برای مشاوره شرایط ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور
برای مشاوره شرایط ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور
برای بسیاری از افراد پیش آمده که در فکر سفر به خارج از کشور با عزیزان خردسال یا حتی حیوان خانگی خود باشند. در دنیای امروز، ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور، رویدادی است که برای بسیاری از افراد تبدیل به یک واقعیت شده است. اما چالش ها و مسائلی که در این رابطه برای ما پیش می آید، ممکن است ذهن افراد را پریشان کند. سوال این است که آیا افراد به طور قانونی می توانند حیوان خانگی خود را به یک کشور دیگر ببرند؟ آیا نیاز به مجوزها و مدارک خاصی دارند؟ چه اقداماتی باید انجام دهند تا حیوان خانگی یا پت در سفر به خارج از کشور، سلامتی و امنیت لازم را داشته باشد؟
جهت شناخت بیشتر در این مقاله به بررسی این مسائل و چالش ها پرداخته شده است. به عنوان راهنمایی افراد در ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور، به بررسی هزینه خروج از کشور پت، شرایط، مدارکی همچون پاسپورت حیوانات و فرآیند اجرایی ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور پرداخته شده است. همچنین، به افراد راهکارها و نکاتی را که برای سفر موفق حیوان خانگی خود باید در نظر داشته باشند، ارائه شده است.
ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور
بسیاری از افرادی که از حیوان خانگی سرپرستی می کنند، پت خود را همچون یکی از اعضای خانوادگی خود دوست دارند. از این رو علاقه مند هستند که در بسیاری از سفرهای داخلی و خارجی، آن را همراه خود ببرند. ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور فرآیندی است که نیازمند مراعات قوانین و مقررات مربوطه و رعایت نکات بهداشتی و امنیتی است. در ادامه به صورت خلاصه، روند کلی ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور بررسی شده است.
ابتدا افراد پیش از هر اقدامی، باید قوانین و مقررات مربوط به واردات حیوانات خانگی به کشور مقصد را به طور دقیق بررسی کنند. هر کشور می تواند مقررات خاصی درباره نوع حیوانات مجاز، مدارک لازم و شرایط بهداشتی داشته باشد. گفتنی است که برخی کشورها نیاز به ویزای ورود حیوان دارند. این ویزا می تواند شامل گواهی سلامت حیوان، پاسپورت حیوانات گواهینامه واکسیناسیون، تست های بهداشتی و سلامتی و مدارک دیگر باشد.
همچنین، بعضی کشورها ممکن است محدودیت هایی درباره نژادهای خاص حیوانات داشته باشند. از این رو تحقیق پیش از ورود به کشور مورد نظر الزامی است. به طور کلی افراد برای ارسال حیوان خانگی خود، باید از تاریخ واکسیناسیون ها و آزمایشات بهداشتی و سلامتی حیوان آگاهی داشته باشند. برخی کشورها نیازمند واکسیناسیون های خاصی برای بیماری های مشخصی هستند. همچنین، آزمایشات بهداشتی مرتبط با سلامتی حیوان نیز ممکن است لازم باشد.
لازم به ذکر است که سرپرست حیوان خانگی برای ارسال پت خود، باید مدارک و گواهی نامه های لازم را تهیه کند. این مدارک نیز شامل گواهی سلامت، گواهینامه حیوان، گواهی واکسیناسیون و سایر مدارک مورد نیاز است. متقاضیان می بایست از اعتبار و کامل بودن این مدارک اطمینان حاصل کنند. برای حمل و نقل حیوان خانگی، می توان از خدمات حمل و نقل هوایی یا ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل حیوانات خانگی استفاده کرد. آن ها می توانند متقاضیان را در مورد نحوه بسته بندی، فرآیند نقل و انتقال و مراقبت های لازم در طول سفر راهنمایی کنند. آن ها در اطلاع از قوانین و مقررات مربوط به حمل و نقل حیوانات در جهان تخصص دارند.
همچنین در کشور مقصد، حیوان خانگی ممکن است تحت بازرسی قرار گیرد. این بازرسی شامل بررسی وضعیت بهداشتی و سلامتی حیوان، تطابق با مدارک لازم و پروتکل های امنیتی است. باید از پیش اطلاعات لازم را در مورد فرآیند بازرسی دریافت کنند.
