانشگاه مقصد قرار گیرد. این گواهی جزو یکی از مدارک رسمی مورد نیاز برای اپلای و اخذ ویزای تحصیلی به شمار آمده که تنها راه دریافت آن مراجعه به سایت cisc-fm.msrt.ir است، در صورت خرابی سایت می توان از طریق ارسال ایمیل به نشانی cisc@msrt.ir خدمات لازم را دریافت کرد. مدرک دریافتی دارای کد اعتبار سنجی بوده که امکان استعلام آن را فراهم کرده و در صورت هر گونه تقلب، افراد با مشکل مواجه خواهند شد.
تبدیل معدل سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
نحوه تبدیل معدل سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور بر اساس کشور منتخب و قوانین مراکز آموزشی آن تفاوت داشته و غالبا اشخاص از جداول یا فرمول های معینی برای تبدیل استفاده می نمایند. همچنین باید توضیح داد که برخی از سایت ها امکان معادل سازی آنلاین را فراهم کرده و خدمات اینترنتی را ارائه می دهند که غالبا شخص ابتدا باید نمرات ایرانی را به امتیازهای خارج تبدیل نموده و سپس برای برآورد معدل با استفاده از فرمول ها اقدام کند.
جهت رفاه حال علاقمندان به تحصیل در خارج جدول هایی برای تبدیل نمره ایران به نمره لاتین یا GPA طراحی شده و می توان با استفاده از آن ها تطبیق امتیاز یا به عبارتی دیگر معادل سازی نمرات را انجام داد. در ادامه لینک دانلود جدول تبدیل امتیاز ایران به GPA و امتیاز لاتین آورده شده و برای داوطلبان مختلف قابل دریافت می باشد. در کشور استرالیا افراد نمراتی از 1 تا 7 دریافت کرده که شیوه معادل سازی آن نیز در فایل آمده است.
نویسنده: دانشگاه های استرالیا | |
حجم: 48.9KB | |
منبع: دانشگاه های استرالیا |
ممکن است جهت حضور در برخی دانشگاه های خارجی نیاز به تبدیل نمره ایرانی به نمره درصدی بوده که جدول تبدیل GPA به درصد نیز در فایل مربوطه درج شده است. دانشگاه های برخی مناطق مانند ژاپن یا لهستان، مجارستان و کویت از سیستم 0 تا 100 پیروی کرده و بالاترین امتیاز قابل اخذ توسط دانشجویان را صد به حساب می آورند.
در جواب این پرسش که نحوه تبدیل معدل سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج چگونه است، باید شرح داد که هر کشوری از قوانین خاصی پیروی کرده و برای مثال امکان تبدیل امتیاز اخذ شده در ایران به GPA برای متقاضیان تحصیل در کانادا از طریق جدول وجود دارد، اما داوطلبان حضور در آلمان باید از فرمول خاصی استفاده کرده و محاسبات لازم را انجام دهند.
برخی کشورها مانند آلمان نمره 1 را برترین امتیاز دانسته و از طرف دیگر پایین ترین امتیاز را 6 به حساب می آورند، بدیهی است که اخذ نمره 20 در ایران معادل 1 در آلمان بوده اما سوال افراد این می باشد که فرمول محاسبه چگونه است؟ در ادامه فرمول تبدیل محاسبه GPA و معادل سازی امتیاز اخذ شده در ایران با امتیازات آلمان آورده شده و قابل بررسی می باشد.
نام فرمول | فرمول | نمونه |
تبدیل نمره ایران به آلمان |
A = 3 * [ ( X – Y ) / ( X – Z ) ] + 1 منظور از A بیشترین نمره قابل کسب در آلمان و منظور از X نمره کسب شده است. عبارت Z به حداقل نمره مد نظر برای قبولی اشاره دارد. |
1.6 = 3 * [ ( 20 – 18 ) / ( 20 – 10 ) ] + 1 |
محاسبه معدل کل بر اساس GPA آمریکا |
((نمره درس 1 X ضریب آن) + (نمره درس n X ضریب درس n)) ÷ مجموع ضریب ها |
12 = 3 * 4 = درس 1 6 = 3 * 2 = درس 2 18 = 12 + 6 2 = 6 ÷ 18 معدل = 2 |
محاسبه معدل بر اساس CGPA |
درصد کل نمرات = CGPA * 9.5 |
% 91.2= 9.5 * 9.6 |
در خصوص تفاوت CGPA با GPA باید توضیح داد که از GPA برای محاسبه معدل ترم یا یک سال تحصیلی استفاده شده اما برای برآورد میانگین نمرات کل دوران تحصیلی برای مثال امتیازات اخذ شده در بازه زمانی 4 ساله از CGPA استفاده می شود. جهت محاسبه هر یک از موارد مذکور افراد ابتدا باید نمره دریافتی خود را با جدول امتیازدهی کشور مقصد مطابقت داده و سپس معدل را محاسبه نمایند.