زمان مورد نیاز برای ترتیب ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور ممکن است طولانی باشد. بنابراین، بهتر است که متقاضیان به موقع برنامه ریزی کنند و با مقررات مربوطه آشنا شوند. مراجعه به دامپزشک حیوان خانگی برای مشاوره قبل از سفر بسیار مهم است. آن ها می توانند افراد را در مورد واکسیناسیون ها، آزمایشات بهداشتی، داروهای لازم و سایر نکات مربوط به سفر به خارج از کشور راهنمایی کنند.
باید توجه داشت که برخی کشورها ممکن است حیوانات خاصی را به عنوان حیوانات خانگی قبول نکنند. همچنین، در برخی موارد، محدودیت های وارداتی برای حیوانات خانگی قائل شده اند. پس بهتر است قبل از هر اقدامی، مقررات مربوطه چک و بررسی شود. حمل و نقل حیوانات خانگی نیاز به هزینه های مالی قابل توجهی دارد. هزینه خروج از کشور پت شامل هزینه ارسال، بسته بندی، بیمه و سایر خدمات ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، افراد باید مطمئن شوند که بودجه مورد نیاز را در نظر دارند.
شرایط ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور
برای افرادی که تمایل به ارسال حیوان خانگی خود به خارج از کشور دارند، اطلاع از شرایط و قوانین ارسال پت به خارج از کشور اهمیت بسیاری دارد. در ادامه، شرایط عمومی مورد نیاز برای قفس حمل حیوان خانگی به صورت هوایی توضیح داده می شود. با این حال، لازم به ذکر است که شرایط ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور ممکن است متغیر باشند و بسته به نوع حیوان، قوانین شرکت هوایی و مقصد، تفاوت هایی داشته باشند. از جمله شرایط ارسال پت به خارج از کشور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انجام تمام واکسیناسیون های لازم (واکسن هاری برای سگ و گربه)
انجام چکاپ های لازم پزشکی و تایید سلامت حیوان توسط دامپزشک معتبر
داشتن شناسنامه یا پاسپورت توسط حیوان (پاسپورت حیوانات)
در صورت نیاز به حمل هوایی حیوانات زنده و خانگی، برای انجام این فرآیند به صورت صحیح و ساده، از قفس یا کتل های ویژه استفاده می شود.
قفس حیوان خانگی یا پت افراد باید محکم و تمیز باشد.
در حمل هوایی حیوان خانگی، قفس باید دارای قفل و بست مناسب و منافذ کافی برای جریان هوا باشد.
اندازه قفس باید طوری باشد که حیوان خانگی فضای کافی برای نشستن، ایستادن و گردش داشته باشد.
قفس باید از نشت مایعات جلوگیری کند و مانع از نفوذ آب شود.
قفس نباید هیچ نقطه تیز و برنده ای برای آسیب به حیوان داشته باشد.
ظروف آب و غذا نیز باید در قفس حیوان موجود باشد.
فرستنده باید چند ساعت پیش از سفر به پت خود غذای خانگی دهد و در صورت داشتن سفر طولانی نیز محفظه ای در قفس حیوان برای قرار دادن غذای اضافی وجود داشته باشد.
بستن قلاده حیوان در داخل قفس ممنوع است.
برای حیوانات خاص یا پرندگان در حال انقراض، نیاز به تاییدیه سازمان حفظ محیط زیست و تاییدیه CITES از کشور مبدا می باشد.
برخی کشورها پیش از ورود حیوان به کشور مقصد، آن را قرنطینه می کنند. از این رو بهتر است متقاضیان پیش از انتخاب کشور و سفر به آن، اطلاعات لازم در این زمینه ها را کسب نمایند.
برخی از شرایط ممکن است بسته به مسئول حمل و نقل و ایرلاین، متفاوت باشد. به طور کلی توصیه می شود که چند روز قبل از سفر، قفس حیوان تهیه شود تا به آن عادت کند و استرس سفر نگیرد. تمام مستندات پزشکی لازم می بایست همراه حیوان ارسال شوند. همچنین در صورتی که حیوان توسط حمل از طریق کارگو ارسال شود، اطلاعات تحویل گیرنده در فرودگاه مقصد، باید در بارنامه ذکر شود.
مدارک لازم برای ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور
حیوانات خانگی برای ارسال یا سفر به خارج از کشور، نیاز به تهیه و ارائه مدارک مشخصی دارند. این مدارک ضمانت می دهند که حیوان مورد نظر سالم است، واکسیناسیون های لازم را دریافت کرده است و مطابق با مقررات سلامت و حفاظت از حیوانات در کشور مقصد است. از جمله مدارک لازم برای ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پاسپورت حیوانات به همراه کپی
گواهی سلامت بین المللی به انگلیسی
کارت میکروچیپ
گواهی واکسیناسیون
فیش هزینه هر حیوان
به طور خلاصه مهم ترین مدارک عبارت اند از پاسپورت حیوانات، گواهی سلامت و واکسیناسیون و مهم ترین نکته نیز یکسان بودن اطلاعات و رعایت مقررات دامپزشکی است. به طور کلی حیوان خانگی مورد نظر باید دارای شناسنامه یا گذرنامه معتبر باشد که شماره میکروچیپ آن درج شده است. میکروچیپ یک تگ الکترونیکی است که اطلاعات شناسایی حیوان را ذخیره می کند.
سرپرستان باید مدارکی که نشان دهنده وضعیت واکسیناسیون حیوان است را ارائه دهند. ممکن است برای برخی بیماری ها واکسیناسیون چندگانه (مثل واکسن های مختلف برای بیماری های مختلف) و همچنین واکسن هاری لازم باشد. همچنین قبل از ارسال حیوان خانگی، باید به اداره قرنطینه محلی در شهر یا استان خود مراجعه کرده و گواهی سلامت حیوان را اخذ کرد. لازم به ذکر است که برخی نکات در ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور باید رعایت شوند:
نام و مشخصات میکروچیپ در تمام مدارک یکسان باشد.
گواهی سلامت به انگلیسی باشد.
حداقل 14 روز از واکسن هاری بگذرد.
به متقاضیان و افراد علاقه مند به ارسال حیوان به خارج از کشور، توصیه می شود که قبل از اقدام به ارسال یا سفر حیوان خانگی، با مقامات مربوطه در کشور مبدا و مقصد تماس بگیرند تا اطمینان حاصل کنند که تمامی مدارک و مراحل لازم را به درستی انجام داده اند.
هزینه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور
حمل و نقل حیوان خانگی به خارج از کشور یک فرآیند پیچیده است که نیازمند بررسی دقیق مقررات و هزینه های مربوطه می باشد. هزینه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور بسته به عوامل مختلفی از جمله مقصد، نوع حیوان، روش حمل و نقل و مدارک مورد نیاز، متفاوت خواهد بود.
در این زمینه، هزینه حمل حیوان خانگی به عنوان بخشی از هزینه کل ارسال محسوب می شود. این هزینه معمولا در زمان خرید بلیت حمل حیوان به مبلغ اضافه بار افزوده می شود. محاسبه هزینه حمل معمولا بر اساس وزن حیوان و وزن قفس یا صندوق حمل حیوان صورت می گیرد. لازم به ذکر است که هزینه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور می تواند بسته به متفاوت بودن عوامل زیر، متغیر باشد:
هزینه خروج از کشور پت بسته به کشور مقصد متفاوت است. هر کشور ممکن است دستورالعمل ها، مقررات و هزینه های خاص خود را برای ورود حیوانات داشته باشد.
هزینه خروج از کشور پت بر اساس نوع حیوان (مانند سگ، گربه، پرنده و ...) ممکن است متفاوت باشد. برای مثال، حمل و نقل حیوانات بزرگتر می تواند هزینه بیشتری داشته باشد.
روشی که برای حمل و نقل حیوان انتخاب می شود نیز بر هزینه تاثیر می گذارد. آیا از طریق هوایی، زمینی یا دریایی حمل می شود؟ همچنین، آیا از طریق خطوط هوایی تخصصی حیوانات صورت می گیرد یا از خدمات حمل و نقل حیوانات تخصصی استفاده می شود؟
برخی کشورها ممکن است از متقاضیان بخواهند مدارک و خدمات اضافی مانند گواهی سلامت، پاسپورت حیوانات، تست های خون، قرنطینه و ... را ارائه کنند. هزینه این مدارک و خدمات نیز به هزینه کل ارسال اضافه می شود.