آشنایی با نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور به این دلیل اهمیت داشته که هر دانشگاهی ممکن است شرط معدل خاصی را برای اعطای پذیرش اعمال نموده و تنها افراد با نمرات بالا را مورد قبول قرار دهد. افراد می بایست پیش از اپلای معدل خود را با شرط معدل تعیین شده توسط مرکز تطبیق داده و تنها برای مراکزی با شرایط متناسب درخواست اخذ پذیرش ارسال نمایند.
برخی از سایت های خارجی مانند WES امکان تبدیل معدل ایران به GPA را به صورت آنلاین فراهم کرده و افراد از طریق جستجوی نشانی applications.wes.org در مرورگر به آسانی به سامانه مربوطه دسترسی خواهند یافت. برخی دیگر از سایت ها نیز فرم محاسبه GPA اینترنتی را در دسترس قرار داده که لینک مستقیم موارد در بخش زیر آورده شده است.
سایت های تبدیل معدل سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور | |
لینک مستقیم محاسبه از طریق scholaro |
|
لینک مستقیم محاسبه از طریق grantunity |
|
لینک مستقیم محاسبه از طریق وس |
در جواب این پرسش که بهترین راه برای تبدیل معدل نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور چیست باید شرح داد که ابتدا متقاضیان باید مقصد و دانشگاه مورد نظر را انتخاب کرده و سپس برای تبدیل از طریق فرمول یا سایت های مختلف اقدام نمایند. استفاده از سایت wes گزینه مناسبی برای علاقمندان به تحصیل در کانادا یا آمریکا بوده، اما داوطلبان علاقه مند به نام نویسی در دانشگاه های آلمان نیاز به محاسبه از طریق فرمول دارند.
تفاوت سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور
بررسی تفاوت سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور نشان می دهد تنها نحوه محاسبه امتیازات دانشجویان با یکدیگر فرق داشته و نام امتیاز اختصاص داده شده به هر فرد متغیر است، اما در نهایت ارزش نمره دریافتی در هر یک از نقاط جهان یکسان بوده و طبیعتا شاگرد ممتاز ایران در آمریکا نیز ممتاز به شمار می آید. باید اظهار داشت که هر کشوری یک سقف امتیازات برای دانشجویان در نظر گرفته که برای مثال سقف در ایران 20 و در کانادا A یا +A می باشد، دانشجویان ایتالیا نیز از حداکثر نمره 30 برخوردار شده و در ژاپن حداکثر امتیاز 100 به اشخاص تعلق خواهد گرفت.
بدیهی است که پس از تبدیل امتیازات ارزشی از دانشجویان کاسته نشده و تنها عنوان نمره از 20 به A یا 100 تغییر می کند. یکی از مهم ترین سیستم های نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور GPA نام داشته که حداقل نمره 0 و حداکثر امتیاز 4 یا 4.33 را به افراد اختصاص می دهد. تبدیل امتیاز ایران به GPA از طریق سایت ها یا جداول گوناگون صورت گرفته و افراد در نهایت امتیازی متناسب با امتیاز ایران خود کسب می کنند. بنابراین شخصی که در کشور مبدا 15 دریافت کرده به هیچ عنوان از امتیاز 4 برخوردار نشده و معادل GPA پانزده 3 می باشد.
تفاوت نحوه نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور مانعی برای تحصیل در خارج ایجاد نکرده، اما در نظر گرفتن این تفاوت اهمیت بالایی دارد. داوطلبان باید توجه کنند که ایالات یا استان های مختلف یک کشور از قوانین مجزا برخوردار بوده و همچنین ممکن است یک دانشگاه یا استاد از شیوه نمره دهی خاصی پیروی کند، بنابراین متقاضیان نباید به بررسی قوانین منطقه اکتفا کرده و می بایست به بررسی جزئیات دانشگاه منتخب بپردازند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور و نحوه محاسبه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، در متن مقاله به نحوه و سیستم نمره دهی در دانشگاه های خارج از کشور اشاره شده است.