هنگام خرید بلیط حمل حیوان خانگی، هزینه حمل حیوان به مبلغ اضافه بار اضافه خواهد شد. این هزینه بر اساس وزن حیوان و وزن قفس محاسبه می شود. برای پرنده های خانگی، هزینه حمل بر اساس وزن پرنده و وزن قفس آن محاسبه می شود. وزن پرنده با وزن قفس ضرب شده و سپس به عدد 4 ضرب می شود تا مبلغ اضافه بار مشخص شود.
در مورد حیوانات خانگی و اهلی دیگر، محاسبه هزینه بر اساس مجموع وزن حیوان و وزن قفس آن ها انجام می شود. مجموع وزن حیوان و وزن قفس ضربدر 2 می شود تا مبلغ اضافه بار مشخص شود. به این مبلغ، هزینه کارگزاری نیز اضافه خواهد شد.
بنابراین، در کل هزینه حمل حیوان خانگی شامل هزینه اضافه بار بر اساس وزن حیوان و قفس و هزینه کارگزاری می باشد. همچنین گفتنی است که هزینه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور قابل تغییر است و بهتر است افراد با شرکت های حمل و نقل حیوانات و مقامات مربوطه در کشور مقصد تماس بگیرند تا هزینه خروج از کشور پت را به طور دقیق به دست آورده و اطلاعات کامل در مورد مقررات و الزامات مربوطه را دریافت نمایند.
نحوه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور
زمانی که افراد قصد دارند، حیوان خانگی خود را به کشور دیگری ببرند، دو روش اصلی برای حمل و نقل هوایی حیوان موجود می باشد. روش حمل هوایی حیوان به صورت همراه و روش حمل با باربری که ر یک از این روش ها مزایا و هزینه ای ویژه خود را دارند. در ادامه نحوه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور در متن زیر ارائه شده است.
روش اول، حمل هوایی حیوان زنده به صورت همراه است. در این روش، افراد همراه با حیوان خانگی خود در هواپیما سفر می کنند. متقاضیان برای استفاده از این روش، باید در هنگام خرید بلیط هواپیما کد AVIH یا "سرویس حمل موجود زنده" را از دفتر آژانس هواپیمایی دریافت کنند.
در این روش، حیوان خانگی متقاضی در یک قفس مخصوص قرار می گیرد و همراه با دیگر چمدان های همراه مسافران، در ترمینال مسافری فرودگاه تحویل کارمند هواپیمایی می شود. سپس در ترمینال مقصد، به همراه چمدان ها تحویل مسافر داده می شود. در این روش، سرپرستان باید هزینه حمل حیوان خانگی خود را به عنوان اضافه بار مسافری به ایرلاین پرداخت کنند.
روش دوم، حمل هوایی حیوان زنده به صورت غیر همراه است. در این روش، حیوان خانگی متقاضی از چند روز قبل از پرواز، به دفتر یکی از شرکت های باربری هواپیمایی تحویل داده می شود و برای ارسال به مقصد، بارنامه می شود. سپس در گمرک فرودگاه مقصد، به صاحب آن تحویل داده می شود. این روش از نظر امنیت حمل حیوان بسیار مطمئن تر است و همچنین از لحاظ هزینه نیز بسیار به صرفه تر است.
در برخی از کشورها، مانند انگلیس، دبی و عمان، حمل حیوان خانگی به صورت همراه امکان پذیر نیست و تنها از طریق باربری ممکن است. در هر دو روش، حیوان خانگی افراد در زیر کابین مسافری و در قسمت بار هواپیما قرار می گیرد. در طول پرواز، درجه حرارت محیط حیوان تحت کنترل کامل خدمه پروازی قرار دارد و برای حیوانات محیط امن و راحتی به وجود می آید.
قوانین ارسال پت شرکت های هواپیمایی ایران
در حین ارسال حیوانات خانگی یا حیوانات زنده با استفاده از هواپیما، شرکت های هواپیمایی ایران قوانین و مقررات خاصی را جهت حفظ سلامت و رفاه حیوانات و همچنین حفظ امنیت پروازها در نظر دارند. قوانین ارسال پت شرکت های هواپیمایی ایران شامل مواردی از جمله شرایط پذیرش حیوانات، نوع مدارک لازم همچون پاسپورت حیوانات، محدودیت های وزنی و روش های حمل حیوانات می باشد.
به عنوان مثال در هواپیمایی ماهان، ورود حیوانات اهلی و پرندگان به صورت آزاد مجاز است، اما ورود حیوانات به کابین مسافری غیرمجاز است. امکان حمل حیوان زنده با هواپیما به صورت کارگو یا غیرهمراه وجود دارد. مدارک لازم شامل گواهی سلامت از دامپزشک های دولتی، کارت واکسن حیوان، شناسنامه یا گذرنامه حیوان، رسید پرداخت کرایه حمل و تکمیل فرم های مربوطه است.
در هواپیمایی ایران ایرتور نیز میزان بار مجاز برای مسافران داخلی 20 کیلوگرم و برای مسافران خارجی 30 کیلوگرم است، اما حیوانات از این بار مجاز محاسبه نمی شوند و وزن حیوان و قفس به صورت جداگانه در نظر گرفته می شوند. همچنین ورود حیوانات اهلی و پرندگان به صورت آزاد مجاز است.
ورود حیوانات به کابین مسافری غیرمجاز است. امکان حمل حیوان زنده با هواپیما به صورت کارگو یا غیرهمراه وجود دارد. مدارک لازم شامل کارت واکسن، کارت بهداشت، تکمیل فرم های مربوطه و مدارک لازم برای مقصد است.
دانلود جدول قوانین ارسال پت شرکت های هواپیمایی ایران
جهت اطلاع بیشتر متقاضیان و علاقه مندان ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور در قسمت بالا لینک مربوط به فایل پی دی اف که شامل شرایط و مدارک لازم ایرلاین های مختلف برای پذیرش حیوان خانگی هستند، ارائه شده است. متقاضیان برای بررسی آن کافی است بر روی لینک بالا کلیک کنند.
نکات مهم در ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور
ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور نیاز به رعایت نکات مهمی دارد تا سفر حیوان یا پت مورد نظر به خوبی و بدون مشکل صورت گیرد. در ادامه بخشی از نکات مهم در ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور که متقاضیان ملزم به رعایت آن هستند، ارائه شده است:
متقاضیان قبل از اقدام به ارسال حیوان خانگی، می بایست با قوانین و مقررات کشور مقصد آشنا شوند. هر کشور ممکن است قوانین خاصی درباره ورود حیوانات مانند الزام به مدارک خاص، پاسپورت حیوانات، واکسیناسیون های مشخص و... را داشته باشد. بنابراین افراد باید اطمینان حاصل کنند که شرایط و مقررات مقصد را رعایت کرده و تمام مدارک مورد نیاز را در اختیار دارند.
متقاضیان و سرپرستان حتما از وضعیت واکسیناسیون حیوان خانگی خود آگاه شوند. برخی از کشورها الزام به واکسیناسیون های خاصی مانند واکسن ضد بیماری های واگیر حیوانی دارند. در صورت لزوم، به موقع واکسیناسیون های مورد نیاز را انجام دهند و مدارک مربوطه را نگهداری کنند.
افراد باید به دقت مدارک و اسناد مورد نیاز برای ارسال حیوان خانگی را جمع آوری کنند. این مدارک شامل گواهی سلامت از دامپزشک، گواهی واکسیناسیون، شناسنامه حیوان و مدارک مربوط به تمامی واکسیناسیون ها و درمان های قبلی می شود. همچنین، درخواست یا مجوز ورود حیوان به کشور مقصد را نیز در نظر بگیرند.
سفر هوایی برای حیوانات ممکن است موقعیت استرس زا باشد. بنابراین، سرپرستان و متقاضیان تلاش کنند تا حالتی را برای حیوان فراهم کنند که آرام و راحت باشد. این موارد شامل استفاده از قفس یا حمل کنترل شده مناسب، اطمینان از دسترسی به آب و غذا در طول سفر و ایجاد یک محیط آرام و بی صدا می شود.
در صورت رخداد هرگونه مشکل یا نیاز به ارتباط با سرپرست حیوان، در مورد حیوان خانگی، اطلاعات تماس فرد باید در قفس یا بسته حمل حیوان قرار داشته باشد. از این رو باید اطمینان حاصل شود که شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل متقاضی به روز و قابل دسترس باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، در متن مقاله در خصوص شرایط ارسال حیوان خانگی یا پت به خارج از کشور مطالبی آمده است.